She-Hulk

She-Hulk https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385752/bmid_she-hulk-WX3-385752.jpg 4 42 9

Uvolněte cestu pre mstivou právničku, superženu, jejíž intelekt si nezadá s její neuvěřitelnou silou, stoupající She-Hulk! Sten Lee a John Buscema v roce 1980 vystoupili a přinesli světu spravedlnost v podobě nefritové obryně Jennifer Waltersové! Seznamte se s počátky bojovnice v soudní síni, než otevřeme některé z jejích největších případů, které komiksová legenda John Byrne rozehrává v sérii, jež z ní udělala novou ikonu! Vrhněte se do čtení s hrdinkou tak silnou, že boří dokonce i hranice komiksu! Tohle je senzační She-Hulk! Obsahuje příběhy: She-Hulk žije Druhá šance Útok strašlivých ropušáků aneb žába skáče na blátě Můj hvězdný host... můj nepřítel! Vysoké nároky Doktor ordinuje! Hvězdná mýtná brána Nemám žádná ústa a jsem zmetek! Největší světový detektiv!... celý text

Přidat komentář

Luigi1
11.07.2023 4 z 5

Rád jsem se začetl do tohoto komiksu,ale co mělo znamenat ta poslední povídka br

ludek.n
11.04.2023 3 z 5

Právnička Jennifer Waltersová, sestřenice Bruce "Hulka" Bannera, se v roce 1980 za dramatických okolností stala zelenou Amazonkou She-Hulk. Poté, co se léta protloukala Marvelovským vesmírem jako členka Avengers či Fantastic Four, ji devět let po debutu John Byrne coby Senzační She-Hulk zajistil samostatnou pravidelnou sérii. Kromě jiného ji dal do vínku jedinečný a specifický přístup k vyprávění příběhů. Jennifer si totiž uvědomuje svou existenci komiksové postavy, což jí umožňuje přímo komunikovat se čtenářem, přeskakovat mezi panely, protrhávat se skrz stránky, obracet se na své tvůrce a zapojovat je do dění, prostě využívat všech možností, jak bořit hranice svého fiktivního světa. Druhým nepřehlédnutelným elementem popularizace She-Hulk je Byrnův humor, který se neostýchá rýpat, ostouzet a parodovat cokoli, co mu přijde pod ruku. Od Star Treku, Robocopa, kreslené seriály pro děti, rytíře na bílém koni až k Santa Klausovi (dokonce ani samotný Marvel nezůstal ušetřen pohany). Někdy je veselosti až příliš a sklouzává ke stupiditě, ale povětšinou se Byrnovi daří balancovat na hladině vkusu. Kresba klasická "osmdesátková", ale fajn s letmým blýskáním na překvapení.


simon9946
14.04.2022 4 z 5

Komiks velmi pobavil a řekl bych, že je lepší jak nějací dnešní Deadpoolové. Musím ale uznat, že poslední kapitola byla fakt kraviny.

dr.horrible
12.02.2022 4 z 5

Kapitola “Doktor ordinuje!”, strana 2, panel 4: Dal by som ruku do ohňa zato, že to “Tropický” malo byť z pôvodného prekladu “Tropic of (cancer).” :D

Norri
24.10.2021 5 z 5

Když jsem začal tuto She-Hulk číst, tak jsem si říkal, že zvěsti o tom, jak je to skvělé, značně přeháněly. Pak jsem ale úplně změnil názor. Sešit se vznikem She-Hulk je není úplně špatný, ale ani to není žádná bomba. Neurazí, ani nenadchne. Potom ale začne příběh Senzační She-Hulk a celé to začne být značně bizarní - zhypnotizovaná She-Hulk v cirkuse, She-Hulk s uříznutou hlavou, hlava vědce přišitá ke gorilímu tělu, vědec s příliš velkou kůží a tak dále. Vy sice nevěříte vlastním očím, ale bavíte se. A pak to přijde… Shulkie začne bourat čtvrtou stěnu silou demoliční koule. Povídá si se čtenáři, dohaduje se s vlastním scenáristou a dělá si srandu ze samostatného komiksového průmyslu. A co víc, nadrzo trhá stránky komiksu, aby si trhlinami zkrátila cestu z místa na místo. Navíc si střihne televizní dobrodružství ala “Dva nosáči a video”, dobude hluboký vesmír s vesmírnými kamioňáky a protáhne pár komínů se Santa Clausem. Při tom všem je skvěle nakreslená a je neuvěřitelně sexy. Rád bych si dal nášup.

uzivatel04658
07.07.2021 4 z 5

Na to, že jsou to starší komiksy to podle mě bylo skvělé. Nebo aspoň do posledních 3 sešitů. Ze začátku byla kresba hezká, postavy skvělé, humor skvělí a příběh mě taky nezklamal. Humor byl docela originální, je to humor, který můžete znát z Gwenpool, nebo Deadpoola, hrdina komiksu si uvědomuje že je v komiksu. Nicméně jsem se u posledních tří sešitů docela nudil, přišlo mi, že už nevěděli co vymýšlet. Ten příběh s těma kamiónama jsem teda docela nepochopil a tak dále...Pořád, ale komiks doporučuju a měli byste si ho přečíst.

Bobik9
18.11.2020 4 z 5

Vlastně to bylo nečekaně dobré. Deadpoolovské propojení s tvůrci a čtenáři mě upravdu byvilo. Nicméně poslední tři sešity již byly slabší. Ten poslední byl vyloženě krávovina. Rozhodně bych ale přivítal více podobných titulů, které se neberou tak vážně.

Polinius
16.12.2018 4 z 5

Dobrý, vtipný, všechno sedí, ale komiks se s každým dílem stává čím dál tím více sebeparodující. Dostává se až do fáze, kdy je jedno co se děje. Protože všechno co se děje je jen předehrou pro další neuvěřitelný dějový skok.
Já jako čtenář potřebuji alespoň nějaké mantinely, abych si mohl děj užívat.

hroubek
01.08.2018 4 z 5

S She-Hulk jsem toho moc nečetl, a proto jsem byl celkem zvědaví, co dostaneme, jelikož tento komplet má dost silné příběhy s ženskými hrdinky. A She-Hulk mě velmi mile překvapila. Tohle bylo opravdu zábavné a oddychové čtení. Příjemně přepálené, vtipné, uvědomělé a to bourání čtvrté stěny se mi hodně moc líbilo. Krásně se to čte a na kresbu se velmi hezky kouká. John Byrne si s kresbou krásně pohrál a Jen/She-Hulk je v jeho podání hodně sexy, i přestože je celá zelená. She-Hulk je ve výsledku velmi příjemný komiks, který pobaví a rozesměje a mě se dost líbil.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autoři knihy

John Byrne
americká, 1950
Stan Lee
americká, 1922 - 2018

Kniha She-Hulk je v

Právě čtených1x
Přečtených47x
Doporučených1x
Knihotéce52x
Chystám se číst14x
Chci si koupit8x