blackdarkness blackdarkness komentáře u knih

☰ menu

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

no, už dávno jsem se při čtení knihy necítila tak hrozně, co říct, příběh hrozný ale očividně to je napsáno dobře, když máte pocit, že vás kniha vtáhla dovnitř. Každopádně stačilo jednou, jdu někam zahnat špatnou náladu a knihu mažu ze systému. uff

16.01.2024 4 z 5


Šakal Šakal J. R. Ward (p)

Po dlouhé době mě zase bavilo číst něco i když už jen s kouskem bratrstva

20.11.2023 5 z 5


Smrtící vzdělání Smrtící vzdělání Naomi Novik

Nemůžu říct, že by mě kniha uchvátila, ale zároveň nemůžu říct, že si nepůjdu přečíst 2. díl. Styl psaní mi moc nesedí, hrozně moc informací okolo (co kde a jak funguje apod.), které dělají vsuvky v hlavním ději, který však včetně nápadu na knihu je dobrý, to co člověk prpstě hledá na přesyceném trhu, jednoduše něco nového, neosahaného.

17.05.2023 3 z 5


Tunel kostí Tunel kostí Victoria Schwab

Ubírám hvězdu za neustále opakování děje z první knížky. Skoro to až vypadá, že autorka potřebuje nahnat slova, ale kdo ví, třeba jí křivdím, každopádně tento styl mě štve. Skotsko se mi teda líbilo víc, nicméně tíživou atmosféru autorka vytvořit umí.

23.11.2022 3 z 5


Říše upíra Říše upíra Jay Kristoff

Sice pomalý rozjezd, ale tak dobře napsaný příběh jsem už dlouho nečetla. Kniha mě pohltila, jedna z těch knih, kdy nechcete, aby skončila. Pro mě je Gabriel dokonalá postava. Někdo níže psal, "frackovitý hlavní hrdina" - za mě se tak vůbec nechoval a jsem ráda, že jsem danému komentáři nevěnovala tolik pozornosti, jinak by mě od čtení odradil. Doufám, že se s Gabrielem potkám na dalších stránkách.

19.08.2022 5 z 5


Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Kniha se výborně čte, je i napínavá, o což mě nepříjemně překvapila taková obyčejná zápletka a useknutý konec. 3,5 hvězdy (4 za to, že se to dobře četlo)

24.03.2022 4 z 5


Trnový císař Trnový císař Mark Lawrence

(SPOILER) Tento poslední díl jsem musela číst s přestávkami. Skoky do minulosti naprosto rušily a nezajímaly mě. Jak napsal autor v doslovu, je dobře, že z Jorga neudělal dojnou krávu. Ačkoli byl Jorg úžasná postava, stačilo.

25.01.2022 3 z 5


Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Jak mě začátek třetího dílu překvapil, četlo se to samo (oproti dvěma prvním dílům). Bohužel asi jen tak do poloviny. Pak mi kniha přišla natahovaná, zdlouhavá. No což dáme průměr.

14.01.2022 3 z 5


Vláda vlků Vláda vlků Leigh Bardugo

(SPOILER) těšila jsem se, ale bohužel mě to asi zklamalo, přišlo mi to nějak zdlouhavé, a i když se to dobře četlo, což je zásluha Leigh a toho jak dobře píše, nejsou pro mě postavy moc zajímavé. Hold celou tuhle navazující sérii jsem začla s Kazem a vránami, které jsem si zamilovala a ostatní postavy včetně Aliny atd. mi příjdou druhotné, což je docela paradox, že jo... No nicméně, celou knihu jsem se těšila každé zmínce o vránách, no a když se nakonec ukázaly, i když jen na chvíli, byl to pro mě vrchol knihy.

08.01.2022 3 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Oproti Listopádu (který podle mě spisovatelce moc nešel) se Tiché roky četly samy. Poutavý příběh, zajímavé postavy a zápletky. Konec mě teda trochu naštval, ale třeba bude ještě pokračování. 5/5 :) velice povedené

30.12.2021 5 z 5


Rozvratník Rozvratník Sebastien de Castell

Celá série je úžasná, čte se sama, je napínavá, troufám si říct, že není předvídatelná, svět je krásně vymyšlen, postavy jsou sympatické, myšlenky hluboké, prolínající se k zamyšlení do vlastního života..achjo bude se mi stýskat :)

14.07.2021 5 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Moc dobře se kniha čte, krásně napsaný příběh

22.04.2021 5 z 5


Ochránce Ochránce Jodi Ellen Malpas

Zpočátku mě kniha zaujala příběhem, když už pominete ten otřesný "pražský" překlad. V polovině už se děj zbytečně protahoval a můj zájem opadl. Stěží jsem dočetla do přeslazeného konce.

13.04.2021 2 z 5


Dědictví krve Dědictví krve Amélie Wen Zhao

Ze začátku mi to hrozně připomínalo Šest vran/Prohnilé město. Trošku předvídavý příběh, postavy sympatické, i když někdy dělali koniny, celkově průměr

16.02.2021 3 z 5


Maus – Souborné vydání Maus – Souborné vydání Art Spiegelman

3 z 5*, 3 za příběh o holokaustu a o minulosti, strhnuté * za kresbu, která se mi slívala a za skákání do současnosti, která mě rušila. Chování Arta bylo nepěkné, zahořklý Vladek původní příběh podrýval a příběh se sekal a nešel plynule.

17.11.2020 3 z 5


Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Pomalý rozjezd, pak šok, následovaný nadějí, spokojeností, jen aby je vystřídal další šok a konec jakýsi člověk přál. Trochu mi vadili špatně zapamatovatelné jména, ale nakonec jsem si zvykla. Kniha udržela moji pozornost, a ne jen to, pořád jsem chtěla číst víc, s čímž mívám problém. Teď se nemůžu dočkat dalších dílů.

15.10.2020 5 z 5


Ohňostrojení Ohňostrojení Robert Fulghum

Jo, u pár vyprávění se člověk zasmál, ale většina byla takových vzdělávacích. Rozhodně mě nebavilo číst o náboženství a o tom jak co funguje. Jako bych četla učebnici. Nemůžu se zbavit dojmu, kdy napsaný text na mě působil senilně.

06.10.2020 3 z 5


My ostatní tu prostě žijem My ostatní tu prostě žijem Patrick Ness

náhodou, mě se moc líbí styl psaní p. Nesse, je to chytlavé, děj odsýpá, člověk se nenudí a i když je to teen a vám už táhne na 30 stále tak stále vás to zabaví, a mini kniha v knize? to byl takový příjemný bonus :)

04.08.2020 5 z 5


Bellman & Black Bellman & Black Diane Setterfield

Asi tak do 2/4 byla kniha čtivá, udržela zájem atd. 3/4 byla zbytečně natáhnutá a pak už přišel konečně konec. Od začátku vám musí být jasné kdo je black, takže je to spíš vyprávění o životě člověka s trochou tajemna, úryvky o havranech se mi líbily :)

27.04.2020 3 z 5


Tajemství upírů Tajemství upírů Lisa Jane Smith

Lehké, rychlé čtení, chytlavý příběh a sympatické postavy. Těším se na další díly :)

25.01.2020 5 z 5