Biomed Biomed komentáře u knih

☰ menu

Mráz a hry Mráz a hry Jan Hlávka

Uf, tedy řeknu vám, tohle byla jízda. Sice jsem si chvilku zvykala na různé linie, ale jinak paráda. Hned se vrhám na druhý díl.

06.04.2024 5 z 5


Družina zatracených Družina zatracených Jan Urban

Rozjíždí se to velmi pomalu. Na můj vkus tam bylo až moc postav. Ale tak nějak jsem se zorientovala. V příběhu se vlastně nic neděje a zároveň se děje všechno. Vypadá to, jako by pan spisovatel plánoval delší ságu. No, mám se na co těšit.

14.01.2024 5 z 5


Hranice zvrhlosti Hranice zvrhlosti Jan Urban

Hele, jako paráda, jo. Jen ta anotace mě trochu mate. V okolí Prahy . . . se tam píše. Ale například jedna vražda se stala na Brutal Assault v Josefově (to je black metalový festival) . . . to není rozhodně okolí Prahy v dnešním století :-) Možná do budoucna. Jinak perfekně propracované. Byla jsem dokonce překvapena tím, kdo vraždy páchá. Rozhodně mě to rozhodilo. Tak trochu jsem totiž vrahovu snažení fandila. Tedy v době, kdy jsem netušila, že to je vrah. Ta zvrhlost v tom prostě je. Navíc, pan spisovatel jakoby totálně odsuzuje dnešní styl života. Nebudu rozepisovat, dám vám jen heslo - Mobilzombie. Závislost na sociálních sítích a lehká vyhledatelnost vychloubačných idiotů, kteří se se vším veřejně a každému svěří - víc takových mrtvol! Doufám, že příběh se vyplatí a snad bude další?
PS - Díky uživateli Terva, který mě knihu sehnal i s podpisem pana spisovatele, jsem se z fantasy posunula do zvrhlosti. Kde je asi hranice? DOPORUČUJI!!!!

16.06.2023 5 z 5


Divoký symbol Divoký symbol Patricia Briggs

Ano, takl jsem si celou sérii vždacky představovala. Aby se z ní stal symbol. Symbol plný staré kruté magie. Tak to má být.

16.06.2023 5 z 5


Jasným plamenem Jasným plamenem Patricia Briggs

No, Jasný plamen nebyl tak jasný, špíše skomíral. Dost rozbrojů, vzteku a neochoty. Charlese jsem nějak moc nechápala a jeho zodpovědnost je nanejvýš podivná a vynucená. Prostě průměr.

16.06.2023 3 z 5


Smrtící žár Smrtící žár Patricia Briggs

Celkem slušný nářez. Akce, láska a nové postavy. Tohle se mi moc líbilo.

24.12.2022 5 z 5


Dvojí spravedlnost Dvojí spravedlnost Patricia Briggs

Já jsem spravedlivě spokojená. I když si tu pár uživatelů myslí, že to je nejslabší, já si to užila. A hlavně Anna, to je změna!

17.11.2022 5 z 5


Soudný den Soudný den Jan Urban

Hektiké zakončení této ságy mě velmi potěšilo. Na velký počet postav jsem si nakonec zvykla, ale mělo to neblahý vliv na to, komu mám fandit a koho mít v oblibě. Zajímavý je i přebal knihy. Trosky v troskách - jak ukázkové.

24.09.2022 5 z 5


Nemrtvá inkvizice Nemrtvá inkvizice Jan Urban

Čtvrtá kniha v této sérii už dává tušit konec, na který se moc těším. Jinak jednoduše a srozumitelně napsané, a dokonce i přehledné, ale to asi proto, že už se v postavách orientuji. Prostě doporučuji vše, aby si to přečetli. A jdu na poslední knihu.

18.09.2022 5 z 5


Dědictví zkázy Dědictví zkázy Jan Urban

Třetí knihy v sérii už je vyspělejší, temnější, ale na druhou stranu jsem ráda, že zůstal humor, odkazy na hudbu a našla jsem i pár dobrých hlášek. Četlo se to poměrně rychle, ale neměla jsem moc ř´času napsat komentář. Tak že doporučuji všem, co mají rádi akční postapo s humorem a tajemnem.

12.06.2022 5 z 5


Krev padlých andělů Krev padlých andělů Jan Urban

Nádhera. Ještě lepší než první kniha. Moc psát mi nejde, ale tohle určitě stojí za přečtení...
Sranda, akce, dobrodružství.

21.05.2022 5 z 5


Strážci brány Strážci brány Jan Urban

Má to nějaké ty vady, Ale hned od první věty mě to pohltilo a hned jsem začala tušit, že tohle je přesně podle mé noty. Ano, je to odlehčeně napsané, ale figuruje tu spousty postav a, že jsem se jich od začátku bála, ale později jsem už měla přehled a nebyl v tom žádný problém. Kdo tuto legendu přijme, ten se nebude nudit.

29.11.2021 5 z 5


Loviště Loviště Patricia Briggs

Loviště ukázalo to, co mě nepřesvědčilo ve Štvanici. Do příběhu se nemůžu ponořit, stále mi na tom něco vadí. Je to moc vážné a takové nepovzbuzující. Se sérií končím.

29.11.2021 3 z 5


Štvanice Štvanice Patricia Briggs

Abych napsala pravdu, zas tak moc mě to nevzalo. Po celkem kladných komentářích, jsem se rozhodla se do této série pustit, ale hned první příběh celkem zklamání. No, zkusím ještě další a pak se rozhodnu.

21.08.2021 3 z 5


Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Krásný a poutavý příběh se špetkou napětí. Velmi povedený detektivní přínběh z krásného prostředí.

26.07.2021 5 z 5


Krasojezdkyně Krasojezdkyně Jojo Moyes

Nádherné a velmi poučné.

08.06.2021 5 z 5


Miluju koně Miluju koně Marie Frey

Miluju koně!

28.05.2021 5 z 5