Bety093 Bety093 komentáře u knih

☰ menu

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Tuhle knížku bych určitě nezvolila jako oddechovku. Budete se u ní zamýšlet a přemýšlet i o vašem vlastním životě, možná některých věcí i litovat. Moc pěkně napsaný příběh, co oceňuji asi nejvíc tak jsou krátké kapitoly, které mi čtení každé knížky zpříjemní. Myslím že je tahle knížka vhodná pro teenagery, ale i pro dospělé, protože takhle dobře napsanou knížku o životě by si měl přečíst každý. Střed knihy se mi malinko táhl, ale jinak super. Doporučuji.

06.04.2024 4 z 5


Ex v éteru Ex v éteru Rachel Lynn Solomon

Na tuhle knížku jsem měla během čtení různé názory. Chvilku jsem ji milovala a pak jsem se musela do čtení malinko nutit. Nakonec jsem ji ale přečetla docela rychle a to jen proto, že se knížka rozjela. Krásný, romantický příběh, který je z rádiového prostředí. Hezké postavy, dobrá délka kapitol a potom už i spád příběhu. Nemyslím si, že by to bylo něco převratného, ale hezká oddechovka to určitě je. Doporučuji.

04.04.2024 4 z 5


Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Od této knihy jsem neměla moc velké očekávání a možná i proto mě hodně překvapila. Kniha měla rychlý start a krátké kapitoly, četlo se to jedna báseň. Krásný příběh mi ale přijde trošku nedovysvětlený, když jeden z hlavních hrdinů odchází. Celkově se mi to ale líbilo , akorát Finch mi přišel jako trochu divný, i když to je asi jeho charakter, který autorka zamýšlela. Na konci si někdo pobrečí, ale nedoporučovala bych to lidem, pro které je sebevražda citlivější téma. Doporučuji.

17.03.2024 4 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Jako vstup do příběhů s Joonou Linnou mi knížka připadá velice dobrá. Strhující příběh, který je zaměřený na zmizení chlapce je napínavý až do poslední stránky. Knížka má opravdu nejrůznější zvraty, které ji dělají ještě zajímavější. Přiznávám, byly místa kdy jsem se musela prokousávat dějem, ale bylo jich opravdu málo. Detektivka není úplně můj žánr a tuhle knížku jsem si vybrala na doporučení, protože jsem potřebovala detektivku do školy. Vím, že si i další krimi pribehy s Joonou Linnou přečtu už nejen z povinnosti. Doporučuji

05.03.2024 4 z 5


Láska a jiná slova Láska a jiná slova Christina Lauren

Wow, úžasná knížka, která byla opravdu nabušená emocemi. Líbil se mi styl autorky a celkový příběh. Co mě malilinko zklamalo je rozuzlení celého příběhu, které přichází na konci knihy. Myslím, že na to mohl být větší důraz a přišlo mi to takové slabé. Každopádně to kompenzuje milionová lovestory, díky které zase věřím na lásku. Doporučuji.

16.02.2024 5 z 5


Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Nádherná zimní oddechovka. Na téhle knížce se mi líbil specifický styl každého autora, který byl obsažen v každé povídce, takže byla každá jiná. Nejvíc jsem ale byla nadšená z toho, jak postupně všechny příběhy a postavy do sebe zapadaly. Nádherně se to četlo a volila jsem taktiku nejdřív kniha, a potom film (myslím že byla správná). Doporučuji.

01.02.2024 4 z 5


Útěk na venkov Útěk na venkov Julie Caplin

Skvělá oddechovka. Nenáročný děj, který vás ale nutí číst stále dál. Útěk na venkov je moje první kniha autorky, ale určitě ne poslední. Všechny postavy byly dotažené do konce a kapitoly měly akorátní délku. Některé pasáže byly zbytečně dlouhé, ale jinak nemám asi žádnou výtku. Doporučuji.

11.01.2024 4 z 5


Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

Miluju Colleen!!! Další bomba z jejího pera, nechápu jak ona to dělá. Emocemi nadupaná kniha, která zároveň dává smysl a je čtivá. Postavy jsou dotažené a vyvíjejí se postupně s časem. Knížka může být inspirací pro lidi, kteří si prochází podobnou situací jako Clara v téhle knize. Doporučuji.

06.01.2024 4 z 5


Siréna Siréna Kiera Cass

Tohle byla taková oddechovka. Kniha se ryxhle četla, měla rychlý spád a vlastně končí happyendem, ale to se mi vůbec nelíbí. Konec je divný, vlastně nedává smysl a kazí mi pocit z celé knihy. Četla jsem již celou Selekci a je to psané dost na stejný způsob, ale to mi vyhovovalo. Doporučuji.

05.12.2023 4 z 5


Nové sny Nové sny Lilly Lucas

Fuuu.. Ani nevím co k tomu moc říct, protože tohle byla jedna velká dokonalost. Krásné prostřední ostatně jako v předchozích dílech, zajímavé postavy, zápletka, no prostě všechno co má mít dobrá knížka. A tady to Lilly všechno dala, příběh se posouvá nezdržuje se zbytečně na nezajímavých pasážích a proto příběh běží jak má. Za mě krása. Doporučuji.

03.11.2023 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Tohle bylo silné. Není to moje první kniha autora, ale i tak jsem byla překvapena jak dokáže vystihnout emoce. U této knížky jsem hlavně na konci několikrát brečela, protože to se jinak prostě nedalo. John Green je úžasný autor a patří mezi moje nejoblíbenější. Tenhle příběh mě dostal a doufám že i další jeho knížky, na které se už těším, budou super.

23.10.2023 5 z 5


Srdcerváči. Kniha 3 Srdcerváči. Kniha 3 Alice Oseman

Seriál i první dva díly jsem si oblíbila, ale tenhle mě moc nebavil. Děj se táhnul a pořád se tam řešilo to samé, i když to vlastně chápu, protože VYOUTOVÁNÍ není věc hotová rychle, ale v knize mi to přišlo šíleně zdlouhavé. Poslední stránky už jenom zběžně prolistované. Za mě vede první díl, ale zkusím ještě čtvrtý.

15.10.2023 3 z 5


Pěšky z Paříže do Santiaga Pěšky z Paříže do Santiaga Matouš Dvořák

Knihu jsem si vybrala jako povinnou literaturu do školy a byla jsem příjemně překvapena. Cestopisy teda rozhodně nejsou mým žánrem, ale tenhle se mi opravdu od první stránky líbil. Plno humoru a obrázků, které v knize jsou, ji příjemně doplňují . Není to úplně kniha pro mě, ale jako cestopis jsem čekala větší nudu. Doporučuji.

15.10.2023 4 z 5


Na viděnou příští léto Na viděnou příští léto Elin Hilderbrand

Tak tohle je krása. Knížku jsem popadla úplně náhodou v knihovně, protože měla nádherný přebal a zaujala mě anotace, no kdybych věděla, že to bude takhle skvělá knížka vezmu si ji daleko dřív. Příběh úplně miloučký, všechny postavy jsem si oblíbila hned ze začátku. Štvala mě akorát Uršula, která za mě taková jediná "záporačka" celého příběhu. Délka kapitol i obsáhlost textu za mě perfektní takže doporučuji.

09.10.2023 5 z 5


Léto, kdy jsem zkrásněla Léto, kdy jsem zkrásněla Jenny Han

Ke knize jsem se dostala asi jako většina, přes seriál. Za mě úžasná knížka, která otevírá plno těžkých témat. Sympatické postavy, krátké kapitoly, prostě nemám co vytknout. Já knížku četla na přelomu léta a podzimu a více bych se do ní dokázala vžít, kdybych si ji vzala třeba na dovolenou k moři jako letní čtení. Proto doporučuji číst výhradně v létě.

30.09.2023 5 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Od knížky jsem neměla moc velké očekávání, ale byla jsem příjemně překvapena. Krásný příběh, postavy, napětí, no prostě bomba. Co se mi tolik nelíbilo byly některé zdlouhavé části, kde jsem se vyloženě nutila do čtení. Všechno ale kompenzuje brilantní konec, kde mi i slza ukápla a hrozně mě to dostalo. Celkově knížka lehce nadprůměrná a zkusím ještě další díly. Doporučuji.

24.09.2023 4 z 5


Nové sliby Nové sliby Lilly Lucas

Druhy díl za mě o malinko horší než ten první. Líbilo se mi jak se to hezky propojilo a vlastně příběh z první knihy pronikl i tady. Izzy za mě ze začátku trochu zmatená, ale celkově ostrá a upřímná. Will mi ze začátku vadil, ale na konci si i on získal mé sympatie. Krásný román, půjdu i do dalších dílů, doporučuji.

09.09.2023 4 z 5


Srdcerváči. Kniha 1 Srdcerváči. Kniha 1 Alice Oseman

Přečteno za dvacet minut. Tím, že už jsem viděla seriál to byla fakt rychlovka a věděla jsem co se bude dít dál. Taková nenáročná oddechovcha. Přečtu si určitě i další díly série. Milé čtení, doporučuji.

21.08.2023 4 z 5


Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Wow, tenhle román mě fakt chytil za srdce. Byla to jízda od začátku do konce. Perfektní příběh, prostředí, postavy .. no prostě nádhera. Četlo se to jedna radost a určitě si přečtu další díly série. Pecka, doporučuji.

21.08.2023 5 z 5


Zášť Zášť Lisa Jane Smith

knížku jsem nedočetla, první díly mě bavily, tohle vůbec, budu muset odložit tuhle knížku a s ní i celou sérii, což mě trošku mrzí, ale vlastně jsem zjistila, že tohle není nic pro mě. Nedočetla jsem, nesoudím, ale nebavilo mě to.

17.08.2023