Betty96 Betty96 komentáře u knih

☰ menu

Ta druhá Belle Ta druhá Belle Whitney G. (p)

Málo stránek nebo naopak moc. Jsem ráda, že jsem knihu otevřela nebo jsem zklamaná. Vůbec nemám ponětí.

Míchanice všeho možného. Nevím, zda jsem četla protože se mi příběh líbí nebo mě zajímalo, co za bizardnost přijde na další stránce.

15.02.2024 1 z 5


Nezdolná Nezdolná Karen Lynch

Po hodně dlouhé době krásné fantasy. Rozhodně doporučuji fanouškům série Nástroje smrti. Děj je hodně ppodobný, ale to mi vůbec nevadilo. Kniha se četla prostě sama.

02.10.2023 5 z 5


Království obávaných Království obávaných Kerri Maniscalco

No jsem trošku zklamaná. Z druhého dílu jsem byla nadšená a nemohla se dočkat třetího, ale ten mě hrozně zklamal. Pořád samé lechtivé scény sem a tam, a pořádný děj v pozadí. Přitom se toho odehrálo strašně moc, ale nebyl tomu dán prostor :(

29.09.2023 3 z 5


Rty s příchutí vína Rty s příchutí vína Aleš Novotný

Večerní jednohubka :)

17.08.2023 5 z 5


Touha Touha Tracy Wolff

Pěkný příběh, hodně připomíná Stmívání nebo Legacies (které v knize i zmiňují :)).
Maličko jsem se se čtením sekla cca 100 stránek před koncem. Nevím, zda na mě dopadla čtecí krize nebo na mě hlavní zápletka neměla ten WOW efekt. Ale každopádně si mě autorka získala posledními kapitolami z pohledu Jaxona. Víc takových kapitol v dalším dílu.

26.05.2023 3 z 5


Království prokletých Království prokletých Kerri Maniscalco

Krásně se vyvíjející vztah mezi Emilií a Irou. Ta chemie mezi nimi byla úplně WOW a autorka knihu zakončí tímto způsobem? Potřebuju okamžitě další díl! Ale samozřejmě, nejde jen o vztah mezi nimi :) Jsem zvědavá na rozuzlení děje, ale myslím si, že se máme ještě na co těšit.

Strašne moc bych si přála, aby byla kniha ilustrovaná. Autorka umí velice dobře popsat peklo i nádherné šaty, ale i tak by se mi v knize sem tam líbil nějaký ten nákres.

07.03.2023 4 z 5


Tajemství v lahvi: příběh hrdinství Ireny Sendlerové Tajemství v lahvi: příběh hrdinství Ireny Sendlerové Anna Czerwinska-Rydel

Dobře napsané a snadno pochopitelné pro menší čtenáře. Uvedená a vysvětlená důležitá fakta. Knihu si dokážu představit jako povinnou literaturu v hodinách dějepisu.

06.03.2023 5 z 5


Koruna z kostí a zlata Koruna z kostí a zlata Jennifer L. Armentrout

Miluju tuhle sérii, ale začíná se mi zdát, že autorka knihy zbytečne natahuje. Svým způsobem mě kniha bavila. Sympatizuji se všemi postavami. Svět je zajímavý, myšlenka děje také, ale nějak to drhlo. Mnoho popisných a stále se opakujícíh pasáží. Přitom konec knihy byl zase moc urychlený. Tam, kdyby autorka děj více rozvedla, vůbec bych se nezlobila. No..., ale nic z toho mi nezabrání vrhnout se na další díl.

02.02.2023 3 z 5


Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Daniel Krejčík

Prostě WOW. Moje úplně první životopisná kniha a já říkám WOW. Daniel Krejčík je na svůj věk neuvěřitelně vtipný, citlivý, plný pochopení a hlavně láskyplný. Dokázala jsem se zasmát, dokázela jsem brečet a uvědomění, že to není jen smyšlený román, ale ukázka skutečného života, mě donutila Krejčíka opravdu obdivovat.

27.11.2022 5 z 5


Opouštím ostrov Opouštím ostrov Tomáš Zástěra

Přiznám se, Tomáše Zástěru neznám. Evropu 2 neposlouchám a show Survivor jsem neviděla. Neměla jsem ponětí, že autor už je nějak známý. Po knize jsem sáhla, protože mě zaujala anotace a moje očekávání se naplnilo. Prostě jsou to historky se života. Krásné, vtipné, dojemné.

23.10.2022 4 z 5


Rytíř Rytíř Devney Perry

Rozhodně stejně dobrý styl psaní jako v prvním díle. Jen dějově mi to přišlo neslaný nemastný. V podstatě o ničem. Ale jak říkám, styl psaní mi vyhovuje, neskutečně si ho užívám a doufám, že budou přeložené i další díly nebo jiné knihy.

17.10.2022 5 z 5


Rod draků Rod draků Jessica Cluess

Ke knize bych nepřidala znění „dechberoucí fantasy“. Upřímně? Mě to docela nudilo.
Je fakt, že kniha už asi není pro mou věkovou kategorii. Rod draků bych spíše doporučila začínajícímu čtenáři fantasy.

24.08.2022 3 z 5


Že mě nenajdeš! a další hrůzostrašné příběhy Že mě nenajdeš! a další hrůzostrašné příběhy Anica Mrose Rissi

Příběhy jsou velmi pěkně napsané, dítě všemu porozumí, není potřeba nic vysvětlovat. Ale... při představě, že je mi 8let, tak po dočtení knihy už nikdy nevylezu z postele, a i ta je nebezpečná.

10.08.2022 5 z 5


Má mě rád, nemá mě rád Má mě rád, nemá mě rád Sally Thorne

Krásný, oddechový romantický příběh. O knize jsem se dozvěděla z knižního podcastu Knižního klubu, kde jí vychvalovala penny_and_books(Karolína Skácelová). O knize vyprávěla s takovým nadšením, že mi to nedalo a knihu jsem si prostě musela přečíst. Chápu její nadšení.

25.05.2022 5 z 5


Cítit znovu Cítit znovu Mona Kasten

Monu Kasten jsem si opravdu oblíbila. Čtení jejích knih mi vždy vykouzlí úsměv na rtech i na duši. Většinou se mi stává, že první díly ze série jsou nejlepší, ale pro tuto sérii to neplatí. Není to o stylu autorčina psaní, je to o dané situaci, o hlavních postavách o vcítějí se do děje. Už dlouho se mi nestalo abych s některou postavou, tak moc soucítíla jako se Sawyer. V některých okamžicích mi jí bylo strašně líto, nenáviděla jsem všechny okolo. Bylo mi opravdu do breku. Knihu opravdu moc moc doporučuji - vlastně celou sérii, ale tahle byla bezpodmínenčně nejlepší.

27.04.2022 5 z 5


Cirkus Svět Cirkus Svět Pavel Brycz

Noo, co na to říct, dvě hvězdy hlavně kvůli ilustracím. Knížka mě zaujala svou obálkou a to, že je docela propagovaná. A teď nějak nevím, co k tomu říct. Námět dětské knížky se mi líbil, ale ne to, jak to bylo podané. Děti všech barev - bílé, černé, žluté? Anorexie je v podstatě krása? Lev vegetarián - jí šopský salát? Děti zkouší, zda je lev vegetarián - strkají ruce do klece? Černý kašel - použit jako biologická zbraň?

Za mě prostě ne. Je mi líto, ale knihu dál doporučovat nebudu.

16.04.2022 2 z 5


Rande s knihomolkou Rande s knihomolkou Emma Hart

Po přečtení této knihy si připadám strašně stará. Před 10ti lety jsem četla autorčinu sérii The Game. Vím, že jsem z knížek byla velmi nadšená a všude je sháněla, abych si je mohla koupit. Když jsem zjistila, že autorce v čeština vyšla další kniha měla jsem ohromnou radost a těšila se jako malá. Nějak nevím, ale na to, že hlavní postavy byli tentokrát opravdu dospělé (okolo 30), tak mi to přišlo strašně naivní. Asi to bude tím, že už pár knížek z červené knihovny mám za sebou, ale tohle bylo nějak málo peprné :)

25.03.2022 4 z 5


Dokonalé děti Dokonalé děti Sophie Hannah

Mám v tom neuvěřitelný chaos. Pořád jen samé lži, ztrácela jsem se v tom tolik, že možná ani teď po dočtení nevím, co to vlastně ksakru bylo. A epilog mi k tomu taky vůbec nepomohl.

21.03.2022 2 z 5


Zemřu o Vánocích Zemřu o Vánocích Tammy Cohen (p)

Anotace mě opravdu hodně nalákala a čekala jsem obrovské psycho, ale jsem spíš hodně, hodně zklamaná. Původně jsem chtěla knížce dát tři hvězdičky, ale kvůli zbytečně zmatenému a nevysvětlenému konci dávám jen dvě. Děj docela rychle utíká, snadno se začtete, ale z žádnou postavu si vyloženě neoblíbíte. Autorka měla dobrý námět na téma psychothrilleru, ale nedokázala postavám pořádně vybarvit jejich psychickou stránku. Děj vyšetřování bych vyškrtla úplně, vůbec mě nebavil a byl dost absurdní.

06.03.2022 2 z 5


Jedno malé prasátko Jedno malé prasátko Rob Ashman

Oběti jsou zavražděné jako prasata na jatkách. Popis procesu vraždy je masakr, až mi z toho naskakovala husí kůže. Především mě kniha zaujala dvěma popisnými rovinami - vyšetřující detektivka a samotný vrah. Je zajímavé, že hned od začátku víte, kdo je vrahem a sledujete jeho postoj k vyšetřování. Za mě to měl vrah velmi dobře promyšlené, byl prostě mazaný. A ten konec? Vůbec jsem nečekala, že to může takhle dopadnout. Asi mi to mělo dojít, ale nedošlo.

* První díl série jsem nečetla, kniha má svůj vlastní děj, ale raději doporučuji začít od začátku. Celou knihu doprovází případ z první knihy. Člověk tím lépe pochopí některé situace s inspektorkou Krayovou.

23.01.2022 4 z 5