Opouštím ostrov

Opouštím ostrov https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502663/bmid_opoustim-ostrov-yUM-502663.png 4 60 23

Mohl jsem být uklízečem v nemocnici. Mohl jsem utonout v hluboké noci uprostřed přehrady. Kormidlovat plachetnice na Jadranu, hrát na klavír v koncertních sálech nebo být gynekologem. O tom, že se tak nestalo, rozhodovaly životní náhody a příhody, které směřovaly a protínaly můj život. Na řadu z nich jsem si znovu vzpomněl až při vyklízení svého bytu. Budu se stěhovat z místa, které pro mě vždy bylo ostrovem bezpečí. A věci, které balím do krabic nebo vyhazuji, mi znovu rozehrály události, se kterými jsou úzce spojeny. Sedmnáct věcí. Sedmnáct příběhů. A sedmnáct situací, které se mi v životě skutečně staly. U některých jsem se hurónsky smál, u jiných ronil slzy a brodil se v smutku. Bohužel, bohudík. Protože až s odstupem času můžeme bezpečně říct, že všechno se odehrálo tak, jak mělo. A pokud se tato kniha stane jednou z vašich věcí, doufám, že s ní budou ve vašem životě spojeny jenom situace pohodové a plné úsměvů.... celý text

Přidat komentář

Lenka4
13.11.2023 4 z 5

Čtení pro dobrou náladu, ideální do autobusu na cestu do práce. Kapitoly jsou krátké a většina historek pobaví, Klívie dojme.

lucyvase4
25.10.2023 3 z 5

Knihu jsem koupila přítelovi. Jelikož on není úplně vášnivým čtenářem potěšilo mne že kniha má málo stránek a navic je o někom koho má rád. Při čekání na štafety jsem po ní nakonec sáhla i já.
Pokud znáte Tomáše Zástěru a máte ho rádi vřele doporučuji. Jedná se o 17 příběhů z jeho života. Nad některými se zasmějete, u jiných pustíte pár slz a u některých jste rádi, že se nestaly vám.
Je to takové oddechové čtení. A jednou přečíst urcite stačí ale i tak jsem se moc bavila.


Pitbullka
21.09.2023 4 z 5

Knihu jsem poslouchala jako audioknihu a byla jsem spokojená, bylo to milé, oddechové, chvilkami vtipné i dojemné. Moje očekávání byla splněna.

Marfulka007
23.07.2023 4 z 5

Oddechovka. Tzv. neurazí, nenadchne. Ale to je možná až zbytečně drsné hodnocení. Prostě na léto na takové to čtení, u kterého se nechce moc přemýšlet a jen se nechat unášet příběhy z cizích životů... vlastně proč ne.

bagel
09.05.2023 3 z 5

Tomáše jsem před vydáním knihy neznala, ale podle ohlasů jsem čekala víc. Za mě průměr - sloupky ze života, občas vtipné, občas k zamyšlení.

janka84
07.05.2023 5 z 5

Příjemné, pohodové čtení. Krátké kapitoly, v nich příhody ze života. Příběhy milé, veselé, nostalgické, i k zamyšlení. Jestli autor napíše další knihu, určitě si ji přečtu.

bárbra13
24.04.2023 5 z 5

Tomášův humor miluji a jsem vždy ráda, když stihnu jeho vysílání na Evropě 2. Knížka je skvělá. Zasmějete se i Vás pohladí po duši. Doporučuji!

kikikrat
10.04.2023 3 z 5

Lepších 3,5*/5*. Kniha se mi četla dobře. Byla zábavná, svižná a mohla jsem díky ní poznat Tomáše, kterého jsem sice neviděla v Survivoru ale poslouchala jsem ho už ve Fajn rádiu a myslím, že je přešně takový jak působí. Chytrý, zábavný a dobrosrdečný a takové jsou vlastně jeho povídky.

soupik2012
12.03.2023 5 z 5

Další z knih ke které bych se nikdy nedostala, nebýt čtenářské výzvy. A podle komentářů a poměrně nízkému hodnocení, jsem od ní mnoho neočekávala. O to větší bylo mé překvapení, když jsem zjistila, že je naprosto dokonalá. Autorské životopisy většinou kritizuji, protože je příliš znát, že jsou napsané amatérskými spisovateli. Ale vzhledem ke způsobu vyprávění, to u této knihy tolik nevadí. Pan Zástěra vypráví své životní historky a já věřím, že jsou pravdivé. Není na nich totiž nic nevěrohodného. Všechny vycházejí z životních zážitků a prožitků. A já jsem si jistá, že je pan Zástěra ve společnosti vynikajícím bavičem. Celá kniha je totiž pojata jako takové milé hospodské popovídání. Je to ten druh knih u kterých mám úsměv na tváři po celou dobu vyprávění a přivedou mě do dobré nálady. Proto knihu doporučuji číst při depresích, může to být lék. Audioknihu načetl můj velice oblíbený narátor pan Vasil Fridrich a ještě tak umocnil můj celkový zážitek.

AndulinaU
06.03.2023 4 z 5

Mně se povídky líbily. Je na nich vidět, že jsou opravdu ze života a žádné vymyšlené příběhy.

katynka78
28.02.2023 3 z 5

O knize jsem věděla, že nebude o soutěži, v níž byl Tomáš účastníkem. Ale paradoxně právě díky Survivoru, kterého naprosto zbožňuju a sleduju, jsem Toma více poznala jako divačka a tím, jak se na ostrově choval a jednal, si mě získal. A proto jsem do knihy šla. Byla jsem zvědavá, zda do této útlé knížky dokáže dát ze sebe to, co na nás skrz obrazovky vyzařoval.
A povedlo se, za mne je to velmi povedená povídková sbírka, která na základě předmětů odvypráví spoustu historek, které rozesmějí, zahřejí u srdce a citlivé duše dojmou.
Jsem moc ráda, že je knížka součástí mojí knihovny. A to je k podivu, protože většinou jsem u povídkových knih zklamaná a nebaví mě, ale u Tomáše jsem udělala ještě výjimku a udělala jsem dobře. Mám ráda jak knihy, tak televizi, mám ráda známé osobnosti a když někomu fandím, tak prostě fandím a zajímám se i dál o jeho tvorbu. A Tomáš mezi tyto osobnosti patří.:-*

E.l.i.a
26.02.2023 3 z 5

Něco málo úsměvných příběhů. Nenadchne, neurazí, za mě průměr. :)

Ren95
15.02.2023 5 z 5

Velmi příjemná knížka, která místy přiměje člověka i k zamyšlení. Tomášovi byl můj velký favorit i v Survivoru, takže přečíst tuhle knihu bylo téměř povinností.

Surmei
02.02.2023 4 z 5

Tomášé Zástěru samozřejmě znám jako moderátora, každý den s ním a Zorkou jezdím z práce. Takže i vím, že byl v Survivor, ale tato reality show šla zcela mimo mě. Proto by mě nenepadlo si knihu pořídit. Klepala jsem si ma čelo, když si ji kamarádka koupila. A když mi ji půjčila, tak jsem si na něj klepala zas. Proč bych to měla číst, když o Survivor nic nevím a ani nic vědět nechci?! No, naštěstí jsem našla odpověď hned na první stránce. Úleva. Ve finále jsem knížku zhltla. Krátké povídky ze života, příjemně podány mě nutily číst dál a dál. U jedné kapitoly jsem si pobrečela, citlivka, ale jinak jsem se usmívala. Skvěle napsáno. Super oddychovka.

Vlašule
15.01.2023 odpad!

Bohužel, nedocetla jsem ani do ctvrtiny, chyba ve výběru, ač na doporučení...NUDA.

Verunka289
12.01.2023 4 z 5

Moc příjemné počtení, Tomáš má skvělý vypravěčský talent a širokou slovní zásobu, umí být vtipný, ale i citlivý. Dvě kapitoly mě opravdu i rozplakaly.

Zdeňula
08.01.2023 4 z 5

Tomáš byl v reality show Survivoru můj oblíbený hráč. Moc jsem mu fandila, a vlastně i proto si koupila jeho knihu. Musím přiznat, že jsem čekala v knize zážitky z ostrova apod. Ale i tak jsem ráda za jeho knihu....

KatChiss
06.01.2023 4 z 5

Tomáš Zástěra opouští ostrov, který je metaforou pro jeho byt. Při balení nachází předměty, které mu připomínají určité příběhy z jeho života, jež se nám rozhodl vyprávět. 17 historek o 17 předmětech. Některé vás pobaví, některé vyděsí a jiné dojmou. Mou oblíbenou je o čtyřicetileté klívii. Mám ráda humor a strašně ráda se směju, ale možná ještě raději se dojímám a tenhle příběh mě opravdu dojal.
.
Tohle je kniha, u které si odpočinete. Vypnete, zapomenete na chvíli na své problémy a starosti a užijete si ji. Občas takovou knihu potřebuje každý. Takovou, která si na nic nehraje. Řekne vám to přesně tak, jak to je. Bez obalu, bez filtru.
.
Na profilu Knihy Dobrovský je uložený záznam live streamu s Tomášem Zástěrou, který jsem si moc užila. Bavíme se o pedagogické vysoké škole, práci moderátora a o reality show Survivor, tak kdyby vás to zajímalo, můžete se podívat :)

kalinkacz
25.12.2022 4 z 5

Kdo sledoval letošního Survivora, tak prostě zná Tomáše Zástěru. Jeho osobnost a hru nejde zapomenout!
Tomáš nyní napsal svou první knihu - Opouštím ostrov.
Jedná se o sbírku humorných historek z autorova života, které se mu vybaví, když opouští svůj ostrov - byt.
Je to čtení skutečně odpočinkové, nenáročné a vtipné… Prostě krátká oddechovka, která potěší každého Survivor fanouška.

blackoutzuzi
01.12.2022 4 z 5

3,5 hvězdičky

Tomáš Zástěra byl v reality show Survivoru můj velký oblíbenec a favorit, jeho mluvený projev mi byl moc sympatický, tak mě nepřekvapilo, že i ten psaný je stejně tak kvalitní :)

Kniha se čte neskutečně snadno, zasmějete se, dojmete se a odpočinete si u ní.

Tohle vidím jako ideální knižní dárek i pro nečtenáře :)

Štítky knihy

humoristické povídky české povídky

Autorovy knížky

Tomáš Zástěra
česká, 1979
2022  74%Opouštím ostrov

Kniha Opouštím ostrov je v

Právě čtených4x
Přečtených75x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených1x
Knihotéce11x
Chystám se číst25x
Chci si koupit13x