barbora5337 barbora5337 komentáře u knih

☰ menu

Mámě - Jak mít šťastné miminko a nepicnout se z toho všeho Mámě - Jak mít šťastné miminko a nepicnout se z toho všeho Denisa Písaříková

Pár kapitol v této knize jsem přeskočila, protože se s tím nějak nemůžu ztotožnit. Ale z větší části mě kniha pomohla udělat si svůj vlastní názor a přestat stresovat, že je mateřství hrozná věda. I díky této knize jsem se uklidnila a řekla, budeme žít tady a teď

12.02.2023 3 z 5


Deník malého poseroutky Deník malého poseroutky Jeff Kinney (p)

Zakoupeno na podporu charitativní akce krabice od bot, jako dárek pro 9-10 letého chlapce.
Dříve než jsem knihu zabalila jsem si ji přečetla, abych zjistila zda je vůbec vhodná pro kluky v tomto věku. Přečetla jsem celou knihu během večera a několikrát jsem se i nahlas zasmála. A jelikož prožívám 16 týden těhotenství, často jsem si představila, jak asi budeme tyhle roky dětského života prožívat my. Za mě moc hezky napsaná kniha pro děti. Určitě ji jednou koupím znovu :-)

03.12.2022 5 z 5


Pohádky do hajan Pohádky do hajan Zuzana Pospíšilová

Kniha neurazí ale ani nenadchne. Krátké pohádky bez pokračování. Před spaním dobré. Znám ale lepší.

03.10.2022 3 z 5


Jak myška snědla měsíc Jak myška snědla měsíc Petr Horáček

Kniha s interaktivními prvky. Děti jí milují. Nabízí se k práci s textem i dějem. Velice jednoduché a krasné zpracování.

03.10.2022 5 z 5


Knížka Knížka Hervé Tullet

Slovo pedagožky - Výborná kniha. Naprosto jí žeru já i děti :-D
Procvičíte barvy, prostor, počty, vnímání. .... a spoustu dalšího
Nejlepší na trhu

03.10.2022 5 z 5


A pak se to stalo! A pak se to stalo! Ester Stará

Používala jsem jí ve školce a u nás splnila tato kniha svůj účel. Například žalování. Od přečtení pohádky O žalování, se najednou ve třídě tento nešvar lehce zmírnil. Všechny děti se bály, že začnou koktat, jako holčička v knížce. Děti ve školce pohádky zaujaly a těšily se na pokračování.
Akorát ilustrace pro ně nebyla až tak obohacující.

03.10.2022 4 z 5


Tajemný svět strašidel Tajemný svět strašidel Neprakta (p)

Netušim jak jsem ke knize přišla, ale pamatuji si jak nám z ní předčítal strýc na chalupě a my poslouchaly a nedutaly :-D
Teď ji vytánu vždy kolem dušiček a předčítám dětem ve školce. Taky sedí, nedutají a vždycky se těší na další ze strašidel, které máme na seznamu.
Text je dlouhý a těžký, tak si ho pro malé děti upravuji, ale i tak, velmi oblíbená kniha, kde udržím pozornost nezvykle dlouho :-D
Kdo by nechtěl znát podrobnosti o Černém muži, který dává do svých kapes zlobivé děti, které nechtějí chodit spát :-D

03.10.2022 5 z 5


Kulihrášek a Budulínek Kulihrášek a Budulínek Mária Ďuríčková (p)

Knihu jsem si koupila do své pedagogické praxe v mateřské škole. Pro mě užasný nápad, dvě pohádky v jednom. Krátký a jednoduchý text doplněný nádhernou ilustrací p.Vladimíra Krále. V množstbí dnešní dětské literatury je tato kniha zase něco jiného, odlišného a hlavně, žádná slátanina.
Těším se až knihu neotevřu jako učitelka ale jako maminka :-)

03.10.2022 5 z 5


Barva kouzel Barva kouzel Terry Pratchett

Kniha, kterou jsem četla na dvakrát. Poprvé absolutní zmatek a vůbec jsem se neorientovala v ději. Podruhé jsem půlku knihy zhltla a půlku opět louskala. Možná potřetí ji zhltnu celou jedním dechem. 4 hvězdičky dávám za úžasnou fantazii.

Barva kouzel je moje první zkušenost s fantasy odvětvím. Nebylo to špatné, potrénovala jsem mozkové závity, které se chvílemi dost přehřívaly, aby jsem se zorientovala. Ale to mě neodradí a jsem zvědavá na druhý díl.

03.10.2022 4 z 5


Assassin's Creed: Průvodce světem Assassin's Creed: Průvodce světem kolektiv autorů

Zakoupeno jako dárek příteli, hráči Assassin's Creed. Pro mě je to španělská vesnice ale oceňuji nádhernou ilustraci. Přítel nadšený. Neustálé listování knihou a prohlížení obrázků, jako malé dítě :-)

24.03.2021 5 z 5


Adresát neznámý Adresát neznámý Kathrine Kressmann Taylor

I přes neskutečně vysoké hodnocení, pro mě těžká literatura. Nějak jsem se ztrácela v tom, kdo píše a kdo ne. Možná by mi stálo za to si knihu vyslechnout jako audio. A určitě zkusím přečíst ještě jednou. Možná, že jsem jen nebyla ve své kůži.

23.03.2021 3 z 5


Rodinné povídky Rodinné povídky * antologie

8 povídek že života, které vám zpříjemní nudné odpoledne. Hodnotit každou zvláště, by bylo zdlouhavé. Komplexně spíše oddechové čtení. Ve mě stopy zanechaly povídky Morče, Tučňáci, Princezna domova a Return magic. Stojí za přečtení.

23.03.2021 4 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Tento příběh ve mě musel nejprve dozrát, než jsem se odvážila napsat komentář. Rozum mi stojí, co všechno osud Haně postavil do cesty a donutil ji rozhodovat i o osudu druhých, aniž by si to uvědomila. Kapitola, kterou vypráví sama Hana o koncentračním táboře bere krev ze žil. Tvrdý příběh, smutný příběh. A poučení? Těžko říct, lze zvrátit osud? Lze se rozhodnout jinak? Proč nejde vrátit čas? Každý si vezme své... Já jdu asi ještě vstřebávat...

23.03.2021 5 z 5


Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Přidáno do oblíbených knih. Kniha, která Vás odvede od všedních starostí a přenese do nemocničního prostředí, které je moc krásně vykresleno. Pro čtení jsem zapomínala na to, že nemáme rozmrazené maso na zítra, i na to že mám prádlo v pračce. :-) Pokaždé jsem se těšila na nečekané zvraty v ději, co ještě chudáka doktora potká, co se zase vys*re. Moc hezky se to četlo... Na scénku s uplavaným žlučníkem se nedá zapomenout .

23.03.2021 5 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Přečteno jedním dechem. Velice silný příběh od kterého se nelze odtrhnout.
Neuvěřitelné. Týrání dětí je tady na tom světě stále víc a víc. Je mi zle z matky Báry. Tohle je hrozné, pokud matka nepřijme své dítě právě takové jaké je. I přes to, že není zrovna dokonalé a nebo takové jaké by chtěla aby bylo. Takoví rodiče si neváží daru, který mají ve svých dětech.

Jako nositelka jména Barbora určité pasáže popsané v knize i já poznávám. Ale týraná jsem nebyla. Stud a nejistota, chaos a odmlouvani, to je našemu jménu známé.

A ani mí rodiče moje specifické povahove vlastnosti nedokázali přijímat přirozeně. Je to asi těžké...

Milou Barunku bych okamžitě adoptovala a zařídila bych ji takový ateliér na malování, že by i pan Dali zíral. A všechny její obrázky by visely na zdi v našem bytě přibité největšíma krovákama, které bych měla. :-*

03.01.2021 5 z 5


Famfrpál v průběhu věků Famfrpál v průběhu věků Kennilworthy Whisp (p)

Tato kniha se mi z kompletu Bradavická knihovna četla nejhůře. 3 hvězdy dávám především za to, jak neuvěřitelné je pro mě pomyšlení na to, že tohle vše je autorčina fantazie. Pro mne neskutečné, nepochopitelné, jak tohle všechno mohla vymyslet... Velká poklona paní autorce.

Věřím, že sportovním nadšencům se bude kniha líbit více než mě ;-)

02.01.2021 3 z 5


Fantastická zvířata a kde je najít Fantastická zvířata a kde je najít Mlok Scamander (p)

Navzdory obávám, ze mě tato kniha bavit nebude, mě velice bavila. Všechny zvířata jsem si představovala ve své fantazii a přemýšlela, které zvíře bych chtěla vlastnit.
Obohatila jsem si znalosti o např: Baziliškovi, Trollech... a seznámila se se spoustou záhadných a krásných zvířat ze světa kouzelníků. Krásné doplňkové čtení k příběhu HP.

Kniha je navíc plna krásných kreseb.

30.12.2020 5 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Přečteno velice rychle.

Jako my máme lidové pohádky, tak kouzelníci mají bajky barda Beedleho.

Já jsem fanoušek HP ale myslím si, že se budou líbit i těm, kteří k fanouškům nepatří.

Pokud já přečtu jakoukoliv knihu během jednoho dne, stojí za to, věřte mi :-)

29.12.2020 5 z 5


Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Moc krásná kniha. Velice čtivý, jednoduchý a krátký příběh. I přes to, ve vašem srdci zanechá pocit, ihned jít a pomáhat v útulku chudákům psům, kteří neměli to štěstí najít milujícího páníčka.

Já už svého Gumpa doma mám. Je to border koliak Skipper- neměl to se mnou vždy jednoduché a prožil se mnou velice těžké časy. Postavil mne na nohy hned 3 krát a to mu budou teprve 4 roky. Naučil mne rikat:,, Protože to nevzdám a tak to je. "

Knihu doporučuji všem... I těm, kteří čtou jen příležitostně, bude se líbit.

P. S: Zajímalo by mě, jaké příjmení mi dal můj pes ???? doufám, že ne kozí, či jakýkoliv jiný bobek ????????

19.12.2020 5 z 5


Sí, vole! Sí, vole! Pavel Liška

Viděla jsem seriál v televizi, potom jsem shlédla představení v divadle s Pavlem Liškou a Honzou Revaiem a nakonec jsem přečetla i knihu. Za mě je to všechno super a mohu vřele doporučit. Jediné co mě mrzí je, že jsem knihu nepřečetla jako první. Je to skvělé doplnění příběhů v seriálech. I jako nemotorkářka jsem byla nadšená a můj přítel, motorkář, mne přesvědčil abych se konečně svezla s ním na motorce. No.... a co vám budu povídat, celkem mě to nadchlo :-) Takže díky Vagamundos :-)

12.10.2020 5 z 5