ArtomMozkovič2 ArtomMozkovič2 komentáře u knih

☰ menu

Paradoxní přikázání Paradoxní přikázání Kent M. Keith

Kniha, obsahuje morální a duchovní smysl života. Abych řekl na rovinu kniha neobsahuje žádnou výtečnou myšlenku nebo revoluční vysvětlení toho smyslu, ale autor to pojal jinak, používal své vlastní zkušenosti nebo příběhy jiných, aby vysvětlil ten smysl. Tak tuto knihu mohu doporučit, všem což hledají začátek duchovního smyšlení a potřebuji to vysvětlit v praxi.

01.12.2020 4 z 5


Základy filozofie – učební text pro střední školy. 1. část Základy filozofie – učební text pro střední školy. 1. část Jaroslava Schlegelová

Skvěle splňuje svůj účel, seznámit se základy filozofie a pochopit jí. Navíc na konci kapitoly, vždy je souhrn dosud získaných informacích.

27.11.2020 5 z 5


Jak se dělá chalupa Jak se dělá chalupa František Nepil

Svůj žánr to skvěle splňuje, smál jsem se furt, každý vtip se dá dopředu odhadnout, ale jak to napíše Nepil tak to dostane každého, i mého učitele na Zeměpis (a to je co říct ) Dávám 5 hvězd.

Dále zde máme slovní zásobu: k tomu nemám co říct, každý kdo zná Františka Nepila tak ví, 5 hvězd.

Jednotlivý kapitoly: Každá nová kapitola má svůj příběh, svůj vtip a srovnaní venkova a města. Kromě jedné kapitoly, jsem zbytek hltal nadšením, 5 hvězd.

Způsob psaní: Nepil píše, mile a upřímně používá své zdrobněliny a někdy si tak vymyslí slovo. Někteří autoři píší hloupě, jiní anarchisticky, a někdy objevím takové texty, jenž se mi točí hlava co s tím chtěl vyjádřit, ale Nepil píše Lidově, jak bych to já řekl, není tam žádná přetvářka v poetiku, ale jeden problém je v jeho lidovém psaní to že používá Pražské V např. von dávám 4 hvězdy.

Slova na závěr, autor nabízí motivaci i demotivaci pro chalupářství.

20.11.2020 5 z 5


Triumf Triumf Ben Bova

Abych řekl hned na úvod, tato kniha rozhodně není alternativní historie nebo Sci-fi. Avšak co se mi velmi líbilo na knize, bylo vyprávění a rozvádění příběhu, ale je zde háček vždy jsem se těšil, až přijde nová kapitola s názvem Moskva, hlavně na intriky, špionáž...adt, ale místo toho přišlo nic. Člověk by očekával že Moskva přijde do anarchie, že Molotov bude chtít odstranit Chruščova, nýbrž zajímavá část příběhu , ale místo toho přijde téměř demokratická politika. A bych to shrnul, Dobrá myšlenka, dobré vyprávění, ŽADNÁ FANTASIE, Když znáte historii tak znáte i konec.

30.10.2020 3 z 5


Fantastické povídky Fantastické povídky * antologie

Skvělí výběr povídek Vij, Horla, Pomsta popraveného, kromě Pliniuse Mladšího byly vybrány skvělí autoři ze 19.stol a 17.stol,však jeden minus to má, ale nemohu to podotknout ke knize ale ke dnešní společnosti. Příběhy již bohužel nejeví žádný strašidelní aspekt.

27.09.2020 5 z 5


Nyxia Nyxia Scott Reintgen

Koncept je zajímavý,jen to je vše co mohu říct o této knize.

16.09.2020 3 z 5


Štěně Štěně Paul-Jean Hérault

Pokud člověk hledá pomalejší akci ,však zajímavou tak je na správné adrese, ale pokud považujete od knížky nějakou myšlenku,názor i filozofický smyšlení, tak jste absolutně na špatném místě. Jediná úvaha je jen opsaná fráze jak je politika špatná,přece to znáte.Však kdo neočekává od Sci-fi nějaké moudré smyšlení.

16.09.2020 3 z 5


Neviditelný Neviditelný Herbert George Wells

Kniha je velmi zajímavá však střed příběhu je nezajímavé ba i nudný.
Hlavní hrdina je nemorální Bestie.
Velký plus je konec a vyprávění jak se stal neviditelným a jak přežíval.

12.09.2020 3 z 5


Inkvizitor Inkvizitor Vladislav Vlček

Kniha má zajímavý námět to je vše.
Příběh podprůměrný.
Postavy nezapamatovatelní.
Všechny události jsou nesmyslné bez důvodu
Slovník též průměrný.

06.09.2020 1 z 5


Rázová vlna Rázová vlna František Kotleta (p)

Michálek bojoval bojoval protože musel nikdo jiní už nebyl kdo by zabil svině měnitele.Skvěle zakončená trilogie musel jsem urodit jednu slzu pro Hrdinu z Istanbulu.

20.08.2020 5 z 5


Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Mistrovské dílo

19.08.2020 5 z 5


Metro 2034 Metro 2034 Dmitry Glukhovsky

Mnoho lidí docela zklamalo Metro 2034 mě však ne já ho považuj za nejlepší díl pod názvem Metro.Ano chyběl náš klučina Arťom ale přibila lepší postava není to válečník ani násilník naopak ! Je to filozof spisovatel ztracená duše Homer. Hned jak jsem přečetl první řádky této postavy jsem se zamiloval (nohomo). Zápletka knihy mě též dost bavila a v hlavě si spojovat všechny scénáře proč z Hanzy se nikdo nevrátí.Ano chápu ostatní první díl byl akční žádná filozofie.
Doporučuji všem

19.08.2020 5 z 5


Daudův návrat Daudův návrat Adam Christopher

Dishonored jsem dohrál 5x. Když jsem viděl v mé oblíbené knihovně hned jsem vyskočil radostí tudíž jsem obětoval mé peníze abych si přečetl veledílo.Když jsem poprvé otevřel knihu tak jsem byl Chvílíčku zklamán co se to stalo z Daudem pak příběh nabral rychlé obrátky Daud šel znovu vraždit šel do města Dunwall. Každou lokalitu v knize jsem okamžitě viděl před očima vždyť jsem to hrál několikrát.Postavy jsou skvěle napsaní i příběh však konec otevření a dodnes čekám na dvojku. Tuto knihu bych doporučil všem kdo někdy hrál dishonored a hned se zamiloval vždyť tato kniha byla psaná pro fanoušky.

19.08.2020 5 z 5


Perunova krev I. Perunova krev I. František Kotleta (p)

Do ringu opět přihází nová nakládačka od kotlety.Ano několik lidí brečí furt, proč kotleta neudělá novější koncept když on jede to samý jen v jiném kabátku. Tak já vám něco řeknu Mistra kováře taky nebudete říkat ať změní své řemeslo na klempíře. Pokud ano tak pan bůh s vámi

19.08.2020 5 z 5


Spad Spad František Kotleta (p)

Už je to možná trapné psát jak dokola jak je Kotleta geniální klučina stejně to musím napsat Génius ve svém žánru. Kniha se čte jedna báseň. Příběh rychlý tvrdý i něžní. Nemam ani jednu námitku vůči tohoto díla.

19.08.2020 5 z 5


Underground Underground František Kotleta (p)

První kniha od autora Kotlety mě vzala za koule. Postava příběh čarodějnice na to vzpomínám do dnes.Skvěle napsaní
Jen jeden mínus je v konci je dost urychlený.

19.08.2020 5 z 5


Pan Kaplan má stále třídu rád Pan Kaplan má stále třídu rád Leo Rosten

Někdo by řekl že je to nuda že se to opakuje.Tak vám vysvětlím pravdu o teto knize
Za prvé: Nemůžete očekávat o knize co má právě být o tom jak gramatika a slova jsou zákeřná v naším případě š,ž,č,ř. Že se nebude opakovat a bude mít i jinou myšlenku NEJDE !!!!!!
Za druhé: Jsou tam i historický vtipy takže tam nejsou jen jazykové vtipy.
Za třetí: Postava Kaplan je skvělé napsaná a nikdy neomrzí.
Tato kniha patří mezi mé nejvíc oblíbené knihy. U málo knih se zamiluji do postavy.Tato kniha to dokázala

16.08.2020 5 z 5


Silo Silo Hugh Howey

Jen tak pro úvod tato kniha patří mezi vele díla sci-fi literatury. Bohužel v každý knížce se najde nějaký mínus, jeden z mínusu je strašně zdlouhavé popisy kdyby jsem nemiloval knihy tak po 20 stránka přestávám číst, druhý mínus je v postavách za 497 stránek jsem nebyl schopen si udělat vztah k ním jen k Bernadovi ( záporák ) .Třetí mínus je subjektivní.Politika knížka celou dobu snáší vyvolat pocit vtom že je nesprávný lhát když se jedná o ochranu lidu.Lid by měl znát pravdu neměl by žít v mlhách. Takovým postojem naprosto nesouhlasím někdy je lepší žít v mlze než vědět pravdu.

06.08.2020 3 z 5