annes annes komentáře u knih

☰ menu

Anjel v podsvetí Anjel v podsvetí Juraj Červenák

Tohle byl pro mě asi nejslabší díl z celé série. Začátek, než se dorazilo do města byl fajn. Rozuzlení s Jarošem na konci taky ;-)
Zápletka zneužívaní mladíků mi vůbec nesedla a byť mě rozuzlení překvapilo, nenadchlo mě natolik, aby si díl zpravil reputaci.
Samozřejmě se těším na další díly i další knihy autora, jen tenhle si podruhé vážně nepřečtu.

14.02.2024 3 z 5


Tajemství letní noci Tajemství letní noci Lisa Kleypas

Na tuhle sérii jsem už narazila několikrát a tak přišel čas na přečtení prvního dílu. Kdyby to mělo 200 stránek a skončilo jistou událostí, bylo by to pro mě celkem průměrné čtení historické romance.
Posledních 50 stránek jsem opravdu četla, tak aby mi případně něco neuniklo, ale hlavně abych to už měla za sebou. Příběh celkově nebyl také nijak zvlášť složitý, spíše naopak a některé zápletky mi přišly jaksi umělé.
Jsou historické romance, kdy si řeknu jo! to bylo bylo dobrý! a potom ty méně povedené. Takhle je rozhodně v té druhé skupince.

14.02.2024 2 z 5


Les prízrakov Les prízrakov Juraj Červenák

Krkonošské lesy a tajemno. Zase něco pro mě. Detektivní zápletka měla skvělý zvrat a jsem teda ráda, že si ho Johanka nevzala. Nicméně už jako ráda nejsem za Jaroše! Doufám, že tam jako nakonec něco bude (za několik dílů klidně, ale BUDE). Těším se na další díl v Plzni, zrovna tam budeme mít cestu, tak určitě rozečtu :-)

20.12.2023 5 z 5


Isabelina pomsta Isabelina pomsta Mireille Calmel

Tohle asi bude moje srdcovka z dob střední školy. I po x letech je pro mě příběh stále tak úžasný :-)

04.12.2023 5 z 5


Přání! Přání! Leandra Sold (p)

Nápad byl super, slovanská mytologie za mě skvělá volba, ALE teda nějak jsem nezvládla to české prostředí, jména atd, protože Trilogie zimní noci jsem četla dřív. Co se týče konce ta časová prodleva vztahu mi moc neučarovala. Jestli se autorka ještě trochu vypíše, tak to bude ještě lepší :-)

04.12.2023 3 z 5


Jak zkrotit svůdníka Jak zkrotit svůdníka Evie Dunmore

Jo, tohle čtení jsem si užila. Autorka skvěle píše a i když vyměnila hlavní hrdinku a jejího svůdníka, vůbec to neuškodilo. Tématicky se drží ve stejném čase se stejnými přítelkyněmi, takže už to není tak neznámé, ale příběhu a romantice nemůžu vytknout ani ň.
P.S. do ČV 24 se může Lucie hodit jako milovnice koček a samozřejmě do knihy s podtitulem :-)

04.12.2023 5 z 5


Grace, moje spása Grace, moje spása Melanie Moreland

Šéf a asistentka, fakt klišé, jak zmínila Grace sama v knize. Ale jo bylo to napínavý, čtivý, jednoduchý a prostě pohodička romantika.

17.11.2023 3 z 5


Prokletá komnata Prokletá komnata Mireille Calmel

Druhé čtení. Od prvně jsem zapomněla některé souvislosti, ale příběh mě zase dostal. S tajemnem, s vlky. Autorka to prostě umí.

15.11.2023 5 z 5


Vlk a dýka Vlk a dýka Juraj Červenák

Musím se zajet podívat na Sitno. Fakt jako jedu na dovolenou a přečtu si to tam klidně znovu a budu tam sedět celý den (samozřejmě až bude tepleji).
Měla jsem trochu obavy, jak to bude probíhat, když se naše parta rozdělí, ale nemělo to chybu. Příběh měl zase všechno - poklad, legendu, dobrodružství, tajemno, vraždu i romantiku. Paráda!

15.11.2023 5 z 5


Jak vytrhnout velrybě stoličku Jak vytrhnout velrybě stoličku Marie Poledňáková

Asi jeden z mých nejoblíběnějších českých filmů. Nepřekonatelné, skvělé a úžasné i v knižní podobě.

15.11.2023 4 z 5


Království obávaných Království obávaných Kerri Maniscalco

Ohohó! Jo! Konečně poslední díl přečten. Emilie to krásně zvládla. Příběh se skvěle rozpletl i s různými překvapeními a za to patří autorce velký dík. Všechno je tak jak má být.
Jestli budu mít někdy chvíli, přečtu si celou trilogii znovu, protože to byla paráda.

15.11.2023 5 z 5


Aiden Aiden Melanie Moreland

Protože druhý díl byl Aiden, rozhodně jsem ho otevřela (maddoxe a dál už číst fakt nebudu). Místy mi připadal jeho příběh až moc silný a jsem ráda, že si autorka vybrala zrovna tohle pro svého hrdinu. Fandím lidem, co se nevzdávají a jdou dál.

15.11.2023 3 z 5


Bentley Bentley Melanie Moreland

Chtěla jsem si přečíst Grace, moje láska...ale musela jsem začít trochu od začátku, abych zjistila o co jde. Tohle byla slaďárna :-D vážně až moc. Rychle se to četlo, žádná extra zápletka a příběh pro další díl klišé. Nejlepší kámošky s nejlepšími kámoši, to jako vážně? Ale jo, proč ne.
Nakonec jsem ráda, že mi tohle neuniklo. O šťastných koncích se čte dobře.

15.11.2023 3 z 5


S tebou mě baví svět S tebou mě baví svět Marie Poledňáková

Oblíbené pasáže z filmu na mě mluvily řádky z knihy. Příjemná změna.

15.11.2023 4 z 5


Tři týdny do svatby Tři týdny do svatby Ella Quinn

Zaujal mě ten název. Historické romance mě úplně neberou, je tam na mě moc "ehm", ale tohle byla fajn oddychovka. Jen teda mi to přišlo trochu natahované, místy až moc, ale Grace jsem si oblíbila hned na začátku.

15.11.2023 3 z 5


Dovolená u řeky Dovolená u řeky Aniela Cholewińska-Szkolik

Míša opět nezklamala. S tímhle dílem jsem konečně půjčila všechny předešlé zároveň a dceři se Pupík a Míša moc líbí. Za mě je ilustrace naprosto nepřekonatelná a úžasná, s příběhem se dokonale propojují.

15.11.2023 5 z 5


Balada mrtvého světa Balada mrtvého světa Alžběta Bílková

Ne e. Kosti Mraza jsem jaksi ještě nečetla, byť o nich vím delší dobu. Ale tahle obálka mě zaujala. Byla jsem opravdu zvědavá a jsem naprosto spokojená.
Na začátku jsem se trochu bála, jak se vysvětlovaly informace o světě na druhé straně, že mi to bude vadit. Ale nakonec to bylo dobře zvládnuto a pomocí příběhů jsem se dozvěděla všechno, co jsem chtěla vědět. Že to bude taková romantika jsem teda nečekala, ale love story mě hodně chytla. Více než svět, ve kterém ožívají různé bájné převážně zatím severské a slovanské mýty v trochu upravené podobě. A hlavní hrdinka je trochu Lara, takže super námět, všechno co mám ráda.
Doufám, že příští rok nejpozději bude další díl. Moc se těším.

15.11.2023 4 z 5


Diabol v zrkadle Diabol v zrkadle Juraj Červenák

Skvělý díl. Moc se mi líbilo tajné společenství s ještě lepším úkrytem v jeskyni. Výborná legenda. A to jiskření s mladou šlechtičnou, o jo joj.
P.S. Skvělá zbraň ta Sedmička ;-)

15.11.2023 5 z 5


Ohnivé znamení Ohnivé znamení Juraj Červenák

Po delší pauze od prvních dvou dílů jsem se na tenhle opravdu těšila.
Čekala jsem víc tajemna, ale rozhodně jsem nebyla zklamaná, spíše bych řekla, že mě to nadchlo mnohem víc než bych čekala.
Zatím se tímhle dílem celá série dostala do vrcholku mého žebříčku.

15.11.2023 5 z 5


Runy osudu Runy osudu Christina Courtenay

Byla jsem zvědavá, jak autorka zvládne navázat na předešlý ukončený díl. Pokračování s mladší generací - chytrý tah - otevřely se nové možnosti a autorka toho skvěle využila. Perfektní, milé, trochu "cizinkovské" a rozhodně příjemné čtení se severskou atmosférou.

15.11.2023 5 z 5