Prokletá komnata

Prokletá komnata https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23018/ples-vlcic-prokleta-komnata-23018.jpg 4 92 16

Ples vlčic série

1. díl >

Strhující román, odehrávající se ve středověku, nás přivádí na francouzský venkov, do kraje Auvergne... Ze svého impozantního hradu tu vládne svým poddaným François de Chazeron, pán z Volloru a z Montguerlhe... který má neobyčejnou zálibu v alchymii a v krásných ženách. Když poprvé pohlédne na půvabnou Isabelu, dceru jednoho ze svých leníků, a dozvídá se, že dívka se bude vdávat, vyžádá si starobylé právo první noci. Isabela se pokusí i se svým snoubencem uprchnout, ale de Chazeron ji dožene, a poté co proti její vůli uplatní své právo, nechá ji uvrhnout do lesa mezi vlky. Mezi ženami z Isabeliny rodiny a vlčí smečkou však existuje zvláštní, tajemné pouto... Autorka rozvíjí příběh plný napětí, lásky a nenávisti, touhy po pomstě i přátelství. ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Historické romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Le bal des louves, 1. La chambre maudite , 2003


více info...

Přidat komentář

annes
15.11.2023 5 z 5

Druhé čtení. Od prvně jsem zapomněla některé souvislosti, ale příběh mě zase dostal. S tajemnem, s vlky. Autorka to prostě umí.

spiderlily
19.10.2023 3 z 5

Kniha není špatná, ale bohužel nenadchla. Nepřilnula jsem k postavám natolik, aby mě zajímalo, co se s nimi stane. Děj byl pomalejší, chybělo mi tam napětí, hlavně v druhé části knihy. Takže když přišel závěr, byla jsem ráda, že už je konec. Druhý díl mě neláká a v porovnání s jinými historickými fantasy, co jsem četla, tak slabší.


Booky84
12.03.2023 4 z 5

Lehce čtivá kniha plná lásky, nenávisti a pomsty. Příběh z Francie v době středověku s prvky fantasy, zajímavá kombinace. Vzhledem ke druhému dílu není kniha úplně uzavřena, tak uvidím, jaké osudy ještě autorka postavám připravila.

laura
18.05.2021 3 z 5

Příběh lásky, zrady a nenávisti. Promísený čáry a kouzly středověku, prosycený násilím, nespoutanou vášní, čirým zlem i čistou láskou a oddaností...

Intriky, zášť, nemilosrdnost osudu i naděje, zcela zmatená, ubitá a na pokraji svých sil. Ale nevzdávající se. Příběh o tom, kam vás může zavést láska - a kam nenávist. Příběh jedné lásky a mnoha zbytečných smrtí. Příběh nenávisti, která sahá až za hrob...

Kruté, drsné, bolavé. Nepředvídatelné a tím zajímavé. Postavy, které nejdřív nechápete a možná je odsuzujete, posléze chápat začnete. Nezapomenutelný příběh, který vás zaskočí až skoro hmatatelnou syrovou bolestí...

intelektuálka
26.04.2021 4 z 5

Opět jsem unikla z reality do francouzského středověkého sídla, kde panuje krutý vládce ....
Ovšem on netuší, že dívka, která má za sebou vlčí smečku, nebude snadnou protivnicí ....

Je to taková pohádka pro dospělé - pěkná odpočinková četba ....

Květinka008
04.03.2021 5 z 5

Mistrně zpracovaný příběh, ve kterém se prolínají historické reálie středověké Francie s prvky fantasy a čtenář to přijímá s naprostou samozřejmostí... A přestože se zde setkáváme i s krutostmi, jsou napsané velmi vkusně a přesto výstižně. Tento první díl mě bavil mnohem víc než druhý a kniha mě vytáhla na tři večery úplně mimo realitu. Kdyby se daly výjimečné knihy hodnotit zlatou hvězdou, tahle by ji za mě měla.

Artep071
31.01.2021 3 z 5

Jiný žánr než obvykle čtu, ale bylo to v celku čtivé, trošku slabší a v určitých momentech, zbytečně zdlouhavé, ale nenudila jsem se.

Bades
26.11.2018 5 z 5

Tahle kniha mě přivedla k zájmu o vlkodlačí příběhy. Díky :)

Indilwen
09.01.2018 5 z 5

Velmi čtivý příběh, který v sobě překvapivě nese prvky červené knihovny, hororu i hlubokých myšlenek o podstatě ženství.

Eviik
08.04.2016 5 z 5

Velmi pěkná kniha, která vás vtáhne do děje a nachvíli zapomenete na všední život.

malen
18.08.2015 4 z 5

Po nepříliš přehledném začátku mě kniha chytla a četla jsem ji jedním dechem. Zajímavá a napínavá .. Se zvědavostí a nadšením jsem pustila do druhého dílu a bohužel, zatím jsem moc zklamaná. První díl mě nadchl, ale ten druhý.. No, ještě jsem ho nedočetla, nadšení vyprchalo..

Sidheag2
17.07.2015 5 z 5

Pro mne něco nového. Napínavý děj s nádechem tajemna. Zhltla jsem oba díly a určitě si něco od autorky ještě přečtu.

Illaa
22.07.2014 1 z 5

Tento žánr knih nemám bohužel moc ráda, přečetla jsem si to jen proto, že jsem chtěla jednou zvolit trochu jiný žánr než obvykle čtu. Neříkám, že to bylo úplně špatné, věřím, že někdo právě tento žánr preferuje, ale mě by mnohem více bavilo, kdyby to byl normální historický příběh a ty báje o vlkodlacích, které jsou hlavním tématem knihy si mohla autorka odpustit. Druhý díl asi vyhledávat nebudu.

monte
07.07.2013 4 z 5

Příjemné čtení, jsem zvědavá na druhý díl

petrzel
15.03.2013 5 z 5

Kniha se mi líbila četla se mi velmi dobře a moc se těším na další díl.

Vevericka.eva
26.02.2013 3 z 5

Ples vlčic jsem začala číst ze zvědavosti. Zápletka se mi zdála zajímavá, ale s přibývajícími stranami jako by vyprchávala. Konec by měl čtenáře vybídnout k přečtení druhého dílu, ale na mě prostě nezabral.