annes annes diskuze

☰ menu

Poraďte fantasy/scifi knihu prosím.

Tak google už pomohl. Kdyby někoho zajímalo jedná se o serii Kroniky Imaginarium, konkrétně o první díl Indigový drak (James A. Owen) a hrdinové jsou opravdu malí kluci - Tolkien, Lewis a Ch.Williams.

14.04.2020


Poraďte fantasy/scifi knihu prosím.

Ahoj, mám takový netradiční dotaz na fantasy knihu čtenou v dětství - v ději se vyskytují děti, které se přenesou do fantasy světa a po svém návratu se ukáže, že to vlastně byli Tolkien a Lewis (možná i nějaký další fantasy spisovatel/ka + možná na obálce drak) a podle toho dobrodružství, co tam zažili vytvoří pak Středozem a Narnii. Prosím, nevíte náhodou někdo, jak se kniha jmenuje( (nebo něco podobného)? Google už není schopen pomoci, tak zkouším tuto cestu k nalezení :-)

08.04.2020


14. Kniha básní

@opice1956 ano balady jsou básně, už sem to si to dohledala omlouvám se za mystifikaci...

08.12.2019


14. Kniha básní

Myslím, že Kytice není kniha básní - jedná se o balady, stejně tak kniha Máj by také neměla být kniha básní - jedná se o pouze o jednu skladbu. Aby tam obě knihy spadaly muselo by být zadání kniha poezie....Kniha básní by tedy měla být kniha, ve které je několik básní...Co myslíte?

08.12.2019


13. Kniha od dánského autora

Mám dotaz - počítají se do dánských autorů i ti z Grónska či pocházející z Faerských ostrovů - když spadají vlástně pod Dánsko?

08.12.2019