AndyG AndyG komentáře u knih

☰ menu

Koho sežere vlk? Koho sežere vlk? Ester Stará

Skvělá kniha, bavila se celá rodina od nejmenších až po důchodce :D

02.02.2020


Jak mluvit, aby nás děti poslouchaly Jak mluvit, aby nás děti poslouchaly Adele Faber

Vynikající a z vlastní zkušenosti vím, že to funguje.

07.05.2016


Emil Běžec 00:10 Emil Běžec 00:10 Pavel Kosatík

Příjemně čtivé, nabité informacemi. Nahlédnete nejen do běžecké, ale i do společensko politické roviny světového šampiona, který dodnes nebyl překonán. Při čtení dostanete nejen chuť obout boty a vyběhnout, ale taky mít sílu a disciplínu k dosažení všech vytyčených cílů.

02.02.2016


Očkování, jeho účinky, následky a jejich léčba II. Očkování, jeho účinky, následky a jejich léčba II. Ludmila Eleková

Tato kniha by neměla chybět v žádné domácnosti zejména pokud tam jsou děti, kterých se očkování dotýká nejvíce. Velmi smutné čtení a media i lékaři a zejména politici mlčí, mlží a popírají vědecká fakta o škodlivosti toxických látek obsažených ve vakcínách.

13.10.2015


Očkování, jeho účinky, následky a jejich léčba I. Očkování, jeho účinky, následky a jejich léčba I. Ludmila Eleková

Tato kniha by měla patřit k povinné četbě už ve škole. Bohužel ani sami lékaři netuší, co do nás píchají a každého, kdo se trochu zajímá hned zatracují a odsuzují.

13.10.2015 5 z 5


Trénink vězně - Jak se osvobodit od slabosti - využití ztraceného tajemství síly nutné k přežití Trénink vězně - Jak se osvobodit od slabosti - využití ztraceného tajemství síly nutné k přežití Paul Wade

Pro trénink skvělá kniha, ovšem pouze v anglickém originálu. Český překlad je nanejvýš ucházející. Terminologie dost pokulhává a to už vůbec nemluvím o tom, že odkazy na různé strany v knize překladatel jen slepě přepsal, ale už neřešil, že při překladu se referenční strany posouvají a je tedy nutné aktualizovat číslování! Dnes je holt překladatel každý, kdo trochu umí anglicky :(

04.06.2015


Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. Vlastimil Vondruška

Opět vynikající kniha.

09.01.2015


Můj dlouhý běh Můj dlouhý běh Luboš Brabec

Úžasná, vtipná, inspirativní stejně tak jako setkání s Danem na prvním ročníku ultra - Brněnského Masakru, kdy sice pro zranění neběžel, ale v rámci své tradice fotil a povzbuzoval. Je to velmi charismatický člověk a jeho vyprávění, byť skrze e-knihu, je stejně poutavé jako byste stáli vedle něj.

04.01.2015 5 z 5


Otoky a záhadná lymfa Otoky a záhadná lymfa Jitka Bičíková

Tuto knihu si paní Bičíková vydala sama. Jak píše na obálce z důvodu lásky pomáhat druhým se zabývá zdravím člověka. Bohužel toho ví jen velmi málo :( Z pohledu lymfy a různých otoků zejména nohou může být tato kniha snad zajímavá, avšak to ostatní nestojí ani za prolistování. Tvrzení, že byste se měli vyhýbat celozrnné mouce kvůli lepku je natolik zcestné, že to snad další komentář nepotřebuje. V závěru knihy má několik stran "zdravých" receptů a jídelníčků - bílá mouka, úprava smažením.....a to vážená paní Bičíková myslíte skutečně vážně??? Tato kniha nemá žádného odborného garanta a je to na ní bohužel znát. Tolik bludů o zdravém životním stylu jsem už dlouho nečetla. Rozhodně nedoporučuji.

04.01.2015


Lymfa míza Lymfa míza Ivan Dylevský

Řekla bych, že je to více pro zdravotnické pracovníky, pro laika je to spíš jen učebnice bez širšího praktického využití. Jako učebnice je však velmi přehledná a srozumitelná.

04.01.2015


Trigger Point- Spoušťové body a jejich odstraňování- návod k samoošetření Trigger Point- Spoušťové body a jejich odstraňování- návod k samoošetření Donna Finando

Skutečně zajímavé čtení. Kniha je přehledná a i laik s její pomocí dokáže s trochou trpělivosti a hledání těch správných bodů na těle ulevit od bolesti. Lidské tělo je složité a bez hlubších znalostí anatomie se některé body hledají podle nákresů obtížněji, ale jde to a funguje to.

04.01.2015


Když běhá žena Když běhá žena Alexandra Heminsley

Vynikající. Ať už běháte a máte s tímto tématem zkušenosti jako já, nebo o běhání víte jen, že se u toho člověk zapotí, tato kniha vás rozhodně pobaví, inspiruje, dojme, rozšíří vám obzory a na běhání se už nikdy nebudete dívat stejně.

29.10.2014


BioAbecedář Hanky Zemanové BioAbecedář Hanky Zemanové Hana Zemanová

Vynikající. Není co dodávat, celé rodině chutná :)

21.09.2014


Velký král Přemysl Otakar I. Velký král Přemysl Otakar I. Vlastimil Vondruška

Celou knihu jsem přečetla za 3 večery. Komentáře kritizující snad příliš mnoho stran popisujících bitvy nejsou na místě. Za prvé je potřeba si uvědomit, že nečtete červenou knihovnu a za druhé bitvy byly v dané době běžnou součástí života, proto se jim nelze vyhnout sledujeme-li osudy konkrétních lidí po několik mnoho let. A nejdůležitější faktor je čtivost každé pasáže, ať už politických jednání, cestování nebo právě zmiňovaných bitev. Nemůžu se dočkat, až se pustím do dalších dílů.

26.01.2014 5 z 5


Hrdost do vínku Hrdost do vínku Hana Parkánová-Whitton

Velmi pěkný příběh plný citů.

04.01.2014


Krásná Anna: Nečekaná láska Karla IV. Krásná Anna: Nečekaná láska Karla IV. Hana Whitton (p)

Další krásný příběh s odkazem velkého Karla IV. Bohužel s takovým množstvím překlepů, že jsem knihu chvílemi chtěla odložit nedočtenou. Četla jsem první vydání z roku 2007, chcete-li si příběh o neobyčejné české prinzezně vychutnat, sáhněte po jiném vydání.

04.01.2014


Varovné signály očkování Varovné signály očkování Anna Strunecká

Tato kniha by měla být povinnou četbou. Farma lobby bohužel dokázala legalizovat mnoho nebezpečných látek a tak se lidé přestali bát vedlejších účinků o nichž se dozvídal jen ten, kdo se aktivně zajímal a pídil po informacích.

Při čtení Varovných signálů si uvědomíte, jak málo vám lékař řekne a jak moc jsou reklamy na očkování cílené na zastrašování. Ke každému očkování je potřeba přistupovat s rozmyslem a zvážit pro a proti. Nikdy jsem se nenechala zlákat na očkování proti chřipce a nikdy jsem neonemocněla tak, jak lidé v mém okolí, kteří se očkovat nechali. Už vím, proč to tak je.

15.12.2013 5 z 5


Jak drahá je nepoctivost? Jak drahá je nepoctivost? Dan Ariely

Skutečně nečekané závěry rozlišných experimentů, které vás nutí k zamyšlení nad vlastnim jednáním a vede k pochopení, proč se kolem nás některé věci dějí právě tak jak se dějí, proč se lidé chovají určitým způsobem. Rozhodně stojí za přečtení.

15.12.2013 4 z 5


Eliška Přemyslovna Eliška Přemyslovna Hana Parkánová-Whitton

Nedokázala jsem se od knihy odtrhnout. Nejen si člověk připomene slavné události doby dávno minulé, ale prožije s hlavními hrdiny i dojemný příběh protknutý napětím, zradou, hrdostí ...

15.12.2013 5 z 5


Žárlivá císařovna Žárlivá císařovna Hana Parkánová-Whitton

Velmi čtivý a pěkný příběh.

15.12.2013 5 z 5