Jak drahá je nepoctivost?

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Podtitul: "Proč každému lžeme, hlavně sami sobě" Mimořádně zajímavá a užitečná kniha – zejména v českém prostředí. Většina z nás si o sobě myslí, že jsme poctiví, ale ve skutečnosti podvádíme všichni. Od Washingtonu po Wall Street, od školních tříd po nejrůznější pracoviště, neetické chování se vyskytuje všude. Nikdo z nás není imunní, ať už jde o nevinné lži, s jejichž pomocí se chceme vyhnout potížím, nebo o vykazování příliš vysokých služebních výdajů. V knize Jak drahá je nepoctivost obrací oceňovaný autor Dan Ariely svoji pozornost, jedinečný vhled a novátorský výzkum k otázce nepoctivosti. Mimo jiné se v knize dočtete: - Má pravděpodobnost dopadení vliv na to, jestli podvádíme? - Jak firmy dláždí cestu nepoctivosti? - Jsme poctivější nebo naopak méně poctiví, když spolupracujeme? - Pomáhá naší poctivosti náboženství? - Můžeme se dostat do problémů kvůli kreativitě? Působivé lidské i odborné závěry knihy Jak drahá je nepoctivost mění způsob, jakým pohlížíme na sebe sama, své jednání i lidi kolem nás. (zdroj: prah.cz)...celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136336/big_jak-draha-je-nepoctivost-136336.jpg 4.274
Žánr:
Literatura naučná, Ekonomie a obchod, Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Práh

The (Honest) Truth About Dishonesty: How We Lie to Everyone - Especially Ourselves, 2012

Nahrávám...

Komentáře (16)

Kniha Jak drahá je nepoctivost?

Martin_Eli
16. dubna

Jako zajímavé téma, ale autor ho mačká až do poslední kapky, knize by prospěla kratší délka.

Dani25
16.12.2021

Spočiatku ma kniha zaujala, ale potom mi to prišlo stále to iste dookola.

Sklenička
22.02.2021

Kniha, která zkoumá motivace lidí k drobným švindlům a dochází k překvapivým závěrům. Dobře napsaná, těším se na další knihy od autora.

0047
06.12.2020

O něco slabší kniha, než Jak drahé je zdarma, stále však slušně napsána s množstvím experimentů.

AsiUrčitě
18.11.2018

I když je tato kniha napsána stejně jako „Jak drahé je zdarma“ a „Jak drahá je intuice“, tak mě bavila nejméně. Možná to je tím, že v knize se autor zaměřuje čistě na nepoctivost ze všech různých úhlů, zatímco v předchozích byly experimenty z různých oblastí. Navíc, v knize je více příběhů o nepoctivosti nebo rad, jak s ní bojovat, které mi připadají, že jsou si podobné, a také některé experimenty již byly popsány i v předchozích knihách. Opět se ale jedná o zajímavou knihu napsanou čtivým stylem, ve které je nejprve nastíněna domněnka a jak se k ní došlo, jež je následně ověřována pomocí experimentu, přičemž některé úkoly, které účastníci museli splnit, si lze zkusit na vlastní kůži, neboť jejich zadání je i v knize. A stejně jako v předchozích dvou knihách, tak i v této je mnoho zajímavých informací.

adorjas
31.07.2018

Psychologická kniha pre masy ľudí, aj pre laikov, aj pre tých, ktorým odborný psychológia veľmi nevonia. A inak sa mi potvrdilo to, čo som si myslela o ľuďoch, respektíve aspoň tak klamem samu seba ;)

adorjas
31.07.2018

Psychologická kniha napísaná pre masy ľudí, laikov a aj pre tých, čo sú v psychológii menej zdatní. Aj keď to niekedy bolo už priam nudné čítanie vzhľadom na opakujúci sa experiment len s jemne zmenenými podmienkami...Ale inak, sa mi potvrdilo, čo som si myslela o ľuďoch, aspoň teda tak klamem samu seba ;)

jaroiva
24.02.2018

i tato třetí knížka se mi moc líbila, doporučuji, i když první dvě (Jak drahé je zdarma a Jak drahá je intuice), se mi líbily ještě o kousek víc.