BioAbecedář Hanky Zemanové

kniha od:


KoupitKoupit eknihu

BioAbecedář je nová kniha autorky bestselleru Biokuchařky Hanky Zemanové, které se prodalo přes 23 000 ks a která zvítězila v soutěži Nejlepší kuchařská kniha roku 2006. Knihu tvoří čtyři části: Praktický průvodce nakupováním je rozdělen do tematických celků. Obsahuje obecná pravidla, jak umět rozpoznat potraviny vysoké kvality, konkrétní doporučení na určité výrobky a odpovědi na mnohá kontroverzní témata. Encyklopedická část obsahuje přehled vybraných biopotravin na trhu. Cílem je naučit spotřebitele využívat jich častěji při vaření. Součástí jsou i konkrétní tipy na určité výrobky a možnosti, kde je nakoupit. Praktická receptová část obsahuje přes 60 skvělých receptů. Jejich funkčnost nechala Hanka několikrát vyzkoušet zástupce laické i odborné veřejnosti. Všechny recepty jsou nafoceny, což zvyšuje atraktivitu knihy. V přehledu použitých surovin Hanka dává tipy na konkrétní produkty a možnosti, kde se dají nakoupit. Část plná eko- a biokontaktů je samostatnou informační přílohou, obsahující užitečnou reklamu, důležité kontakty, tipy na zajímavé knihy, informační zdroje, odkazy na výzkumy apod....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47800/bioabecedar-hanky-zemanove-47800.jpg 4.872
Nahrávám...

Komentáře (22)

Kniha BioAbecedář Hanky Zemanové

maminkoutek
09. února

V knize najdete praktické rady i obecné info k různým srovinám a potravinám. Od mouky, přes oves, obiloviny, luštěniny či semínka až pod ořechy či sladila. V třetí části jsou park recepty především z těchto surovin

RendyaDav
17.01.2020

Kniha je nádherně zpracovaná ,plná inspirací jak změnit jídelníček. Někdy i v jednoduchosti je krása ..Každý si tam najde svoje místo cosi s této knihy vezme...


SuperSojka
02.12.2019

Neuvěřitelně poctivě zpracovaná kniha s množstvím zajímavých faktů. Je vidět, že si s ní autorka dala práci.

Coco3
13.08.2019

Boží, boží, boží, opravdu pecka. Jednoduše stručně vysvětleny jednotlivé suroviny, potraviny, co tělu dávají, jaký je rozdíl v různých druzích, odkud pocházejí. Konečně jako laik jsem začala i chápat, jaký je třeba rozdíl v kváskovém chlebu, co se peče klasickým způsobem a co se prodává v pekárnách, atak dále. Koho toho téma zajímá, chce rozumět tomu, co jí, vřele doporučuji. A super tečka jsou moc fajn recepty, jednoduché, zdravé a chutné.

Anya636
03.08.2019

Velice výživná kniha nabitá informacemi.

Lucie_1986
09.03.2019

Jedna z top knizek v me knihovne. Stovky zajimavych informaci z oblasti stravovani a zdravi, desitky uzasnych receptu, k mnohym z nich se opakovane vracim.

simona5r
05.10.2018

Kvalitními informacemi nabitá kniha, která se hodí do knihovny každého, kdo má zájem o (nejen bio) zdravé stravování. Zakončená skvělými inspirativními recepty.

malpet
26.07.2018

Knihu jsem si půjčil od kolegyně, je překvapivě dobrá, žádná biodogmata, jak jsem se obával, ale jasné vysvětlení, proč je konkrétní surovina lepší v biokvalitě. U jednotlivých kapitol autorka nechává zaznít obě varianty (např. mléko, je tělu prospěšné nebo ne?) podpořené výzkumy a názory odborníku, avšak nechává na čtenáři, aby si sám vybral, čemu věří a dá přednost. Za mně 10 hvězdiček z 5 :-) navíc se mi hodí do čtenářské výzvy - čtení o jídle.

1