Otoky a záhadná lymfa

Otoky a záhadná lymfa https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234486/bmid_otoky-a-zahadna-lymfa-wI1-234486.jpg 2 9 4

Otoky a záhadná lymfa aneb pravé příčiny celulitidy, obezity a neúspěšných pokusů zhubnout.

Přidat komentář

Lucky_one
29.09.2016 1 z 5

Knihu jsem si koupila spolu s jejím druhým dílem (a levné zrovna nejsou), protože v knihovně dostupná nebyla, a bohužel se musím přidat ke komentářům níže. Kniha je psaná velmi, ale velmi nesystematicky, přeskakuje od jednoho tématu k druhému jak pinpongový míček, o samotném tématu knihy, což by měla být lymfa a lymfatické otoky, se v knížce dozvíte jen velmi málo. Příšerná čeština, autorka je možná dobrá lymfoterapeutka, ale psát neumí, text obsahuje pravopisné chyby, věty jsou stejně divně poskládané jako kniha samotná. Knize by nepochybně velmi prospěl zásah editora. V jednom místě se čtenář dočte, že mléko rozhodně ne, v další kapitole pak, že dětem se má dávat před spaním mléko s medem; podobných rozporů zde je povícero. Recepty a vzorový jídelníček jsou naprosto příšerné, se zdravou stravou toho mají společného málo. Opravdu slátanina na entou, v podstatě o ničem, protože jak už tu někdo psal, celé to působní dojmem posbírání textů na internetu a jejich vlepení do jednoho souboru. Doufám, že ji nebude jako svoji prvotinu číst nikdo, kdo zatím nemá žádný jiný zroj informací, protože by to taky nemusel ustát. :))

jarrmilla
20.03.2016 3 z 5

Určitě se mi líbilo vše ohledně psychosomatiky nemocí, nesouhlasím s výživovými doporučeními a ohledně lymfy nevím, nejsem lymfolog. Nějaké ty pravopisné, a nejen ty, chyby se tam také našly, škoda. Takže za mě 3 hvězdičky.


Nogriko
11.03.2015

já bohužel musím s předchozím negativním komentářem souhlasit - byla jsem zklamaná. Pí. Bičíková má na svých stránkách uveden velký seznam svého odborného vzdělání vč. certifikátů, a odborné praxe, ale způsob, jakým zpracovala tuto knihu, je nešťastný. Hned od začátku mě vytáčela naprostá absence znalosti českého pravopisu a již zmiňovaná prapodivná doporučení ohledně stravy, vyšperkovaná příběhem strýce, který s veselou myslí zdravě žil mnoho let na sádle, buchtách a klobáskách. U knih s těmito tématy očekávám vždy nějakou slušnou úroveň zpracování, ale už bohužel nemám chuť číst dál a dozvědět se nějaké další "informace" podané tímto způsobem.

AndyG
04.01.2015

Tuto knihu si paní Bičíková vydala sama. Jak píše na obálce z důvodu lásky pomáhat druhým se zabývá zdravím člověka. Bohužel toho ví jen velmi málo :( Z pohledu lymfy a různých otoků zejména nohou může být tato kniha snad zajímavá, avšak to ostatní nestojí ani za prolistování. Tvrzení, že byste se měli vyhýbat celozrnné mouce kvůli lepku je natolik zcestné, že to snad další komentář nepotřebuje. V závěru knihy má několik stran "zdravých" receptů a jídelníčků - bílá mouka, úprava smažením.....a to vážená paní Bičíková myslíte skutečně vážně??? Tato kniha nemá žádného odborného garanta a je to na ní bohužel znát. Tolik bludů o zdravém životním stylu jsem už dlouho nečetla. Rozhodně nedoporučuji.

Štítky knihy

hubnutí

Autorovy další knížky

2013  47%Otoky a záhadná lymfa
2015  50%Otoky, lymfa a nejčastější ženské nemoci

Kniha Otoky a záhadná lymfa je v

Právě čtených1x
Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x