Andrea864 Andrea864 komentáře u knih

☰ menu

Hospodyně Hospodyně Joy Fielding

Při čtení Joy Fieldingové si pokaždé uvědomím, proč ji tak ráda čtu. Čtivost, spád, napětí, zajímavé téma, vztahy i ta mírná předvídavost, u které ale mám spíš radost, že se potvrdilo to, co jsem si myslela. A přesně to má i kniha Hospodyně. Moc se mi líbila, přečetla jsem jedním dechem.

03.05.2024 5 z 5


Jméno růže Jméno růže Umberto Eco

Příběh spojuje všechno, co mám ráda - historii, filozofii, tajemno a napětí. Knihu není úplně lehké číst, přesto se mi moc líbila.

02.05.2024 5 z 5


Svatební cesta do Jiljí Svatební cesta do Jiljí Miroslav Skála

Kniha se mi líbila. Film, který mám moc ráda se od knihy téměř neliší, ale něco navíc tu samozřejmě je. Skvělá práce s češtinou. Vtipná, milá oddechovka.

27.04.2024 5 z 5


Království slepých Království slepých Louise Penny

Další výborný příběh Armanda Gamache a jeho přátel z vesničky Three Pines. Atmosféra knihy jako vždy skvělá, tentokrát ještě umocněná pořádnou zimou. Zápletka děje ( tedy vlastně dvě ) se mi moc líbila. Doslov knihy určitě stojí za přečtení.

25.04.2024 5 z 5


Návrat čistých radostí Návrat čistých radostí Jan Šmíd

Moc hezký příběh. Životní vzestupy i pády, krásná příroda, pohoda a klid, prostě radosti života. Stejně jako u prvního dílu jsem se bavila.

24.04.2024 5 z 5


Svědectví Svědectví Margaret Atwood

Výborný druhý díl, který byl možná ještě lepší, než díl první Příběh služebnice. Díky pohledu tří hlavních hrdinek je zde možno nahlédnout víc pod pokličku fungování státu Gileád. Doporučuji.

05.03.2024 5 z 5


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Skvělá, nadčasová kniha. Vnitřní monolog hlavní hrdinky výborně vykresluje tu podstatu hrůz Gileádu. Předmluva autorky je určitě důležitou částí knihy - Změna dokáže nastat rychlostí blesku. Na pocit, že tohle se u nás nemůže stát, nelze spoléhat : kdekoli se může stát cokoli, nastanou-li příhodné okolnosti ... Myslím, že by toto měl číst každý. Už se těším na druhý díl. Vřele doporučuji.

13.02.2024 5 z 5


Milé dítě Milé dítě Romy Hausmann

Výborná kniha. Neustálé napětí - jak to tedy vlastně bylo - vydrželo opravdu od začátku až do konce. Tři různé pohledy hlavních postav na danou situaci dodávalo skvěle atmosféru. Kapitoly Hannah se mi líbily nejvíc. Bavila jsem se a doporučuji.

01.02.2024 5 z 5


Postřižiny Postřižiny Bohumil Hrabal

Skvělá kniha. Pohlazení po duši s krásnou češtinou.

01.02.2024 5 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Silný, čtivý příběh o samotě člověka mezi lidmi. Příběh, který ve vás bude doznívat ještě dlouho po přečtení.

22.01.2024 5 z 5


Zítra přijde Olah Zítra přijde Olah Martin Sichinger

Smutný a zdánlivě jednoduchý příběh, kdy ale o to víc vynikne lidská hloupost a necitelnost. Zavzpomínala jsem na svá školní léta - služba, nástěnky, ruská písnička a hlavně branný den, kdy bylo pro mě, stejně jako pro kluky v knize, nejdůležitější se nepozvracet, neztratit z nohou igelitové pytlíky a pohybovat se zhruba správným směrem, protože zamlžená sklíčka umožňovala vidět pouze obrysy. Čtivé se skvěle vytvořenou atmosférou.

22.01.2024 4 z 5


Tajný život stromů Tajný život stromů Peter Wohlleben

Velmi zajímavá a poutavě psaná kniha, která je opravdu plná informací. Jen mě tam trochu chyběly fotografie, nicméně si myslím, že by tuto knihu měl číst každý. Všem vřele doporučuji.

17.01.2024 5 z 5


Anna Elliotová Anna Elliotová Jane Austen

Milá a čtivá pohádka. Příjemná oddechovka.

14.01.2024 3 z 5


Čisté radosti mého života Čisté radosti mého života Jan Šmíd

Skvělá kniha. Zdánlivě jednoduchý děj dává vyniknout nejen vtipu, vztahu člověka k přírodě, zvířatům a lidem, ale i filozofickým otázkám života. Je to takové milé pohlazení po duši. Krásná čeština a využití slov. Výborně jsem se bavila. Doporučuji.

06.01.2024 5 z 5


Uvěřitelné příhody doktora Papula Uvěřitelné příhody doktora Papula Miroslav Skála

Milá, úsměvná a čtivá oddechovka. Rozhovory, myšlenky i jednání hlavních hrdinů, mnohdy až absurdní, opravdu pobaví. Stojí za přečtení.

04.01.2024 4 z 5


Vrah je v každém z nás Vrah je v každém z nás Lucie Bechynková

Pan Štoček je výborný vypravěč, který nevynechává ani malé detaily z vyšetřování, takže dává skvěle nahlédnout pod pokličku své práce. Většinu případů jsem znala, ale i tak mě kniha bavila. Byla jsem ráda, že otázky ( často nadbytečné ) nebyly ve všech kapitolách. Druhý díl si určitě ujít nenechám.

29.12.2023 5 z 5


Plutoshine Plutoshine Lucy Kissick

Neotřelé a čtivé sci-fi, kde je vše technické velmi dobře vysvětleno a tím je uvěřitelné. Moc se mi líbila psychologická linka děje. Příběh dává prostor k zamyšlení o lidstvu, člověku a o životě jako takovém.

20.11.2023 5 z 5


Cesta kolem mé hlavy za čtyřicet dnů Cesta kolem mé hlavy za čtyřicet dnů Miroslav Skála

Úsměvná, milá knížka, která je napsaná krásnou češtinou a dává prostor k zamyšlení. Rozhodně je kniha lepší než film a stojí za přečtení. Bavila jsem se.

16.11.2023 4 z 5


Jak utopit doktora Mráčka Jak utopit doktora Mráčka Petr Markov

(SPOILER) Milá, úsměvná a čtivá knížka, která je jiná než film. Stejné má pouze některé postavy, ale ty mají trochu jiný charakter i vzhled. Tento vodnický příběh mě bavil, jen mě vrtalo hlavou, proč Vodička a Břeťa neztratili svou nesmrtelnost po styku s lidskou ženou, proč se to týkalo jen Jany. Příjemná oddechovka, která stojí za přečtení.

16.11.2023 4 z 5


Děda Děda Jan Novák

Moc hezká kniha. Příběh o útrapách rodiny viděný očima malého kluka je psaný mile a lehce a díky tomu má takovou zvláštní atmosféru. Vyprávění o silné osobnosti dědečka, který bojuje s nespravedlností a lidskou hloupostí po svém, mě bavilo a naprosto pohltilo.

15.11.2023 5 z 5