Andrea K. Andrea K. komentáře u knih

☰ menu

Vězeňkyně Vězeňkyně B. A. Paris (p)

Autorku a její knihy miluju, ale už jsem od ní četla lepší. A těším se na další

09.07.2023 3 z 5


Koně se přece střílejí Koně se přece střílejí Horace McCoy

Nejdřív jsem viděla film (jako jeden z pěti nejdepresivnějších filmů) a tak jsem očekávala od knihy něco víc. Ale bohužel.

16.03.2023 odpad!


Snoubenky smrti Snoubenky smrti Jean Christophe Grangé

Knihu jsem si vybrala, protože mám ráda Purpurové řeky a 600 stran byla pro mě výzva. Když jsem začala číst, nemohla jsem přestat. Napínavé, čtivé a prostě super. Za mě 5 hvězd. Doporučuji

16.10.2022 5 z 5


Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

Úžasný příběh a úžasná knížka. Uchvátila mě od začátku až do konce. I když ten konec byl až moc rychlý, ustřihnutý. Bála jsem se zhasnout a jít spát a k řopíkům se snad už nikdy ani nepřiblížím. Hodně mě bavilo, jak spolu postavy mluvili - někdy i vulgárně - tak jako normální lidi. Za mě SUPER

25.09.2022 5 z 5


Vražda mořské víly Vražda mořské víly A. J. Kazinski

Moc jsem chtěla happyend, ale bohužel se nekonal. Nicméně knížka je super.

21.09.2022 5 z 5


Koruna: Pravdy a nepravdy Koruna: Pravdy a nepravdy Pierre Trouvé

Seriál Koruna jsem viděla a i po přečtení této knihy si stále myslím, že je dobrý. Chvílemi se mi autoři knihy zdáli až malicherní k detailům (jestli královna v tu chvíli stála za stolem nebo seděla na gauči) - to na celkovém pohledu na tuto rodinu myslím nehraje roli. Na dvou místech však úplně chybí text a popisky fotek by se fakt šikly. Kniha se mi zdá být šitá horkou jehlou. Tři hvězdičky dávám za téma, které mám moc ráda.

16.09.2022 2 z 5


Diana: Její skutečný příběh – jejími vlastními slovy Diana: Její skutečný příběh – jejími vlastními slovy Andrew Morton

Miluju Dianu odvždycky. Přesně si pamatuju kde jsem byla a co jsem dělala ve chvíli kdy jsem se dozvěděla že zemřela. Pro mě byla kniha velmi emotivní a dokazuje přesně to co si myslím o královské rodině. Velmi zvláštní je skutečnost, že ve chvíli kdy jsem četla tu část, kde se píše o její autonehodě dostanu SMS, že zemřela královna Alžběta.

12.09.2022 5 z 5


Bez rizika Bez rizika Patricia Cornwell

Je to moje oblíbená autorka a to se nejspíš nezmění ani po přečtení této "slabší" knihy. Připadalo mi, že polovinu knihy jsou jen politický kecy a pak rychle rychle na šesti stránkách spatlat čtyři věci najednou a v jedné chvíli všechno objasnit. Nějak mi chybí pointa.

24.08.2022 1 z 5


Rakvář Rakvář Sharon J. Bolton

Je to první knížka od této autorky a za mě dobrý. Jen nemám ráda sáhodlouhé popisy krajiny, ale přežila jsem to Těším se na další.

14.08.2022 5 z 5


Volající Volající Jonathan Dylan Barker

Čtivé, napínavé, ale od poloviny to na mě působilo chaoticky. Trochu jako "pohádky" s Bruce Willisem.... nakonec padouch zemřel a vše se v dobré obrátilo

30.07.2022 3 z 5


Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Já tuhle spisovatelku prostě miluju. I když to není její nejlepší dílko, přesto jsem to přečetla jedním dechem. Ke konci jsem si už myslela, kdo za tím vším je, ale..... člověk nikdy neví

22.07.2022 4 z 5


Lockdown Lockdown Alexander Gordon Smith

Vybrala jsem si tuto knihu náhodně. Potřebovala jsem něco přečíst mezi dvěma knihami, aby mi nesplývali postavy a děj. Od začátku do konce je kniha napínavá a akční. Zajímalo by mě, co jsou ty zrůdy zač, co se dělo s těmi, které odvedli a kam se dostali ti co utekli....... takže jestli je další pokračování, jdu do toho

24.03.2022 5 z 5


Dilema Dilema B. A. Paris (p)

(SPOILER) Přečetla jsem knihu cca za 10 hodin. Knihy B. A. Paris se mi čtou sami. Asi jsem ale čekala trochu víc - nějaký zvrat. Třeba že místo Marnie letěl někdo jiný nebo že přiletěla kvůli Robovi dávno před tím a že se náhle zjeví na oslavě. Nicméně jsem posledních asi 70 stran probrečela a to včetně "Poděkování". Těším se na další knihu.

19.03.2022 4 z 5


Ochráním tě Ochráním tě Peter May

Přečteno ... konečně. Čekala jsem něco jiného. Na můj vkus moc roztahané, bez děje, samá příroda. Spád to mělo až na samém konci. Autora i "příběhy z ostrovního života" napříště asi ze své četby vynechám.

23.11.2019 1 z 5


Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Výborná kniha. Carter nezklamal. Bála jsem se i pohlédnout v noci na balkónové dveře ... co kdyby tam někdo stál ;-) ... to bych asi dostala rovnou infarkt. Celý příběh je zajímavý, ba přímo strhující, přečteno jen s jednou přestávkou na spaní :-P Při zamyšlení nad motivem vraha jsem i chápala jeho pohnutky, když trestá ty, co vlastně hanobili Brandona po jeho smrti, ačkoli on sám nedokázal zabránit jeho rozhodnutí k sebevraždě.

12.11.2019 5 z 5


Freddie Mercury: Ilustrovaný životopis Freddie Mercury: Ilustrovaný životopis Alfonso Casas

Krásná knížka s krásným obsahem leč smutným koncem. Při čtení jsem si pouštěla písničky, o kterých se v knize psalo a byl to nádherně strávený večer :-)

28.10.2019 5 z 5


Kronovy děti Kronovy děti Pavel Bareš

Právě jsem dočetla ... wow ... nemám slov ... úžasný ... doporučuji a těším se na třetí díl.

11.09.2019 5 z 5


Tatérka Tatérka Alison Belsham

Skvělá kniha, i když některé situace jsou dost předvídatelné. Velmi čtivá.

02.08.2019 5 z 5


Rytíř, který nechtěl bojovat Rytíř, který nechtěl bojovat Helen Docherty

Je to krásná a miloučká knížka o malém rytíři Leovi, který moc rád čte knížky ... i strašným tvorům :-)

07.06.2019


Kniholap Kniholap Helen Docherty

Úžasná knížka o úžasném tvorečkovi ......

07.06.2019