Amneris
Knížku jsem koupila jako dárek pro syna kamarádky ke křtu. Je velmi hezky ilustrovaná, na každé dvojstraně je vyobrazeno jedno období z celého liturgického roku.
Nejprve jsem viděla záznam divadelního představení se skvělou Bárou Hrzánovou. Knížka se četla taky velmi dobře. Překvapilo mě, o kolik byla delší oproti divadelní hře :-)
Knížka byla velmi zajímavá, dozvěděla jsem se mnoho nových informací o vnučce Marie Terezie :-)
Stejně jako u prvního dílu se i zde opět potkáváme s podrychtářem Václavem, který tentokrát řeší problémy v židovské obci a mnoho dalších případů. Kniha se četla velmi dobře, těším se na další díly :-)
Tato krátká knížka taháků z dějepisu mě velmi bavila. Zejména vtipné shrnutí autora na konci každé kapitoly. Jsem zvědavá na další pokračování :-)
Tak tahle knížka byla super od začátku do konce. Příběh Lucky a Roba, kteří se ze začátku moc nemusí mě moc bavil. Byla jsem zvědavá, jak to s nimi celé dopadne :-)
Kniha je velmi zajímavá z hlediska historie emancipace žen. Publikace je poutavě napsaná, i když ze samotných deníkových záznamů je v knize zmíněna jen malá část. Paní Lenderová je na toto období velká odbornice a klobouk dolů před časem stráveným mnohaletým bádáním v archivech a pročítáním jednotlivých deníků :-)
Stejně jako první knížka s příhodami pana Donutila byla i tato dost zábavná. I když mi trochu vadil formát otázka - odpověď. Ale jako čtení pro zasmání je o fajn :-)
Druhý díl knihy Stezka Českem je opět úžasně napsaná. Člověk má chuť sbalit si batoh a vyrazit na cestu. Viděla jsem i stejnojmenný dokument o jižní větvi Stezky s Miroslavem Vladykou, který byl úžasný. Tuto knihu rozhodně doporučuji všem milovníkům cestování a turistiky :-)
Tato knížka mě velmi mile překvapila. I výběr osobností byl super, akorát bych Julia Fučíka vyměnila třeba za Vojtu Náprstka nebo Bedřicha Smetanu :-)
Knížka byla zajímavě napsaná, některé rady mi přišly, že se v jednotlivých kapitolách prolínají. Našla jsem pár zajímavých myšlenek, které možná využiji i v běžném životě.
I tento třetí díl ze série Národní opruzení se povedl. Historické souvislosti znám a vůbec mi nevadí, že Karolína použila fikci. Naopak to příběhu dodalo jiskru. Celou sérii hodnotím jako velmi povedenou :-)
Tak tato kniha se velmi povedla. Dozvěděla jsem se spoustu zajímavých informací, všechny kapitoly byly velmi obsáhlé. Musím říct, že před panem Vondruškou smekám, kolik informací dokázal shromáždit a udělat velmi čtivou knihu :-)
Knížka mě zaujala od první stránky a byla jsem velmi zvědavá, jak příběh obou Kateřin dopadne. Konec byl celkem předvídatelný. Určitě doporučuji jako letní pohodové čtení :-)
Knížku jsem si ze zvědavosti přečetla a musím říct, že na některé členy rodiny charakter celkem seděl :-)
Jako většina knih od paní Horákové se skvěle četla. Sice jsem se občas ztrácela v postavách, ale příběh sám o sobě byl hodně zajímavý a byla jsem zvědavá, jak to se Svatavou z Deblína dopadne. Klášter Rosa Coeli určitě v budoucnu navštívím :-)
Popravdě řečeno jsem od knihy čekala něco jiného. Některé kapitoly byly zajímavé, mnoho míst jsem neznala. Spíš mi vadilo, že autor do všeho pletl politiku a své názory. Kapitoly byly taky zvláštně členěny, většina míst je mimo Evropu, takže pokud by je chtěl člověk navštívit, tak je to dost obtížné. Hodnotím jako průměrné.
Kapesní atlas hub u nás v rodině nesmí chybět, jsme velcí milovníci hub :-)
Knihu jsem dostala před mnoha lety jako dárek k narozeninám. Používala jsem ji během studií na střední i vysoké škole. Je to skvěle napsaná encyklopedie, ke které se i teď moc ráda vracím :-)