Tajemství srdce

Tajemství srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/293640/bmid_tajemstvi-srdce-6Qe-293640.jpg 4 44 12

Byla nebyla dvě království. Jedno, laskavého a spravedlivého krále Slavomíra a to druhé, zlého a zpupného krále Murdychora. Ve Slavomírově království se lidem žilo dobře. Mohli se radovat z výsledků své práce a těšili se na brzké narození králova potomka. Zato v Murdychorově zemi třeli poddaní bídu s nouzí, zatímco jejich panovník se topil ve zlatě a stále mu to bylo málo. Pomocí zlých čar a kouzel napadl a zničil mírumilovné království svého souseda, aby dosáhl ještě větší moci a nesmrtelnosti. Proti temným silám se naštěstí postavila dobrá kouzla a hrdinové, kteří jednají čestně a statečně, jsou vytrvalí, ochotně pomáhají druhým a jsou věrni svým slibům i sobě navzájem. A nemyslete si, že se to týká jen lidí. Podobné vlastnosti mají i zvířátka a tato pohádka by se bez nich neobešla. Proto otevřete první stránku, příběh o tajemství srdce a o Jiříkovi a Zlatovlásce právě začíná.... celý text

Přidat komentář

Amneris
22.03.2024 4 z 5

Knížku si syn vybral ve školkové knihobudce, takže jsem byla velmi zvědavá, o čem tato pohádka bude. A četla se velmi hezky, v podstatě jde o pohádky Plaváček a Zlatovláska. Za pár večerů jsme knížku přečetli a rozhodně doporučujeme :-)

Liduka
15.02.2024 4 z 5

Moc hezký příběh o Jiříkovi a Zlatovlásce podaný trochu jinak.


Marticka79
08.08.2023 5 z 5

Tajemství srdce, kniha která mě úplně pohltila a dojala. Spisovatelka vše krásně popisuje, takže celý příběh si od záčátku až do konce doslava užíváte. Vůbec mi nevadilo, že spojila pohádku o Zlatovlásce a Plaváčkovi dohromady, dala do toho opravdu emoční náboj až jsem v některých pasažích při čtění pociťovala mrazení. Našim chlapečkům se kniha také moc líbila, takže určitě za mě ano. Doporučuji a hodnotím jí plným počtem hvězdiček. :-)

Sumeček
21.11.2022 5 z 5

Superdroper

Lajka2012
02.08.2022 4 z 5

Prostě Zlatovláska, jen to má domyšlený začátek a trochu jiný konec. Prvně jsem si knihu přečetla asi před dvěma roky a nebavila mě a tak jsem ji dala do knihobudky. Potom jsem ji našla na swapu školy tak jsem si ji přečetla znovu, s odstupem času byla lepší. Podle mě je to moderní Zlatovláska.

Jadla
09.12.2021 5 z 5

Moc se nám líbí, mladší dceři zatím jen obrázky a starší syn poslouchá příběh a nechce, abych přestala číst. Spojení obou pohádek je naprosto přirozené a plynulé, slovní zásoba příběhu je pestrá a bohatá a přitom srozumitelná a nekvětnatá. Pokládám knížku za vydařenou a předčí podle mne vrchovatě mnohé pro děti vydávané příběhy s kýčovitě sladkými ilustracemi a prkenně didaktickým obsahem.

helenah
25.11.2021 5 z 5

Krásně ilustrovaná pohádka, dvojpohádka. Narozdíl od komentujících přede mnou se mi spojení dvou známých pohádek moc líbí. Vzpomínám jak jsem si v duchu jako dítě dávala dohromady různé pohádky...asi se vracím do dětských let:-) A těším se až budeme knížku číst s malým vnukem.

Venda32
16.07.2021 4 z 5

Jak již padlo v předchozích komentářích, začátek je opravdu napínavý a strhující. V další částí jsem však byl zklamaný. Příběh knihy by nebyl úplně špatný. Ale proč někdo naroubuje dvě klasické knihy do svého díla?
Výsledný efekt tak nějak ale dohromady pasuje a kniha se dceři líbila. Původně jsem byl přesvědčený, že se přes *** hvězdy nedostanu, ale nakonec ano, výsledek za mě - ****.

janasim
01.11.2020 3 z 5

Začátek je skutečně napínavě napsaný, kniha se celkově dobře čte a kdyby šlo o samostatný příběh, myslím, že bych dala pět hvězd. Zakomponování dvou notoricky známých pohádek - Plaváček a Zlatovláska - neshledávám nijak zajímavým. Ke konci už jsem se nudila, ale dceři se kniha líbila. Škoda, že autorka nenapsala svou vlastní pohádku.

petraj30
01.01.2020 1 z 5

Celé vánoční sváty jsem strávila čtením dětských pohádkových knížek a už se na mě začínají projevovat abstinenční příznaky, protože už potřebuji svou dávku četby, ale trochu jiného žánru:-) a tahle kniha to taky nebude. Tahle kniha poputuje o dům dál, protože to není to pravé ořechové. Raději dětem přečtu originál, který mám někde schovaný v knihovně, ale čekám, až děti konečně dorostou, protože by je to zatím nebavilo.
Jak už bylo níže psáno je to kombinace Plaváčka a Zlatovlásky, ale bez nápadu a originality.

gabriela-r
20.06.2017 4 z 5

Plaváček a Zlatovláska, ale hezky napsané a skloubené do sebe... Žádný zázrak, ale děti byly spokojené...

neolitka
14.06.2017 odpad!

Autorka využila k napsání této knížky několik známých pohádek (O Plaváčkovi, Zlatovláska). Vzniklo naprosto nezajímavé dílo bez nápadu.