ales1009 ales1009 komentáře u knih

☰ menu

Pokračování 20 případů státního zástupce na okrese Pokračování 20 případů státního zástupce na okrese Adéla Rosůlek

První díl o poznání lepší.

16.03.2024 4 z 5


Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Jedna z nejlepší knih, co jsem četl. Skvělý fakticko-beletrický román, který se odehrává v těch nejtemnějších dobách náší brzké minulosti. Ze začátku se příběh zdá se více či méně plahočí, po chvíli ale nabere značné otáčky a nakonec vás kniha pevně usadí do místa, kde právě budete sedět.

22.02.2024 5 z 5


Světská mafie Světská mafie Jaroslav Kmenta

Začátek knihy měl pomalejší rozjezd, od předešlých Kmentových titulů jsem právě zvyknutý na rychlejší spád, ale od části vraždy v Kostelci už vše začalo zapadat do sebe. Pokud jste četli předešlé tituly, především trilogii o Mrázkovi, tak zase tolik nových skutečností kniha nenabízí, ale Kmenta velmi pěkně rozebral Antonína Bělu s rodinou a dále jeho vazby na Mrázka a spol. Kniha je o poznání lepší než první díl. Kdo by si rád doplnil znalosti, ze které tedy i čerpala samotná kniha, tak doporučuji zhlédnout dokument Polosvět, především díl s Bělovým synem. Doporučuji.

02.02.2024 4 z 5


Vítězit Boží mocí Vítězit Boží mocí Gabriele Amorth

Bez žvástů o tom, že za vzrůstající zlo mohou gayové a lesbičky by to byla relativně dobrá kniha a čtenářovi by nezůstal nechápající výraz v obličeji. Církevní představitelé jednoduše asi nejsou schopni psát dejme tomu ne příliš zaujatou knihu.

20.01.2024 2 z 5


Kněz prezidentem: Slovensko Jozefa Tisa Kněz prezidentem: Slovensko Jozefa Tisa Andrzej Krawczyk

Skvělá kniha, kdo si chce doplnit znalosti o Slovensku v době války, určitě nebude na škodu, když po ní sáhnete.

12.07.2023 5 z 5


Základní práva Základní práva Jan Kratochvíl

Vynikající publikace o základních právech od akademiků z PF v Olomouci.

23.06.2023 5 z 5


Klíčové problémy dějin Slovenska 1939-1945 Klíčové problémy dějin Slovenska 1939-1945 Peter Mičko

Skvělá a stručná učebnice/kniha.

22.03.2023


Deset let s Václavem Havlem Deset let s Václavem Havlem Ladislav Špaček

Nejdříve jsem si myslel, že kniha bude koncipovaná trochu odlišně, ale jsem rád, že jsem se zmýlil. Je to milé a laskavé čtení a z knihy je po pár stránkách zřejmé, že pan Špaček měl Havla velice v oblibě a rád pro něho pracoval a ona se ta radost z té práce přímo odráží v této knize. Jen škoda že další 2 prezidenti na pana prezidenta nenavázali, to jsem si z této knihy odnesl…

27.08.2022 5 z 5


Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Ne, prosím, dál tuto knihu nemá smysl jakkoliv hodnotit a vlastně ani pomalu číst, paní Sosnarová je lhářka a kniha je de facto beletrií. Je samozřejmě na vás, jak tuto knihu budete číst a vnímat, když ji už budete číst, ale jak se člověk může nad takovouto knihou jakkoliv vůbec zamýšlet, když ji bude číst jako fakt?

11.08.2022 odpad!


Z Izrastiny s láskou Z Izrastiny s láskou Jakub Szántó

Super kniha pro ujasnění si situace, v podstatě více či méně vychází z autorovi I. knihy Za oponou války. Dílo vysvětluje, jak to v Izraeli vlastně funguje... Kdo bojuje proti komu, kdo je na čí straně, historické důvody války atd. Pan Szántó umí dobře vyprávět a oceňuji i zahrnutí rodinných trablí do této knížky, ono to totiž přidá "šmrnc", i když to může být mnohdy smutné.

27.07.2022 5 z 5


Přepište dějiny Přepište dějiny Michal Stehlík

Moc dobré, ne-li super. :)

05.01.2022 5 z 5


Babišovo Palermo II Babišovo Palermo II Jaroslav Kmenta

Skvělá kniha, čte se opravdu sama, číst ani nemusíte, jen otáčíte stránky. Kauza Stoka zde byla výborně popsána. To samé můžu říct i k J. Faltýnkovi, výborně popsán jeho lobbing na ministerstvu dopravy. I rozhovor s bývalým ministrem dopravy Prachařem.., a tak bych mohl pokračovat dále. Ale obecně jde vlastně o to, že ano, ostatní vlády dob minulých kradli, lobbovali a podváděli také, ale v takovém měřítku si netroufám opravdu říct. Jedno jim ale zůstalo a to jest sebereflexe. Nepřeji si aby tohle opravdu "ANOkorupční hnutí" pokračovalo ve vládě, už toho bylo DOST. Kniha bude skvěle zapadat do knihovny, pokud již máte Bosse, Zemana a Palermo I. Doufám, že za takových 20 let, když tyto všechny knihy budeme znovu číst, tak budeme koukat, co všechno jsme dopustili a komu jsme naletěli. To si opravdu ze srdce přeju.

29.09.2021 5 z 5


Jdu s hlavou vztyčenou Jdu s hlavou vztyčenou Daniel Anýž

Každý průměrně myslící člověk by měl mít Miladu Horákovou v paměti. Přeci se významně podílela na našich dějinách a její justiční vražda je vnímáná jako největší zlo, které mohl komunismus v této sféře napáchat. Kniha od pana Anýže je v podstatě krásnou kronikou široké rodiny Horáků. Hodně mně přiblížila osudy Miladiny dcery Jany Kanské a musím jí vzdát čest, protože jen málo z nás by se tak nebojácně chovalo v tom tehdějším komunistickém divadílku.
Ale musím ke konci vyjádřit velký obdiv paní doktorce Miladě Horákové, která i přesto, že mohla odejít do exilu, jenže tak neučinila a vytrvala do poslední chvíle. A šla s hlavou vztyčenou, vyrovnaná se svým osudem.
ZAVRAŽDĚNA KOMUNISTY.

08.07.2020 5 z 5


Rudý Zeman Rudý Zeman Jaroslav Kmenta

Kniha dokonale reflektuje život Miloše Zemana. Pan novinář Kmenta je bezesporu kvalitní novinář a možná ještě lepší než i na ty naše "české poměry". Knihu jsem po celou dobu četl s upoutaností a nebyla tu vlastně ani jedna pasáž, která by mě nezajímala. Opět je to knížka, kterou si přečtou Zemanovi nepříznivci, které kniha akorát ještě víc upevní v názoru, proč našeho pana prezidenta nesnášet. Obdobně jako u pana premiéra Babiše je to Boss Babiš. Tyto dvě knihy si bohužel Zemanovi-Babišovi příznivici nepřečtou, protože tomuto táboru chybí nutná dávka sebereflexe. Bohužel. I tak mnohokrát děkuji, že taková kniha vznikla.

28.03.2020 5 z 5


Devadesátky! Devadesátky! Johana Fundová

Solidní dokumentární kniha o raných devadesátkách. Součástí knihy jsou i různé vzpomínky od ať už více či méně známých osobností. Moc se mi líbila vzpomínka od Ladislava Zibury, kde popisoval cestovaní a jak mu devadesátky otevřely brány. Kniha by každopádně mohla být malinko odborněji napsaná a možná bych v takto "velké" knize čekal i více textu.

10.11.2019 2 z 5


Boss Babiš Boss Babiš Jaroslav Kmenta

Spoustu lidí nemá rádo Babiše, včetně mě. Spoustu jich také neví, jak se Babiš dostal ke svému jmění. Tato kniha popisuje jeho začátky podnikání až příchod k samotné politice. Velice mě vyděsila věta, že Mrázek se obklopuje všemi různými mafiány z podsvětí, natož Babiš se obklopuje politiky (např. S. Gross). Samotný autor ví, v čem se pohybuje a jeho práce se pohybuje na samotném vrcholu investigativní novinařiny v ČR. Babiš ho musí mít pěkně v žaludku. Sjezd ANO 2011 se dá připodobnit ke sjezdu KLDR, ve straně nefungují principy demokracie. Na to upozornila bývalá členka Zelienková. Je až neskutečné, jak Babiš mohl rozšířit svůj počáteční majetek cca 8 mil. korun na pár miliard. Různé intriky, podvody, odposlechy a hlavně zlo. To vše se v této báječné knize dočtěte. Na konci knihy je pár dobových fotografií.

11.07.2019 5 z 5