Babišovo Palermo II

Babišovo Palermo II https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479782/bmid_babisovo-palermo-ii-u43-479782.png 4 123 21

Projekt Babišovo Palermo (první díl vyšel v červnu 2021) mapuje politický život Andreje Babiše v letech 2014 až 2021. Přináší souhrn skutečných důvodů jeho vstupu do politiky a detaily fungování strany ANO. Na rozdíl od knihy Boss Babiš, která vyšla v roce 2017 a která se věnovala zejména zrodu oligarchy, jeho kontroverznímu podnikání a klientelismu, je Babišovo Palermo dramatickým popisem chyb a omylů v jeho politické kariéře. Je také o jeho metodách „zaklekávání a ojebávání“ a též o nových kmotrech ANO.... celý text

Crozz
Crozz
25.02.2024 4 z 5

Velmi dobře napsáno, četlo se samo.

jan.para
jan.para
02.07.2023 4 z 5

Trochu horší, než předchozí díl, ale i tak stále dobré. Nechápu, jak jsme mohli mít toho hajzla jako premiéra.


Milanp044
Milanp044
12.02.2023 2 z 5

Priserne depresivni cteni, doporucuji jen pro masochisty a jine otrlce.
Nastesti jeste mohly vychazet knihy, jako jsou Kmentovy.Za normalnich okolnosti by bylo mozne tyto kauzy sledovat v dennim tisku a lide jako babis, faltynek, zeman, minar, nejedly atp uz by bruceli nekde v dire, nebo by alespon byli vysetrovani jiz za sve prvni kauzy. Na druhou stranu diky lidem jako pan Kmenta, Safr , Casensky, Slonkova atd jejich odvaze a presvedceni, ze neni mozne se bez boje vzdavat je mozne, ze se z tech s..., ktere nam tady babis, zeman... a jejich nohsledi vytvorili muzeme dostat a asi dostaneme. Je skvele,ze po 10 letech zmaru je zase videt svetlo v tunelu.takze diky pane Kmento:)

Metroušek
Metroušek
09.02.2023 5 z 5

Kniha je až příliš faktografická, avšak to je při brodění se tou Babišovou a Faltýnkovou špínou zapotřebí. Jedna hvězdička je opět za statečnost pana Kmenty. Dodal opět vcelku neprůstřelné svědectví o tom, v čem jsme tady několik let žili, a co se dělo v temnotách. A že se to tam rejdilo čilým životem... Jako krysami ve stokách. PS: Jan Urban to ve svém komentáři k umístění naší země na žebříčku korupce, kde jsme získali báječnou stříbrnou medaili za zlatým, totálně rozkradeným Ruskem (srovnání 47 zemí, The Economist, 2023), shrnul naprosto přesně: "Aby se jedinec, původně označovaný za oligarchu či politického podnikatele, stal postupně šéfem největší politické strany, majitelem vlivné části mediálního trhu v zemi, bezkonkurenčně největším příjemcem státních i evropských dotací, a pak i ministrem financí a premiérem, to se hned tak nevidí." To opravdu ne. Tak rozhodli čeští voliči ve svobodných volbách.

janka2000
janka2000
02.02.2023 4 z 5

Tato série kopíruje vývoj vlivu a aktivit lidí za éry vlády Babiše. Ukazuje všechny nehezké prvky minulé politiky, propojení, která jsou až moc primitivní, přátelská. Bylo to skvělé čtení, hlavně teď v období voleb.

radusak9806
radusak9806
28.12.2022 4 z 5

U první knihy byl pocit takový : To je hnus velebnosti!
U druhé pokračuje : Chce se mi zvracet!

Mánička178
Mánička178
21.12.2022 3 z 5

Snůška dalších Babišových skandálů... Nevím, ale i první díl na mě působil trošku zvláštně, spíš takové vyloženě "sebrané průšvihy anařů", které proběhly v podstatě i veřejným prostorem. Jakási forma kroniky, aby na to všecko člověk nezapomněl. Osobně mi tyto dvě knihy od pana Kmenty přijdou takové nějaké slabší. Ano, vše je zde sesumírováno pěkně pohromadě, ale tak moc investigativní mi to zase nepřišlo, už jsem se jen snažila to všecko dorazit, aby mě Babiš nestrašil i o Vánocích :D Že je Babiš démon, o tom není sporu, je dobře, že existuje takovýto souhrn... Jsem zvědavá, co přinese budoucnost, a kde tento zloduch jednou skončí... Kéž by bylo brzo líp :D

Maggot.87
Maggot.87
23.07.2022 1 z 5

Kmenta, Kmenta, co se to s tebou stalo...

Neuvěřitelně špatně sepsaná kniha, která jednak mohla být minimálně o polovinu kratší, druhak Babiš se je schopen "odstřelit" se sám, kdežto zde mu Kmenta jen okopává kotníky.

MildeZ
MildeZ
09.06.2022

Tak dvojka je ještě větší nářez, než první díl....každopádně se to nečte lehce :-/ Ale díky bohu za takové tituly, protože jestli něco, tak je potřeba o podobných tématech mluvit, psát a upozorňovat na nekalosti.

Pepa0216
Pepa0216
25.04.2022 5 z 5

Druhý díl sérii mapující politický život Andreje Babiše a jeho strany Anno. Pro jeho voliče by to měla být četba povinná, protože by si možná rozšířili své obzory a pochopili svůj naprostý omyl. Tato kniha pojednává o novodobých kmotrech. O nekalých praktikách oligarchů napojených na Babiše a mající velkou moc ve straně Anno jako to bylo u Jaroslava Faltýnka. Metody jsou to vskutku mafiánské. Kniha pravdivě vykresluje i to jak Babiš absolutně nezvládl svou funkci premiéra v době nákazy covid-19 a jak často měnil své názory a postoje. Nikdy poté své omyly nepřiznal. Celá série je takový doklad toho že byznysmeni, kterým jde primárně jen o peníze a u Babiše konkrétně o dotace do politiky nepatří. Populismus do politiky nepatří a lidé napojeni na minulý režim a donášející na lidi okolo sebe jako soudruh Bureš už vůbec ne. Nechť je tato kniha dobrým varováním!

Pablo7
Pablo7
07.12.2021 4 z 5

Četl jsem to před volbami a tak jsem byl dost znechucen a vytočen, že tento člověk ovládá naši zem. Navíc ho řada spoluobčanů podporuje, což jsem nechápal nikdy. Hodně lidem stačí dát pár tisícovek nebo levný salám a pivo podobně jako za Husáka a jsou spokojený a ani jim nedojde, že to nedává ze svého ale z našeho. Politika a byznys je často dost špinavá záležitost, kde se nehraje fér a morálka je na posledním místě. Vadilo mi snad jen trochu nadbytečné citace novinářských kolegů např.paní Zlámalové. Babiš je zřejmě chytřejší než jsem si myslel, že dokázal takový Palermo vybudovat. Snad jednou na svoji nenažranost dojede.

Bustedka
Bustedka
25.11.2021 5 z 5

Děkuju za tuhle sérii!
"Jsem zastáncem toho, že lidi by neměli řešit politiku až týden před volbami. To už je pozdě. Lék na to je jiný: zajímat se o politiku dlouhodobě. Jen tak budete znát zákulisí politiky a budete mít větší přehled. A nebudete jen pasivními příjemci toho, co vám chce říct politik, aby se vám zalíbil, aby si vás získal na základě populistického programu."

dpxcz
dpxcz
15.11.2021 5 z 5

U čtení takovýchto knih je člověku vždy špatně, ale není to způsobené nekvalitně odvedenou spisovatelskou prací, ale popisovaným obsahem. Kmenta je jako vždy výborný!

slunicko1958
slunicko1958
30.10.2021 5 z 5

Pro svůj příspěvek použiji úryvek z knihy. Myslím, že to je ten nejvýstižnější komentář ke knize:

"Novináři jsou od toho, aby za vás hlídali politiky. Vy jednou za čtyři roky rozhodnete u voleb. Ale pak si jdete každý po svém. A tak to má být. Každý máme své problémy, své starosti a práci. A prací novinářů je tady ty čtyři roky mezi volbami hlídat dodržování pravidel, svobody a demokracie. Snažit se štěkat a kousat. Tím se novináři často dostávají do nebezpečných situací. Občas stojíme proti velkým korporacím nebo silným a všehoschopným politikům či nebezpečným mafiánům. Novináři jsou tedy takoví vaši vyslanci. Kontrolují politiky za vás a ve vašem zájmu. A ten, kdo novináře šikanuje, odmítá jim odpovídat, neoprávněně je nějak postihuje, nebo je dokonce vystavuje násilí, tak ten podle mého názoru zabíjí i kousek vás. A tím pádem i kus demokracie."
(str. 301)

Co k tomuto autorovu vyznání dodat? Děkujeme.

tittanie
tittanie
25.10.2021 5 z 5

Kdyby to byla detektivka, tak řeknu, že je to super, jenom tomu chybí šťastný konec, kdy je padouch dopaden, odsouzen a bručí v chládku.
Je jenom škoda, že se to opravdu děje a že to není detektivka. Oceňuju práci autora. Tento díl se mi líbil více než předchozí.
Děkuji.

misantroop
misantroop
23.10.2021 5 z 5

Druhá část knihy od pana Kmenty se v zásadě dělí na tři části. Jedna popisuje to co víme o akci Stoka, druhá se věnuje především Faltýnkovi třetí je osobnější a popisuje s jakými peripetiemi se setkal že strany státu.
Kniha dává dohromady obraz klientelistického prostředí, které pod vedením Ano rozkládá republiku a táhne nás daleko na východ. Je až neuvěřitelné co všechno Babišovi za dobu jeho fungování v politice vlastně prošlo a co si dokázal díky svému mediální vlivu pokrýt a zahrát do outu. Spojení jeho mediální, finanční a politické moci je smrtící a má hluboce negativní vliv na politickou kulturu v ČR. Uvidíme jak se budou věci vyvíjet a jaká atmosféra se Babišovi podaří vytvořit kolem prezidentské volby protože je nepochybné, že pokud Babiš této funkce nedosáhne tak mu hrozí velké problémy. Od korunových dluhopisů, nelegálně čerpaných evropských dotací, otrávení Bečvy až k vytváření offshorových schémat s pravděpodobným úmyslem snížit daňovou zátěž mám pocit, že Babiš hraje vabank o všechno.

iceVS
iceVS
14.10.2021 5 z 5

Kniha je tentokrát v o něco víc osobnější rovině, jeden se až diví, že je autor ještě mezi živými.
Už po první knize jsem si říkala, že druhou už asi ani číst nechci, že úroveň mého naštvání, znechucení (a několik dalších expresivnějších výrazů) je už víc než snesu, ale stejně mi to nedalo. Bohužel...
V souvislosti s nadcházejícím prezidentstvím Bureše mě napadá jediné - kdyby byla vůle odstranit ho, stalo by se tak... Jinak si to totiž vysvětlit neumím, nelze přece vše svést na podplácení či vyhrůžky, prostě na nabídky, které nelze odmítnout...

DuchDoby
DuchDoby
08.10.2021 5 z 5

Fakt je někdo ochotný toho zmetka volit?

V úvodu by mělo být napsáno....Během čtení se vám bude chtít zvracet.

adales
adales
07.10.2021 4 z 5

V zásadě platí vše, co už jsem napsal o dílu prvním - opravdu je to místy utrpení to číst, protože to jenom v člověku utvrzuje a zvyšuje jeho naštvání. Oproti prvnímu díku se mi tento zdál trochu bohatší na informace a také trochu více osobněji laděný od pana Kmenty (viz. jeho peripetie s GIBS, apod.)

Hotovson
Hotovson
07.10.2021 5 z 5

Druhá kniha je o tom, co se tu za Babiše rozbujelo za hydru, o všech těch spolustranících z profikorupčního hnutí ANO, vychcáncích, co jenom hrabou pro sebe a o jiný jim vůbec nejde. Stejně tak jako jejich guru, ale to už víme, bohužel ne všichni. Obávám se, že nadcházející volby (už zejtra!!!) toho moc nezmění, ale i kdyby se nějakym zázrakem dostal oligarcha od válu, tak z těch sraček, co tu napáchal se budem dostávat hodně dlouho.

A neodpustim si říct, že je to hlavně díky lidem, kterejm stačí zacpat hubu koblihou a navrch přisypat pár šušní. Takže fakt dík, ale jde i o vaše děti, tak potom nebrečte.

Kniha Babišovo Palermo II je v

Právě čtených2x
Přečtených158x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených5x
Knihotéce61x
Chystám se číst60x
Chci si koupit21x
dalších seznamech2x