Áďa302 Áďa302 komentáře u knih

☰ menu

Řetěz ze zlata Řetěz ze zlata Cassandra Clare (p)

Kniha se mi dostala do ruky jen kvůli sérii “Pekelné stroje”, na kterou děj lehce navazuje prostřednictvím dětí hlavních postav. Celou dobu co jsem četla mi přišlo, že se spíše jedná o rozebírání vztahů jednotlivých postav než o zápletky a nějakou akci. Uvidím co další díl.

20.06.2022 4 z 5


Nyxia Nyxia Scott Reintgen

Knihu čtu už podruhé! Hned od první stránky jedete a nemůžete zastavit! Emmett jako hlavní postava celé knihy (vypravěč) je skvělý. Sice se potom moc neorientujete v postavách, protože jich pořád přibývá, ale věřím, že každý si najde své favority, kterým bude celé vesmírné dobrodružství fandit. Doporučuji všem čtenářům, kterým záleží na tom, aby se kniha rychle četla!

20.06.2022 5 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Doporučuji :) čte se snadno a rychle. Mrknete a už jste na stránce 150 a ani nevíte jak. Skvělý autor!

29.05.2021 5 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

(SPOILER) Prvních padesát stránek jsem si říkala, že to bude obyčejný zamilovaný příběh....Pak se ale děj začal rozvíjet, přišly zápletky a postavy jsem si oblíbila. Dvakrát jsem mrkla a půlka knížky byla pryč. Jojo Moyes se čte opravdu velmi rychle. Příběhy z minulosti mám moc ráda a teď nevím zda byla lepší kniha "Dívka, již jsi tu zanechal" nebo "Poslední dopis od tvé lásky". Celou dobu (1960) jsem se bála, že až přijde část z roku 2003 budu zklamaná a postavy se mi nebudou líbit. Ellie mě vyvedla z omylu! Ale čekala jsem srdceryvnější konec. Když se Jennifer nakonec potká s Anthonym očekávala jsem popis jejich pocitů a ne popis toho, co viděla Ellie. Nebo i větší vysvětlování a trochu toho pláče. Celou knihu ale hodnotím s plným počtem, protože jak jinak u Jojo, že? :)

02.04.2021 5 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Moje první knížka od Jojo a byla to naprostá pecka! První část knihy, která se odehrávala v minulosti se četla sama, ale druhá část už mě tak nebavila. Spíš až ten konec. Osudy postav z přítomnosti mě moc nezajímali, ale musíte to přečíst aby jste se dozvěděli co se doopravdy tehdy stalo.
SPOILER
Příchod někoho z dětí z minulosti na konci knihy se dal čekat. Ale kniha jinak naprosto bombová!

03.08.2020 5 z 5


Nyxia povstává Nyxia povstává Scott Reintgen

Celou sérii jsem zvládla za pár dnů a čekání na další díly v pořadí v knihovně bylo nekonečné a zničující! Prostě jsem hned potřebovala další díl do ruky. Stránky jsem hltala jednu za druhou a těžko jsem zavírala poslední díl s tím, že toto už je konec. Nádherná trilogie!

03.08.2020 5 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Kniha přečtená jedním dechem! Psychologické thrillery jsem nikdy moc nemusela, ale tato knížka mě dostala! Doporučuji všem.

03.08.2020 4 z 5


Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Samozřejmě musím opět ohodnotit všemi hvězdičkami, série s Harrym Potterem prostě nemá chybu!

03.08.2020 5 z 5


Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

Po přečtení pár komentářů k této knize jsem zjistila, že jsem nebyla jediná kdo přeskakoval stránky. Od poloviny jsem byla unuděná k smrti a četla jsem jenom kapitoly s názvem Den, kdy se grilovalo. Kniha by se dala rozhodně zkrátit a chyběl mi dojemný konec a osud postav. Zkrátka zbytečné pasáže na několik stran a to nejdůležitější pár stránek anebo jenom pár řádků nebo dokonce nic. Za mě zatím nejhorší kniha od této autorky.

15.05.2020 1 z 5


Na pár krokov Na pár krokov Rachael Lippincott

Kam se s*re s prominutím kniha Hvězdy nám nepřály?! Tenhle příběh mě po dlouhé době dojal až k pláči a k tomu abych se zvedla a od skříně napočítala šest kroků (nezdá se to, ale je to dálka).

12.11.2019 5 z 5


Krysař Krysař Viktor Dyk

Za mě jenom dvě hvězdičky, protože nemám ráda staré knížky, ALE myslím si, že Dyk vystihl tehdejší společnost úplně skvěle. Sám Krysař je mi sympatický a všechny detaily jsou skvělé. Rozhodně přidávám na můj seznam maturitní četby!

28.10.2019 2 z 5


Co se skutečně stane po smrti Co se skutečně stane po smrti Andrew McLauchlin

Pokud se nechcete zabývat dlouhým povídáním o kosmologii, a jak to všechno funguje stačí si přetočit na kapitolu dvanáct a máte vyřešeno. Byla by to ale celkem škoda, pro mě kniha byla složitá ale s více načtenými stranami více zajímavá.

28.10.2019 3 z 5


Harry Potter a väzeň z Azkabanu Harry Potter a väzeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Moc se mi líbí filmové zpracování tohoto dílu a tak jsem přečetla knihu jedním dechem. Je jiná a mnohonásobně lepší než filmové zpracování.

17.08.2019 5 z 5


Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Kniha se mi nezdála tak skvělá jako Na co Alice zapomněla. Ale za mě je tu jedno velké plus - nikdy jsem si nemyslela, že existuje tak skvělý autor, který dokáže přemýšlet o různých alternativách jako ,,co by bylo kdyby". Je vidět, že autorka ví co chce napsat a jak si to prosadit! Mám ráda její knížky a její styl psaní. Jsem relativně mladá, ale její příběhy o ženách ve středním věku mě baví!

07.08.2019 4 z 5


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Nejsem moc na dlouhé pasáže a někdy mi vadilo v kapitolách skákání do minulosti a zpět, ale ke konci to všechno začalo dávat smysl a všechno do sebe tak hezky zapadalo, že jsem si říkala že tohle je zatím nejlepší knížka co jsem letos přečetla. Nerada jsem ji dávala z ruky. Za mě skvělé!

04.08.2019 5 z 5