Co se skutečně stane po smrti

Co se skutečně stane po smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378984/bmid_co-se-skutecne-stane-po-smrti-WI9-378984.jpg 4 9 6

Co se s námi stane poté, co zemřeme? To je otázka, na kterou se snaží odpradávna odpovědět náboženství, filozofie i okultní vědy. Zdá se však, že odpověď na tuto otázku spočívá ve vědeckém výzkumu, zvláště pak v kosmologii, jež se zabývá studiem historie a budoucnosti vesmíru. Autor Andrew McLauchlin, jenž se při tvorbě této knihy inspiroval Stephenem Hawkingem a jeho Stručnou historií času, čerpá ze svých zkušeností lékaře a snaží se čtenářům osvětlit toto fascinující téma, přičemž využívá nejnovější poznatky z kosmologie.... celý text

Esoterika, astrologie, okultismus Literatura naučná Vesmír
Vydáno: , Omega
Originální název:

What Really Happens When You Die? : Cosmology, time and you , 2016


více info...

Přidat komentář

michaela.22
13.01.2024 3 z 5

Na můj vkus poněkud zavádějící název knihy. Většina knihy se týká kosmologie jako takové, což je zajímavé téma ale dost složité. Čekala jsem něco jiného, přesto si myslím, že kniha stojí za přečtení.

Paja11.11
17.07.2022 3 z 5

Tohle bylo velmi náročné čtení. I když autor laicky vysvětloval různé teorie, tak jsem se bohužel ztrácela a nedokázala vnímat, tudíž jsem musela přeskakovat. Bylo zde ale spousta zajímavých informací, bohužel jich ale pro mě bylo málo.
Obecně jsem od knihy očekávala něco jiného.


hu_87
25.08.2021 4 z 5

Je pravda, že převažují pasáže o vesmíru jako takovém (ale pro milovníka vědy by to neměl být problém), včetně úvahách o času jako takovém nebo o (ne)konečnosti vesmíru nebo vesmírech alternativních. Spíš až za druhou polovinou se autor dostává k jádru věci - co se nejspíše stane po smrti. No, moc nadšená z toho nejsem. :-D

Dzuda
02.11.2019 3 z 5

Jak píše Áďa, tak by ke čtení stačila pouze kapitola 12. Nebo spíše bych to vzhledem k názvu knihy čekala. Kosmologii bych čekala právě jen tak mimochodem a vlastně celá kniha je jen o té kosmologii. Ale na druhou stranu musím říct, že i náročné pasáže byly dobře popsané a čtení mě zajímalo. Přečetla jsem tedy celou knihu a trochu mě zklamal názor, ke kterému autor došel.

Áďa302
28.10.2019 3 z 5

Pokud se nechcete zabývat dlouhým povídáním o kosmologii, a jak to všechno funguje stačí si přetočit na kapitolu dvanáct a máte vyřešeno. Byla by to ale celkem škoda, pro mě kniha byla složitá ale s více načtenými stranami více zajímavá.

josi.nek
01.08.2019 4 z 5

Velice zajímavá kniha, některé kapitoly jsou trošku na palici, ale pro člověka, který už něco o kosmologii ví tak jsou rozšířením znalostí. Je neuvěřitelné, že Einstein před sto lety předpověděl mnoho věcí a postupně se ukauje, že měl pravdu. :-) Za mě pět hvězd.

Štítky knihy

posmrtný život kosmologie (vznik, vývoj, zánik vesmíru)

Autorovy knížky

2019  71%Co se skutečně stane po smrti