abilea abilea komentáře u knih

☰ menu

Den, kdy jsem se poznala Den, kdy jsem se poznala Edita Vojtková

Životní příběh Edity Vojtkové je téměř neuvěřitelný. Nikdy mě nepřestane fascinovat, jak roztodivně osud dokáže rozdat karty. Mnozí by to na jejím místě třeba dávno vzdali. Ona naopak neustále hledala, rostla a rozvíjela se a svojí knihou dává spoustu podnětů k zamyšlení. K opakovanému zamyšlení. Ve mně nejvíc zarezonovala věta “Nauč se milovat sám sebe, protože jediná osoba, která s tebou bude celý život, jsi ty.

22.04.2024 5 z 5


Jak ti zmizet ze života Jak ti zmizet ze života Katherine Center

Když nevíte, co udělat pro sebe, udělejte něco pro někoho jiného“
Příjemná feel-good záležitost, ve které se píše i o vážných věcech s lehkostí a přitom ohleduplně a věrohodně. Plná zajímavých postav a postaviček, které hlavní hrdinku podrží a čtenáře potěší. Román, který neurazí žádnou ženu :)

28.03.2019 5 z 5


Noční směna Noční směna Michael Connelly

Moje první kniha od mistra Michaela Connellyho, duchovního otce Harryho Bosche. Měla jsem velká očekávání, která byla do puntíku splněna. Noční směna je napínavá detektivka s komplexním prostředím i postavami. V první polovině se ještě odložit dá, ale ta druhá čtenáře připraví o spaní.

06.02.2019 5 z 5


Horečka Horečka Deon Meyer

Fantastický postapokalyptický román odehrávající se v Jižní Africe. I když mě nejdřív odradil počet stran, v průběhu čtení jsem si přála, ať kniha nikdy neskončí. To se mi snad ještě nestalo. Popis světa zbořeného do základů po epidemii horečky je strhující, příběh nepostrádá filozofickou ani akční linku, které autor umně splétá dohromady. Prostředí Jižní Afriky je taky moc zajímavé. Přála bych si, aby byla kniha zfilmována, úplně se to nabízí...

21.01.2019 5 z 5


Podraz Podraz Sandra Brown

Sandra Brown ve své obvyklé skvělé formě. Tahle autorka mě snad zklamat nemůže. Kniha se četla skvěle a jedním dechem.

09.01.2019 5 z 5


Víkend s panem Darcym Víkend s panem Darcym Victoria Connelly

Příběh je nemastný neslaný, i když mě námět moc zaujal (jako milovnici Jane Austenové a všeho kolem ní). Jednu hvězdičku navíc strhávám za neuvěřitelné množství chyb v textu. Je to od nakladatelství velké lajdáctví…

06.12.2018 2 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Moc příjemná záležitost. Zajímavý námět, skvělé zpracování. Sympatičtí hrdinové. Koncept hygge vyložen mnohem přijatelnějším způsobem, než v nějaké "příručce". A taky skvělý průvodce Kodaní s tipy insiderů.

05.12.2018 5 z 5


Zámek v oblacích Zámek v oblacích Kerstin Gier

Ke knize jsem se dostala náhodou, neznám autorku ani její ostatní knihy. Takže pro mě docela zjevení a překvapení. Moc se mi líbil příběh, vůbec mi nevadilo zdlouhavé vyprávění plné detailů. Dohromady to byl kouzelný příběh v hlavní roli s magickým zámkem, vykresleným jako živým organizmem. A zajímavá zápletka už byla jenom příjemným bonusem.

05.11.2018 5 z 5


Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Tak tahle kniha si titul thriller desetiletí opravdu zaslouží! Nic lepšího jsem zatím nečetla (snad jedině s výjimkou knihy Dívka, která si říkala Tuesday). Příběh nemá jediné slabé místo, má dvě časové roviny, u kterých je těžké se rozhodnout, která je zajímavější. Okamžitě bych četla dál. Jedinou útěchou mi je, že nakladatelství Domino už pilně pracuje na české verzi dalšího dílu. Knihu moc doporučuji (možná ne těm, co mají slabší žaludky) a vyhlašuji ji za moji TOPku roku!

05.11.2018 5 z 5


Šest let Šest let Harlan Coben

Moje první setkání s autorem a úplně jsem mu propadla. I když to možná není jeho nejlepší kniha, pro mě jí bude, protože byla první.

05.11.2018 5 z 5


Chybíš mi Chybíš mi Harlan Coben

Tahle zápletka se mi zdála překombinovaná a nerealistická, ale ve výsledku je příběh stejně zjevením na thrillerové scéně.

05.11.2018 4 z 5


Cizinec Cizinec Harlan Coben

Dle mého jedna z lepších autorových knih, kde jsem byla opravdu překvapená koncem. Je to jeden z mých nejoblíbenějších autorů.

05.11.2018 5 z 5


Ve třiceti (poprvé) single Ve třiceti (poprvé) single Lisa Daily

Teď, 2 měsíce po dočtení, už moc nevím, o čem kniha byla. Ale pamatuji si pocity při čtení a po dočtení. Určitě v tom sehrála roli dovolená a pláž, takže doporučuji jako ideální dovolenkové čtení.

19.10.2018 5 z 5


Nejlepší britské krimipovídky Nejlepší britské krimipovídky * antologie

Bichle nabitá tím nejlepším ze současného žánru. I když povídky jinak nevyhledávám, v dnešní uspěchané době je to ideální formát, když člověk chce číst. Tato sbírka rozhodně nezklame.

30.09.2018 5 z 5


Nenalezená Nenalezená Remigiusz Mróz

Kniha je absolutní "page turner", je těžké se od ní odtrhnout. Bohužel nečtu zrovna rychle a mám čas jenom v noci, takže to u mě znamenalo 3 prakticky probdělé noci. Ale nelituji. I přes den jsem na knihu musela myslet a ani po dočtení jsem ji nemohla dostat z hlavy. Sugestivní, chytlavá, skvěle napsaná... autorovi za ten zážitek nějaké ty nelogičnosti a neobjasněné věci rádi odpustíte.

30.09.2018 5 z 5


Jepice Jepice James Hazel

I když si nijak zvlášť nelibuji v thrillerech a hrdinech se zvláštními osobnostními črty, musím říct, že Charlie Priest je velkej sympaťák a rozhodně ho chci znovu potkat!
Příběh je napínavý, neotřelý a samozřejmě vede k velkému odhalení, které nezklame.

20.03.2018 5 z 5