Jak ti zmizet ze života

Jak ti zmizet ze života https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397702/mid_jak-ti-zmizet-ze-zivota-Epr-397702.jpg 4 128 50

Margaret hledí do budoucnosti s oprávněnými nadějemi: má snoubence, kterého zbožňuje, skvělou práci, zkrátka všechno, o čem si kdy snila. Pak ale dojde k nenadálému zvratu. Den, který měl být jedním z nejšťastnějších okamžiků jejího života, se zvrtne v pravý opak. Během kratinkého dramatického okamžiku přijde Margaret o vše, na čem si zakládala. Ocitne se na nemocničním lůžku, kde se kromě bolesti a strachu musí vypořádat také s nutností přijmout fakt, že nic už nebude jako dřív. Následky zranění budou trvalé. Kariéra je zmařená. Snoubenec, který na jejím momentálním stavu nese přímou vinu, se najednou chová odtažitě. Margaret má celou řadu dobrých důvodů, kvůli kterým by mohla propadnout poraženeckým náladám a smutkům. Neudělá to však. Rozhodne se bojovat a najít ve své neutěšené situaci alespoň něco dobrého. Něco, čeho by se dokázala chytit a jít dál. A kdo ví, třeba z toho nakonec vyjít silnější než kdy dřív...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

How to Walk Away , 2018


více info...

Přidat komentář

aydam
26.04.2024

Jak mi tato kniha zmizí ze života? Hodně rychle. Snad potěší více jiného čtenáře.

Hakl54
17.04.2024 2 z 5

Na smutný a silný začátek se začíná pomalu nabalovat naivní chování hlavních postav, až po neskutečně šťastný konec. Škoda, toto téma mohla autorka uchopit velice zajímavě a rozvíjet ho realisticky.


akinomV
02.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Knížka se mi líbila, jen mě teda neskutečně iritovala matka a poté i sestra. Dost mě vytáčelo, co si hlavní hrdinka nechala líbit (jak ji totálně ignorovaly v tom, co chce ona), ale zase beru, že to jejich chování zná a žije v něm. A asi to bylo pro její dobro... já bych ale řvala jak lev v kleci :-) Jinak byl pro mě příběh inspirativní, pomáhá si představit, jak se nezbláznit z toho, když se váš život ocitně někde jinde, než očekáváte.

mekkejla
16.07.2023 5 z 5

Jediná výtka je za mě název a když na něj koukám v originále, tak se mi to jen potvrzuje. Čekala jsem, že se v knize bude hodně řešit vztah se snoubencem po tragédii a že to bude depka. No ale vůbec. Kniha je sice plná bolesti a zklamání, ale ještě více je tam naděje, odhodlání, síly, lásky k životu i k lidem. Chvílemi to sklouzlo do hodně sladkých vod, ale to nevadí, Maggie si to zasloužila. Určitě doporučuji k přečtení a je škoda, že není známější.

evineckY
04.05.2023 5 z 5

Máš jenom jeden život a ten se zpětně žít nedá.
- Wesley Branc

Naprosto pozitivní kniha!
Je v ní hodně bolesti a smutku, ale hlavní hrdinka je úžasná a pozitivně naladěná.
Moc doporučuji.

Vím, že ohlížet se nevyplácí. Vím, jaké to je něco zkoušet, neuspět a zkoušet to
znovu. Plnými doušky si užívám, co mi osud nadělil, a vychutnávám si každé
pomazlení, ranní plavání, každé polechtání, každé jídlo, teplou koupel a považuju si
každého, kdo mě dovede rozesmát.
Ale především vím, že na vše se dá pohlížet z té lepší stránky. Máme jenom jeden
život a ten se dá žít jedině dopředu. A opravdu existují různé druhy šťastných konců

pip11
23.04.2023 5 z 5

Naprosto skvělý příběh, ve kterém spolu s hlavní hrdinkou prožijete nepředstavitelnou událost, a to pěkně krok za krokem. Dokonale jsou vyjádřeny emoční procesy Margaret, když se ve vteřině změnil její dokonalý život. Její pocity se zde střídají jako na horské dráze, od nejhlubšího smutku přes rezignaci, hněv, naději, radost až po štěstí. Tragédii, po které ji beznaděj plně obestře, se svou vytrvalostí snaží proměnit v naději, štěstí a lásku. Je zde věrohodně vykreslen boj, kterým si hrdinka musí ,projít`. Není to jen smutná kniha, je tu také spousta vřelosti a radosti. Příběh rozhodně doporučuji k přečtení, i když se jedná o odlehčenější verzi reality.

Zoulinda
14.03.2023 4 z 5

Vtipné, krásné a nečekané...

lenkaabooks
15.09.2022 4 z 5

Maggie má, zdá se, všechno co moderní texaská dívka má mít. Vypadá k světu, práce snů je na dosah, skvělý přítel jí právě věnoval zásnubní prsten. Svět nemůže být lepší. A pak stačí chybka a vše je rázem jinak. Tohle není jen smutný příběh, kdy se z bezstarostné dívky stane dívka na vozíku. Není to o zatrpklosti, je to příběh o naději, svérázném smyslu pro humor a skotském přízvuku :-)

Sixtínka
30.05.2022 5 z 5

Úžasný príbeh! Nebudem sa viac rozpisovať - proste si ho prečítajte. Je to sila. Odporúčam.

andrea0221
16.05.2022 5 z 5

Krásně se to četlo, jak se život dokáže zamotat, jak poznat lidi? V těžkých chvílích.

tereza8
16.05.2022 5 z 5

Vauuu, dočteno… a já si tak říkám, co vlastně napsat. A napíšu asi jediný: přečtěte si to! Příběh o tom, že naděje opravdu umírá jako poslední.

Lacie
28.03.2022 4 z 5

Tak tohle je jedna z oddychovek, které si klidně přečtu opakovaně. Charaktery hlavních postav jsou sice poněkud přehnaně zdůrazněné, budoucí bývalý je sebestředný blbeček toho nejhrubšího zrna, kterému je nakonec po právu naloženo (aspoň z pohledu mého a snad i hrdinky), budoucí budoucí je zhrzený extra mrzout, zlaté srdce, kterého láska hrdinky vyléčí, ale hrdinka je prostě fajn a sympatická, navíc okolní postavy zažívají vlastní dramata, která do knížky vlévají další život. Velkým kladem je, že i když kniha skončí happy endem, není to bez mráčků a přeslazené.

Dámaskloboukem
13.10.2021 5 z 5

Úžasná kniha! Jedna z nejlepších, co jsem za poslední dobu četla. Sympatická hlavní hrdinka, lidsky popsané životní zlomy, logické jednání i úvahy. Ze závěru vyznívá přirozený optimismus.
Celkový dojem podtrhuje bravurní překlad.

markej
12.10.2021 4 z 5

Margaret se moc bojí létání, ale i tak se k letu nechá přesvědčit od svého snoubence, protože tuší, že ji ve vzduchu chce požádat o ruku... Všechno ale samozřejmě dopadne jinak a Margaret se život úplně změní a musí začít znovu...
Na knížku jsem narazila kdesi na internetu, je to de facto žánr romance, ale ne úplně sladké a navíc protkané docela humornými scénkami a hláškami... Nic, co vám navždy utkví v paměti, ale na podzimní a zimní večery vlastně docela ideální čtení...

broskev28
11.09.2021 3 z 5

Ani druhá kniha této autorky mě nezklamala.
Pravda, zhruba ve třetí čtvrtině jsem měla chuť ji odložit, protože opakované rozchody protagonistů příběhu mi evokovaly knihy YA. Pak jsem si připomněla, že hlavní hrdinka vlastně čerstvě dostudovala a chystá se nastoupit do svého prvního zaměstnání, takže jsem tyhle tanečky přijala a četla jsem dál.
A nelituju - zažila jsem spoustu nezvyklých situací, legračních rozhovorů i trefných úvah na nelehké téma. Pravda, příběh je opět takový americky optimistický, ale s tím jsem, vzhledem k žánru, počítala, takže v zásadě jsem spokojená a našim čtenářkám určitě doporučím.

"Očekávání odměny aktivuje stejnou část mozku jako odměna samotná. Proto jsme tak blbí. Nepoznáme rozdíl."

hzd
28.08.2021 5 z 5

To byla tak krásná knížka. O tom jak ze dne na den může být všechno jinak. Díky nešťastné nehodě se hlavní hrdince obrátí život vzhůru nohama. Nešlo přestat číst.

4xbabča
08.08.2021 5 z 5

Překrásný příběh, kdy se hlavní hrdince knihy během okamžiku změní celý život, který dosud žila a těšila se na budoucnost. Po vážném zranění se dokázala postavit osudu, i když to bylo často hodně těžké. Kniha je i tak optimistická a určitě ji doporučuji k přečtení.

ANDY28
04.08.2021 5 z 5

Tohle bylo tak vtipné, milé a plné nádherného humoru. doporučuji!

narisa
22.06.2021 5 z 5

Opět velice povedená kniha od této autorky. Skvěle se to četlo, nebylo to depresivní. Právě naopak mi přišlo, že Maggie byla celkem optimistka. Ian byl úžasný. Jen mě štve, že autorka dává mužským protějškům hlavních hrdinek malo prostoru. Určitě knihu doporučuji.

harena
20.11.2020 5 z 5

Dlouho jsem knihu odkládala, protože jsem měla obavu, že bude depresivní nebo příliš červená, ale už po prvních stránkách jsem si říkala, že to nevypadá vůbec špatně. Přestože se Margaret zhroutil celý svět, celý příběh vyznívá optimisticky. Zpočátku si neuvědomuje, jaké následky bude mít její úraz, přechází to lehce a s humorem. Spisovatelka dobře popsala pochody, kterými člověk prochází, když se dozví, že jeho život už nikdy nebude takový, jaký byl a střídá se u něho naděje se zklamáním. Ale kniha vůbec není depresivní, často jsem se i usmívala a hlavně držela palce Margaretě, aby vytrvala. a snad i proto jsem ráda , že konec byl takový, jaký byl. Asi jsem sáhla ve správné chvíli po správné knize, pro mě to bylo velice příjemné, romantické čtení.