gabriela7145 gabriela7145 přečtené 50

☰ menu

Když jsi odešel

Když jsi odešel 2018, John Marrs
5 z 5

Tahle kniha mě úplně pohltila..Asi poprvé během čtení nějaké knihy se ve mě mísily snad všechny emoce, které jsme schopni zaznamenat. Hlavního hrdiny jsem nenáviděla, naprosto nerozuměla jeho chování, přála jsem si, aby ho osud nějak potrestal-což se na konci stalo. Na druhou stranu hlavní hrdinka-tak s tou jsem soucítila a přála jsem jí pevnou vůli a odhodlání, aby vše zvládla, aby se dokázala zase postavit na nohy. Závěr knihy mě dost překvapil, Simon si prostě vytvořil nějakou domněnku a kvůli tomu zničil všechny kolem sebe. V "poděkování" autora se píše, že se inspiroval skutečným příběhem-no nedovedu si vůbec představit, že něco takového by se mohlo opravdu stát. Můžu jedině doporučit, opravdu "silná" kniha.... celý text


Hotýlek

Hotýlek 2015, Alena Mornštajnová
5 z 5

Krásně napsané, příjemný román. Taková hodně kvalitní oddychovka. Vřele doporučuji:)


Vlčí úžina

Vlčí úžina 2016, Olivier Truc
4 z 5

Zajímavý příběh, kde se střetává tradice a dlouhá historie původních obyvatel s moderní dobou a touhou po penězích spojenou s těžbou ropy v Severním moři.


Milý Johne

Milý Johne 2010, Nicholas Sparks
5 z 5

Krásný román, takový "skutečný" příběh. Osud někdy s životy tak zamíchá, že se nestačíme divit. Nádherně napsané, mnohem lepší než filmové zpracování.