(SPOILER) Poslední díl novodobého Romea a Julie je tady. Tuhle sérii jsem si tak moc zamilovala, i když jsem ji teď dočetla tak bych se k ní hned vrátila. Od začátku knihy mi šli nervy na dranc, tak moc jsem chtěla aby už konečně měli klid a najednou bum a další zvrat je tady. Ovšem přesně tenhle styl je ten který miluju. Třetí díl opravdu nezklamal ba naopak byl možná ze všech nejakčnější. Rozuzlení vražd sourozenců bylo určitě překvapivé i když ke konci už mi nezbývalo moc lidí kteří by za tím mohli stát, takže jsem to už ke konci tušila. Vůbec nijak mi to ale knihu nenarušilo. Oceňuji, že zde nebylo tolik sexuálních scén, a i bez nich to bylo skvělé a chemie tam byla cítit i tak. Abych to shrnula tak to pro mě byl po dlouhé době román, u kterého jsem cítila spoustu emocí. Autorka vše popisuje tak detailně, že postavy v mé mysli opravdu žily. Kdyby o tom natočily film nebo seriál, tak si myslím že by měl úspěch. Knihy zůstávají u mě knihovně a ráda a s láskou se k nim vrátím.
Z knihy:
- Venku jsem se zhluboka nadechla, i když to nepomohlo. A pak jsem Jesse opustila, znovu, snad už potisící. Přitom jsem se sebe ptala, jestli někdy přijde den, kdy konečně, konečně....
....budu smět zůstat.
- Home is where the heart. Domov je tam, kde je srdce. Nikdy to nebylo pravdivější než dnes.
Více jsem si toho nestihla zvýraznit, jelikož jsem hltala stránku za stránkou.
(SPOILER) V divočině pro mě byla taková milá pohádka. Přišla mi pod ruku zrovna v pravý čas, kdy jsem si ji opravdu užila a odpočinula jsem si u ní. Prostředí tábora, naprosto miluju a postavy obsažené v této knize jsem si taky okamžitě zamilovala.
Russ je od první chvíle takový sympaťák, jediné co mi trochu vadilo bylo jeho malé sebevědomí, ovšem když se člověk dozví o jeho životě více tak to vlastně dává smysl. Jinak obrovský dobrák se srdcem na dlani, takže si nejde ho nezamilovat.
Aurora je vlastně podobný případ jako Russ, jen s trochu jiný problémy. Ze začátku mi trochu lezla na nervy, ale i její proměna byla super.
Kniha byla opravdu taková nudnější, a místy předvídatelná ale mě to zrovna přišlo vhod. V knize šlo hodně o rozvoj osobnosti v pubertě, což je někdy téma samo o sobě.
Z knihy:
- „Neuhoříš v plamenech. když se mi podíváš do očí, víš?"
- „Pověz mi tajemství"
„Nechci se příští měsíc vracet do života, který jsem vedla. Chci zůstat tady s tebou a štěňaty a hodit naše mobily do ohně."
- „Líbí se mi, jaká jsem když jsem s tebou, ale co když taky odejdeš? Co pak ze mě bude?"
- Aurora je všechny moc chtěla mít na otevření svého knihkupectví, ale naznačil jsem jí, že vypustit tři psy, dvě kočky a prase na nové sousedy by možná nebyl nejlepší nápad.
Na tuhle knihu jsem se opravdu těšila. Od autorky jsem zatím nic nečetla ale reklama na tuto knihu mě uchvátila. Musím říct, že mě příběh vtáhl hned od začátku, měla jsem potřebu číst dál a dál. Děj byl skvělý, překvapivý, strhující a v neposlední řadě napínavý jako kšandy. Tolik tajemství a tolik zvratů jsem opravdu nečekala. Nejprve přišli šokové situace a na konci knihy jsem fakt zírala, rozuzlení toho kdo zločin provedl jsem opravdu nečekala. Hlavní hrdinka pro mě byla opravu hrdinka. Děj byl možná chvilkama pomalejší ale nijak mi to nevadilo. Autorka na mě udělala dojem, příběh byl skvělý a tak si ráda od autorky ještě něco přečtu.
(SPOILER) Tahle kniha je rozdělená na dva tábory, půlka ji nemá ráda a druhá půlka ji miluje. Já jsem takový neutrál, dark romance vyloženě miluju, takže jsem se nebála, že by na mě bylo něco moc.
Příběh jako takový se mi vážně líbil hlavně nádech tajemna a pátrání po tom kdo zabil Adelininu prababičku. Hodně se mi líbila práce kterou dělal Zade ale zase pro mě bylo trochu proti srsti to stalkování. Vlastně je těžký, že brání všem ostatním aby někoho zneužívali ale sám dělá to samé, ale chápu i autorčinu úvahu, že Addie se to nakonec líbí a zamilovává se do něj.
Největší problém u mě ovšem byl, že postavy se mi prostě nějak nedostali pod kůži což se u mě moc nestává ta mě to překvapilo. Jinak konec mi vyrazil dech takže si druhý díl určitě přečtu.
Z knihy:
- Lidé se nemusí zdobit děsivým make-upem a umělou krví, aby naháněli strach. To naše nitra - temnota, která číhá pod povrchem - jsou zatraceně hrůzostrašná.
- Když jde ložnicí, jako by na něm ulpívala temnota. On je temnota. Nedokážu říct, kdy mě děsí víc, jestli ve tmě nebo na světle.
- „Chtěl jsem tě jen uložit do postele, myško, a nechat tě dneska v noci na pokoji. Ale ty zapomínáš, že i když jsem tvůj, nejsem dobrý člověk."
- Slunce je taky pěkný, ale to ještě neznamená, že není nebezpečný na něj zírat.
- „Láska je hádanka, která se mění pokaždý, když o ní někdo mluví."
(SPOILER) Druhý díl pro mě snad ještě lepší než ten první. Tyhle dva mě prostě ta uhranuli, říkám si, že to snad není možný. Matku Jesse i Heleniny rodiče bych nakopala. Žít tenhle život kdy nemůžete nic jen proto co by na to řekli ostatní, protože jste někdo, musí být opravdu unavující. Věřím, že spoustu takových lidí z vyšších vrstev takto opravdu žijí a v tu chvíli si vždycky řeknu, že jsem ráda tak kde jsem. Baví mě kam nás posouvá vyšetřování smrti Valeria a Adama, je to napínavé a opravdu jsem zvědavá jak to dopadne i když nějaké myšlenky už mám v hlavě kdo to udělal. Více se nám tu vyskytují vedlejší postavy a to jsou teda taky nervy. Nejvíc mi drásá nervy jak se rodiče chovají k Ellimu, to mě vždycky nadzvedne ze židle. Další postava bratr Heleny mě příjemně překvapil, nakonec z něj nebude takový pitomec jak jsem si myslela. No co budu povídat celý je to zapeklitý, samozřejmě se dá předpokládat jak to dopadne ale počítám, že i třetí díl bude napínavý jako kšandy, protože ten konec mě teda zase tak rozčílil, že jsem z toho byla vzteklá a nadávala jsem tu. Chci už vědět kdo za to všechno může!
Z knihy:
- Už jsme toho tolik ztratili. Proč teď i sebe samotné? - Protože jsou lidé, kteří vydrží víc než ostatní. Protože milují víc než ostatní. Jako my.
- Protože ta vzdálenost mezi námi nebyla jen třicet metrů. Byl to kilometr hluboký příkop, který nás dělil - a který nás bude rozdělovat navždy.
- Možná bych měla taky strávit pár týdnů na té klinice v Riverheadu. Diagnóza: chorobná závislost na Jessi Coldwellovi. Šance na uzdravení: nula procent.
- „Ne, ve skutečnosti bychom vůbec neměli být v situaci, kdy bychom se museli ovládat."
- „Myslíš, že je to škoda, když se nebudeme celý večer trápit? Já mám opravdu mizerný poker face, Heleno. Fakt chceš, abych tam šel a aby si všichni včetně mé matky uvědomili, jak beznadějně jsem do tebe zamilovaný?"
(SPOILER) Tato kniha mě opravdu mile překvapila. Autorku jsem neznala a knihu jsem dostala od babičky, jelikož autorku sleduje na sociálních sítích. Kniha je fantasy příběh opravdu zajímavě zpracovaný. Paní Ava je na svém instagramu jako cestovatelka a záhadoložka. Na jejích stránkách najdete i například krystaly, kyvadla a různé semináře o těchto věcech.
A teď zpět k příběhu, označila bych ho za takovou příjemnou oddychovku, občas jsem se v tom trochu potácela, než jsem si zvykla kdo je kdo ale nakonec z toho byl napínavý příběh. Velké plus dávám za obrázky v knize, kde vidíte jak vypadají hlavní postavy. Představivost je pak jasnější.
Už je i druhý díl, takže si ho časem určitě přečtu také.
Z knihy:
- „Zatrolený orgán tohle srdce. Neporučíš mu. Ani vínem neotupíš!"
(SPOILER) Od této knihy jsem neměla žádné očekávaní. Upoutala mě hlavně svou obálkou a ani jsem si nečetla anotaci. Mám jí doma už nějakou dobu a pořád jsem kolem ní chodila a konečně přišel její čas. Musím říct, že mě děj knihy okamžitě pohltil. Románu už mám načte poměrně dost a tak jsem se bála aby mi ten příběh ještě přišel originální. Jsem opravdu mile překvapená, protože za mě má ten příběh všechno. Příběh začíná opravdu nešťastně. Nechybí v něm zakázaná láska, kterou mám z romantických zápletek nejraději. Dále nechybí napětí a k tomu pídění se po tom co je vlastně stalo sourozencům hlavních hrdinů. Kniha je za mě opravdu dobře napsaná, protože už teda ksakru opravdu potřebujete vědět jak to dopadne.
K Heleně i Jessovi mám pouze to, že si mě oba okamžitě získali svojí odhodlaností a překračování klacků, které ji každý hází pod nohy. Získali si mě natolik, že jsem jejich příběh nechtěla odkládat a jsem ráda, že mám hned po ruce druhý díl a nemusím na nic čekat něž si ho pořídím. Tak moc jim fandím ve všem co chtějí pro svůj život. Další plus co se mi na knize líbí je, že v ní není zbytečně moc sexuálních scén. Jinak samozřejmě souhlasím, že některé věci v knize jsou předvídatelné ale to si myslím, že kdo čte tak dokáže odhadnout hodně situací ve spoustě knih. Nijak mi to nevadilo. Jdu se vrhnout na další díl a tyhle knihy určitě zůstanou v mé knihovně.
Z knihy:
- Pokud mě berou, jen dokud se budu chovat tak, jak chtějí oni...
... jak bych si mohla sama rozhodnout o vlastním životě?
- „Proč ti říkám jak?"
„Krásko. Tak jsi mě předtím oslovil."
„No kvůli Heleně Trojské. Říkalo se o ní, že má tak krásnou tvář, že kvůli ní vyplulo do války tisíc lodí."
- „Jessi..."
„Už bys opravdu měla jít, krásko."
„Víš, že nejsem moc dobrý v dodržování pravidel. A čím déle tu přede mnou budeš stát, tím víc mě to bude lákat je porušovat."
- „Vím, že mezi námi něco je. Něco tak silného, že se z to vyplatí bojovat a zkusit kam to povede. Ale nemůžeme bojovat, protože neexistuje žádný nepřítel. Jen lidé, které chceme ochránit."
- „Love is heavy and light, bright and dark, hot and cold, sick and healthy, asleep and awake - it's everithing except what it is."
(SPOILER) Jak já se nechci loučit s touto partou, tak moc mi přirostla k srdci, že bych s nima strávila klidně další čtvrt rok. Ani poslední díl nezklamal a zvratů je v ní tolik, že opravdu není šance se nudit. Autorka to s námi prostě umí, v příběhu není věc která by nebyla dořešená. Každá postava má od začátku až dokonce svoji roli, a i když si myslíte, že je postava nevýznamná tak vám autorka ukáže, že není a každá ta role dává smysl.
Miluju jak v každé knize postavy rostou hlavně mentálně a jak se dokáží semknout a postavit se za sebe.
Nějaké věci jsem už od začátku tušila jak dopadnou, ale i přesto tam pořád převažovalo překvapení co se ještě všechno kolem stane a, že toho opravdu není málo.
Rose je neskutečná i když tvrdohlavá ale přesto ji nejde nemilovat. Pro druhé by umřela tak stotisíckrát a tím bude mít navždy moje srdce. Jsem opravdu ráda, že Dimitrij je zase sám sebou a v tomto dílu je tak hodně po boku Rose, protože oni dva to je prostě slast. Adriana jsem si sice dost oblíbila ale pro Rose nebyl ten pravý. Lisa si myslím, že se posunula, ze všech nejvíce hlavně mentálně, když musela být nějakou dobu bez Rose a dokázala toho dost.
Největší šok pro mě bylo odhalení vraha královny to jsem opravdu nečekala a úplně mi spadla brada.
Myslím si, že série opravdu stojí za přečtení a věřím, že si ji někdo zamiluje stejně jako já.
Od autorky mám ještě první 3 díly pokrevních pout a tak jsem zvědavá jestli si je zamiluju alespoň z půlky tak jak VA.
Z knihy:
- „Naši sílu někdy nejvíc prověří situace, které se na první pohled nejeví nebezpečně. Přežít je někdy to nejtěžší ze všeho."
- „Ne. Musíš zabíjet Strigoje, protože jsou zlí. Protože to tak prostě děláme. Jestli chceš, abys už neměl noční můry, musíš žít. To je jediný způsob. Před chvílí jsme mohli oba umřít. Ale neumřeli jsme. Možná umřeme zítra. Nevím. Podstatný je, že teď jsme naživu."
- „Pamatuješ, cos řekl v Rubysville?"
„Život spočívá v maličkostech. Musíš si vážit a užívat maličkostí. Jedině tak můžeš překonat to, co ti Strigojové udělali.
- „To, že něco chceme, neznamená, že je to správné."
(SPOILER) Od této autorky jsem již četla Malibu v plamenech a když jsem pak pročítala recenze, zjistila jsem, že je ještě tato kniha. Tak jsem se moc nerozmýšlela jelikož byla jako e-kniha dárek od knihy Dobrovský. Když jsem začala číst, říkám si ty jo tohle asi nebude nic pro mě. No ale opak byl pravdou a když začalo vyprávění Evelyn tak jsem hltala stránku za stránkou a nechtěla jsem přestat. Je neuvěřitelný s jakou lehkostí autorka vypráví, jak se vlastně žije v showbusinessu. Bylo pro mě neuvěřitelné číst co člověk musí udělat proto aby byl šťastný alespoň na chvilku a co vše musí skrývat aby mu to neublížilo a hlavně všem okolo. V dnešní době už je to jinak ale chápu, že dřív to tak bylo. Tenhle příběh byl pro mě emočně opravdu silný, v některých pasážích jsem nezvládla udržet slzy. Je to sedm příběhů v jedné knize a dá se říct bez šťastného konce. Ke konci už mi trochu docházelo o co vlastně jde a proč chce Evelin spolupracovat právě s Moniqe. To už jsem myslela, že mi to srdce pukne.
Musím uznat, že autorka umí psát geniálně, u obou knih jsem děj opravdu prožívala silně.
Z knihy:
- „Zlomené srdce znamená ztrátu. Rozvod je kus papíru."
(SPOILER) Gothikana je super dark romace, která se četla opravdu dobře. Celá kniha je psaná temně a to se mi opravdu líbilo. Pokaždé když je škola na hradě, tak je to pro mě naprostá pecka. Jediné co mi na škole vadilo bylo jméno jelikož to mám spojené se seriálem Wednesday tak mi ten název moc neseděl. Každopádně na knize jsem si zamilovala nádech thrilleru a záhady které nám autor přichystal. Jako plus dávám, že v knize není až moc sexuálních scén a nejsou nijak přehnané.
Corvina pro mě byla opravdu příjemná postava. Bavila mě její povaha a vše co tvořila ještě doma v chalupě. Sama jsem vyrůstala s babičkou která měla doma tyto krystaly, vonné svíčky a tarotové karty. Bylo to jako vrátit se do dětství. Opravdu se mi líbil její popis, kterým mohla připomínat čarodějnici hlavně když ještě slyšela mrtvé.
S Vadem jsem měla trochu problém jeho postava mi nějak od začátku nesedla, postupem času se to měnilo ale k srdci mi úplně nepřirostl. Kolem něj bylo celou dobu dost tajemno, pár věcí jsme se sice dozvěděli ale myslím si, že ne úplně všechno. Nakonec se k sobě ale ti dva hodily a tak v půlce knihy jsem na Vada změnila názor.
Děj v této knize plyne krásně a když máte chvilku pocit že se nic neděje otočíte na další stranu kde je okamžitě nějaký zvrat. Ke konci jsem měla až husí kůži co se to tam vlastně děje a vysvětlení bylo teda zajímavé a nečekané. Nějaké věci zůstávají záhadou a s nimi i trochu otevřený konec, což mě trochu zklamalo. Kniha má tedy opravdu nádhernou obálku, ovšem název knihy který je vystouplý a pozlacený se mi na některých písmenech setřel a to mě teda dost naštvalo.
Z knihy:
- „Takhle se slušní studenti na učitele nedívají, moje malá vráno."
- „Drž se ode mě dál, malá vráno,"
„Můžeš si myslet, že jsi siréna, která vábí námořníky do záhuby... ale já nejsem žádný obyčejný plavec. Jsem krvežíznivý pirát a ze všech sil se snažím tvé písni odolat. Pokud přistanu u tvého ostrova, nemilosrdně ho vyplením a připravím tě o vše, na čem ti záleží. Dobře se rozmysli, než se na mě znovu dlouze zadíváš."
- „To ty jsi horou, na které cihlu po cihle postavím svůj hrad,"
„Dokud budeš stát, já přetrvám. Pokud padneš, padnu s tebou."
- „Zabil by pro tebe, ale nikdy by nezabil tebe. Pamatuješ, že jsme se rozhodli mu věřit? Tak mu věř."
(SPOILER) Předposlední díl s touhle mojí milovanou partou. Kniha nám začíná dopisem pro Rose od Dimitrije, takže to jsou nervy hned od začátku. Školní rok se blíží ke konci a Rose čekají zkoušky. Její poslední zkouška byla opravdu skvělá a jsem ráda, že všichni ví jak je dobrá a o to jí to udělali těžší. Následně se nám celá parta stěhuje ke dvoru do úchvatného prostředí, které je neskutečně krásně popsané. Rose ale ví, že ji Dimitrij sleduje a ona ho chce prostě zachránit a k tomu potřebuje Viktora Daškova, který je zavřený v Tarasovu, který se nachází bůh ví kde. Tahle zběsilá akce byla opravdu hustá. Dále se nám přesouvají do Vegas a snaží se najít odpovědi na své otázky jak ze Strigoje udělat zpět toho kým byl. Ovšem nikdo nečeká, že je tam přepade Dimitrij se svojí bandou Strigojů a je z toho zase souboj na život a na smrt ale Rose prostě nemá to srdce ho zabít. Když se vrátí ke dvoru tak jsem myslela, že se rozskočím, když dostali úplně šílené tresty ale zase lepší než aby Rose třeba vyhostili ze dvoru. Nejvíc mě zasáhlo když se Lisa jela kouknout na vejšku a měla tam oslavit své narozeniny, ale Rose s ní nemohla, takže jsem okamžitě věděla, že se něco stane!!! A samozřejmě to tak bylo. Příběh graduje a graduje až jsem na konci byla v šoku. Řekla bych že minulý díl je proti tomuhle opravdu nudný. Určitě se těším co nám přinese díl šestý a doufám, že bude také tak akční jako celá tato série.
Z knihy:
- „Byl víc než tvůj instruktor. Milovala jsi ho. JE mi líto ale ať už mezi vámi bylo cokoliv, je to minulost. To přece musíš vědět. Ten, koho jsi milovala, už je pryč. A ten chlap, co jsme ho viděli? To není on."
- „Jenže tohle... Tohle jsi přepískla. Pustit Strigoje jenom kvůli tomu, že se honíš za nějakou ideou, která pravděpodobně nebude fungovat... To je desetkrát horší než to co jsme udělali s Viktorem.
- „Nechoď na mě s romantikou," „Na to nemáme čas. Ne, když se moje nejlepší kámoška rozhodla stát lovkyní monster."
- „Omlouvej se za to, žes lhala," „Ale neomlouvej se za to, žes ho milovala. Je to tvoje součást, který se teď musíš zbavit. Ale pořád je to něco, co tě zformovalo, a proto jsi teď taková, jaká jsi."
- „V bitvě jsi tak krásná," řekl Dimitrij. I v tom bojovém ryku jsem jeho chladný hlas slyšela jasně. „Jako anděl pomsty, co přináší spravedlnost z nebe."
- „ To nedokážeš, Rose. Copak už ti to nedošlo? Copak to nevidíš? Mě nemůžeš porazit. Nemůžeš mě zabít. I kdybys to dokázala, nepřiměla by ses k tomu. Zaváhala bys. Zase."
(SPOILER) Dcera safíru je zajímavá kniha od české autorky, některé věci byli dobré jiné slabší ale jako celek si myslím, že je kniha čtivá a svým způsobem zajímavá. Už jen vymyslet vlastní svět a vizualizovat ho je určitě náročné. Kniha Vás okamžitě vtáhne do děje, ale chvilkama to pro mě bylo takové zmatené, máme zde 7 rodů a moc jsem nevěděla jak si je představit například Nigrédy (nevím proč se mi v hlavě pořád vizualizovaly mořské panny). Tam prostě moje představivost trochu tápala, kdo je co zač. Dále tu máme 4 lovce u nich mi zase trochu chybělo nějaké rozvedení jejich výcviku a kouzel, protože když bylo kouzlo napsané a u toho, že tyhle kozla by Nigrédy neměli umět, tak vlastně nevím co by kdo měl umět a proč. Dále máme jednu princeznu, která je ale pro mě taková nevýrazná jelikož krom toho, že cestuje mezi světy a něco vidí, vlastně jen omdlívá a nebo ji někde drží a ona nic nedělá. Plusem pro mě byly krátké kapitoly a svižný děj kde se stále něco děje, kniha je krátká a tak děj není zbytečně natahovaný. Co mi trochu mátlo hlavu byli začáteční písmena jmen pod kapitolami, tam když ty postavy neznám jsem musela kolikrát listovat zpět abych věděla o koho zrovna jde. Mezi hlavními hrdiny je pouto ale vlastně jsem asi nepochopila kde se vzalo a proč. Měla jsem z toho takové rozporuplné pocity ale i přes pár věcí co jsem nějak nepobrala to příběh byl hezký, dokonce s trochou poezie. Určitě ráda podpořím české autory a jsem ráda, že jsem si knihu mohla přečíst. Ještě podotknu, kniha má opravdu nádhernou obálku, ta mě opravdu okouzlila.
(SPOILER) Tohle byla tak krásná kniha, která se tak krásně četla. Knihu jsem koupila na čtečku ve výprodeji, očekávání jsem neměla nijaké. A proto jsem ráda, že mě kniha mile překvapila. Příběh se z většiny části odehrává v Dreamlandu a už to prostředí dává knize jasný plusový body, protože kdo by nechtěl trávit čas v zábavním parku i když pouze jako zaměstnanec. Začala bych Rowanem, který je samozřejmě z bohaté rodiny, které patří právě Dreamland. Po smrti dědečka Rowan a jeho bratři dostanou úkoly, Rowan má dělat ředitele parku. Je to klasicky odtažitý a chladný šéf pro kterého jsou všichni pouze otravné mouchy. I přes to jsem ho okamžitě milovala. Jeho rodinný příběh má grády a vlastně jde i pochopit jeho studenost a nezájem. Je skvělé číst o tom jak se hned od začátku mění k lepšímu. Zahra v něm probudí něco co ani neví, že v sobě ještě má. Zahra a její příběh je také velice zajímavý, ji nejde nemilovat za to jaká je. Oni dva mají od začátku absolutně super energii a proto je jejich příběh pro mě srdcový. V knize nechybí podle mě vůbec nic. Určitě si nenechám ujít další dva díly, kteří mají od dědečka zase jiné úkoly a myslím, že to bude zajímavé celkově.
Z knihy:
- „Protože od toho jsou přátelé. Musíme se navzájem vystrkovat z komfortní zóny. Protože když se ničeho nebojíš..."
„Tak se nikam neposouváš."
- Pokud v sebe nevěříš sama, nebude v tebe věřit nikdo.
- Co když opravdu chtěl pomoct?
Pokud ano, pak jsem si jeho vstřícným gestem právě utřela zadek.
- Srovnáváš se s fiktivními postavami, které zbožňuje Zahra? Jdi v prd... V naprosté prd...
- Život, který dosud žil, ve mně vyvolává úzkost. Raději budu chudá a šťastná než bohatá a zoufalá.
- Jiskření je slabé slovo. Mezi námi dvěma panuje horoucí peklo, až mám strach, že vzplanu, když se ho dotknu. Vzhledem k tomu, že zamilovat se do Rowana je jako hrát si s ohněm, je to velmi příhodné.
(SPOILER) Tentokrát se s Rose vydáváme mimo akademii, kde začíná lov na Dimitrie. V předchozím díle se mi rozpadlo srdce spolu s tím jejím. Rose cestuje do Ruska a tato pasáž pro mě byla spíše nudná. Nějaká akce tam sem tam byla, ale nebylo to nic extra. O trochu lepší bylo když se Rose dostane k Belikovým domu, do domu, plného lásky. Pak to ale bylo spíše takové tápání kam půjde, jestli nezůstane a co vlastně bude dělat. Ovšem objevuje se nám tu postava Abe, který se za každou cenu snaží aby Rose z Ruska zmizela. Potkáváme také další uživatelku Éteru a stínem políbeného a dozvíme se, nějaké ty nové informace. Rose ve volné chvíli přes pouto navštěvuje Lissu a jí zase navštěvuje ve snech Adrian. Je to fajn, protože alespoň víme co se děje na akademii. Když už konečně najde Dimitrije, tak to co se pak všechno dělo, to bych tu knihu nejraději rozkousala!!! Ale v té chvíli se kniha vlastně konečně rozjede. Rose je mimo protože je omámená a když za ní přijde Adrian ve snu ona mu řekne ať už nechodí, je jí i jedno, že se s Lissou něco děje. Na akademii se mezitím objevila Avery, která mi teda nesedla hned od začátku, očividně jsem tušila proč. Ke konci to byla opravdu smršť všeho. Příběh je opravdu propracovaný a až na ten začátek je i tato kniha super.
Z knihy:
- „Neber si to osobně. Jenom tě zkoušela. Chtěla se přesvědčit, že jsi dost dobrá pro jejího vnuka."
„Jaký to má smysl? Vždyť je mrtvý."
- „Máš dobré srdce, Rose. Chápu, proč tě Dimka miloval."
- Ten starý Dimitrij by chtěl, abys žila. Jestli jsi ho opravdu milovala, pak musíš žít dál.
(SPOILER) Třetí díl z prostředí Vampýrské akademie, přináší ještě více zvratů a akce. Vždycky si říkám, že nic nemůže překonat první díl ale tady to teda graduje a graduje. Rose nám začíná pomalu šílet, ale nechce nikomu nic říct aby ji neměli za blázna a málem na to doplatí. Konečně nám v tomto díle začíná terénní praxe strážců, která je samozřejmě sama o sobě akční, ale nebylo by to ono kdyby těch zvratů nebylo ještě více než člověk čeká. Také se vypravíme na královský dvůr, kde jde vyloženě královna proti Rose, protože si myslí, že má něco s Adrianem. Dozvídáme se konečně podrobnosti o tom co znamená Stínem políbená a všechno tím pádem začíná dávat smysl. Rose totiž odčerpavá všechno zlo z Lissy, proto je stále tak náladová a podrážděná a to jsem teda nečekala, takže už chápu proč se občas chovala tak, že mi lezla krkem. Konečně jsme se v tomto díle dočkali i sblížení Rose a Dimitrije oni dva jsou si prostě souzení. Další bum je když strigojové napadlou akademii. Z téhle akce jsem měla až husí kůži a Christian s Rose byli neskuteční.
V tomto díle jsem si opravdu oblíbila Christiana, který se nebál jít do boje. Rose byla v tomhle díle zatím nejlepší, když už člověk všechno pochopí tak ji nejde nemít rád. V minulém díle mi Adrian trochu pil krev ale i on je v tomto díle lepší a vlastně jsem si ho docela oblíbila. Začíná se nám tu skládat super parta lidí a věřím, že další díly budou dále gradovat, protože od doby kdy strigojové napadnou akademii jsem jen třeštila oči a byla v šoku. Končí nám to zase otevřeně a tak jsem zvědavá na čtvrtý díl. Jsem ráda, že jsem se k této sérii mohla vrátit.
Z knihy:
- „Copak jsi neposlouchala? Viděl jsem tě ve Spokane. Někdo jako ty to nezvorá ani nezpanikaří."
- „Liss, měla by sis dát aspoň hodinku oraz, aby ses zklidnila. Jinak řekneš něco tak debilního jako Christian a budu to já, kdo bude muset napravit tenhle bordel jako ostatně vždy."
- „Udělal bych spoustu věcí, abych tě ochránil, Rozo."
- „Proč jsem se o tom dozvěděl až teď? Proč jsi mi to neřekla dřív? Víš, jaké to je? Víš, jaké to pro mě je, když tě vidím takhle trpět, a přitom vůbec nevím, co se děje? Víš, jak strašně jsem se bál?"
- Život i smrt jsou tak nepředvídatelné. Mají k sobě tak blízko. Žijeme z okamžiku na okamžik a nikdy nevíme, kdo bude další na řadě, aby opustil tenhle svět.
- „Ztratíš to, čeho si ceníš nejvíc, tak to opatruj, dokud to máš."
(SPOILER) Druhý díl, nám už přináší o mnoho více akce, a přináší nám nové postavy. Musím říct, že Rose mi v tomhle díle chvilkama lezla na nervy, nějaké její pohnutky mě úplně zvedli ze židle, ale dokázala to pak zase vykompenzovat jinými věcmi. Její pouto s Lissou mi příjde čím dál tím více zajímavé a dozvídáme se o něm více a více. Do školy přijíždí spousta nových strážců, kvůli útoku na královskou Morojskou rodinu. Mezi strážci je i matka Rose, kterou jsem si tedy taky moc neoblíbila, i když nakonec jsou si ty dvě dost podobné. Celá škola odjíždí na Vánoční prázdniny do lyžařského střediska které jsem si okamžitě zamilovala. Tady také poznáme novou významnou postavu Adriana, který mi teda taky trochu leze na nervy ale dokáže i okouzlit. Dozvídáme se zde spoustu nových věcí a přijde mi, že akce je tam opravdu dost tak se člověk nemá šanci nudit. Posledních cca 80 stran bylo teda hustých, tam jsem skoro ani nedýchala.
Když to shrnu tak druhý díl si z dřívějška moc nepamatuju a musím říct, že se mi líbil více než ten první. Chápu ale, že první díl spíše seznámení s okolím a s postavami.
Z knihy:
- Mimochodem, jmenuju se Rose Hathawayová. Je mi sedmnáct a učím se chránit a zabíjet vampýry. Jsem zamilovaná do naprosto nevhodného kluka a mám nejlepší kamarádku, jejíž divná magie ji přivádí k šílenství. Ale, nikdo neříká, že střední škola je jednoduchá.
- Jedna věc byla smířit se s tím, že Dimitrije nemůžu mít. Ale zjistit, že někdo jiný ho mít může, to bylo něco docela jiného.
- Lásku si nemůžete vynutit, napadlo mě. Buď tu je, nebo není. A když tu není, musíte být schopni si to přiznat. Pokud se ale láska dostaví, musíte dělat, co je třeba, aby jste své milované ochránili.
- Každý má kolem sebe světlo, až na tebe. Ty kole sebe máš stíny.
(SPOILER) Woodhill pro mě byl trochu oříšek, kniha mi přišla do ruky nejspíš v nevhodnou chvíli. Jiné knížky se mi četli samy ale do téhle jsem se prostě nějak nemohla dostat. Ze začátku mě ten příběh asi nějak nevtáhl ani postavy mě nějak extra neoslovily. Když už se ale Lexi dostala do Woodhillu, tak to byla jiná. Tam jsem si oblíbila jak místo tak i místní lidi a Lexi se začala konečně trochu otvírat. Kniha má určitě zajímavý příběh jen je trochu škoda, že nevíme více o tom proč opona spadla a jak k tomu asi došlo. V knize nechybí romatická linka, ale není nijak přehnaná a vlastně mě na tom dost bavila. Ke konci přišlo pár šoků a dost zvratů takže konečný výsledek za mě super. Určitě si někdy knihu přečtu znovu abych ji neměla tak rozkouskovanou.
Z knihy:
- „Svět bude zlej, pokud nezačnou lidi věřit v lidi."
- „Přepych , moc a pocit bezpečí dokáže v člověku vyvolat ty nejhorší vlastnosti a probouzí v nich touhu po něčem... víc. Lidé měli vše, co potřebovali, a přesto nebyli spokojeni. Zvyšovali své standarty do takové míry, až měli pocit, že vlastně mohou dostat a dělat všechno, protože na to mají právo."
- „Člověk vidí smrt na každém rohu, ale stejně ho stále překvapuje."
- „Říká se, že špatný zážitek v nás vyvolává buď to nejlepší, nebo nejhorší."
- Možná, že mě život několikrát pěkně nakopal, ale kdyby nebylo těch kopanců, bůhví kde bych skončila. Nebo kým bych byla. Všechno špatné, co se mi kdy stalo, utvářelo moji osobnost a udělalo mě to tím, kým jsem teď.
(SPOILER) Tohle je pro mě obrovská nostalgie, četla jsem celou tuto sérii před 14 lety a musím říct, že mě to baví pořád stejně. První díl jsem si jakž takž pamatovala, možná i díky tomu, že je jednička zfilmovaná.
Rose a Lisu si myslím, že nejde nemilovat, dvě nejlepší kamarádky, z toho jedna princezna a druhá její strážkyně. Jejich pouto mě neskutečně baví, protože pojďme si říct, že každý by alespoň jednou chtěl někomu vidět do hlavy. Samozřejmě k tomu ale patří i jisté nevýhody, které musíte pociťovat i když o ně nestojíte. U Rose jediné čeho je až moc je její krása, která je tam zbytečně hodně krát zdůrazněná.
V tomto díle se tak nějak seznamujeme se světem Morojů a jejich strážců na akademii Svatého Vladimíra. Jako na každé škole, tady prožíváme, lásky, nenávist, přátelství a spoustu zvratů, které jsou opravdu napínavé. Na to že je kniha vydaná před 16 lety tak se klidně může řadit i v dnešní době mezi oblíbené. V knize mi nechybí nic, oceňuji na ni, že tam není mnoho milostných scén a spíše se autorka soustředila na děj okolo. Kniha se čte za mě neskutečně dobře a stránky jen sviští pod rukama.
Z knihy:
- Čím víc to používá, tím je to horší. Zastav ji, Rose. Zastav ji dřív, než si toho všimnou a odvedou ji pryč. Dostaň ji odtud.
- „Tentokrát se o všechno postarám já, Rose. O všechno"
- „Ty jsi stínem políbená! Musíš se o ni postarat!"
- Nikdy jsem nepotkala nikoho jiného, kdo by bral práci strážce tak vážně, kdo by chápal všechny ty důsledky života a smrti.
- „Ne, Rozo. Ty zůstaneš tady."
„K čertu s tím. Musím jí jít pomoct."
„Už jsi jí pomohla. Svou práci jsi odvedla. Zvládlas to skvěle. Ale tohle není místo pro tebe. Ona i já, oba potřebujeme, aby jsi zůstala v bezpečí."
- „Byla jsi políbená stíny. Vstoupila jsi do Smrti, přešla jsi na druhou stranu a vrátila se. Myslíš, že něco takového nezanechá na tvé duši stopy?"
- „Ne. Kdybych si dovolil milovat tě, nechránil bych ji vlastním tělem. Tím bych totiž chránil tebe."
- „Ty s ní máš taky pouto , že jo? Přivedla tě zpátky. Jsi stínem políbený."
(SPOILER) Pokračování příběhu Lany a Dylana bylo opět strhující! Od první stránky a až do poslední to byl zase velký masakr. První díl nám skončil sebevraždou a já zůstala koukat s pusou dokořán, se slovy co se to krucinál právě stalo. Druhý díl nám tedy nezačíná moc šťastně. Lana se po vydání skandálního článku, který nepsala ale byla vedená jakou autorka, vydala zpět na farmu k rodině. Dylan na ní měl vztek a řekl jí, že už ji nikdy nechce vidět.
Jejich příběh je opravdu epický, líbí se mi jaká osobnost roste z Dylana, že už konečně uvažuje trochu dospěle a probouzí se v něm city. V tomto díle udělá hodně velkých kroků u kterých jsem zase zírala buď pusou dokořán a nebo jsem se culila jako blázen.
Lana se pokouší dostat z traumatu, které ji způsobily spoluhráči Dylana. Ráda jsem se s ní v knize vydala na farmu a poznala s ní její skvělou rodinu. I přesto jsem ale byla šťastná když se konečně vrátila do školy, kde se to ovšem neobešlo bez dalších zvratů z kterých až mrazilo.
Tess M. Puffrová opravdu umí psát skvěle, příběh se zaryje pod kůži a nepustí a tohle přesně miluju. Děkuji za super příběh plný zvratů, emocí a všeho co tyto knihy vyvolávají. Zůstávají u mě v knihovně.
Z knihy:
- Chtěla mě, pořád do mě byla zamilovaná, to jsem poznal skoro hned, jak jsem ji spatřil. Jo, zranil jsem ji, ale nic se nezměnilo.
- „Hádám, že to není ta fotka, co mám v mobilu já, protože tam nejsi nahá. Takže - kdo to udělal?!"
- „Chtěl jsem bejt její alfou a omegou, ale nakonec byla ona mojí."
Ještě mám v knize zvýrazněné nějaké spoilery ale víc prozrazovat nebudu. Tak moc jsem knihu hltala, že jsem si toho zvýraznila minimum.
(SPOILER) Na tuto knihu jsem se opravdu těšila, anotace mě nalákala ale i obal knihy je povedený. Bohužel se mi tento příběh nějak nedostal pod kůži. Četla jsem ho spíše tak roboticky. Sám o sobě je to skvělý příběh s tajemnými vraždami. Oceňuji od autora, že psal o místě kde vyrostl, protože se do toho jak je vše popsané člověk lépe vžije. Líbilo se mi jak psal o své rodině a co vše ve městě zažívali. Ale celkově mě to opravdu moc nevtáhlo nějak ani sama nevím čím by to mohlo být.
V knize mi i trochu překáželi fotky, jelikož víme, že je ten příběh smyšlený tak jsou fotky uměle vytvořené. Kdyby to byl pravdivý příběh samozřejmě tam bych fotky uvítala. Nejvíce mě kniha vtáhla až ke konci příběhu kde se konečně vše rozuzlí. Celkově na mě kniha působila tak na 2,5 hvězdy.
Z knihy:
- Říkejte si, že jsem třeba naivní, ale podle mě se některé věci prostě pochopit nedají.
Mnoho v životě - a ve smrti - je záhadou.