Zuzíček77 Zuzíček77 komentáře u knih

☰ menu

Bílá tma Bílá tma Danielle Girard

Tuto knihu jsem měla jako dárek v e-knihovně od Knihy Dobrovský. Úplně jsem nevěděla co od ní mám čekat, ale říkala jsem si, že thrillery mám ráda tak jí dám šanci. Od této spisovatelky jsem ještě nic nečetla a vlastně jsem si ani nepřečetla anotaci, byl to takový krok do neznáma. Musím uznat líbila se mi, chvilkama jsem teda byla trochu ztracená, jelikož je to psané z pohledu tří osob. Orientace v tom kdo je kdo a co se komu děje byla náročná, ale když už jsem se do toho pak dostala tak jsem si ten příběh opravdu užila. Příběh je velmi zajímavě zpracovaný a je místy i překvapivý. Kniha se jinak četla dobře a děj rychle ubíhal. Strhávám pouze jednu hvězdu a to pouze za to, že mi ta orientace v postavách trvala docela dlouho.

19.04.2024 4 z 5


Dotek jako led Dotek jako led Jennifer L. Armentrout

(SPOILER) Máme tady pokračování, příběh krásně navazuje tam kde předchozí skončil Roth je pryč a to mě teda sebralo. Děkovala jsem za to, že tam nechal Bambi, hady nemusím ale jí jsem si zamilovala. V knize je super, že se dlouho nečeká na žádnou akci, člověk přečte pár stran a ejhle je tu zvrat jako blázen. Roth se nám vrátí a k Layle se chová dost hrozně, to mi rvalo srdce. Do toho se Layla začne více sbližovat se Zaynem což jsem ji ze začátku sice moc přála ale teď mě to pěkně štvalo, protože jsem spíše tým Roth. Zapeklitých situací je tam požehnaně a musím říct, ani malou chviličku jsem se nenudila. Příběh letí před očima a konec je teda brutální bomba. V knize je opravdu všechno neskutečně podrobně napsané. Tohle bude jedna z mých oblíbených sérií, kterou nedám z ruky.

Úryvky z knihy:
- „Ty jsi tak naivní. Polibek? Pár sentimentálních slůvek, co jsem ze sebe vypotil, když jsem si myslel, že mě budou celou věčnost mučit? Nemůžeš si dělat obrázek z pár chvilkových výpadků, Laylo. Záleží hlavně na tom co jsem zač." (Roth)

- „Na tom, že moje krev umí vytvořit zámotek jako vystřižený z vetřelce , nic cool není." (Layla)

- Tep jsem měla někde mezi ty svatá prostoto a no to mě poser.

- „Miluju tě, Laylo. Slyšíš mě? Miloval jsem tě od prvního okamžiku, co jsem uslyšel tvůj hlas. A budu tě milovat i dál. Ať se stane cokoliv. Miluju tě."

19.04.2024 5 z 5


Polibek bez duše Polibek bez duše Jennifer L. Armentrout

(SPOILER) Sérii Dark Elements už mám v knihovně pěkně dlouho, i přes to, že má kniha nádhernou obálku tak jsem se ji pořád nějak vyhýbala. Teď už vím, že to byla největší chyba, po pár stránkách se do mě zakousla a stránky svištěly. Líbí se mi celý koncept nebe a peklo neboli strážci a démoni. Samozřejmě bych to nebyla já abych se nezamilovala spíš do démona než do strážce. Kniha je skvěle napsaná stále se v ní něco děje takže se člověk ani chvilku nenudí. Už teď vím, že 3 díly budou málo a neskutečně se těším na pokračování.

Z knihy:
- Všichni lidé mají duši - svou podstatu, ať už dobrou, či zlou. Jen démoni nic takového nemají.

- „ Bambi se nemusíš bát" řekl mi démon „Je jenom zvědavá a možná má i trochu hlad"
On té stvůře říká Bambi? (Bambi je asi 2 metrový had)

- „Lidé s nejčistšími dušemi jsou schopni nevýslovného zla. Nikdo není dokonalý, ať už je na jakékoliv straně bariéry." (Roth)

- „Byl jsem ztracen ve chvíli, kdy jsem tě poznal." (Roth)

11.04.2024 5 z 5


Láska Láska Geneva Lee

(SPOILER) Třetí díl, který prožíváme s Alexandrem a Clarou byl za mě jednoznačně nejlepší. Děje se zde spoustu věcí, který by normální člověk nechtěl zažívat. Kniha obsahuje spoustu napětí, dramatu i rozuzlení. Příběh je moc hezky napsaný akorát mi přišlo, že ke konci je to takové moc rychlé a spoustu věcí chybí k rozčarovaní úplně všeho, například jestli tedy opravdu s Danielem někdo spolupracoval. Kniha se četla dobře, sexu už trochu ubylo což pro mě byla příjemná změna. Musím ale říct, že jinak mi kniha přišla opravdu až moc podobná padesáti odstínům, je tam až moc podobností. Příběh mi to nijak nekazilo, akorát jsem se občas pozastavila a říkala jsem si aha tak tohle tam bylo taky. Musím ale uznat, že jsem si tuto ságu oblíbila jsou tam věci popsané tak do detailu, a to se mi moc líbilo. Už mám v knihovně i čtvrtý díl který je ovšem o Belle nejlepší kamarádce Clary.

Z knihy:
- Velká gesta jsou zbytečná, když během nich umřeš. Jestli jsi mě měl celou dobu tak rád, mohls mi to jen říct ty bastarde. (Alexandr)

- Nic u toho co se nám přihodilo, nás neporazilo. Nezničilo. Jen nás to posílilo. Nic bych bez tebe nezvládl. Tak mi už nikdy neříkej, že tě chci opustit. (Alexandr)

- Domov není místo, zlato. Ne pro mě. To ty jsi můj domov. (Alexandr)

08.04.2024 5 z 5


Touha Touha Tracy Wolff

(SPOILER) Na tuto knihu jsem se neskutečně těšila. Nalákala mě jak reklama tak i anotace a obálka. Celkově je kniha napsaná moc hezky, podíváme se zde do školy na Aljašce s dívkou která vůbec netuší kam se to vlastně stěhuje. Bylo krásné číst o tak vzdáleném místě, na které bych se jinak nikdy nepodívala. Škola je popsaná do takového detailu až si člověk říká jestli tam taková škola opravdu není. Grace je obyčejná holka která přišla o rodiče a musí se přestěhovat za strýcem. Ovšem to neví, že na škole kde si myslí, že ji všichni nesnáší rozpoutá peklo. Jaxon, klasicky tajemný na první pohled hajzlík, jenže přesně tihle kluci mají něco do sebe. Na knize se mi ještě moc líbí, že je o více stvořeních. Druhý díl už na mě čeká a já se na něj neskutečně těším.

Z knihy:
V hloubi duše se od tebe neliším. Vysnila jsem si tě, přála jsem si tvou existenci.

A v tu chvíli mi to dojde. Jaxon nikdy neměl být hrdinou mého příběhu, protože já měla být hrdinkou toho jeho.

28.03.2024 5 z 5


Potopené lodě Potopené lodě Tami Fischer

(SPOILER) Nemůžu úplně říct který díl se mi líbil víc, protože oba mi přišly dost odlišné ve všem. Oba hlavní hrdinové se již znají dlouhou dobu, jenže Carla to nemá zrovna jednoduché. Sama vychovává dva mladší bratry, studuje a ještě chodí do práce. Nikdo ani její bývalé kamarádky vůbec neví proč se od nich distancuje a, že skrývá velké tajemství aby ji bratry nevzaly. Mitchell je z lepší rodiny, plave za tým ve škole a jeho sestra je kamarádka Carly, do které je Mitchell blázen. Carla má ovšem svých starostí dost a Mitchella má za kluka ze zlaté rodiny který nemá vůbec žádné problémy. Kniha se četla úplně sama, stejně jako první díl. Autorka vše tak krásně popisuje, člověk si vše dokáže krásně představit. Kniha utíkala pod rukama a příběh byl opravdu moc hezký. Mitchella obdivuji za to, že se nevzdal.

Myšlenka z knihy:
Jakmile se rozhodnete pro naději, je možné všechno.

28.03.2024 4 z 5


Každé další léto Každé další léto Carley Fortune

(SPOILER) Krásná romantická oddechovka se vším co potřebuje člověk číst při chmurných dnech. Na knize se mi moc líbilo střídání minulosti a současnosti. Bylo to tak dobře napsané, že se v tom člověk vůbec neztrácel a dávalo to hlavu i patu. Bylo krásné číst jak Percy i Sam rostou a jejich pouto je čím dál pevnější a vzniká mezi nimi něco více než jen kamarádství. Pár věcí mi tam roztrhalo srdce ale konec to vše zase krásně scelil a já byla nadšená. Bylo strašně super poznat Sue v minulosti, byla to naprosto skvělá postava a já jsem si ji strašně zamilovala, horší bylo číst tu přítomnost která se bohužel odehrává za chmurných okolností. Kniha nemá moc dobré hodnocení ale to mě naprosto neodradilo od toho ji koupit, díky bohu za to protože přesně takové dětství jako měla Percy když jezdila na chatu k jezeru si myslím, že by chtěl každý.

K zamyšlení:
Zradu nepřebiješ jinou zradou, to pak všechno bolí ještě víc.

28.03.2024 5 z 5


Až ti budu nablízku Až ti budu nablízku Bianca Iosivoni

Tato kniha je zajímavě pojatá ze světa gamerů a streamerů. Je to svět který je pro hodně lidí nepochopený. Parkera už známe z předchozího dílu a tak mě zajímal i jeho příběh. Příběh j to opravdu krásný i když chvílemi se mi zdál zbytečně zdlouhavý ale přesto byl děj napínavý. Byl to opravdu hodně romantický romantický příběh což jsem ani nečekala. obě postavy jsem si zamilovala a super číst knihy kde se vyskytují pohledy obou hlavních hrdinů. Knihu doporučím lidem, kteří mají rádi oddychovou romantiku. Jestli bude třetí díl určitě mě nemine.

Myšlenka z knihy:
Když o tom dokážeš snít, dokážeš to i udělat.

28.03.2024 4 z 5


Vše, čím pro mě jsi Vše, čím pro mě jsi Nora Welling

Příběh Nurie a Luíse mě zaujal trochu méně než první díl, ale knihu jsem dočetla a jsem za to ráda. Nurie mi byla sympatická v prvním díle, líbilo se mi, že je taková svá. V tomto díle mi chvilkami pila krev a zároveň mi jí bylo líto, že neměla ráda samu sebe. Luíse mi bylo moc líto i jsem chápala, že je protivný a mrzutý když je po tak vážném zranění. Dva nejlepší kamarádi od dětství, kteří se nějaký čas neviděli se znovu shledají. Líbilo se mi, že Nuria vzala vše do svých rukou a přinutila Luíse aby pokračoval v rehabilitaci. Kniha se čte dobře, dál prozkoumáváme krásnou krajinu, která mě uchvátila již v prvním díle. Autorka nám přiblíží více i rehabilitační prvky a sport který musí být opravdu krásný ale také nebezpečný. Prostředí ve kterém se děj odehrává je opravdu nádherný tak že u mě byl druhý díl jasná volba. Ještě chybí příběh o třetím z bratrů, tak uvidíme zda vyjde i třetí díl. Jinak celá parta je skvělá a líbí se mi, že se dál potkáváme se všemi z prvního dílu, a tak víme jak plynou jejich životy dále.

Myšlenka z knihy:
Můžeš si myslet cokoliv, ale pokud chceš znát pravdu tak se na ni zeptej.

28.03.2024 3 z 5


Ti, co zemřeli Ti, co zemřeli J.R. Erickson

(SPOILER) Tak tato kniha se mi četla podstatně lépe. Hororem bych to tedy úplně nenazvala ale trocha strašidelna a tajemna tam bylo. S prvním dílem to vlastně úplně nesouvisí, takže pokud někdo nepřečte první díl tak to u téhle série nevadí. Postavy byly skvěle popsané a ihned jsem si rodinku oblíbila. Skvostný dům do kterého se na čas přestěhovali měl své kouzlo ovšem ukrýval tajemná místa, které by člověk najít nechtěl. Dům jako stvořený na Hallowinskou párty, na které se bohužel stane tragédie. Celou dobu jsem věřila, že vím jak to dopadne a kdo za všechno může ale mýlila jsem se. Určitě si budu chtít přečíst i třetí díl.

Myšlenka z knihy:
Nevěř každému kdo se ti snaží pomoci. Může si tím krýt svá záda.

26.03.2024 4 z 5


Ti, co vidí Ti, co vidí J.R. Erickson

(SPOILER) Tato kniha přitáhla mojí pozornost Svou obálkou a anotací. Ze začátku jsem se v knize dost ztrácela, a jména mi tak trochu splývala než jsem přišla na to jak je kniha psaná. Když jsem tomu přišla na kloub, příběh už mě vtáhl a nepustil. Bylo to opravdu napínavé čtení, kde se člověk může podívat do ústavu pro choromyslné. Chvílemi se mi dělalo opravdu špatně jak s lidmi jiní lidé dokážou zacházet. Místo to muselo být opravdu hrozivé, i když z venku krásné. Běhal mi mráz po zádech jen když jsem to četla. Postavy jsem si oblíbila a Sophii jsem opravdu moc fandila ať to vše zvládne a přežije ten teror a vinu, kterou na ní všichni hází. Tajemství, které je v rodině zamlčováno babičkou, mi teda sebral dech. Opravdu skvěle napsaná kniha, s kterou člověk prožije hodně pocitů.

K zamyšlení:
Ne každá rodina si říká pravdu, a někdy to bohužel může stát i život.

26.03.2024 4 z 5


Lapeni Lapeni Emily McIntire

(SPOILER) Wau jedním slovem MILUJU! James si získal moje srdce i když je to děsný záporák tak jsem si ho zamilovala. Chlap který má velké kšefty a je gangster jako poleno ale uvnitř je to romantik jako blázen. Wendy jako naivní mladá dívka, která vůbec neví co se kolem ní děje a do čeho ji zatáhl její vlastní otec. Je to příběh plný nenávisti, zla, podrazů, pomsty ale i romantiky a lásky. Příběhu jsem úplně propadla od první stránky až do konce. Už teď se nemůžu dočkat toho až si ji opět přečtu, z hlavy ji jen tak nedostanu!

Myšlenka z knihy:
Jen si pamatuj, že nehledě na to, jak moc se situace zdá špatná, všechno je jen dočasné. Tvou hodnotu neurčuje to, v jakých podmínkách žiješ, ale to, jak povstaneš z popela potom co všechno shoří.

25.03.2024 5 z 5


Twisted Love: Láska na ostří nože Twisted Love: Láska na ostří nože Ana Huang

(SPOILER) Na knihu jsem dostala doporučení od kamarádky, moc jsem od ní nečekala ale přesto jsem jí koupila. Jsem neskutečně ráda, že se mi dostala do rukou. Samozřejmě je to prostě klasický koncept gaunera a hodné holky, ovšem je to zde trochu okořeněné o noční můry apod. Alex je klasický problémový muž s andělskou tváří ale to je přesně to co se mi líbí, má to svoje kouzlo. Prochází si těžkým obdobím ale to i Ava, která i přes všechno dokáže vidět na světe krásu. Knihu jsem si zamilovala okamžitě je to příběh se vším co to člověk chce číst. Určitě si přečtu i další díly.

25.03.2024 5 z 5


Nekonečné nebe: Leť se mnou ke hvězdám Nekonečné nebe: Leť se mnou ke hvězdám Gabriella Santos de Lima

Ani druhý díl úplně neuchvátil. Byl to hezký příběh ale nějak jsem se do toho nemohla dostat. Plus dávám opět za obálku a prostředí kde se příběh odehrává. Kniha se ale čte dobře, autorka píše moc hezky, že opravdu kniha utíká. Jako oddechovka to ale stačí.

24.03.2024 3 z 5


Planoucí oblaka: Nebe ve tvých barvách Planoucí oblaka: Nebe ve tvých barvách Gabriella Santos de Lima

(SPOILER) Tato kniha mě zaujala jsou krásou obálkou, vlastně jsem ani nevěděla o čem je a stejně jsem jí koupila. Líbilo se mi prostředí knihy ve kterém se děj odehrává. Příběh je klasická romantika s překážkami. Dostáváme se zde na různá místa, to jsou za mě plusové body. Postavy jsem si také hned oblíbila, akorát ten děj mi přišel občas trochu zdlouhavý. Kniha se jinak četla dobře a celkem rychle. Jsem zvědavá co nám přinese druhý díl.

Myšlenka z knihy:
Nezáleží na tom, odkud přicházím nebo kam jdu. Důležité je, že stále kráčím.

24.03.2024 3 z 5


Drahá Avo Drahá Avo Ilsa Madden-Mills

(SPOILER) Pane bože, tak tenhle příběh mě úplně srazil na kolena. Už si nepamatuju jak jsem si tuto knihu vybrala, ale myslím že zrovna v Dobrovským měli akce a nějak mi na ní padli oči. Anotace se mi také líbila a tak jsem po ní chňapla a jsem nesmírně vděčná, že ji mám. Je to už pět měsíců co jsem ji čtla ale stále je v mé hlavě. Avu jsem si zamilovala opravdu hned, pro mě silná holka, která si prošla peklem a to jen proto, že chtěla patřit mezi smetánku v místní škole. Do školy se vrací po dlouhé době a samozřejmě jí to není příjemné když si o ní všichni šuškají. Dovrší to milostný anonymní dopis, ale od koho je?
Tahle kniha mi dala neuvěřitelný kolotoč emocí, hltala jsem každou stánku a nemohla jsem knihu odložit. Opravdu povedený příběh, který navždy zůstane v mé knihovně.

22.03.2024 5 z 5


V pádu V pádu Anne Pätzold

(SPOILER) Pokračování příběhu Elly a Jae-Yongra je ještě lepší než první díl. Autorka moc hezky píše, úplně jednoduše se do příběhu vžijete a tak rychle utíká. Člověk ani nemrkne a je na konci knihy. Ella a Jae mi opravdu přirostli k srdci. Těší mě, že se sestry usmíří a Ella se poučí ze svých chyb vůči sestrám. Ti dva tak moc chtějí být spolu ale potkávají jednu překážku za druhou. Jak to celé dopadne? To teprve uvidíme.

K zamyšlení:
Když o tom dokážeš snít, dokážeš to i udělat!!!

22.03.2024 4 z 5


Ve snu Ve snu Anne Pätzold

Kniha je napsaná moc hezky. Už dávno nejsem cílová skupina, tak pro mě byla kniha trochu předvídatelná, ale i tak se mi líbila. Příběh tak pomalu plynul, až jsem se ocitla na konci. Oba hlavní hrdinové si získali mé srdce. Musí mít spoustu tajemství což není pro nikoho jednoduché. Je to taková oddychovka a příjemná změna ve smyslu, že tu nejde ani tak o chemii jako se pořádně poznat. Skončilo to otevřeně a tak jsem zvědavá co nás čeká v dalším dílu.

K zamyšlení:
I hvězdy jsou pouze obyčejní lidé, kteří touží po lásce a někdy i po normálním životě.

20.03.2024 4 z 5


Pod Ďáblovým mostem Pod Ďáblovým mostem Loreth Anne White

(SPOILER) Nedivím se tak vysokého hodnocení knihy, tento příběh mě úplně pohltil. Velmi povedená kniha se vším co by thriller měl mít. Kniha je podle opravdového zločinu, který se opravdu stal a o to větší je to napětí. Maloměsto kde se před 24 lety stal zločin a Rachel policistka, která zná celé město, musí najít vraha. Na příběhu se mi líbí jak se prolíná minulost a současnost, nevěřila jsem nikomu ani slovo a jak se zdá měla jsem dobrý úsudek. Úplně jsem se tedy netrefila s tím kdo to udělal ale o to víc to pro mě bylo napínavé. Zvratů tam bylo dost, párkrát mi zaslzeli oči. Opravdu skvěle napsaná kniha, kterou jsem nemohla odložit a musela jsem nad ní stále přemýšlet a vymýšlet teorie jak to mohlo všechno být. Zapojení podcastu bylo opravdu originální, ty teď frčí jako blázen.

Myšlenka z knihy:
Jestliže je za výchovu dítěte odpovědná celá komunita, platí také, že je odpovědná i za jeho smrt?

20.03.2024 5 z 5


Nejjasnější hvězdy Nejjasnější hvězdy Anna Todd

Musím přiznat, že od této knihy jsem čekala opravdu hodně. Autorka která si mě získala sérií After píše moc hezky. Bohužel tato kniha mě moc neoslovila. Přišlo mi, že se tak nějak moc táhne a nějak se tam úplně nic moc neděje, a když už se k něčemu schyluje tak je konec. Druhý díl až bude tak si asi přečtu ale jen, proto, že nemám ráda rozečtené věci. Na knize se mi líbí prostředí v kterém je to psané, zase je to něco jiného.

18.03.2024 3 z 5