Bílá tma

Bílá tma https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475062/bmid_bila-tma-QvU-475062.jpg 4 139 40

Temný kraj série

1. díl >

Lily Bakerová přežije autonehodu na zledovatělé silnici v Hagenu v Severní Dakotě. Probere se, aniž by tušila, kdo je a kde se nachází. Pronásledují ji verše z Bible a výjev muže ležícího v kaluži krve. Téže noci dojde k vraždě mladé ženy, jejíž tělo je pohozeno v popelnici. Kylie Milliardová, jediný detektiv v Hagenu, oběť zprvu nepoznává, ale brzy zjistí, že Lily s mrtvou ženou pojí temná minulost . . . Kdyby si jen Lily pamatovala, jaká. Lily i Kylie hledají odpovědi. Kylie musí hrát podle pravidel, Lily na jistotu. Čím víc se o sobě Lily dozvídá, tím víc se bojí pravdy. Stihne zjistit, kdo ve skutečnosti je, než ji minulost dožene? Tento thriller je prvním dílem nové série příběhů, nazvané Badlands Thrillers, která postupně odhaluje příběh Lily Bakerové a dalších obyvatel fiktivního městečka Hagen.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

White Out , 2020


více info...

Přidat komentář

Zuzíček77
19.04.2024 4 z 5

Tuto knihu jsem měla jako dárek v e-knihovně od Knihy Dobrovský. Úplně jsem nevěděla co od ní mám čekat, ale říkala jsem si, že thrillery mám ráda tak jí dám šanci. Od této spisovatelky jsem ještě nic nečetla a vlastně jsem si ani nepřečetla anotaci, byl to takový krok do neznáma. Musím uznat líbila se mi, chvilkama jsem teda byla trochu ztracená, jelikož je to psané z pohledu tří osob. Orientace v tom kdo je kdo a co se komu děje byla náročná, ale když už jsem se do toho pak dostala tak jsem si ten příběh opravdu užila. Příběh je velmi zajímavě zpracovaný a je místy i překvapivý. Kniha se jinak četla dobře a děj rychle ubíhal. Strhávám pouze jednu hvězdu a to pouze za to, že mi ta orientace v postavách trvala docela dlouho.

moudivlacek
12.04.2024 4 z 5

1. setkání s autorkou a jsem mile překvapena.
Na začátku autonehoda a Lily je přímý účastník. Ale má ztrátu paměti, jen takové záblesky a velký strach, neví, kdo je, co se stalo. Do toho se řeší další mrtvá, osud Lily ovlivní osud majitele baru a afghánského veterána Ivera, který má zdravotní problémy s hlavou, i on nyní ztratil paměť.
Děj, kdy jediný místní detektiv Kylie neustále naráží na nové skutečnosti, prolínání minulosti a neustálé napětí mezi všemi. Ale ona je rozhodnuta jít za pravdou.
Parádní detektivka a já se těším na další díl.


Annkag
11.01.2024 3 z 5

Bylo to takové průměrné ale neurazilo.
Příběh byl vymyšlený dobře ale místama to trocha pokulhávalo.

Prateri
31.12.2023 4 z 5

Dlouho předlouho jsem tuto knihu četla, proto jsem se ztrácela v ději i mezi postavami. Dá se říci, že jsem bloudila v té bílé tmě. Přesto se mi kniha líbila.
Zase všechno bylo jinak. Čtenář se musí nechat vést policií, i když indicie se mu nezdají na 100 % - takové trošku čtenářky prokouknuté. Zkuste a uvidíte.

Patouska
24.08.2023 3 z 5

Bílou tmu jsem získala zdarma jako eknihu, jinak bych se do ní nepustila. Za mě průměr. Kniha byla poměrně překombinovaná a ztrácela jsem se ve jménech. Další minusem jsou některé ne úplně dovysvětlené věci (např. Kevin). Kniha nebyla špatná, avšak do druhého dílu se nejspíše nepustím (asi jen tehdy, pokud bude kniha zase zdarma v rámci členství v Dobrovském).

Makůvka
19.08.2023 4 z 5

Knížka mě mile překvapila. Dobře a rychle se četla, napomáhaly tomu krátké kapitoly. Děj byl zajímavý a místy i napínavý. Ke konci se to rozjelo na plný plyn, sice rozuzlení bylo na mě trochu překombinované, ale vše podstatné bylo objasněno a vysvětleno.
Takže za mě spokojenost a dalšímu dílu dám určitě šanci.

Peťulka3
16.08.2023 5 z 5

Na začátku se mi detektiv opravdu nelíbil. Přišla mi povýšená, na všechny kouká z patra a chce mít vše hlavně rychle hotový, aby mohla dostat místo jinde. V závěru knihy už jsem z ní takový pocit neměla. Ale uvidíme v dalším díle.

ErčaV.
06.08.2023 4 z 5

Kniha začíná zajímavě, děj se pomalu začíná vybarvovat a tím je kniha hned zajímavější. Je to takový oddechový thriller.

ZuzanaZ83
25.04.2023 4 z 5

Dobrá detektivka s trochu pomalejším začátkem a spoustou nejasností. Postupně se děj rozjížděl a závěr už byla jízda. Na konci došlo k rozuzlení, byť pár věcí mi jasných není. Nicméně jako oddechová knížka tohle bylo moc fajn.

Lejdus
25.04.2023 4 z 5

Dost dobra knizka. Zpocatku jsem se obavala, ze zde bude az moc postav a budu se v tom ztracet, ale nakonec jsem se dobre zorientovala. Prvni kapitoly nebyly tolik zajimave, ale po case mne pribeh vtahl a opravdu jsem nemohla knihu ke konci odlozit jak to bylo napinave.

semmi
13.04.2023 4 z 5

Některé pasáže zbytečně překombinované

L.Helena
07.02.2023 3 z 5

Průměrná detektivka. Na thriller málo napínavá. Zápletka poměrně překombinovaná, některé pasáže mi přišly až nelogické. Číst se to dalo, ale žádné velké nadšení z knihy nemám.

Vesela_Veverka
26.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Na začátku pro mne byl problém spoustu jmen. Když jsem se chytila, tak už to začalo dávat smysl. No a na konci se dozvím, že někdo má dvě identity?! To mě zase rozhodilo... Děj měl spád, konec byl fofr. A vlastně celá knížka je shrnutá v poslední kapitole. Dobro zvítězilo, hajzl šel za katr a lovestory taky je. Takže vše v jednom.

TVer
10.01.2023 3 z 5

Slabé, něco se začalo dít až ke konci knihy, ale ani konec knihu jako celek nezachránil. Postavy byly zejména ze začátku matoucí a děj také. Byly zde náznaky na minulost (a bylo jich poměrně hodně), ale celé příběhy jsme se dozvěděli až na konci knihy. Takže vše důležité bylo nacpáno do asi 100 stran, prvních 250 bylo v podstatě o ničem.

Lindulinek
22.12.2022 3 z 5

Slabší kniha za mě.

NelaMaty
20.11.2022 3 z 5

Zbytečně překombinované, občas jsem se ztrácela v postavách. Kniha se četla dobře, ale byla to docela nuda, včetně konce.

sloncekhk
16.10.2022 5 z 5

Hezky napsaná kniha, napínavá od začátku do konce, stále se tam něco děje.

simona g.
13.10.2022 4 z 5

Taaakžeee... váhám, protože číst se to četlo docela dobře, děj fajn, zápletka taky fajn, ale ten konec byl trochu šitý horkou jehlou, mi přišlo, možná to chtělo trochu doštelovat :). Na 5 hvězd to není, ale na 3 taky ne. Takže dávám 4, kniha neurazila a autorku úplně bokem neházím ;).

tess.de.veles
06.08.2022 odpad!

Tak tohle jsen docetla jen s obrovskym sebezaprenim..., rikala jsem si, ze tech 81% ta kniha nedostala jenom tak... Vubec nevim, cim khiha tolik zaujala. Nuda, spatne se mi to cetlo...ztrata casu...

zdendula31
02.08.2022 5 z 5

Dobrý styl psaní a super zápletka.

Autorovy další knížky

Danielle Girard
americká, 1970
2021  76%Bílá tma
2022  85%Na hraně