Až ti budu nablízku

Až ti budu nablízku https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518779/bmid_az-ti-budu-nablizku-nLP-518779.jpeg 4 78 19

Ať se stane cokoli série

< 2. díl >

Co když je konec hry pouhým začátkem? Teagan má jen jedno přání: dostat se pryč z rodného města a z područí otce, který jí chce určovat život, a studovat na vysněné univerzitě design počítačových her. Aby si na to našetřila, streamuje po nocích živě videohry. Je v tom tak dobrá, že porazí dokonce i Parkera, oblíbeného YouTubera a gamera. Ten se začne zajímat, kdo ta neznámá hráčka je. Ačkoliv mezi těmi dvěma leží tisíce mil a zpočátku komunikují jen na chatech a pomocí textových zpráv, brzy to mezi nimi zajiskří. Ale Teagan už v minulosti mnohokrát zradili – a i pro Parkera přicházejí city k ní v tu nejnevhodnější období jeho života. Přesto nedokážou jeden na druhého tak lehce zapomenout.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

Feeling Close to You , 2020


více info...

Přidat komentář

Janulkaxxx
08.04.2024 4 z 5

Po přečtení prvního dílu, se mi do druhého moc nechtělo, ale jsem ráda, že jsem po něm nakonec šáhla. Byla to oddechovka která mě bavila narozdíl od prvního dílu. Postavy a hlavně Parker, byly sympatičtí. Těším se na další díl.

Zuzíček77
28.03.2024 4 z 5

Tato kniha je zajímavě pojatá ze světa gamerů a streamerů. Je to svět který je pro hodně lidí nepochopený. Parkera už známe z předchozího dílu a tak mě zajímal i jeho příběh. Příběh j to opravdu krásný i když chvílemi se mi zdál zbytečně zdlouhavý ale přesto byl děj napínavý. Byl to opravdu hodně romantický romantický příběh což jsem ani nečekala. obě postavy jsem si zamilovala a super číst knihy kde se vyskytují pohledy obou hlavních hrdinů. Knihu doporučím lidem, kteří mají rádi oddychovou romantiku. Jestli bude třetí díl určitě mě nemine.

Myšlenka z knihy:
Když o tom dokážeš snít, dokážeš to i udělat.


Šárka88
16.03.2024 4 z 5

Tento díl se mi líbil mnohem víc, než díl první. Vůbec mi nevadilo hraní her nebo tematika herního prostředí, vzhledem k tomu, že mám hry také ráda. Co mě trochu mrzelo, byl konec , rychle useknutý formou sms. Čtení na odpočinek.

jana1874
08.03.2024 4 z 5

,Co když je konec hry pouhým začátkem?"

První díl série jsem nečetla, ale to nevadí, v ději jsem se neztratila.

Teagan si přeje studovat na univerzitě design počítačových her a jelikož její otec s tím nesouhlasí, protože chce, aby šla studovat něco jiného, tak si na studium musí našetřit sama. Po nocích streamuje hry a během jedné z nich opakovaně porazí jednoho hráče, ze kterého se nakonec vyklube Parker, oblíbený gamer, který má spoustu sledujících. Začnou spolu hrát i jiné hry, potom si píšou, setkají se na jedné sešlosti pro hráče a přestože je dělí velká vzdálenost a budoucnost je nejistá z několika důvodů, tak je to k sobě táhne.

Romantika z prostředí počítačových her. Dobře napsané seznámení, vývoj vztahu, pochopitelné myšlenky, pocity, flirtování – všechno reálné, co se může stát. Líbilo se mi, že Teagan se za sebe uměla postavit, nakonec se rozhodovala tak, jak chce ona, co cítí, že je pro ni nejlepší, vyřešila si vztah i s jinou blízkou osobou, přestože nevěřila, že to půjde. Parker byl milý kluk, v jejich světě celkem slavný, a přitom úplný pohodář, ale ani on to neměl vůbec jednoduché. Jeho spolubydlící byli boží, takový chaos doma, ale byli si všichni velmi blízcí, jak bylo vidět a hlavně v jednom momentě i dokázali svým jednáním. Na konci jsem plně souhlasila s rozhodnutím, které udělala Teagan, nejspíš bych se zachovala stejně.

Přestože kniha má něco málo přes 400 stran, tak místy se čte opravdu hodně rychle, jelikož stránky jsou popsané pomocí textových zpráv. Až na jednu takovou záležitost, která mohla být zmíněna víc a pár malých drobností se mi to líbilo, moc hezká romantika

Terka18
03.02.2024 3 z 5

Upřímně do poloviny knihy jsem myslela, že se ani neprokoušu. Moc zdlouhavé a zbytečně natahované. Ale od druhé poloviny se mi knížka zalíbila a četla se dost dobře. Prostředí streamů a her je zase něco jiného a neobvyklého v knihách, tedy alespoň pro mě. Konec příběhu byl hezký a lehce dojemný. Bohužel jsem po prvním díle čekala trošku víc

Lucyk01
21.01.2024 5 z 5

Na knihu jsem se hodně těšila, jelikož už v předchozím díle jsem si oblíbila Parkera a chtěla jsem znát i jeho příběh a musím říci, že tento díl mě dostal po emocionální stránce a nic mě nezklamalo.

Kniha se četla rychle i přesto, že jsem musela chodit do práce a neměla jsem tolik času na čtení. Ale i z chvilky se vynořilo čtení do pozdních večerních-ranních hodin, že jsem knihu stěží odkládala pryč. Takže bylo vše při starém jak jsem u autorky zvyklá.

V knize objevují dva pohledy - Teagan a Parkera. Bavily mě oba pohledy, myšlenky v nich a pocity. Teagan jsem se oblíbila už od samého začátku. I přesto, že nehraje PC hry (jedině The Sims), tak jsem s ní měla tolik společného. Ať už nechutenství k lidem a ke střední tak i s názory a pohledem na svět. A lehce jsem se vžila do její situace. ( i když já nejsem zas až tak spontánní)

Parker je prostě Parker. Líbilo se mi jeho pokusy o flirtování nebo ten humor se špetkou dvojsmyslů. Pak udělal nějaké chyby, ale nemůžu soudit, protože nejspíš bych je udělala také.

U děje jsem se bavila a nepřišlo mi, že by se tam objevovala nějaká hluchá místa. Bylo to napínavé do poslední chvíle, i když jsem ke konci čekala trochu jiné usmíření než jaké bylo napsáno, ale jsem spokojená, že byl happy end a já můžu v klidu jít na třetí díl, který mě nesmí minout, protože Colea a Sophie jsem si zamilovala a chci číst jejich příběh.

Každopádně knihu a rovnou celou sérii doporučuji, je to taková oddechovka, ve které se mi i sevřelo srdce a měla jsem slzy na krajíčku.

Téra
31.12.2023 2 z 5

Bohužel, mě tenhle příběh vůbec neoslovil. Herní prostředí je sice vcelku originální, ale mně to nic neříká. A tak nějak mě to vůbec do příběhu nevtáhlo.

anovy64
20.12.2023 4 z 5

Kniha nebyla špatná, ale abych si ji náležitě užila, musela bych být o generaci mladší. Některé výrazy byly pro mě španělskou vesnicí. Proto jsem ubrala jednu hvězdičku. Ale určitě ti, kteří se narodili v 21. století, budou z knihy nadšení.

0197
19.11.2023 5 z 5

Zaujalo mě z anotace herní prostředí. Za mě něco nového a originálního, co tu ještě nebylo.

Ani jeden z nich to neměl doma jednoduché. Parker to měl daleko horší a bylo mi smutno z toho, čím si už roky jeho rodina prochází. Oba streamovali. Při jedné online hře mu to Teagan nandala a od té doby se z nich stali kamarádi. Začali si vyměňovat zprávy a už to jelo :-).

Velmi milé bylo jejich první setkání. Vlastně i ta další. Oba byli sympaťáci a nešlo jim nefandit. Jejich koníčku je tu věnováno dost prostoru. Přeci jen je to jejich vášeň. Někomu to asi nemusí sednout, číst o různých hrách, streamech, ponocování po nocích, ale mě to vůbec nevadilo, i když mi žádná hra vůbec nic neříkala :-).

Jedná se o další něžnou romantiku. Přesně v tom duchu na jaký jsem od německých autorek zvyklá a kterou jsem si užila. Je tu pohled obou, což je velké plus. Vedlejší postavy mě zaujali a jsem na Sophii a Cola zvědavá. Sice jsem první díl v sérii nečetla, ale ani to nevadilo.

Tropy:
- streameři, gameři
- youtuber
- vysokoškolské prostředí (u Teagan konec střední)
- online přátelství

Lucie.285
14.10.2023 4 z 5

Krásná romantická knížka. Prvních cca padesát stránek bych si dokázala představit v jedné kapitole, ale zase nám autorka krásně uvedla svět gamerů. Máme zde mladou 18 letou Teagan, kterou opustila matka a s otcem nemá zrovna ideální vztah. Vzhledem k tomu, že otec nesouhlasí s její zálibou v hraní počítačových her a studování vývoje počítačových her, vydělává si tím, že dělá v kavárně a po večerech streamuje, aby si vysokou zaplatila sama. A pak tu máme Parkera, který si také neprochází zrovna ideálním obdobím. Od jejich prvního osobního setkání na sjezdu hráčů, kniha dostala takový spád, že nešla odložit. Objeví se nám tady i hrdinové z prvního dílu. Příjemná změna a zajímavé prostředí počítačových her. Jejich první setkání, kdy ho Teagan několikrát po sobě porazila v počítačové hře, bylo super.

Verresa
24.09.2023 5 z 5

Tak tohle byla úžasná kniha. Přečtená během dvou dnů. Příběh se mi hodně líbil, byl zajímavý a herní svět mi není vůbec cizí. Rozhodně můžu doporučit.

terikus
15.08.2023 5 z 5

Krásný příběh z dá se říct originálního prostředí. Jediný, co mi opravdu lezlo krkem bylo skloňování jména Cole, ale za to autorka nemůže.

kristy.books
06.08.2023 4 z 5

Až ti budu nablízku, druhý diel série Ať se stane cokoli, je romantický príbeh z prostredia gamerov. Podobný príbeh som ešte nečítala, preto som si toto prostredie užila, bolo to príjemné spestrenie. Pripomenulo mi to moje detstvo, keď sme s kamarátmi hrávali rôzne počítačové hry a veľmi sa tešili, keď sa nám podarilo objaviť niečo nové a postúpiť do ďalšieho levela.

Teagan bola samotárka, matka pred pár rokmi odišla od rodiny, otec trávi celé dni v práci, najlepšia kamarátka sa s ňou prestala baviť. Všetko sa to na nej dosť podpísalo, a preto sa uzavrela do seba a len málokoho si pripustila bližšie k telu. Hranie počítačových hier a streamovanie boli jej odreagovaním od všetkých problémov. Veľmi mi bolo ľúto, keď nedokázala nájsť spoločnú reč s otcom, celý čas som dúfala, že sa im ešte ešte podarí zachrániť ich vzťah.

Parker si tiež prechádzal náročným obdobím. Odkedy jeho matke diagnostikovali závážné ochorenie, jeho rodina už nebola taká ako predtým. O svojich problémoch nerád hovoril, pravdu poznala len jeho najlepšia kamarátka (hrdinka z prvej časti série). Naozaj to nemal jednoduché, valilo sa to naňho zo všetkých strán. Páčili sa mi jeho spolubývajúci, bola to skvelá partička, bavila som sa nad ich neustálym doberaním.

Teagan a Parker sa spoznali práve vďaka streamovaniu a hraniu hier a najskôr ich spoznávanie prebiehalo len cez správy. Docela veľká časť príbehu bola napísaná práve v správach, čo sa mi páčilo. Mám rada pomalšie sa vyvíjajúce romantiky, takže som si užila aj postupné budovanie vzťahu medzi nimi dvoma. Bolo jasné, že sa majú radi, no obaja si najskôr potrebovali vyriešiť vlastné problémy, aby to medzi nimi mohlo fungovať.

Autorka ma ani tentokrát nesklamala, takže za seba môžem povedať, že som si čítanie užila a s príbehom som spokojná. Už sa veľmi teším na ďalší diel tejto série.

Verii_chan
05.08.2023 5 z 5

Tohle byla opravdu krásná romantická kniha z herního prostředí!

Parkera jsme měli možnost lehce poznat už v předchozím díle, takže jsem se moc těšila na hlubší příběh s ním.
Společně s Teagan se skvěle doplňují a jejich neustálé pošťuchování a slovní (chatové) přestřelky byly perfektní

Moc jsem si užila také jejich první osobní setkání, které proběhlo na jednom herním eventu při Parkerově autogramiádě. Jakmile Teagan spatřil, tak všeho nechal a hned ji přispěchal obejmout, což samozřejmě spustilo velkou vlnu debat o jejich vztahu

Kromě her a romantiky mezi hlavními hrdiny, jsou zde velkým tématem také rodinné vztahy. Mezi Teagan a jejím otcem to není příliš růžové, ale s určitým množstvím komunikace se to začalo zlepšovat. Tyhle scénky mi opravdu vykouzlily úsměv na tváři, protože jejich vzájemné pochopení bylo velmi dojemné.

V knize se nachází i další těžké téma, ale o tom vám nebudu spoilerovat.

Jak už to u knih od Bianci bývá, tak se setkáváme také s partou Parkerových kamarádů, kteří mají pěkně vytyčené charaktery a užijete si s nimi spoustu vtipných scén

Tento díl se mi líbil mnohem více než díl předchozí, takže jsem moc zvědavá jak na tom bude pokračování série!

michaelakoc
02.08.2023 4 z 5

Tak toto byla lahůdka a naprostá dokonalost. Toto byla Bianca, jak si pamatuji ze Strmého pádu, který řadím mezi její TOP knihy, tato velmi konkuruje.

Parkera jsem si zamilovala již v 1. dílu série Až se zase usmíříme, proto jsem se na něj zde těšila, a tak nějak jsem předpokládala, že bude tahounem knihy. To jsem ale ještě neznala Teagan, která mě naprosto okouzlila.

Zde se posouváme o 3 roky dále, Parkerovi je 24 let, je úspěšný gamer, streamer a youtuber. Nemá ale rozhodně jednoduchý život, na povrchu se tváří jako nejšťastnější a nejpohodovější člověk, ale uvnitř trpí.

Teagan je 18ti letá gamerka, která právě maturuje a ráda by studovala herní design. Její otec to ale vidí jinak. Navíc si nese z minulosti nedůvěru k lidem, protože ji všichni, na kom jí záleželo opustili - její máma, její nejlepší kamarádka a její expřítel. Otec je více v práci jak doma. Už takhle v mladém věku má pocit, že ji každý jen použije a pak odhodí, ale je s tím smířená. Je strašně silná a samostatná. Překvapilo mě, jak se dokázala se vším vyrovnat.

Parker a Teagan se nejdříve seznámí online, spřátelí se, seznámí se osobně, navštíví se podruhé, ale všechno je pouze online a na dálku. Situace by se mezi nimi mohla vyřešit a Teagan pro to dělá doopravdy maximum, ale Parkerovy problémy ho semelou a on už nedokáže předstírat.

TOP scény - první společná hra Teagan a Parkera (tančící puma), první společný stream Parkera a Teagan, gamerská akce v Texasu a jejich první objetí, polibek v hotelu, návštěva Teagan u Parkera, celá parta spolu, polibek na lehátkách, noc poté, loučení na letišti (to bylo hodně dojemné), Teagan a její hádka s tátou, Teagan s tátou na koleji, Parker, když se konečně svěřil přátelům, jeho stream, kde řekl pravdu celému světu, setkání s Teagan na promenádě.

"Jsem tvůj idiot, jestli mi to dovolíš."

Kniha ve mně zanechala moc krásný a silný pocit. Za mě rozhodně mnohem lepší jak 1. díl, ale nepřeskakujte. Abyste si tento díl mohli naplno užít, potřebujete znát i příběh Callie z prvního dílu. A už teď se těším na 3. díl, kde bude příběh Colea a Sophie, kteří se nám už trochu ukázali tady a jsou moc sympatičtí.

punkgirl97
31.07.2023 5 z 5

Na knihu jsem se těšila.

A víte co? Naprosto mě to dostalo. Bavilo mě to od začátku. Pošťuchování hlavních hrdinů nejvíc, jak spolu hráli on-line hry a nejdřív se neznali, pak se začali jak jinak, poznávat. Líbilo se mi, že to bylo prostě jiné než jen studium, studium a ještě jednou studium. Také studovali, ale nebylo to na každé druhé stránce řečené. Zkrátka a jednoduše je to i koníčkách a zároveň práci.

Teagen (ano zvláštní jméno, v hlavě mi při čtení nešlo vyslovit) je dívka, která miluje PC hry, chce studovat game design a udělala by proto všechno na světě. Její otec je zvláštní postava, mnohdy jsem ho neměla ráda, ale ono se vcítit do postavy taky udělá svoje. Tam byla klíčová především komunikace. Což vlastně pak i s Parkerem. Ostatně komunikace je skvělé slovo a mnohdy si stačí opravdu promluvit, aby se něco vyřešilo.

V knize se kromě her, který Btw mi rozšířily obzory, řeší i vážné téma. Nechci vám spoilerovat, ale to tajemství, které odhalíte čtením ke konci, mi vyrazilo dech, taky proto, že je to důležité téma a moc se o něm nemluví. Jako kdyby to bylo tabu. Pro mě je velkým strašákem, protože pracuji s lidmi, ale tohohle může docílit i člověk, který toho má zkrátka na bedrech až moc.

Instagram: @tera_cte

happy19
21.07.2023 5 z 5

Opět skvělé pokračování série:-)
Zajímavé téma...
Je tu i nastíněn svět hráčů her,které neznalce,třeba jako jsem já:-D,zasvětí do tohoto "nočního" života,-)
Teagan naprosto skvělá a Parker ji zdatně stačil,-))
Super,že třetí díl již v dohledu:-*
Cole,těším se na Tebe:-))

,,Když o tom dokážeš snít, dokážeš to udělat."

jitka_dankova
09.07.2023 5 z 5

Milý příběh lásky mezi dvěma hráči počítačových her. Právě koníček, který úplně pohlcuje hlavní hrdinku a pořád ještě není mezi dívkami tolik častý, mne přivedl ke čtení této knížky. A naprosto bez znalosti předchozího dílu (a věřte, vůbec to nevadilo). Zbožňuji vše, co se motá kolem IT, programování a počítačových a her o umím ocenit, když to někdo fakt pěkně zakomponuje do knížky. Ale nebojte, hlavní hrdinka i hlavní hrdina (z jehož pohledu taky čtete několik kapitol) řeší kromě hraní her i složitá rozhodnutí a závažná témata a dělají chyby a musí se usmiřovat. Bylo to milé, takové opravdové a realistické, hezké čtení na dovolenou a ke knize se určitě budu několikrát vracet.

Martule44
30.06.2023 4 z 5

Pustila jsem se do čtení této knihy " pro mladé" a vzala jsem to jako letní oddechovku. Ale hlavním důvodem bylo, že jsem fakt chtěla pochopit, jak to, že ti moji teenageři vydrží sedět u PC tak nekonečně dlouho? :-) :-)

No já nevím, ať už ty moderní vymoženosti nabízejí cokoliv, já mám radši ta osobní setkání :-) Nicméně i sám příběh vypovídá o tom,že když zafunguje chemie a vzájemné sympatie, ... stojí to za to!