zralok.av zralok.av komentáře u knih

☰ menu

Atlas zemí, které neexistují Atlas zemí, které neexistují Nick Middleton

Jsem milovníkem map, když jsem tedy zahlédla název tohoto titulu, bylo mi jasné, že si tuto knihu prostě musím přečíst. Tímto rozhodnutím jsem rozhodně neudělala chybu, jelikož jsem si ujasnila co vlastně znamená "stát", prožila jsem si 50 dovolených a ačkoliv jsem byla zrovna na Antarktidě, tak mi nebyla zima. :-)

10.12.2016 5 z 5


Zázraky z nebe Zázraky z nebe Christy Wilson Beam

Protože je to skutečný příběh, tak je zde vidět, jak obtížné je starat se o někoho těžce nemocného z psychické, finanční a časové stránky. Všichni, kdo mají štěstí a nemají nikoho tak vážně nemocného, si jistě dokáží představit, jak je to obtížné. Až po přečtení této knihy (nebo pokud máte někoho takto nemocného) můžete tvrdit, že to víte.

Kniha se mi líbila, četla se mi rychle a příběh byl opravdu zázračný. Myslím si, že ten, kdo není křesťan se jím po přečtení tohoto titulu možná i stane. :-)))
Kniha v sobě má takové poselství, podle mě se nám autorka snažila říci: Nepřestávějte věřit i když už to bude bez naděje, protože vaše modlitby budou za nějaký čas vyslyšeny.
Mám i něco, co bych knize vytkla a to je již zmiňovaný seznam léků a všech možných vyšetření, kterými si malá Annabel musela projít. Když se tak zpětně zamyslím, tak mi na knize ještě trochu vadilo, jak se autorka vracela do minuosti (prolínalo se tak více časových období), ale po nějaké době jsem si na to zvykla, jen jsem se vždy musela zorientovat, na co to vlastně navazuje.
Tomuto titulu bych dala 4* z 5.

19.08.2016 4 z 5


Chlapec, který rozdával sny Chlapec, který rozdával sny Luca Di Fulvio

Můj názor na tuto knihu je velice pozitivní. Myslím si, že v ní každý najde to co hledá, tato kniha vám něco dá! Přečíst by si ji měl každý ať už je to muž, nebo žena (ale některé kapitoly nejsou vhodné pro děti).
Na začátku je kniha hodně sprostá, ale to vás určitě nesmí odradit, protože by jste přišli o krásný příběh. Toto byla moje první kniha od tohoto autora a musím říci, že rozhodně nebyla poslední :-)

05.08.2016 5 z 5


Svetlo medzi oceánmi Svetlo medzi oceánmi M. L. Stedman

Wow! Co k této knize napsat? Jsem silná osobnost, kterou jen tak něco nedostane, ale tato kniha ve mně probudila city. Nechci nic prozradit, avšak musím napsat, že ještě dlouho po přečtení budete přemýšlet ne jen nad knihou, ale i nad svým životem. Knihu dokonale vystihuje jedna část co je napsaná na konci, je o životě: život do nás dloube a když už si myslíme, že nemůžeme a jsme rádi za chvíli klidu, tak ještě přijde a dloubne si pořádně.
Všem vřele doporučuji přečtení jelikož ač toto není můj šálek kávy (alespoň to jsem si myslela po přečtení obsahu) tak již teď si chci přečíst více takových knih.

22.07.2016 5 z 5


Co mě naučil tučňák Co mě naučil tučňák Tom Michell

Tato kniha je krásná jak svým vzhledem, tak svým obsahem. Myslím, že každý po přečtení tohoto dojemného příběhu alespoň jednou pomyslí na to, jaké by bylo mít doma tučňáka. Tato kniha je takové pohlazení po duši, které vás i trochu poučí o Jižní Americe a o tučňácích. Přiznávám se, že knihu jsem si původně koupila jen kvůli té dokonalé knižní obálce, musím však říci, že to nebyla chyba. Půvab onoho obalu předpovídal půvabu obsahu. Kdyby mi teď někdo řekl nevím co si mám přečíst, rozhodně bych mu doporučila Co mě naučil tučňák, jelikož tento příběh po přečtení nekončí, donutí vás ještě hodně přemýšlet.

30.06.2016 5 z 5


Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

Tato kniha je krásná především tím, že je vyprávěna z pohledu malého děvčátka. Chvílemi jsem při četbě měla pocit, že si pro mě malá Čipera přišla, vzala mě za ruku a šla mi ukázat kousek své cesty za poznáním každodenního dospělého života. Kniha má spád, děj není zdlouhavý a proto se dobře čte. Díky této knize jsem si uvědomila, že to nejhezčí období našeho života je to bezstarostné dětství, které každému z nás uteklo tak rychle, že se za ním stačil jen ohlédnout. Již teď se nemohu dočkat až si přečtu pokračování knihy.

23.06.2016


Úsměv prosím... příchází zlo! Úsměv prosím... příchází zlo! Robert Lawrence Stine

Od tohoto autora jsem již jednu knížku četla (Krev příšery), přišla jsem k ní v knihovně, kde mě zaujal její název, když jsem si pak prohlížela další knížky vydané v této sérii, tak jsem si vždy chtěla půjčit : Úsměv prosím... příchází zlo! . Po přečtení, ale musím říci, že se mi více líbila asi Krev příšery, jelikož mi přišla napínavější a děsivější. Možná to ale bylo tím, že od doby co jsem hltala její stránky, uběhlo již 9 let a v té době mi svět přišel pompéznější a vše pro mě mělo jiné hodnoty.
Doporučuji jako oddechové čtení : ) .

20.01.2016 3 z 5


Richard Krajčo Richard Krajčo Dana Čermáková

Hned na začátek bych chtěla některé upozornit, že kniha se jmenuje Richard Krajčo, ne Kryštof, proto by čtenáři měli očekávat, že v knize bude také něco o Richardově hereckém životě. Kryštof je zde samozdřejmě hlavním tématem, proto je také Kryštof psáno na obálce.
Kniha se čte velice dobře, hlavně ty pasáže kde jsou rozhovory, Richardova čeština je krásná a to dodává knize čtivost a spád. Kniha je doplněná několika fotkami právě z koncertů Kryštofa, díky kterým se vám vrátí ta úžasná koncertová atmosféra(pokud jste byli na koncertu). Osobně si myslím, že pokud někomu příjde nezajímavá a nezáživná Richardova herecká kariéra může onu část přeskočit a nemusí knize dávat horší hodnocení, přece jen je to biografie.
A co knize vytknout? Snad jediné co mě napadá, jsou poměrně časté tiskařské chyby (např. chybějící písmeno u slova), přesto bych za to knize nestrhávala hvězdičky, jelikož se mi zdá, že v dnešní době jakoby se to stalo povinností.

16.01.2016 5 z 5


Paddington se zabydluje Paddington se zabydluje Michael Bond

Další díl a opět další vtipné příběhy malého medvídka s nadsázkou.
Vřele doporučuji:)))

25.02.2015 5 z 5


Smrt krásných srnců / Jak jsem potkal ryby Smrt krásných srnců / Jak jsem potkal ryby Ota Pavel

Kniha se mi líbila, přečetla jsem ji skoro jedním dechem, byla napsaná velice čtivě a nechyběl v ní humor s nadsázkou, který se nacházel především na začátku knihy a u konce. Přitom se v ní našla i krutost a vážnost tehdejší doby.

20.02.2015 5 z 5


Medvídek Paddington Medvídek Paddington Michael Bond

I když už nejsem tak úplně malé dítě, tak je přece jen krásné začíst se do dětské knížky. Tato knížka vás dokonale vtáhne do světa plného dětského snění (no řekněte mi jaké dítě by doma nechtělo mít úžasného malého medvídka z nejtemnějšího Peru) překypujícího humorem.
Rozhodně doporučuji a již teď se těším, až si přečtu další díl.

18.02.2015 5 z 5


Posel Posel Markus Zusak

Tuto knihu jsem přečetla skoro jedním dechem, je prostě dokonalá, ani přesně nevím jak sem všechny mé dojmy zformulovat, aby tento komentář nebyl příliš dlouhý a tak tedy napíšu jen toto. Myslím si, že celá tato kniha je poselstvím pro nás všechny. Rozhodně si knihu přečtěte.

17.02.2015 5 z 5


Koupili jsme ZOO Koupili jsme ZOO Benjamin Mee

Nejprve jsem viděla film,který mne zaujal a tak jsem si chtela precist tedy tuto knihu,ktera pro mne byla obrovským zkamanim.

12.02.2015 2 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Kniha byla skvělá jen od konce jsem čekala něco víc.

17.12.2014 3 z 5


Fakt "šílenej" rok Fakt "šílenej" rok Tim Collins

Úžasná knížka, která dokáže pobavit, první díl byl sice lepší,ale tenhle byl taky skvělé.

26.09.2014 4 z 5


Míň než nula Míň než nula Bret Easton Ellis

Jako první sem viděla film, který je dělaný podle této knihy a jmenuje se Feťáci.No film by ze začátku úplně jiný a trvalo než jsem se do knihy pořádně začetla ,ale pak jsem ji přečetla pouze za dva dny.A také bych asi měla upozornit ,že to bylo trochu sprosté.Přesto bych knihu doporučila.

26.09.2014 3 z 5


Zapomenutá Zapomenutá Catherine McKenzie

Od knihy jsem čekala více ,o Africe tam toho opravdu moc nebylo ,a proto mne to zklamalo,ale poté co jsem si uvědomila že kniha může být dobrá i tak,tak jsem se nemohla odpoutat od knihy a číst si další a další stránky.
Ty co si knihu chtějí koupit a spoléhají na to ,že kniha bude hlavně o Africe musím zklamat autorka spíše než o pro nás exotické zemi píše románem ,mezi právničkou a mladým ,nadějným fotografem.

10.09.2014 3 z 5


Statistická pravděpodobnost lásky na první pohled Statistická pravděpodobnost lásky na první pohled Jennifer E. Smith

Tuto knihu jsem si koupila , protože byla ve veliké slevě a docela mne zaujala obalem.To jsem ,ale nečekala ,že kniha bude tak čtivá a naprosto mne vtáhne do děje.Opravdu jsem byla velice příjemně překvapená.Tuto knihu mohu jen doporučit.

15.07.2014 5 z 5