yanna33 yanna33 komentáře u knih

☰ menu

Švábi Švábi Jo Nesbø

Po Sněhulákovi docela zklamání. Chvílemi jsem se musela nutit, abych knížku dočetla. Příště si asi vyberu něco z pozdější tvorby.

22.05.2015 3 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Moje první severská detektivka a myslím, že jsem nemohla vybrat pro začátek lepší knížku. První půlka šla docela pomalu, ale ta druhá fantastická. Nejlepší konec detektivky, který jsem četla. Když už si myslíte, že je vyřešeno, příjde další a pak zase další rozuzlení. Doufám, že další dva díly nezklamou.

26.04.2015 5 z 5


Praha osudová Praha osudová Philip Kerr

Tolik jsem od knížky očekávala, ale dost mě zklamala. Detektivky z válečného prostředí mám ráda, ale tady jsem docela postrádala napětí a přišlo mi to takový těžko uvéřitelný. Díky pražskému prostředí jsem ale dočetla a zkusím od autora ještě jednu knížku.

26.04.2015 2 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Má první kniha od Nesbo a z první půlky absolutní nadšení, jak nás neustále udržuje v napětí. Druhá půlka se mi zdála zbytečně dlouhá, kdy se několikrát honíme za nepravým pachatelem. Tam jsem to napětí trochu postrádala, protože bylo jasné, že to ti praví pachatelé nejsou. Ale i tak skvělá detektivka. Už mám přichystané Šváby, takže Nesbo u mě na chvíli zůstane.

26.04.2015 4 z 5


Zákopy: Příběh vojáka z první světové války, 1914-1918 Zákopy: Příběh vojáka z první světové války, 1914-1918 Jim Eldridge

Nevím, pro jaký věk je kniha určena, ale můj šestiletý syn si jí přinesl ze školní knihovny, tak jsem mu ji zkusila přečíst... a syn byl nadšený. Kniha je sice místy dost drastická a některé souvislosti jsem mu musela dovysvětlit, ale rozhodně bych doporučovala i pro tuto věkovou skupinu. Kniha je hodně poučná, všechna historická fakta a popis života 'normálních' vojáků na frontě jsou popsány poutavým způsobem. Nutí k zamyšlení i malé čtenáře (v našem případě posluchače).

26.04.2015 5 z 5


Tragédie o třech jednáních Tragédie o třech jednáních Agatha Christie

Asi nebude patřit k mým nejoblíbenějším knížkám od Agathy Christie, chvílemi jsem se trochu nudila, ale i tak to byla příjemná oddychovka s překvapivým rozuzlením, tak jak to Agatha umí :)

19.03.2015 4 z 5


Obr Dobr Obr Dobr Roald Dahl

Můj šestiletý syn byl z knížky nadšený. Toto byla čtvrtá knížka, kterou jsem mu od Road Dahla četla a myslím, že nyní patří k jeho nejoblíbenějším autorům. Tak jako i v ostatních příbězích, i zde je Dahlův nezaměnitelný humor, neobvyklá slovní zásoba a překvapivý děj. U čtení jsem se bavila i já, což se u všech knížek pro děti říct nedá. Máme koupené další dva příběhy a myslím, že jen u nich asi nezůstane.

14.03.2015 5 z 5


Zloději zelených koní Zloději zelených koní Jiří Hájíček

Po přečtení Selskýho baroka a Rybí krve jsem od této knížky moc očekávala. Ale nějak jsem v ní nemohla nic mimořádného najít, neustálé popisování každodenního života, i když něčím vyjímečného, protože o hledačích vltavínů jsem toho moc nevěděla. Ale vše se změnilo v poslední čtvrtině knížky, která je úžasná (proto také nakonec čtyři hvězdy v hodnocení), to tápání po smyslu života a odmítání toho, co dělá většinu lidí šťatnou nutí k zamyšení nad vlastní cestou.

04.03.2015 4 z 5


Selský baroko Selský baroko Jiří Hájíček

Skvěle napsaná kniha. Napínavý příběh, nádherná atmosféra. Odkrývání křivd z minulosti a jejich vliv na současnost. Neustále aktuální příběh lidské závisti, odpuštění a pomsty.

27.02.2015 5 z 5


Rybí krev Rybí krev Jiří Hájíček

Skvělá kniha, moc dlouho tu chyběla kniha, která by se pohledem dnešních třicátníků/čtyřicátníků snažila vyrovnat se ze 70. a 80. lety, zvláště ve venkovském prostředí.

27.02.2015 5 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Kniha mě moc příjemně překvapila. Byla mi doporučena, sama bych si ji podle názvu a obalu určitě nevybrala. Občas kritizovaný způsob vyprávění, kdy se osudy odkrývají pomocí spisů Gestapa a Stb, se mi moc líbil, necítila jsem, že by tím plynulost děje nějak strádala. Moc se těším na již koupenou Gertu Schnirch

27.02.2015 5 z 5


Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Knížka se mi líbila, začátek byl trochu zdlouhavý, ale později dostal děj větší spád. Konec možná trochu uspěchaný, jelikož jsem čekala trochu víc podrobností, co se dělo s vilou a hrdiny během války a po válce. Určitě ale vilu na základě tohoto románu navštívím.

27.02.2015 4 z 5