Obr Dobr přehled
Zatímco zlobry, trolly a jinými příšerami se nejrůznější pohádkové příběhy jen hemží, hodného obra aby člověk pohledal. A právě takového potkala malá Sofie. Jejich společný příběh je opět plný kouzelné, originální fantazie, pro kterou Roalda Dahla milují děti po celém světě.
Originální název: The BFG, 1982
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha přitahuje pozornost čtenářů různých věkových kategorií. Mnozí si pochvalují její jazykovou hravost a originální nápady. Příběh o obrovi Dobrovi a jeho dobrodružstvích s malou holčičkou je plný fantazie. Čtenáři oceňují také překlad, který dokázal zachytit autorovu jedinečnou slovní zásobu. Kniha vyvolává úsměv, ale také zamyšlení nad důležitými hodnotami. Někteří se obávají, že by mohla vyvolat noční můry, ale většina ji považuje za kouzelné čtení pro děti i dospělé. Audiokniha se stala oblíbenou volbou pro rodinné poslechy na cestách. Více v komentářích.
Komu by se kniha Obr Dobr mohla líbit?
- Rodiny s dětmi, které hledají zábavné příběhy
- Milovníci originálních jazykových hříček
- Čtenáři, kteří ocení pohádky s hlubokým poselstvím
- Fanoušci audioknih a poslechu na cestách
- Všichni, kdo mají rádi příběhy o přátelství a dobrodružství
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Obr Dobr. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 103 komentářůSouvisející novinky - Obr Dobr (0)
Ocenění knihy (1)
1985 -
Deutscher Jugendliteraturpreis
(Kinderbuch (Dětská kniha))
Kniha Obr Dobr v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 12x |
| v Přečtených | 666x |
| ve Čtenářské výzvě | 101x |
| v Doporučených | 47x |
| v Mé knihovně | 206x |
| v Chystám se číst | 142x |
| v Chci si koupit | 30x |
| v dalších seznamech | 22x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
pro děti zfilmováno anglická literatura fantasy pro děti rozhlasové zpracování obři dětská dobrodružstvíRoald Dahl také napsal(a)
| 2005 | Obr Dobr |
| 2005 | Příběhy nečekaných konců |
| 1986 | Jedenadvacet polibků |
| 2017 | Čarodějnice |
| 2004 | Prevítovi |

Obr Dobr
Úžasný příběh o nevšedním přátelství holčičky a obra. Krásná práce s překladem. Výměna informací o šumlence mezi Sofií a obrem byla super - když čtu dětem, vždy se hodně nasmějí.
Doporučuji pro čtenáře od 8 let.