WifiCat WifiCat komentáře u knih

☰ menu

Moudrost šamanů Moudrost šamanů Tony Samara

Tak to je velká paráda. Doporučuji !

02.12.2020 5 z 5


Čarodějčin syn Čarodějčin syn Kelly Barnhill

Nezařadila bych tuto knížku jako čtení pro děti. Je to spíš příběh pro dospělé v kabátu pohádky. Autorka velice otevřeně mluví o smrti a o tom, jak se s ní každý vypořádává po svém. Líbí se mi, jak hezky popisuje povahy postav a jak je důležité naslouchat svému já a rozhodovat se sám za sebe. Knížka se čte pěkně, někde jsem četla názor, že některé pasáže jsou zbytečně zdlouhavé, tak za mě je to tak akorát.

15.11.2019 4 z 5


Dneska žijeme Dneska žijeme Emmanuelle Pirotte

Rozhodně bych k tomu nenapsala dodatek strhující příběh. Čekala jsem více výpravnou knihu. Je to spíš zajímavě pojatý rozbor dvou osobností a jejich smýšlení za druhé světové války. Četlo se hezky.

07.11.2019 4 z 5


Procházky s Peetym Procházky s Peetym Eric O’Grey

Je obdivuhodné, co Eric dokázal se sebou, svojí myslí a tělem udělat. Moc mu fandím a líbilo se mi, jak barvitě popisuje vytváření vztahu s Peetym , jak jsou zvířata úžasní společníci a jak jejich přítomnost dokáže léčit a že zachránil dva psy a šíří osvětu ve vzájemné mezidruhové pomoci. Je to kniha spíše o osobním rozvoji člověka, než o pejskovi. Trošku klame název knihy a obálka. Musela jsem přeskakovat stránky, kde se sáhodlouze rozepisoval o veganských pokrmech a co mě dorazilo, že svoje psy krmí veganskou stravou. Ještě bych to trošku pochopila u prvního psa, pokud měl třeba potravní alergii, z toho, co popisoval.. Nic proti veganům nemám, je každého volba, co si zvolí za způsob stravy a života, ve spousty ohledech s ním souhlasím, ale dělat ze psů vegany, to se mi četlo velice těžko. To bych mohla začít krmit kočky mrkví. Z tohoto důvodu nemůžu hodnotit plným počtem hvězdiček.

01.11.2019 3 z 5


Kouzlení Kouzlení Aprilynne Pike

Tak asi dočtu celou sérii, když už jsem se do toho pustila. . :) .Druhá knížka je o něco lepší než první, dlouho nezáživný díl. Má to větší spád a autorka více rozvíjí povahy postav. Zakončeno tak, že jste zvědaví, jak to bude pokračovat. Chybí mi lepší popis míst. Autorka nechává svět hodně na čtenářově fantazii . Co mi ale opravdu dělalo problém, jak autorka poupravuje v knize vznik některých reálných historických věcí.. např. Shakespeara a jeho hry .

17.10.2019 3 z 5


Křídla Křídla Aprilynne Pike

Taková pohádka, oddechovka po náročné knížce na odreagování. Narazila jsem na ní náhodou v knihovně. Začátek trochu nudný, od druhé půlky se četlo samo. Přenesete se do jiného světa, který není opravdový a on ten útěk od reality je občas potřeba. Od dob Stmívání se roztrhl pytel s autory, co píší o výjimečných puberťácích. . Zas mladý člověk, co je něčím jiný než běžní jeho vrstevníci.. :D Tohle je ještě snesitelné.

16.10.2019 3 z 5


Fregata pluje kolem světa Fregata pluje kolem světa František Běhounek

Perfektní vyprávění. U nás v rodině jí čteme všichni! V dětství na mě měly vliv foglarovky a Fregata. Naprosto doporučuji. Pamatuji si dobu v dětství, kdy se mě ptali: " už jsi četla Fregatu?" Četla a chtěla jsem tam být často s nimi, v kajutě, na výpravách.. Běhounek prostředí krásně popisuje, stačí zavřít oči a hned se ocitnete s Kalinou na daném místě !!

10.10.2019 5 z 5


A co když je to láska? A co když je to láska? Olívie Úžasná (p)

Literatura pro dívky, ženy, na odreagování, čte se samo. Povídky o různých podobách lásky. Některé k zamyšlení. Zakončení povídky Vražedná láska jsem nepochopila, těšila jsem se na rozluštění. Přečteno jako oddechová kniha po náročném dni a účel splnilo.

10.10.2019 3 z 5


Zvěrolékař mezi nebem a zemí Zvěrolékař mezi nebem a zemí James Herriot (p)

Doporučuji všem generacím ! Tu knihu jsem četla na základce, na střední, ..... tu knihu čtu stále. Tak krásné vyprávění o zvířatech, ten nádech humoru..To, jak to fungovalo za starých dob. Že někdo běžel za veterinářem přes celou vesnici. Někdy bych to chtěla zažít na vlastní kůži, na chvilku :)

10.10.2019 5 z 5


Kocour Bob Kocour Bob James Bowen

Musím dát pět hvězdiček za autorovo hezké budování vztahu s kocourem a za pěkný konec. Není to nijak převratné dílo, ale krásná odpočinková knížka. Knihy, které zůstávají v mé knihovně jsou z velké části o zvířatech, tuhle si rozhodně nechám také ! Všem, kdo se ujmou nějakého zvířete z ulice, patří prostě strašně velký dík!

10.10.2019 5 z 5


Záhada hlavolamu Záhada hlavolamu Jaroslav Foglar

Skvělé!!! Mám doma ještě to starší vydání, kdy na vás dýchne doba Stínadel jen při otevření knihy..Pan Foglar je jeden z nejlepších spisovatelů pro děti. Ovšem nejsem si jistá, pro jak malé děti. Některé pasáže v jeho knihách nejsem schopna číst pomalu ani v dospělosti. Záhadu hlavolamu jsem četla prvně asi v osmi letech a čtu jí pravidelně i v dospělosti. Jako malá jsem z toho pomalu nemohla spát, jak to bylo napínavé a na dobu kdy to psal nadčasové. Je krásné, jak opěvuje přátelství a čest. Jen se bojím, jestli dnešní děti, pokud nejsou členy skautského oddílu, to budou chtít číst.

02.10.2019 5 z 5


Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Četla jsem snad třikrát! Strašně napínavá, místy drsná kniha, ale tak to patří k době, kdy se to odehrává. A udělala jsem tu chybu, že jsem se podívala na film. Takovou slátaninu jako filmové zpracování knihy jsem dlouho neviděla. Je pochopitelné, že se do filmu nemůže vejít vždy vše, ale tady je takových nepřesností, že jsem to dokoukala jen pro porovnání s knihou.

01.10.2019 5 z 5


Nejbližší příbuzní Nejbližší příbuzní Roger Fouts

Jedna z nejlepších knížek, co se mi dostala pod ruku, poklad! Kniha, která mě moc ovlivnila jak po osobní stránce, tak profesně a upřesnila mi názor na naše nejbližší příbuzné. Měl by si jí přečíst každý, kdo chová jakékoliv zvíře. Roger Fouts udělal neskutečný kus práce se šimpanzi, ale i tím, že napsal tuto knihu a šíří osvětu, jak jsou to chytré a úžasné bytosti a jak dokážou být lidé odporní. Během četby jsem knížku musela párkrát odložit, protože se mi udělalo špatně při popisování chování lidí k šimpanzům. To, jak dokáže Monty Roberts ovlivnit smýšlení lidí na chování koní, je dle mě Roger Fouts schopen popsat v této knize ohledně šimpanzů.

01.10.2019 5 z 5


Spratci Spratci Ota Kars

Kniha je velice čtivá a děj napínavý, přečetla jsem jí během dne. Tu dobu jsem nezažila tak, abych jí pamatovala, ale autor mě do té doby poutavě dostal. Co mi trochu vadilo, bylo časté a občas z mého pohledu zbytečné přeskakování v časové ose. Není to kniha, ke které bych se často vracela, ale i tak si s chutí přečtu pokračování.

01.10.2019 5 z 5


Za hlasem ztracených koní Za hlasem ztracených koní Buck Brannaman

Perfektní inspirativní kniha, kterou jsem četla před lety. Řekne vám mnoho o koních a jejich chování. Pokud by jí někdo měl nevyužitou doma, budu za ní moc ráda. Děkuji

30.09.2019 5 z 5


Plachý hoch - Kůň, který přišel z divočiny Plachý hoch - Kůň, který přišel z divočiny Monty Roberts

Monty Roberts je úžasný tím co dělá s koňmi a tím, že je schopný to předávat dál v podobě knih. Mám ráda všechny jeho knihy a Plachý hoch je velice čtivá kniha, doplněna krásnou fotodokumentací.

30.09.2019 5 z 5