Procházky s Peetym

Procházky s Peetym https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404145/bmid_prochazky-s-peetym-Bw4-404145.jpg 4 36 14

Laskavé a inspirativní povídání o tom, jak jeden opuštěný obézní pejsek z útulku pomohl jednomu opuštěnému obéznímu muži středního věku začít nový život a opět najít štěstí. Autor líčí svou pohnutou životní pouť od složitého dětství, které částečně prožil na ulici, přes raketový vzestup úspěšného právníka, jenž si svůj hektický životní styl udržuje pomocí drog, až po pracovní i osobní pád. Ve chvíli, kdy se propadá na dno deprese a zvažuje sebevraždu, objeví se nečekaná pomoc. Společně s Peetym se vydávají za dobrodružstvím, které je zavede na novou životní cestu.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Příběhy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Walking With Peety , 2017


více info...

Přidat komentář

uzivatel3478
17.07.2023 4 z 5

Krásný příběh s přidanou hodnotou. Doporučuji lidem co se snaží zhubnout.

Artep25
25.05.2023 5 z 5

Nehodnotim knihu z pozice pravdivosti, přístupu k veganstvi apod.Hodnotim pouze příběh. A ten mně velmi bavil i kdyby kniha byla od a do z smyšlená tak stojí za to si ji přečíst.


Mabie
25.02.2023 3 z 5

Jsem dlouholetý pejskař a s částmi, které se týkají Peetyho a Jakea plně souzním - taky jsem trochu blázen, který si se psy povídá, odzbrojuje mě psí empatie, vnímám přítomnost psů jako léčivou a už dlouho tvrdím, že pes je moje duševní zdraví.
ALE! Souhlasím s WifiCat - název knihy i její obálka klamou. Spíš než příběh o psovi je to kniha o sebekontrole, prozření a hlavně o veganství. Opravdu nic proti těmto oblastem nemám, ale tyto pasáže byly hodně “na sílu” a bylo jich moc. Stránky o přípravě rostlinných pokrmů byly zdlouhavé a naprosto mimo mi přišlo krmení psů pouze rostlinnou stravou (ještě to chápu u psa s potravinovou alergií, ale Jake byl zdravý, takže dělat z něj vegana mi přišlo úchylné jako agitka do králičího klubu).
Zvláštní knížka, kdy mi připadá skoro nemožné hodnotit, co jsem právě dočetla.

Viky007
29.11.2022 4 z 5

Je těžké knihu hodnotit. Eric byl trochu zvláštní. Působil na mě jako velmi inteligentní a schopný člověk, který když se k něčemu rozhodne, dá do toho vše (a to nesoudím jen na základě jeho hubnoucího procesu). Proto nechápu, že se vyjedl do tak extrémní váhy. Chápu lidi, co mají třeba psychické problémy, ale on de facto jedl, protože proč ne. Ale líbilo se mi, že s tím něco dokázal udělat. A taky jeho pouto k Peetymu, který mu s tím vším pomáhal. Co musím zkritizovat, je jeho víra ve veganskou stravu. Věřím, že spoustě lidem to může vyhovovat, ale on tím byl přímo posedlý, což bylo trochu otravné. Takže jo, bylo to fajn. Jen by nemusel své extrémní názory prezentovat na každé druhé stránce. Veganství totiž není pro každého.

ErčaV.
15.06.2022 5 z 5

Kniha se dobře četla a opravdu má velice silný a dojemný příběh. Pro Erica palec na horu, protože to chce opravdu hodně sil pustit se do takové změny a velký potlesk že to dokázal.

Kikulka97
02.01.2022 3 z 5

Toto je vskutku zvláštní knížka. Buď jte realista a knížka vás naplno označí za nevěřícího Jiříka anebo věříte každému slovu a připadáte si tak trošičku pošetile. Knížka příběhově je hezká. To jestli je příběh stoprocentně pravdivý (viz část, kdy se z hlavního hrdiny stane chvástavý Don Juan) je též k zamyšlení. Byla tam spousta míst, co drhla. Na druhou stranu celkově - na to, že jsem od knížky očekávala, že to bude naprostý brak (což taky trochu byl), si vysloužila 3 hvězdičky.

Pejuška
20.12.2021 5 z 5

Krásný příběh o přátelství mezi Ericem a jeho psím parťáku Peetym. Obdivuju, do jak velké změny se Eric pustil :)

Zuzka12627
31.05.2021 4 z 5

Velice krásný a dojemný příběh. Zvířecí kamarádi k nám prostě patří a v nejhorších životních situacích o to více. Určitě tuto knihu doporučuji.

surikata246
09.11.2020 5 z 5

Dojemný příběh obézního a osamělého člověka, který touží po změně. sám si nedokáže pomoci a náhle mu vstoupí do života pes z útulku Peety. Změní způsob stravování, pohyb a poznává nové stránky života. Velmi zhubne a vše prožívá se svým psem a věří, že mu zachránil život. Krásné i poučné čtení o přátelství zvířat a lidí.

attila1
20.07.2020 4 z 5

Úžasný příběh Erika a jeho psa z útulku.

WifiCat
01.11.2019 3 z 5

Je obdivuhodné, co Eric dokázal se sebou, svojí myslí a tělem udělat. Moc mu fandím a líbilo se mi, jak barvitě popisuje vytváření vztahu s Peetym , jak jsou zvířata úžasní společníci a jak jejich přítomnost dokáže léčit a že zachránil dva psy a šíří osvětu ve vzájemné mezidruhové pomoci. Je to kniha spíše o osobním rozvoji člověka, než o pejskovi. Trošku klame název knihy a obálka. Musela jsem přeskakovat stránky, kde se sáhodlouze rozepisoval o veganských pokrmech a co mě dorazilo, že svoje psy krmí veganskou stravou. Ještě bych to trošku pochopila u prvního psa, pokud měl třeba potravní alergii, z toho, co popisoval.. Nic proti veganům nemám, je každého volba, co si zvolí za způsob stravy a života, ve spousty ohledech s ním souhlasím, ale dělat ze psů vegany, to se mi četlo velice těžko. To bych mohla začít krmit kočky mrkví. Z tohoto důvodu nemůžu hodnotit plným počtem hvězdiček.

KleaM
22.04.2019 5 z 5

Prave jsem docetla posledni stranku a vedle me v posteli lezi taky takovy partak. Knizka se mi dostala do ruky v dobe, kdy me muj pes dostava z deprese a zaciname spolu podnikat dobrodruzne vypravy. Krasne, ctive, Erica bych si prala znat osobne

kneslova
09.03.2019 5 z 5

já jsem úplně nadšená, vynikající příběh, který napsal sám Eric. Úžasná kniha, musela jsem si najít i video na youtubu o kterém tam je zmínka. Smekám před lidmi, kteří takovou změnu dokáží dotáhnout a pes je prostě neuvěřitelný parťák a pomocník. Přečteno na jeden zátah.

Rubyn
06.03.2019 3 z 5

Začátek se mi velmi líbil. Pak kniha působí spíše jako kuchařka pro vegetariánskou stravu.Čekal jsem, že to bude lepší.

Štítky knihy

psi obezita zdravý životní styl

Autorovy knížky

Eric O’Grey
americká
2019  89%Procházky s Peetym

Kniha Procházky s Peetym je v

Přečtených42x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených2x
Knihotéce44x
Chystám se číst26x
Chci si koupit1x