Wheelcrusher Wheelcrusher komentáře u knih

☰ menu

Atlas duše těla a ducha Atlas duše těla a ducha Paul Hougham

Přeložit "mind" jako "duše" mi příjde jako poměrně nedůstojná ezoreklama... věřímže každej kdo skutečně prahne po duševním prozření přirozeně touží i po jeho racionálním objasnění, respektive po osvícené MYSLI:) Atlas je to jistě moc zdařilej, akorát se místy čte hůř, jelikož především Meridiány s Kabalou jsou podle mýho prostě nabubřelá fraška, která není výhledově směrodatná.
Hlavně si myslim, že i ostatní kapitoly jde podstatně zjednodušit věčným FAKTEM, jak jsme prostě ztělesněnym vesmírem co je uvnitř všech svých organických skafandrů zduchoprázdně stejnej, navzdory tomu v jaký galaktický úvaze nebo slunečních hodinách se zrovna nacházíme (bez jakýchkoli parafrází a veškerýho iluzorního lidství), na základě čehož se sebedotazováním můžeme zotavit na těle i na duchu bez šprtání cizích vejmyslů založených na pozemské psychoze aneb "Kde najdu někoho, kdo zapomněl slova, abych si s ním mohl popovídat?" - citáty jsou na tom asi nejlepší.

29.06.2022 4 z 5


1984: grafický román 1984: grafický román George Orwell (p)

To je v knížce výslovně zdůrazněno, že se jedná o křečák zrovna na noze?:) Ale vzhledem k ilustrátorovu mlází fakt špica, spíš jsem měl problém s tou uzoufalou předlohou, neomylně spějící k ubohýmu nothappyendu, vedle čehož se mi obrázky krapet slily... jako odpočátku zapřísáhlej odpůrce sociálních sítí si jsem od svýho dospívání dost dobře vědom s jakym poděděnym pokryteckym svinstvem a začarovanym brajglem máme tu čest v samotnym reálnu, natožpak polapeni ve virtuálních komoušskou-fašounsko-kolaborantsko-fízláckejch spletích...
Zkrátka fakt nepotřebuju podobný sáhlodlouhý kázání, abych prozřel:/ Lidstvo má k dispozici tohle, Terminátory, MatriX a stejně pak většina lidí klidně vstoupí do tej Zuckebergovy sekty, pozéři!
Ani ten jejich pseudovztah mě vůbec nechyt za srdce, na to su moc deviantní poděs. Prachobyčejná tragédská romance. Ovšem ty úpravy řeči byly geniální + stěžejní myšlenka VB (Bůh s ohledem k davové psychoze) = vrchní šikanátor rebelantů, smutná pravda, což asi nejde podat vesele, jen s rezignovanou pokorou aneb "TVÝ PROBLÉMY NEJSOU TVÝ, NĚGDO TI JE VNUTIL, UCHLASTÁŠ SE K SMRTI, ZA JINÝ?". Smutně reálnej román, potřebuju něco víc magickýho v čem ještě zbývá naděje pro vytrvalé odpůrce systému o intelektuelní neoblomnosti toho sadistickýho pancharta.

27.04.2022 4 z 5


Měsíční tvář Měsíční tvář Alejandro Jodorowsky

Především, krezba bezva a v podtstatě klasická Jodorowka, akorát bez stěžejního prvku postupnýho duchovního sebeuvědomění hlavní postavy... takovej superhrdina bez originu, co by svýma dovednostma ale dobře zapadl do Marveláckýho univerza někam mezi X-meni:) Jenomže je to přes veškerý deviantárny záživný asi jako Bible, takže rozhodně NEdoporučuju nikomu, kdo od Joda ještě nic nečetl! Za mě, jakožto jeho obdivovatele a sběratele nejslabší, těžce nelogická, nepřehledná jednohubka.

25.02.2022 3 z 5


Hellblazer: Vzlety a pády Hellblazer: Vzlety a pády Tom Taylor

S Constantinem toho mam dost společnýho, sice nejsu tak rozjuchanej vožungr co záměrně "jede v lidech" a krabka cigaret mi vydrží skoro na měsíc, ale jinak má v sobě něco živočišnýho, dík čemu si vždycky uvědomim jak moc mi chybí pravej kamarád, kterej by mě rajcoval kvůli tomu, že bychom si prostřednictvím přirozený biochemický magie připadali dost spřízněný na to, podnikat společně cokoli od muchlovačky po čumění na fočus:)
Když jsem četl Vzlety a pády, tak jsem si nachvíli zas aspon připadal, že ho mám... hlavně mě fakt mile překvapila ta fodbalová pointa, jelikož si ho jakožto zdaleka nejmocnější novopohanskej rituál světa považuju za královskej sport číslo 1 a přočež je Cristiano Ronaldo v podstatě "větší než Ježíš" a kam se na nejvěhlasnější kopačákový stánky vlastně hrabou katedrály. Musim samozřejmě vypíchnout ještě krezbu, která vypadá jako "realistickej Corben/detailnější Frusin", respektive sune vizuelní stránku série někam dál. Akurát si myslim, že Hellblazer má jistej nevyužitej potenciál, takže pátej pentagram z pověrčivosti neudělím. Možná mi nedochází souvislost se Synem člověka, což zatím čertužel schází v mé sbírce vohledně vokultního pankáče Johna.

23.01.2022 4 z 5


Šílená ze Sacré-Coeur Šílená ze Sacré-Coeur Alejandro Jodorowsky

Jako největší pozitivum shledávám, že číst tohle Sakrblé je jako sledovat klasickou francouzskou komedii se zápletkou vybudovanou na poměrně neškodný křestanský mystice... takže asi "nejnormálnější" Jodowo komiks, co znám:) Taky je docela zábava sledovat Moebiho postupnou animátorskou proměnu, spousta těch kreací je prostě vtipnejch i bez textu. Akorát škoda velkýho náporu slov ve třetí části, vzhledem k citelnýmu zmenšení panelů to mohlo bejt mín ukecaný.

15.01.2022 4 z 5


Do srdce temnoty Do srdce temnoty Frank Miller

To hrozný město, každýho zkazí! A koho nezkazí, toho pošpiní... to hrozný město je teď daleko za náma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Takhle dojatej su vždycky u Drive (s Kozlingem), navíc to i dost připomíná Pravdivou romanci, naprosto famozní, úžasně rozmanitý a nečekaný zakončení, mý srdce se taky potácí převážně temnotou - ty oči dobře znám z pohledu do zrcadla, většina lidí mě za něj nesnáší, takže nejoblíbenější díl.

09.01.2022 5 z 5


Třpyt prázdna Třpyt prázdna Míla Tomášová

Neocenitelné "paměti mystičky", Eda má kultovní dokument a Míla zas tuto úchvatnou knižní trilogii... jsem teda teprve po tomhle druhém dílu, ale moc si přeju jednou přečíst i "trojku":) Jediné co mne neskutečně čílí i mrzí je fakt, že se momentálně nacházím v tak nehoráznym dreku bez možnosti pravého sebeuskutečnění aneb něgdy je to v hajzlu, karma je Majk Tájsn:(
Svět je kvůli amorálním technologiím na bázi iluzorního kultu osobnosti s přehršlem drtivě nevkusný popkultury "hallywůůd" plnej manipulativních černejch mágů, skutečně nevidím žádné východisko jak se z takovýho povrchního samsára prokopat ven a přát si za tu bezduchou kolaboraci štěstí?! Člověk je nakonec jen rád, když ho všichni ti vyšinutí šmíráci kolem se svou slepou vírou v iluzorní hierarchie, nenávist, paranoiu a s pokryteckým přetvařováním vůbec nechaj dejchat. Nakopnout to!

09.01.2022 5 z 5


Hodiny posledního soudu 2 Hodiny posledního soudu 2 Geoff Johns

Druhej díl už se kvůli obměně postav a jejich mnohem komplikovanější historii sice nečetl tak dobře jako první, ale jako celek je to objektivně vyrovnaná, nicméně krapet slabší sága oproti zastaralejším Před Strážcům, které žeru stejně jako originál... stejně jako Snyderův celovečerák, ze kterého Geoff vtipně zrecykloval finální alternativní pointu, ale HPS mi zas připomínalo spíš ten HBO seroš, nicméně i vzhledem k Mooreově nevoli, díky Doktoru Bohu za ně, páč mě dovedli zabavit velmi obstojně:)
...Ačkoli teorie multiverza je myslim IRACIONÁLNÍ podvod (viz. monstrozní geometrické nedorozumění ve vědeckých kruzích, což si kvůli následný nutnosti totálního předefinování fyziky samozřejmě nikdo nehodlá raději připustit a takyže to prý bývala i Hawkingova noční můra, vzhledem ke které se měl stát raději fyziologem), jelikož "paralelní světy" jsem veskutečnosti přímo my v jediné věčné realitě tvořené univerzální myslí a všemspolečným vědomím.
Takže ten konec fakt dojal, přestože se k němu Jon (Johns) dobral prostřednictvím nastolených definic atudíž nepůsobí přesvědčivě mysteriozním dojmem, jako to dovede starej dobrej Alan se "svou" magií, kterou by zajisté Bažináč s Hellblazerem rozpustili Manhattana jak jmenovkyni zmrzlinu v létě když dochází led!

19.09.2021 4 z 5


Neonomicon Neonomicon Alan Moore

Zatímco se loni u nás Moore předháněl s Jodorowskym, kdo vymyslel víc teploušskej komiks (mě to fakt neočekávatelně poznamenalo, jelikož myšlenka je virus) a Jodo u mě teda s papežákem vyhrál, letos si myslím, že Alan porazil s touhle hierofantaskní orgií zas Šoumena Kyllerů... jen škodaže zakončení se nachází v Providencu, což Neonomicon u mě připravilo o pátou satanystickou hvězdu - samozřejmě mi příjde nanejvýš zneklidnující, když jako věřící člověk, co v zásadě uznává křestanský morální hodnoty, si pak kvůli takovejmhle hovadinám nejeden drásá Nyarlathotepa při všelijakejch deviantních představách a vzácná akloplazma následně končí kdesi v mokru, chladu a temnotách kanalizace, jelikož na korábu láska v bezbřehém nedohlednu moře civilizačního šílenství, ya yaaa!

13.05.2021 4 z 5


Harleen Harleen Stjepan Šejić

O duševno se zajímám už dost dlouho na to, abych chápal, že veskutečnosti je jen soucit (kvantová provázanost) a že veškerý emoce jsou stejně falešný jako naše paranoidně-schízoidní identytyty i pokrytecká společnost na bázi kultu osobnosti... pouhá empatie ze který LOGICKY vyplývá vzájemně si neškodit, ale pomáhat, pročež tu máme víru, Batmana a (super)hrdinství všeobecně:) Teprve až tehdy se může v praxi osvědčit Džoukrem i mnou prosazovaná Anarchie.
Harleen je vlastně klasická přeštudovaná pseudointelektuálka, kterou pan Jéčko využije jako jasnou páku, tudíž vzbuzuje ve čtenáři značnou lítost, jakože život neobsahuje žádnou závaznou klauzuli o příčetnosti, ha! Nicméně harmonicky splynout s dobrosrdečnou deviantkou je i můj ideál, kvůli čemuž ocenuji především "true romance" prvek s intenzivní krezbou.

24.01.2021 5 z 5


Proklít démona Proklít démona Ed Brubaker

Předposlední díl se mi líbil nejvíc... nicméně tuhle sérii žeru, jelikož mi připomíná něco mezi Hellboyem a Hellblazerem, je to taková Hellčůzka, která ve mě vzbuzuje silnej soucit. Což samozřejmě ale vůbec neni jednoduchý, jelikož su asi takovej "naiva" jako úhlavní záporák, kterýho může spasit snad jen totálně ujetá wesmírnautka co naopak záměrně všechny odpuzuje.

17.01.2021 4 z 5


Metabaron Metabaron Alejandro Jodorowsky

Od Joda masově nejstravitelnější scifárna. Incaly se čtou poměrně těžko, Technokněží je moc spletitej, Kasta rozpolcená... Metabaron prostě nemá chybu, až na to, že v něm schází poslední 2 kapitoly ze šesti?! Nechápu proč, ale to co v něm je, přestože neuzavřené, je naprosto perfektní - postavy, zápletky, zvraty. S bezejmenným jsem se jasně ztotožnil už v Kastě, po těch letech splněnej sen.

13.01.2021 5 z 5


Wolverine: Zrození Wolverine: Zrození Paul Jenkins

Fakt rád bych dal za pět, jelikož to vypadá krásně i skvěle se čte a sám su v mnoha wohledech taky takovej Wolvík, ale panebože... takhle blbě tam kreslit drápy, který nevycházej z prostoru mezi prsty (pročež jsou 3!), ale přímo nad prstama... to je myslim srovnatelnej fauXpas jako namalovat Iron Manovi na masku nos, srnkám všechny nohy zadní nebo jak má v Kamenáku Batman splihlý ty ostny na zápěstí, jako by snad byly jen na ozdobu:) Každopádně velice intenzivní zrod!

07.01.2021 4 z 5


Úžasný, fantastický, neuvěřitelný Stan Lee Úžasný, fantastický, neuvěřitelný Stan Lee Peter David

Tohle je takovej komiksovej Forrest Gump... jelikož jsem do něj šel hned po znovupřečtení Zázraků, moc mě nenadchla kresba - postavám někdy chybí nosy, okýnkům s nima zase pozadí a něco je prostě jen fotka prohnaná fotošopem... Ale není špatná, prostě na způsob Darwyna Cookeho a děj díky ní skvěle odsejpá! Každopádně vzhledem ke scénáristycký náplni je naprosto dostačující, jelikož ta je fakt strhující, jak titul slibuje.

03.05.2020 5 z 5


Mafie Mafie Václav Pavel Borovička

Nevim jestli je mi víc stydno, že tomu jako fanoušek videoherní Mafie dávám plnej počet nebo že si na ty idiotský pičuse hrajou lidi v reálu i u nás? Pročež neomylně zmrzačili miliony životů na X generací dopředu.

24.12.2019 5 z 5


Mimozemšťané - Odhalení největšího světového tajemství Mimozemšťané - Odhalení největšího světového tajemství Steven M. Greer

Osobně věřim, že největší světové veřejné tajemství je spíš mafie, takže bych všem čtenářům tohodle doporučit stejnojmenou knihu od V. P. Borovičky... respektive za rozkradenou ekonomiku prostě můžou morálně zrezignovaní POzemštané, co se nedovedou chovat jako normální lidské bytosti! Předevšim se mi na tom líbily technologické poznatky, které halt dávají větší smysl, než že něco takového už dávno není všeobecně uznáváno a ačkoli si opět myslím, že spoustu z těch svědectví/teorií maj na svědomí duševně porouchaní lidé, které jednoduše posedlo bůhvíjaké manipulátorské svinstvo z pekla, čímž nemyslím třeba přímo je, ale neblahé okolnosti z naší vyšinuté civilizace naruby, které je takto zmanévrovaly, slušně to mého niterního wesmírnauta nadchlo:)

14.12.2019 4 z 5


Den po Roswellu - Záhadné technologie, tajné služby a studená válka - Svědectví plukovníka US Army Den po Roswellu - Záhadné technologie, tajné služby a studená válka - Svědectví plukovníka US Army Philip J. Corso

Místy se člověk fakt až musí smát, jakej tohle UFOporno vlastně dává perfektní smysl... jakožto beznadějnej neopohan zajisté neuznávám současnou technologii, ovšem jako zrezignovanej otrok týdle zatracený civilizace a degenskýho pseudopokroku se v ní přirozeně občas i rád vyžívám, jelikož mi prostě nic lepšího nezbejvá:) Tudíž mít možnost přečíst si půlstoletí od rozwalu bylo jednou z těch světlejších chvilek převážně bezvýznamné existence mého momentálního EBE. Když vidim v jakym je naše společnost kvůli výmyslu umělý inteligence nebo sociálních sítí iluzorním hajzlu, těžko by nám bez Star Wars bylo hůř! Tesla se beztak musí obracet v hrobě a mě furt smrděj nohy.

10.07.2019 4 z 5


Psychomagie Psychomagie Alejandro Jodorowsky

Jodo pro mě znamená především ztělesnění nejvyšších morálních ctností a Psyhomagíja obsahuje veškerý jeho know-how ohledně komiksové scénáristiky, viz mé hodnocení... nicméně su tarotově rozpolcen také na přívržence Alana Moorea, který se na jeho tvorbu údajně obořil hláškou "Bez magie je umění naprosto kničemu" a mě proto nezbývá, než také kolaborovat s pohansko-anarchistickou utopií, techno-teatrální mánii navzdory:) Psychologický žvásty na konec jsou víceméně už jen samoúčelná propaganda, kterou nelze vztahovat na jedince o mentální úrovni metabaron, technokněží nebo snad láma... Nicméně především poznatky o lucidním snění jsou nedocenitelné a Alejandro je halt můj nejmilejší umělec tohoto světa, děkuji!

08.05.2019 5 z 5


Půlnoční cirkus Půlnoční cirkus Mike Mignola

Nechcu dát nejvíc, jelikož je to ještě kratší lahůdka než Millerovo 300... takže jsem to příhodně stačil přečíst v přestávkách o poklidné noční šichtě aniž bych usínal nebo dostal chut na cigáro:) Každopádně čarokrásný představení s pointou jak hrom!

08.04.2019 4 z 5


Zvířata a rostliny v lese Zvířata a rostliny v lese Peter Wohlleben

Tak jsem po čvrt roce (bez jediný procházky lesem vzhledem k ročnímu období) konečně dočet tenhle vánoční dárek:) Jeho četbu bych asi přivnal k hokeji - 3 třetiny zapříčiněný dvěma přestávkama pro lidi, co NEjsou studyjní typy! Jelikož přehnaný šprtání je proti přírodě;) První přestávka nastala u svižnýho zvrhlíka nebo jak se ten chrobák jmenoval a druhá o měsíc pozděj'c zas někde u blatouchů... nakonec jsem se to dokopal dorazit především kvůli finálnímu shrnutí, který je tak fantasticky depresivní, až bych dal cokoli za to spatřit původní prales co tu byl dávno před námi anebo se do něj znovu narodit pokud lidstvo obnoví na Zemi ztracenej ráj. Pevně doufám že se tak nestane prostřednictvím atomovek, ale osvícenýho hospodaření bez hamižný touhy po dřevu.

03.04.2019 4 z 5