Půlnoční cirkus

Půlnoční cirkus https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400743/bmid_pulnocni-cirkus-Mgr-400743.jpg 4 56 15

Hellboy série

Malý Hellboy v noci uteče z Úřadu paranormálního výzkumu a obrany a po cestě narazí na fantaskní cirkus, který možná přijel až ze samotných hlubin pekelných. A možná ne.

Horory Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Hellboy: The Midnight Circus , 2013


více info...

Přidat komentář

Hor89
16.02.2023 3 z 5

Komiksová jednohubka z Hellboy universa, která přínáší příběh malého Hellboye a podivného cirkusu. Kresba Duncana Fegreda je povedená se spoustou detailů. Příběh je sice hodně krátký, ale celkem zajímavý a atmosférický. Závěrečná pointa není špatná, jen je škoda že příběh není delší a propracovanější. Celkové hodnocení - tři a půl hvězdy.

sgjoli
09.01.2022 4 z 5

Po dlouhé době jsem se vrátila do hellboyovského světa a opět skvělé. Tentokrát tu potkáváme (možná trochu nečekaně) Hellboye coby malého chlapce, a i tak se autor neváhal ponořit do temného příběhu s dost ponurou zápletkou. Jedná se o příběh spíše kratšího ražení, ale i tak zajímavě promyšlený. Dost se to pohybuje na ne úplně zřetelné hranici mezi snem a realitou, ale možná právě proto mne tahle kniha bavila. Člověk si to může interpretovat tak trochu po svém, kde je ta pravda. Těším se na druhé přečtení - protože teď, když vím, jak tato kniha skončila, budu to napodruhé číst zase trochu jinýma očima a věřím, že v tom zas najdu trochu něco jiného, co jsem napoprvé neviděla.


Roseblood
03.07.2021 5 z 5

Moje první komiksové setkání s Hellboyem, zatím jsem viděla pouze filmy.
Příběh, který mě dostal nejen úžasnou kresbou ale také provázaností s Pinocchiem a moc mě bavil.

Veliká výhoda pro ty, kteří jako já Hellboye ještě nečetli - Půlnoční cirkus stojí samostatně, mimo sérii - díky tomu nemusíte znát předchozí komiksy.
Komiksu nechybí krásně tajemná, silná atmosféra.

Můžu vřele doporučit ️

Wiedzmin
04.06.2021 4 z 5

Příjemná povídka s malým Hellboyem, povedenou kresbou a správnou porcí pinochiovského tajemna.

Kate18
01.10.2020 5 z 5

Malý Hellboy ukradne cigáro a uteče z Ú.P.V.O., aby ho zkusil zapálit. Cestou ale narazí na leták z Cirkusu, který má své vlastní Obludárium. Jenže to není tak obyčejný Cirkus. Vypadá to, že tenhle přijel až z pekla.

Terva
09.06.2020 5 z 5

A. T. Rott uvádí
Cirkus Spektakulár
Od úderu půlnoci
do neúprosného rozbřesku.
Kouzla a divy.

Krásně zakomponovaná Byronova báseň Manfréd do prostředí cirkusového vystoupení. Báseň sama o sobě zní dost strašidelné a vypráví se s hororovým nádechem. Blesky metané v tomto případě jsou úchvatné. Zemětřes už je jen třešnička na pomyslném dortu. Jsem tomu rád, že pan Dort a celá skupina kolem Comics Centra vydala tuto povídku. Myslím, že v Helboyově raném životě je to stěžejní dílo.

Citát: Dřív nebo později uteče každý chlapec k cirkusu.

Všimněte si, že Duncan Fegredo ještě kreslí pomalu a využívá zákoutí k zaplnění a hlavně obrysy a rysy postav jsou ostré. Prostě je to ještě kreslené z láskou. Jeho pozdější kresby už jsou uspěchané a rychlé, dělané převážně pro peníze. Tady má jeho kresba ještě šmrnc a grády. Temné barvy pak krásně podkreslují ponurou myšlenku příběhu. Veselé barvy pak poukazují na snové sekvence.

Malá ochutnávka:
… i spatřil jsem město ztichlé jako hrob, neúrodné jako vyprahlá poušť, a slyšel anděla pravit: Toto jest místo zmaru. Vstoupiv do města, seznal jsem, že v něm přebývá toliko jediný živý tvor... Podobal se člověku vzezřením i způsoby a pohled na něj mnou nikterak neotřásl... ...avšak poté seznal jsem, že ve své pravé ruce třímá klíč k bezedné propasti.

Co se týče obsahu... Mika Mignola tu využil prostor z doby, kdy Hellboye ještě pořádně nedokázali zařadit. Příběh se odehrává čtyři roky po jeho nalezení, tedy je to z dob, kdy byl ještě dítě. A aby čtenář poznal, co je to být dítětem, je Helboyovi vetkána zdravá zvědavost dítěte lidského. Hlavně pak touha, poznat zákulisí cirkusu. Že to je strašidelné, to je jasné, ale má to i poselství. Nese to náplast odvahy, strachu, ponaučení a odpuštění.

Citát: Já silou psané kletby nad vámi, jež sílu dává mi, vás zaklínám. Nyní! Zjevte se!

Mercatino
29.02.2020 5 z 5

Tento komiks jsem si opravdu užil a nechal jsem se jim unášet. To se mi strašně moc líbilo :) Malý Hellboy je tak roztomilý, a ten cirkus, to byla úplná paráda. Asi jsem se zamiloval. Super, daleko lepší než jsem čekal, vlastně jsem si nevšiml, že je to komiks s malým Hellboyem dokud jsem jej neotevřel, ale velice příjemné překvapení.

raidmnoid
07.01.2020 4 z 5

Jak už zde bylo psáno: kladem je hezká kresba, záporem: krátké a nevýrazné.

Disease
21.10.2019 2 z 5

Nějak ty příběhy s malým HB nemusím, už od dob lívanců...

Covenant
02.09.2019 2 z 5

Velmi krátká vycpávka s nezajímavým dějem. Kresba pěkná, což o to, ale to je asi tak vše.

milan1935
17.04.2019 3 z 5

Tento příběh pěkně doplňuje hellboy serii.

Wheelcrusher
08.04.2019 4 z 5

Nechcu dát nejvíc, jelikož je to ještě kratší lahůdka než Millerovo 300... takže jsem to příhodně stačil přečíst v přestávkách o poklidné noční šichtě aniž bych usínal nebo dostal chut na cigáro:) Každopádně čarokrásný představení s pointou jak hrom!

3DD!3
07.04.2019 4 z 5

Prima jednohubka a trochu pocta Pinokiovi. Malý Hellboy si jde zapálit a zapadne do cirkusu z pekla. Krásná kresba.

DennisMoore
30.03.2019 5 z 5

Mohla to být obyčejná (tedy dost dobrá) povídka se zlobivým výrostkem Hellboyem. Jenže Mike Mignola má tu mytologii kolem něj za 25 let už tak propracovanou, že by byla věčná škoda do ní příběh nezasadit a neudělat z něj něco mnohem většího - osudovějšího, díky provázání s Pinocchiem působivě dramatického, v závěru dojemného... A přitom pořád proklatě zábavného, co si zasloužilo vlastní knihu. I kresba je samozřejmě na jedničku, ale nic jiného už jsme od Duncana Fegreda vlastně ani nečekali.

FireOfFilth
26.03.2019 4 z 5

Docela zajímavý příběh Hellboye z jeho mládí, kdy uteče z Ú.P.V.O. a objeví reklamní plakát na cirkus. Tak se na něj samozřejmě jde podívat a nestačí se divit co vše uvidí.
Graficky je tento komiks nakreslen úžasně. Klasická část Hellboye v Ú.P.V.O. je kreslena jedním stylem a část, kdy je v cirkusu jiným stylem. Tyto dva styly jdou krásně v harmonii a čtenářovo oko jen plesá.
Jedná se opravdu o jednohubku, takže v této knize ani klasickou záložkovou stužku nenajdete.
Celkové hodnocení 70%