Den po Roswellu - Záhadné technologie, tajné služby a studená válka - Svědectví plukovníka US Army

Den po Roswellu - Záhadné technologie, tajné služby a studená válka - Svědectví plukovníka US Army https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240024/mid_den-po-roswellu-yyN-240024.jpg 4 20 4

Svědectví plukovníka US Army o tzv. roswellském incidentu – záhadných událostech, které se staly v červenci roku 1947 nedaleko města Roswellu v Novém Mexiku, bylo napsáno mnoho publikací. Tato je však výjimečná. Její autor, plukovník Philip J. Corso, působil v Oddělení pro zahraniční technologie a armádního výzkumu a vývoje. V této pozici měl přístup k dokumentům o havárii v Roswellu včetně informací od 509. letecké jednotky, která získala vrak létajícího disku. Corso popisuje jednak samotnou roswellskou událost, jednak její následky a zaměřuje se na oficiální i neoficiální vládní a vojenskou politiku, která se v podobě utajovaných informací a zveřejňovaných dezinformací okamžitě rozběhla a významně ovlivňovala další události v období studené války. Verzi o UFO v Roswellu můžeme i nemusíme věřit, tato kniha nás však rozhodně donutí se vážně zamyslet. Zvláště nyní, kdy US Air Force odtajnilo tzv. Modrou knihu, tedy veškeré informace o UFO. Veškeré... S výjimkou Roswellu! – Co získala a co dodnes tají americká armáda? – Roswell a nové technologie. – Strategické plánování „po Roswellu“. – Roswell a studená válka. – Informace a desinformace. – Bude jednou potřeba bránit celou naši Zemi?... celý text

Záhady
Vydáno: , Práh
Originální název:

The Day After Roswell , 1997


více info...

Přidat komentář

Wheelcrusher
10.07.2019 4 z 5

Místy se člověk fakt až musí smát, jakej tohle UFOporno vlastně dává perfektní smysl... jakožto beznadějnej neopohan zajisté neuznávám současnou technologii, ovšem jako zrezignovanej otrok týdle zatracený civilizace a degenskýho pseudopokroku se v ní přirozeně občas i rád vyžívám, jelikož mi prostě nic lepšího nezbejvá:) Tudíž mít možnost přečíst si půlstoletí od rozwalu bylo jednou z těch světlejších chvilek převážně bezvýznamné existence mého momentálního EBE. Když vidim v jakym je naše společnost kvůli výmyslu umělý inteligence nebo sociálních sítí iluzorním hajzlu, těžko by nám bez Star Wars bylo hůř! Tesla se beztak musí obracet v hrobě a mě furt smrděj nohy.

Kulhajs
28.04.2019 4 z 5

Přečteno za dva dny, velice čtivé. Otázka je, zda je na tom aspoň něco pravdy, nebo jde o kvalitní blábol. Vadilo mi časté opakování jmen, zkratek agentur a úřadů (ale asi nešlo jinak) a pak studenoválečný paranoidní podtón, ale taková asi byla doba. Jinak nelze než doporučit.


Dotcom
28.05.2018 5 z 5

Bomba. Na druhej strane potvrdenie toho, čo sa už dávno tuší.

pavelantonin
26.09.2015 1 z 5

Neskutečně mě iritovalo, když jsem na každé stránce četl chválu na jeho šéfa (konkrétně na každé té stránce jsem četl generál Trudeau) a taky nespočetněkrát a víckrát "cvok" složka. Do příběhu místy vnáší i věty u kterých těžko být nemohl, což možná přidá na čtivosti, ale další negativum - říká, že vše moderní je z té lodi a že byl pověřen, aby se to přeneslo na lidstvo tajnými komunikačními kanály (zde další silné negativum, dlouhé věty plné technologických poznámek, neustále opakování toho co je třeba noční vidění). A u těch objevů, třeba laser, že za tím stáli mimozemšťané (i když pozemského objevitele maseru zmiňuje) je přitažené za vlasy. A taky je jasné, jak si se svým šéfem rozuměli. To vše snižuje povídání o skutečnosti havárie, která je aspoň dobře popsána, je tam i jak vypadali. Což se dalo vtěsnat do 50 stran max.

Štítky knihy

UFO záhady tajné služby studená válka svědectví americká armáda Roswell (Nové Mexiko) plukovníci

Autorovy knížky

Philip J. Corso
americká, 1915 - 1998
2015  76%Den po Roswellu - Záhadné technologie, tajné služby a studená válka - Svědectví plukovníka US Army

Kniha Den po Roswellu - Záhadné technologie, tajné služby a studená válka - Svědectví plukovníka US Army je v

Právě čtených1x
Přečtených24x
Doporučených2x
Knihotéce42x
Chystám se číst11x
Chci si koupit5x