wencatko18 wencatko18 komentáře u knih

☰ menu

Tajemství Křišťálové hory Tajemství Křišťálové hory Petr Junek

Musím říct, že tato kniha mě chytla jako málokterá. Velmi dobře se čte a chvílemi jsem si připadala jako člen vyšetřovacího týmu, kde jsem cítila tu beznaděj, když pachatel byl vždy o krok napřed...

Autor báječně spojil vše, co mám ráda: Jižní Čechy, kriminální případ s nádechem tajemna, tvrdá hudba...

Určitě stojí za přečtení!

19.02.2024 5 z 5


Já, Mattoni - Legenda o prodavači vody Já, Mattoni - Legenda o prodavači vody Petr Zikmund

Televizní zpracování bylo krásné, ale kniha je kniha. Velmi poutavé čtení, skvělé postavy. Opravdu bych chtěla vědět, jestli existuje někdo, komu byla Mína sympatická.
Spoustu lidí "hudrovalo" nad tím, že skutečný život Mattoniho byl jinak, že polovina je smyšlená. No a co? Neberu to jako přesný životopis, ale spíš takovéto: Na motivy....
Je to velkolepé dílo o velkolepém člověku.
Kniha mě opravdu pohltila a bylo mi líto, když se dočetla. Takže teď je na řadě seriál. Doporučuji obojí.

14.09.2020 5 z 5


Nebe nezná vyvolených Nebe nezná vyvolených Erich Maria Remarque (p)

Když jsem knihu začínala číst, chvilku mi trvalo, než mě stáhla do děje. Ale pak to stálo za to. Kniha je plná skrytých poselství a moudrostí, že člověk musí potom o životě přemýšlet trochu jinak. Dokonalé dílo.

09.05.2020 5 z 5


Cesta do středu Země Cesta do středu Země Jules Verne

Nikdy by mě nenapadlo, že se zamiluji do Verneovky. Knížka mě chytla a spolu s dalšími tituly od Verna se mnou prožila zlomek loňského léta. Dobrodružství, které ve své době bylo opravdové dobrodružství. Čtení knihy hladí po duši.

29.02.2020 4 z 5


Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

To je srdcovka srdcovek. Za mě je 5 hvězdiček málo. Můžu číst stokrát a vždy mi něco dá.

27.02.2020 5 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Tyhle příběhy mám ráda, nicméně mi přišlo, že na jednu rodinu je toho až až. Nejsympatičtější ze třech žen mi byla upovídaná Anička. Alžběta a její neschopnost dávat najevo emoce mi příliš nesedla a Anežka a její pesimismus nestojí ani za řeč. Ovšem nic nemění na tom, že kniha je dobrá a čtivá.

27.02.2020 4 z 5


Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Krásný příběh, který Vás nutí číst a nepřestat. Byla jsem stejně jako Jess zvědavá, co se stalo se Stellou a nemohla jsem knihu odložit, dokud jsem to nezjistila. Nakonec ukápla i slza. Krásná kniha, krásný příběh.

03.08.2019


Paměti důvěrnice císařovny Alžběty Paměti důvěrnice císařovny Alžběty Marie Louise Von Larisch-Wallersee

Historie rakouského císařského rodu je přesně moje gusto. Ačkoliv jsou některé vzpomínky hraběnky Larischové značně zkreslené, kniha mě zaujala pro svou čtivost. Při čtení máte pocit, že jste se v čase přenesli do starého Rakouska.

14.05.2019 5 z 5


Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Kniha je opravdu velmi chytlavá. Nešťastné osudy žen z hospodářského stavení mi byly neobyčejně blízké. Nejvíce mě dojal život Emilky; její soužití s tchánem, nenaplněné sny, těžkou válečnou dobu a následné zakládání družstva a těžkou nemoc jsem s ní prožívala tak, že mě až rozplakala. Kniha je důkazem toho, že i místo, ve kterém žijeme, nás ovlivňuje víc, než si myslíme. Kolik hořkých slz spolykala chalupa, v níž se odehrává celý příběh.
Kniha je napsaná tak poutavě, až mi bylo líto, když jsem dočetla poslední stránku. Oceňuji i kapitolku v níž byla "vypravěčkou" na začátku několikrát zmiňovaná brdská vlčice.

29.03.2019 5 z 5


Spálená křídla Spálená křídla Karla Kubíková

Skoro vždy se mi stane, že v knize najdu postavu, která mi prostě nesedí a nechápu ji. Ale v téhle mi všechny postavy - i přes jejich "mouchy" - seděli. Obdivovala jsem Marii pro její sílu v těžké době války i v letech po ní, chápala jsem Andělu a její lásku k divadlu a její jednání. Litovala jsem nešťastné Ivy a dokonce jsem i uronila slzu. Ke knize se určitě jednou znovu vrátím.
Jak už bylo přede mnou několikrát řečeno, zpočátku mi hodně vadily chyby v rodokmenu, ale díky tomu skvělému příběhu jsem je autorce odpustila.
Doporučuji.

11.03.2019 5 z 5


Pověsti dobršské: vyprávění starého dudáka Jana Racochy Pověsti dobršské: vyprávění starého dudáka Jana Racochy Jan Menčík

Dudák Racocha je členem našeho rodinného rodokmenu, takže je téměř povinnost si knihu přečíst. Krásné vzpomínky na dobu minulou a životy našich předchůdců.

08.10.2017 5 z 5


Mág Mág Karel Hynek Mácha

Mám doma faksimile 1. vydání Máje (rok vydání 1916), což je neuvěřitelně krásné jak na pohled, tak na čtení. Je to jako pohlazení starých dob, o kvalitě básně snad ani mluvit nemusím - pro mě je Karel Hynek Mácha no.1 ;)

25.02.2016


Na lovu záhad Na lovu záhad Arnošt Vašíček

Další kniha plná záhad, kterými se Arnošt Vašíček zabívá. Myslím, že témeř většinu čtenářů donutí svými fakty k přemýšlení, zda je to vůbec možné a reálné. Nikomu nevnucuje svůj názor, což je někdy lepší, než zbytečně tlouct do hlavy nesmysly... k tomu za každou kapitolou bataleské úkoly a otázky. Kniha skvělá pro všechny milovníky záhad.

08.01.2012 5 z 5


Jedu dál Jedu dál Blanka Matragi

Blanka Matragi mě vždy fascinovala. Kniha je velmi zajímavá, její cesta k úspěchu je neuvěřitelná a věřím, že každého zaujme fotografická příloha jejích modelů a návrhů.

08.01.2012 5 z 5


Hanin kufřík Hanin kufřík Karen Levine

Kniha mě hodně dojmula. Velmi autenticky popsané události, které Hana s bratrem prožívala doma a v Terezíně. Především osobně cením úsilí a píli v hledání faktů v příběhu dívky, která byla jednou z milionu, o to je to smutnější, že je to jen jeden z milionu příběhů lidí, v tomto případě dítěte, které za nic nemohlo, nechápalo dobu a muselo zemřít. Vřele doporučuji všem, i dětem, kvůli kterým kniha vznikla.

08.01.2012 5 z 5


Plyn, plyn..., pak oheň Plyn, plyn..., pak oheň František R. Kraus

Tuhle knížku jsem objevila zcela náhodou v naší "stoleté" knihovně. A jelikož se o téma Holocaustu zajímám, nešlo si ji nepřečíst. Autor svoje vlastni zážitky popisuje neuvěřitelně procítěně až jde mráz po zádech, a dokážete si uplně živě představit celou tu hrůzu za Osvětimským ostnatým drátem. Na tyto hrůzy by se nemělo zapomínat, a myslím, že tato kniha by měla být důkazem, co vše si museli lidé vytrpět během 2.světové války...

29.09.2011 5 z 5


Tajemství ďáblovy bible Tajemství ďáblovy bible Arnošt Vašíček

Jelikož mě zajímá tajemno a o knihy A.Vašíčka, nemohla jsem ji nechat ujít. Velmi mě překvapila, autor velmi poutavě rozepisuje propojení mezi ďáblovo biblí a naším světem, ukazuje skryté šifry v písmu svatém. . .. Velmi zajímavá kniha! Doporučuji!

25.08.2011 5 z 5


Ďáblova lest Ďáblova lest Arnošt Vašíček

POkud se zajímate o záhady a tajemno, pak Vám tuto knihu velmi doporučuji! Arnošt Vašíček dokáže svým psaním zaujmout a nepustit! Skvělá kniha!

25.08.2011 5 z 5