Pověsti dobršské: vyprávění starého dudáka Jana Racochy

Pověsti dobršské: vyprávění starého dudáka Jana Racochy https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177392/povesti-dobrsske-vypraveni-stareho-dudaka-jana-racochy-177392.jpg 5 3 2

Dobrš, vesnička dovedně skrytá v podhůří Šumavy, do níž kdo zavítal, byl uchvácen silným duchem tohoto místa. Ať je to kostel, hřbitovní kaple či zámecká budova - všechny představují místa plná tajemství a příběhů. Některé z nich převyprávěl místní dudák a na papír přenesl Jan Menčík na začátku XX. století.

Přidat komentář

Hezy
10.12.2018 5 z 5

Z této knihy samotné zavane vůně starých časů těch tajemných pověstí a bájí, které poutavě vypráví dudák Racocha. Vyprávění stojí za to. Kniha je moc hezká. Skoro máte pocit, že v té světničce sami tančíte a slyšíte ty kouzelné dudy hrát. Do atmosféry pověstí se v této knize čtenář ponoří velmi snadno, neboť je výborně obeznámen s prostředím. Pověsti čtenáři otevírají pohled do minulých dob staré Dobrše. Doslov je velmi zajímavý.

wencatko18
08.10.2017 5 z 5

Dudák Racocha je členem našeho rodinného rodokmenu, takže je téměř povinnost si knihu přečíst. Krásné vzpomínky na dobu minulou a životy našich předchůdců.


Štítky knihy

pověsti české pověsti Dobrš

Autorovy knížky

Jan Menčík
česká, 1875 - 1953
2001  100%Pověsti dobršské: vyprávění starého dudáka Jana Racochy