VeronikaK85 VeronikaK85 komentáře u knih

☰ menu

Kukačka Kukačka Karolina Limrová

Byla skvělá, zábavná, vtipná, napínavá, dojemná, ale hlavně čtivá. Moje vybíravá teta mi procházela knihovnu a stěžovala si, že dnes snad nevychází nic jiného než romány na pokračování. Pak narazila na Kukačku, náhodně ji otevřela a už se od ní neodtrhla. Dokonce mi s ní odjela, protože prostě nemohla knihu odložit.
Zápletka je originální, postavy skvěle vykreslené a hlavně uvěřitelné, výborný vypravěčský styl.
Doufám, že se brzy dočkáme další stejně povedené knihy.

12.04.2015 5 z 5


Pekáč buchet Pekáč buchet Kateřina Petrusová

Ačkoliv kniha byla čtivá, musím upřímně přiznat, že S hlavou v oblacích se to rozhodně srovnávat nedá. Znám autorku a vím, že to umí mnohem lépe. Trochu jsem měla pocit, že podlehla tlaku nakladatele a čtenářů a snažila se rychle něco napsat. Přečetla jsem, pobavila jsem se a odložila. Bohužel nemám potřebu se ke knize vrátit. Budu držet palce, aby měla autorka příště lepší múzu/múzáka.

12.04.2015 3 z 5


Nezdolná vášeň Nezdolná vášeň Susan Johnson

Kniha mi přijde poněkud plochá. Děj by měl jistě potenciál, ale autorka nenechá scény vygradovat. Několik potenciálně napínavých scén smaže jedinou větou, jako by se vůbec nic nedělo. Charaktery hlavních postav nejsou moc propracované, jako by autorka plula po povrchu a nedokázala popsat pocity hlavních hrdinů. Na místo toho vedou postavy nesmyslné dialogy v okamžicích, kdy se to vůbec nehodí. Kniha prostě neměla to, co od dobrého ženského románu čekáte - netají se při ní dech, neobdivujete hlavního hrdinu, nevcítíte se do hlavní hrdinky a rozhodně po knize nesáhnete v každý volný okamžik dne.

04.02.2015 2 z 5


Vademecum pomocných věd historických Vademecum pomocných věd historických Ivan Hlaváček

Dokonalý přehled o pomocných vědách historických.

22.01.2015 5 z 5


Královské tajemství Královské tajemství Lenka Cyprisová

Romantické čtení se zajímavým nápadem. Oddechové letní čtení pro ty, kteří mají rádi historické záhady.

08.09.2013 5 z 5


Skrytá Skrytá Kristin Cast

První díly školy noci se mi rozhodně líbily, ale musím říct, že kvalita upadá. Série je uměle natahovaná a poslední díly, včetně Skryté, už jsem rozhodně nečetla s velkým nadšením, spíš proto, že jsem doufala v nějaký závěr. V tomto díle jsem se snad konečně dočkala, tentokrát byl díl jakž takž uzavřen, i když autorky si nechaly zadní vrátka. Shrnuto, série potřebovala závěr, ale nejsem jistá, jestli byl tento díl důstojným závěrem.

13.07.2013 2 z 5


Nepřítel mého nepřítele Nepřítel mého nepřítele Kateřina Petrusová

Skvělé! Druhý díl nezklamal, byl stejně čtivý jako díl první. V podstatě jsem knížku odkládala jen z donucení. Nebezpečná láska byla drsnější a napínavější, Nepřítel mého nepřítele byla v první polovině napínavá, v druhé idylická a romantická. Každý si přišel na své. Nemůžu říct, která kniha byla lepší, každá byla jiná a obě skvělé. Upřímně se těším na další autorčinu knihu.

13.07.2013 5 z 5


Ďáblova dědička Ďáblova dědička Jo Beverley

Do této knihy jsem se nemohla začíst. Patří k autorčiným slabším.

08.06.2013 3 z 5


Zakázané kouzlo Zakázané kouzlo Jo Beverley

Knihu jsem přečetla jedním dechem, naprosto mně pohltila.

22.05.2013 4 z 5


Rebelův návrat Rebelův návrat Jo Beverley

Knížka patří k těm autorčiným slabší, děj se na můj vkus poněkud vleče. Zajímavá je v podstatě tím, že se po většinou neodehrává v Anglii ale v Kanadě.

22.05.2013 3 z 5


Zakázaná láska Zakázaná láska Jo Beverley

Líbí se mi hlavně hlavní hrdinka, která se dle mého názoru chová velmi přesvědčivě, vzledem k tomu, co zažila. Příběh sám není až tolik zajímavý, jde spíš o psychologii hrdinů, a ta se autorce povedla.

05.03.2013 5 z 5


Rebelova spása Rebelova spása Jo Beverley

Velmi dobře se četla a hlavní hrdina není dokonalý, naopak je závislý na opiu, což v ději působí velmi zajímavě.

01.02.2013 4 z 5


Temný safír Temný safír Lisa Jackson

Knížka byla napínavá a ne úplně tuctová (pokud se to u tohoto žánru dá říct), ale nějak jsem se nemohla začíst, i když v tomto případě to spíš bylo mou roztěkaností, než knihou samotnou.

01.02.2013 3 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Kniha mě upoutala svou obálkou, a i když je to kniha pro mládež (což už bohužel nejsem), začala jsem číst. Upoutala i myšlenka cestování v čase. I styl psaní mi vyhovuje. Těším se, až budu mít zase chvilku času a budu knihu moci dočíst.

12.01.2013 5 z 5


Les rukou a zubů Les rukou a zubů Carrie Ryan

Kniha nebyla špatná, čtivá a byl to zajímavý nápad. Ale označit to jako knihu pro děti, to se mi vážně nezdá. Já horory zrovna nemiluji, ale tohle bylo vážně děsivé čtení, rozhodně by se to nemělo dostat do rukou nikomu mladšímu 15 let (podotýkám, že už mi dávno není dvacet). Na další díl už nemám chuť, na mě to bylo moc drsné, i když knihu jsem dočetla.

12.01.2013 3 z 5


Dva meče Dva meče Karolina Limrová

Skvělá kniha. První díl jsem četla ještě předtím, než vyšel knižně, ale tohle pro mě byla naprostá novinka a musím říct, že mě nadchla. Akce, napětí, lásky, upíři, skvělé nápady - prostě jsem to přečetla na jeden zátah (několikrát). Nedá se nic dělat, budu napjatě čekat na další díl.

11.01.2013 5 z 5


Dvě zrcadla Dvě zrcadla Karolina Limrová

Kniha mě nadchla. Vznikla na motivy Twilight jako fan-fiction povídka. Možná někdo nemá tento styl rád, ale paní Limrová je v tomto žánru mistr a v knize prokázala své vypravěčské schopnosti. Ano, je to romantické, jsou tam upíři a láska na věky věků, a to někomu vadí? Za sebe musím říct, že kdykoliv mám splín, nebo nevím, co číst, vezmu tuto knihu, otevřu ji absolutně kdekoliv a vždycky si to užiju.

11.01.2013 5 z 5


Temný anděl Temný anděl Meredith Ann Pierce

Jde o něco mezi fantasy a pohádkou, ale musím říct, že jsem stále na vážkách. Kniha ani neurazí, ani nenadchne. Rozhodně to není něco, k čemu bych se s radostí vrátila, ale na druhou stranu nemůžu říct, že by se mi nelíbila. Těžko říct.

11.01.2013 3 z 5


Čas žít, čas milovat Čas žít, čas milovat Oldřiška Ciprová

Červená knihovna na historickém pozadí. Proti červené knihovně nic nemám, je to určitý druh literatury, má své čtenáře a stejně jako kdekoli jinde sem patří knihy horší i lepší. Tato kniha se tváří jako historický román a kromě té "lásky" chápané v dnešním slova smyslu jsem nenarazila na nějaký vyložený nesmysl, ale musím říct, že už jsem četla o hodně lepší.

11.01.2013 3 z 5


Smluvený sňatek Smluvený sňatek Jo Beverley

Kniha mi přišla poněkud slabší, chyběla napínavá zápletka a děj se trochu vlekl. Už jsem od této autorky četla lepší.

31.12.2012 3 z 5