Královské tajemství

Královské tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165174/kralovske-tajemstvi-165174.jpg 4 64 20

Chtěli byste mít schopnost vidět do minulosti? Viki tuto schopnost má, ale zrovna dvakrát nadšená z ní není. Ono ani není divu; nikdo jí nevěří, nemá se komu svěřit. Všechno se ale začne měnit, když se rozhodne vypátrat, kdo je tajemná dívka z jejích vidin. Podaří se jí to? A za jakou cenu? Co při hledání najde a co naopak ztratí? A jak odhalení pravdy změní její život? Román o studentce vysoké školy, která v rámci praxe pracuje jako průvodkyně na hradě, vás zavede až do jednoho z nejslavnějších období českých dějin a možná vyřešíte i velkou záhadu české historie. Všechno totiž souvisí se vším a současnost se prolíná s minulostí možná víc, než si myslíte.... celý text

Přidat komentář

Leena
21.08.2022 2 z 5

Tato kniha je cilena na nižší věkovou skupinu čtenářek.
Naivní dívčí román prošpikovaný vidinami z minulosti.
Mne to bohužel neoslovilo.

tittanie
17.07.2020 5 z 5

Od téhle knihy jsem tolik nečekala a absolutně mě dostala. Čtivá kniha. Zajímavé témata. Prostě krásný pohled na panovníka, kterého spousta lidi považuje za dobrého vladaře. Celkově se mi propojení minulosti a současnosti moc líbilo.


lucie9313
08.08.2019 4 z 5

Podle mého názoru to chtělo ten vztah s Viki tak nepřehánět a neprožívat. Na můj vkus mi to přišlo až moc pohádkově dokonalé a měla jsem problém v něco takového uvěřit, navíc nikdy nebyl žádný problém vytušit další krok. Přijde mi, že to tím ztrácí své kouzlo.

Kika162
28.10.2018 5 z 5

Nejlepší kniha co jsem kdy četla a to jsem jich četla opravdu hodně. Četla jsem ji už víckrát a pokaždé žasnu nad tím, jak úžasný to je příběh. Víc takových knih. Díky autorce ♡

Jolana.b
22.10.2017 4 z 5

Plně souhlasím s předchozím komentářem. Kniha má nápad, má švih a je čtivá. Pokud se autorka rozhodne pokračovat v literární tvorbě, ráda si od ní zase něco přečtu. Mě se kniha moc líbila. Jen mě mrzelo, že v označení místa hradu a města nebyla konkrétnější. Ale asi to tak má být. Za mě super. Doporučuji.

essidaven
28.03.2017 3 z 5

Souhlasím s většinou komentářů tady, že historická část knihy byla zajímavá, pěkné romantické vysvětlení jedné ze záhad české historie:-) Proč ne? Škoda, že příběh byl tak rychle "odbytý".Ale část ze současnosti byla bohužel slabší, hodně předvídatelná, klišoidní a naivní, připomínala mi románky pro dívky ve stylu Lenky Lanczové. Bohužel ty mě bavily naposledy v pubertě...nicméně musím uznat, že kniha měla spád, zbytečně se děj netáhl a na to, že je to prvotina to bylo napsáno celkem čtivě a lehkou rukou. Rozmýšlela jsem se v hodnocení, tak asi tak 3 a kousek *.

helča5
24.03.2017 5 z 5

Kniha se velmi dobře četla,má zajímavý příběh,který mě zaujal a přiblížil nám určitou část dějin,i když čtenáře milující historii asi nezaujme,ale neurazí a je to skvělá oddechovka.

carollfu
02.02.2017 3 z 5

Kdysi jsem na české autory zanevřela, ale při koupi téhle knihy jsem jim dala "druhou šanci". Zprvu mě odrazoval český humor, česká jména a celkově takový ten "český" pohled na svět, ale na druhou stranu byl děj plynulý, svižný, občas i překvapil a hlavně se nepřeskakovalo od jednoho k druhému. Konec a několik situací mi přišlo jako strašné klišé, autorka to tam dala nejspíš jen proto, aby tam byla alespoň nějaká akce. Jinak příjemná jednohubka, znovu bych ji ale nečetla.

lucka040
09.07.2016

Kniha má velmi zajímavý a neortodoxní příběh. Ovšem problém je, že autorka (nejspíš nevědomky) předem prozrazuje co se bude dít...kniha je velmi čtivá, ale občas je až pro čtenáře předvídatelná a fádní.
Chyběla mi pořádná zápletka a chvilky překvapení.
Podle mého laického názoru má kniha sice zajímavý příběh, ale je špatně napsaná.
U většiny knih mám problém s jejich filmovou adaptací, ovšem u téhle knihy si myslím, že horší ztvárnění už přijít nemůže

Luciska13
08.05.2016 4 z 5

Dlouho jsem přemýšlela, jestli tři nebo čtyři hvězdičky, ale vzhledem k tomu, že mě knížka nakonec celkem vtáhla do děje, jsem se rozhodla pro čtyři... Nejradši bych to rozdělila na historickou část za čtyři a současnost za tři. Nápad je určitě skvělý, ale musím stejně jako v předchozích komentářích zkonstatovat, že nějaké ty mouchy to má :D Mně osobně vadila, tedy především ze začátku, povaha Viki. Podle mě musela být láska ze strany Teda opravdu slepá, protože s takovou ... by snad nikdo nemohl vydržet :D Ale to je samozřejmě věc názoru... No a potom mě celkem překvapily milostné scény, kterých bylo na můj vkus až příliš a celkem dost popsané...

trudoš
20.04.2016 1 z 5

Nechci být k prvotině Lenky Cyprisové krutý. Ovšem když už chtěla zabrousit do žánru fantastiky, měla to udělat s nějakým důvodem. Ono jako romantické čtivo pro dívky funguje Královské tajemství bez problémů. Je sladce naivní, roztomilé a kýčovité. Naneštěstí mu chybí prvek napětí nebo alespoň konfliktu, zato je tu spousta prostoru pro opravdovou lásku, náročné dospívání, předčasné rodičovství, nocování pod širákem, milování na seně, sexuální zdrženlivost, lásku ke psům, vztahové kompromisy, podlou žárlivost a tak vůbec. Ale jako román pro fanouška fantastiky? Když se osekají všechny čarovné motivy, ejhle, oba příběhy magií spojené fungují bez problémů pořád stejně.
Osobně si myslím, že by autorka udělala lépe, kdyby napsala romány dva. Jeden historický, zabývající se utajenou láskou mezi panovníkem a šlechtičnou. A druhý ze současnosti, věnovaný vyprávění jak ne tak úplně sexy průvodkyně ke štěstí přišla. Cílová skupina by byla jasná a k nehodám podobným té mé by nemohlo dojít.

JanaLanova
19.07.2015 5 z 5

Pěkné využití jedné záhady českých dějin, na níž je vystavěna historická část knihy. Ta současná linie je sice trochu jednodušší a někdy přehnaná, ale do té historické zapadá včetně drobných detailů.

Lucik666
01.04.2015 2 z 5

No, nevím co si mám myslet. Historická část se mi líbila. Nicméně ta část, která se odehrávala v současnosti, to bylo místy utrpení. Některé pasáže, dialogy, chování hlavních postav, to bylo místy opravdu pitomé a ty erotické scény.... Tato kniha mi přišla celkově, jakoby ji psala zakomplexovaná puberťačka, co trénuje na slohovou práci ve škole a někdo jí to omylem vydal jako knihu. Hodně jednoduché. Takhle jsme s holkama na základce blbnuly z dlouhé chvíle. Psali jsme "romány" akorát s tím rozdílem, že nám je nikdo nevydal a bylo to pro naše pobavení. Tahle paní to myslí vážně. Své příznivce si kniha najde určitě, ale já mezi ně nepatřím. Dávám dvě hvězdičky. Jedna je za historickou pasáž, která se četla dobře a druhá je za to, že jsem to nevzdala a dočetla jsem ji až do konce.

Antoaneta
20.02.2015 4 z 5

Tak tahle kniha mně příjemně překvapila .Četlo se mi moc dobře ,příběh je pravda trochu jednoduchý ale nedá se mu upřít originální nápad.Historická linka která se tu odvíjí současně s příběhem ze současnosti je velmi zajímavá.I když je to příběh smyšlený nepostrádá jisté kouzlo.Kniha mně bavila rozhodně stojí za přečtení ráda doporučuji, kdo má rád historii a romantiku tak s chutí do čtení.

Acionna
03.08.2014 4 z 5

Na prvotinu pěkně napsané, dobře vymyšlené, akorát trošku jednoduché. Dala bych jen tři hvězdičky,ale kniha se velmi dobře četla a historický příběh byl velmi zajímavý, ten romantický ze současnosti už trošku méně, Takže za čtivost a historii další hvězdička :-)

dqenisa
11.06.2014 4 z 5

No zápletka byla dobře zvolená. Nenadchlo to a ani to nezklamalo. Bylo to hezký a docela to čtení utíkalo. Je to odechovka.

Pavlína Šiši
24.02.2014 4 z 5

Čekala jsem víc. Dobře napsané, leč banální a plné klišé. Nic originálního

Heyhey
29.11.2013 4 z 5

Na prvotinu skvěle napsáno, ta poslední hvězdička přibude autorce určitě u další knihy. Netradiční téma. Příběh. Mírné napětí. Nenápadné poučení. Doporučuji! Těším se na další knihy této autorky.

PiperW
18.11.2013 5 z 5

Musím říct, že jsem od knihy čekala uplně neco jiného a neočekávala jsem tolik.
Příběh mně velmi mile překvapil a strhnul. Nebyla jsem schopna jej odložit.
Moc se těším na další knihy této autorkya gratuluju k výborné prvotině.
Nejlepší kniha od české autorky co jsem kdy četla

VeronikaK85
08.09.2013 5 z 5

Romantické čtení se zajímavým nápadem. Oddechové letní čtení pro ty, kteří mají rádi historické záhady.