Smluvený sňatek

Smluvený sňatek https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15319/bmid_smluveny-snatek-RpT-15319.jpg 4 125 15

Rebelové série

1. díl >

Anglie, 1814. Eleanor Chivenhamová svému podlému bratrovi nikdy nedůvěřovala, ale jeho poslední skutek ji přesto šokoval: ze zištných důvodů ji vydával za dívku lehkých mravů. Eleanor se proti své vůli ocitla v loži mocného hraběte, čímž si pošramotila pověst i slibné vyhlídky do budoucna. Potupená dívka proto svolí k narychlo smluvenému sňatku se záhadným Nicholasem Delaneyem. Za normálních okolností by si na šarmantního šlechtice nedovolila ani pomyslet, a teď se stala jeho ženou! Je si ovšem vědoma, že uzavřeli sňatek z rozumu, a tak se snaží nemyslet na jeho půvabnou francouzskou milenku. Jak dlouho ale dokáže odolávat Nicholasovu šarmu a svým probuzeným touhám? Nicholas se v zájmu rodinné cti oženil s dámou, která ani vzdáleně nesplňovala jeho představy. Je rozhodnut držet Eleanor v ústraní, alespoň dokud se mu nepodaří splnit tajný úkol, jenž mu uložil anglický král. Avšak Eleanořin půvab a nezdolnost jsou příliš silným pokušením i pro muže, který v záležitostech lásky platí za jednoho z nejzkušenějších…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

An Arranged Marriage , 1991


více info...

Přidat komentář

Ála1968
02.04.2023 4 z 5

Mě se to líbilo.Sice mi přišlo, že Eleanor chvílemi byla nemastna, neslaná.To, že nikdy neudělala scénu mi přišlo absurdní.Jinak ale super.

Eva193
16.05.2022 4 z 5

Knížka se pěkně četla i když zápletka mi přišla místy překombinovaná. I tím, že je součástí série, tak tam bylo hodně postav a odboček. Ale protože hrdinka je, až na závěr, příjemně pragmatická, což je v žánru neobvyklé dávám hvězdičku navíc.


miruska1
03.05.2021 3 z 5

Zajímavý příběh. Ale autorka má i lepší.....

drnda13
05.01.2021 4 z 5

První díl série Spolku rebelů. Mám tento typ knížek moc ráda, sice od začátku víte jak dopadnou, ale já si při čtení krásně odpočinu.

haWranka
03.03.2020 2 z 5

Začalo to zajímavě, téma špionáže mě zaujalo. Autorka to ale podle mě nepojala moc šťastně a jen vařila z vody. Ta vatová výplň mě prostě nebavila a postavy mě nijak extra nezaujaly.

rampapa
18.02.2019 5 z 5

Zamilovala jsem se do téhle knížky.Velmi doporučuji všem co mají rádi Rebeli. Fakt krásné čtení.

LibraryGirl
27.03.2018 4 z 5

Pěkná, nežná romantika. Jsem spokojená a teším se na další knihy od autorky. Jednu hvězdičku ubírám kvůli politickým zbytečnostem, které brzdily děj. Ale sbližování Eleanor a Nicholase bylo hezké a příjemné.

vcielka
05.12.2017 4 z 5

Zaujimave pasaze sa striedali so slabsimy. Priznam sa, ze cely cas co som to citala mi bolo vcelku nanic. Nicholas sa mi ako postava pacil, ale nedokazem sa jednoducho preniest cez ten jeho mimomanzelsky pomer, i ked to bolo sucastou jeho prace. A vobec sa mi nepacilo, ze mu Eleanor nespravila ziadnu scenu. Vsetko hned odpustila pretoze laska bla bla bla. Co mi este vadilo na tom bolo ze Nicholas o Eleanor vobec nebojoval. Keby mu neodpustila nechal by ju a so stiahnutym chvostom by odisiel co sa mi k jeho povahe krala rebelov vobec nehodi. Celkovo som z toho mala rozporuplne pocity ale i tak precitanie nelutujem

Nini650
04.03.2017 4 z 5

Krásná kniha, moc jsem si čtení užila i když mi občas vadila Eleanor a její sklon rychle odpouštět. Zamilovala se do něj a ja netuším proč vlastně a svému muži až moc důvěřovala a to se jí vymstilo. Líbilo se mi její chování pouze na konci. Nicholasovo chování pro me bylo ještě zvláštnější, ale člověk si brzy uvědomí, že on takový je, vůdčí a hlavně nechtěl své nechtěné ženě ublížit víc, než už jí ublíženo bylo. Také jsem si ho zamilovala i když mi moc vadilo, jak se do všeho vrhal po hlavě a chtěl mít vše pod kontrolou. V celku je to ale milý a příjemný příběh, těším se na osudy dalších Rebelů a také na odkazy na tyto dva manželé.

LilianaFalcon
30.04.2016 1 z 5

Jedna hvězdička za nápad/zápletku, protože, kdyby to bylo dobře napsané, tak by to mohlo být i dobré ;-)

adrianna0305
12.04.2016 1 z 5

První a na dlouhý čas asi i poslední kniha od téhle bábiny spisovatelky. Přemíra bezbarvých postav, plochý děj, žádné extra jiskření mezi hrdiny a ta hromada blábolů ke konci ejejej :-(

havrmoni
03.12.2015 4 z 5

Četlo se to dobře a Eleanor se mi líbila. Občas byla naivní a až na tu jednu blbost,že se zapletla do toho do čeho neměla a hlavně tomu nerozumněla,to byla silná a rozumná ženská. Žádný scény kvůly milence,když věděla na jakých základech stojí jejich manželství. Nicholas si myslel,že dělá dobrou věc,ale (nebudu prozrazovat). Musím přiznat,že snad poprvé jsem měla radši hrdinku a jeho chování mi občas vadilo.

danca044
13.08.2014 2 z 5

První polovina knihy se mi četla celkem dobře, ale potom jsem se začínala už nudit. Eleanor na mě byla až moc poslušná a že by mezi ní a Nicholasem bla nějaká velká vášeň, to říci nedá. Opravdu nechápu jaká žena by klidně snášela, že její manžel má milenku a neřekla mu ani slovo. Taky nechápu jak mu mohla tak rychle odpustit, ať už byly jeho důvody jakékoliv. A to téma, že jí jeho bratr udělá dítě a on se na něj ani nezlobí...zvláštní.

modranka
28.04.2014 3 z 5

Na môj vkus bol príbeh prekombinovaný, kolísala logika. Ale príbeh sa čítal veľmi dobre.
SPOILER: Trochu mi vadilo, že autorka urobila z Nicholasa prostitúta. No, ale aj to je odvrátená strana šľachtických synov. Všetko pre vlasť. :-)

VeronikaK85
31.12.2012 3 z 5

Kniha mi přišla poněkud slabší, chyběla napínavá zápletka a děj se trochu vlekl. Už jsem od této autorky četla lepší.