Vendy225 Vendy225 komentáře u knih

☰ menu

Obchodníci s dětmi Obchodníci s dětmi Hana Hindráková

Tak to byla teda jízda!
Knihu jsem přečetla za víkend, nedalo se od ní odtrhnout. Mrazivé svědectví nelegálních adopcí, chudoby, znásilňování, bití. V Africe je určitě nádherná příroda, ale bohužel je to opět člověk, co ničí, podvádí, krade, je nelítostný - vlastně je to ten nejhorší predátor. Kniha mě opravdu hodně zasáhla a já před autorkou smekám.

05.02.2024 5 z 5


Můj život v Severní Koreji Můj život v Severní Koreji Serin Čche

Tak tohle byla hodně drsná kniha. Byla o tom, co vše člověk dokáže přežít, jak se lidé dokáží zmanipulovat a rozhodně bych takhle nikdy žít nechtěla. Neustálý strach, dril, stres, pomluvy, hlad. Hrůza...

03.02.2024 5 z 5


Veterinářka vypráví Veterinářka vypráví Lýdia Suková

Skvělá knížka a já chci její pokračování.
Příběhy různých zvířat a veterinářky Lýdie mě nadchly, některé rozbrečely, jiné rozesmály v mnoha případech poučily. Na knížku jsem přišla díky rozhovoru Lýdie s Luckou Výbornou a už tam na mě paní veterinářka působila sympatickým a živelným dojmem. A tím, že si knihu i sama skvěle ilustrovala, tím mě dostala úplně. Každému ji doporučuji.

05.12.2023 5 z 5


Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí Danka Štoflová

Nádherná, veselá, poučná - to všechno je tato knížka. Nejvíc se mi líbil popis vnímání života Indiánů, toho, jak si váží přírody, to, jak s ní souzní. Jak už dávno před "vyspělými" Evropany pochopili, že příroda a dobré vztahy v rodině jsou mnohem víc, než spousta drahých věcí, které vlastně ani nepotřebujeme.
Díky Danko, byla to nádhera. V příštím životě chci být Indián.

21.11.2023 5 z 5


Náčelník Náčelník Aleš Palán

Krásná kniha o přírodě, o moudrostech starého a přitom tak mladého člověka. Pan Palán opět nezklamal, jeho knihy mám moc ráda. A tahle byla balzám na duši, v dnešní době, kdy slyšíme jen samá negativa, krásné a čisté vyprávění. Poučná, skromná a nadšená pro hory a přírodu. Budu se k ní ráda vracet.

10.11.2023 5 z 5


První den zbytku života První den zbytku života Maud Ankaoua

U téhle knihy jsem musela hodně přemýšlet, kolikrát jsem se vracela a četla znovu. Kniha, která nutí přemýšlet nad svým životem, vědět, že hodně věcí dělám špatně, ale je tak těžké je změnit. Člověk má spoustu výmluv, proč tohle udělat tak a ne jinak. Poučení : abych žila lépe a lépe mi i bylo, abych byla laskavější, empatičtější, to všechno je pouze a jen na mně. Ale je to fuška....

20.10.2023 4 z 5


Zachraň mě Zachraň mě Julie Tottman

Nádherná kniha, která rozesmutní, rozveselí, poučí. Je tam ukázka, jak by se lidi ke zvířatům chovat neměli, ale také to, že existují lidé, kteří mají ke zvířatům vztah nádherný. Mezi ně patří i cvičitelka zvířat a zároveň autorka knihy. Tato kniha určitě potěší všechny milovníky zvířat a v neposlední řadě Harryho Pottera. Knihu budu určitě doporučovat dál a přečtu si i druhou knížku od autorky.

15.10.2023 5 z 5


Jak to celé přežít a nezbláznit se Jak to celé přežít a nezbláznit se Denisa Cziglová

Tohle byl opravdu silný příběh, na jednu křehkou holku toho život naložil teda dost. Přes všechny strasti a bolesti to nevzdala, statečně se s tím snažila poprat a všechno to přežít. Třešnička na dortu jsou na konci knihy recepty na zdravá jídla.
Takže Deniso: "ať se daří, Evžen ať se už nikdy neprobudí a odteď všechno jen dobré."

06.09.2023 5 z 5


Příběhy psa Conana Příběhy psa Conana Jana Marešová

Milá knížka o jedné rodině s velkým kníračem. Popisuje dobrodružství a lotroviny Conana. Kniha pro pousmání, zasmání i trochu slziček na konci.

23.08.2023 5 z 5


Vesničanka Vesničanka Mirka Skočílková

Jé, no to byla moc pěkná knížka. Všechny strasti (a že jich někdy je) i slasti života... Knížka o tom, že nikdy není pozdě najít štěstí, i když cesta je k němu trnitá.

19.08.2023 5 z 5


U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

Uff. Tak tohle byla hodně drsná kniha.
Člověku se nechce ani věřit, jaké bezpráví, bolest, týrání si museli někteří lidé vytrpět - a že jich nebylo málo. Co to je vůbec za povahy, že dokáží ubližovat a týrat, svědomí žádné? Kniha je moc dobře napsaná, dobrý a čtivý styl spisovatelky. Historie, která kéž by nás všechny poučila a už se nikdy neopakovala.

14.07.2023 5 z 5


Návrat nežádoucí Návrat nežádoucí Lenka Potůčková

Moc pěkně napsaná kniha, která mi osvěžila historické události. Je smutné vidět, co dokáže člověk člověku dělat. Příběh Marie a Aničky, nelehký, smutný, ale také dojemný. Prvotina, která v mém srdci dlouho zůstane a budu se těšit, že spisovatelka vydá další knihu.

10.07.2023 5 z 5


Mezi dvěma světy Mezi dvěma světy Suleika Jaouad

Hodně silný skutečný příběh. První polovina knihy pojednává o nemoci, o všech strastech, bolestech, beznaději o naději. Druhá polovina o cestování. O hledání sebe sama, o tom, zda se Suleika dokáže vrátit do života před nemocí. Bohužel jsem se dočetla, že v roce 2021 se jí nemoc vrátila.

07.05.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Drsná knížka, která se četla skoro na jeden zátah. Příběh, jak jeden člověk dokáže zničit více lidí a je to o to horší, že lidí blízkých. Kniha o tom, jak se tutlá nechutná pravda a jak se zastrašuje malé dítě, které bohužel nemá v nikom oporu a na strach a bolest je jen samo.

01.05.2023 5 z 5


Stín banyánu Stín banyánu Vaddey Ratner

Nikdy mně nepřestane udivovat, co lidé dokáží jeden druhému dělat a zároveň, co dokáží někteří přežít. V knize bylo spoustu poučení a něžných postřehů, ale také spoustu bídy, hladu, bolesti a bezcitnosti. Pohled na jinou mentalitu a přírodu. To, že všude jsou lidé dobří, vzdělaní, ale také zlí, hloupí a fanatičtí. Tato kniha mi v hlavě bude doznívat ještě dlouho.

29.04.2023 5 z 5


Myší díra Myší díra Simona Votyová

Moc pěkná knížečka, bylo zajímavé sledovat, jak se prolínají osudy různých lidí. Někdy smutno, jindy veselo, dlouho ve mně bude příběh doznívat.

24.04.2023 5 z 5