Jak to celé přežít a nezbláznit se

Jak to celé přežít a nezbláznit se https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427660/mid_jak-to-cele-prezit-a-nezblaznit-se-zlA-427660.jpg 4 38 17

Životní příběh onkologické pacientky a foodblogerky Denisy Cziglové, který rozesmutní i rozveselí, zahřeje i rozladí, pohladí na duši a potěší vaše chuťové pohárky. Prostřednictvím životních milníků autorky se můžete i vy posunout dále, poučit se z již prožitého a uvědomit si, co je v životě to nejdůležitější. Můžete se také zamyslet, jak začnete nový den a co všechno pro sebe uděláte. Část knihy obsahuje rovněž i zdravé recepty, které mohou posloužit jako pomyslné vodítko ke zdravějšímu a třeba i hodnotnějšímu životu.... celý text

Přidat komentář

Mrs.Depp
včera 5 z 5

Málokdy se mi stane, že knihu nedokážu odložit. U této knihy se mi to ale stalo. Ani nevím, odkud Denisku znám, možná z Instagramu nebo z článků, kde se psalo o její nemoci. Po přečtení její knihy je mi ještě mnohem víc smutno z toho, že už několik týdnů není mezi námi tak úžasný člověk, který to nikdy nevzdával, ani když byly všechny prognózy už hodně pesimistické. Je mi smutno z toho, že se tyhle věci musí stávat mladým lidem a ještě víc, když si vzpomenu, že odešla maminka malé holčičky. Deniska pro mě bude navždy inspirací v mnoha směrech, inspirací, že nic se nemá vzdávat a máme bojovat za svůj život a za své blízké, inspirací změnit svůj životní styl a žít zdravěji. Je škoda, že druhou knihu už asi nestihla napsat. Kniha, kterou jsem četla už několikrát a je pro mě asi nejkrásnější a nejvíce inspirující a vždy se k ní ráda vracím je pro mě Vždy s láskou, Petra od Petry Němcové, teď se k ní přidá i tato knížka. Jsem ráda, že do ní Deniska přidala i své recepty, některé chci určitě vyzkoušet. Deniska odešla na nemoc, která mě děsí každý den, protože jsem podstoupila IVF (i přes ten strach z nemoci byla touha stát se maminkou silnější) a moje maminka si rakovinou prošla už 3x. Každý den bojuju sama se sebou, abych se tomu strachu nepoddávala, ale věřím, že každý svůj osud máme daný a nepomůže nám stresovat se tím. Co se má stát, to se stane a mrzí mě, že někdy je ten osud opravdu náročný, ale nezbývá, než žít a užívat si každý den, jen tak jednou můžeme odejít šťastní..

Vendy225
06.09.2023 5 z 5

Tohle byl opravdu silný příběh, na jednu křehkou holku toho život naložil teda dost. Přes všechny strasti a bolesti to nevzdala, statečně se s tím snažila poprat a všechno to přežít. Třešnička na dortu jsou na konci knihy recepty na zdravá jídla.
Takže Deniso: "ať se daří, Evžen ať se už nikdy neprobudí a odteď všechno jen dobré."


claire.dinner
20.06.2023 4 z 5

Denisu sleduju už od dob jejího blogování a jelikož žije ve stejné vísce, tak je mi celkově velmi blízká. Kniha samozřejmě není žádný literární skvost, nicméně jsem moc ráda, že si tentokrát vzala někoho na jazykovou korektoru. Způsob jejího psaní, interpunkce a celkově syntax a gramatika mi na jejím psaní vadily vždy nejvíc.
Kniha je nesmírně čtivá, zajímavá a autorku obdivuju za to, jak se statečně prala a pere s tím, co ji život nakládá. Celý její život a příběh je poutavý, zvládla jej krásně přenést na papír a já byla vlastně trošku smutná, když jsem se dostala na jeho konec. Člověka to donutí o něco více přemýšlet také nad vlastním životem, návyky a stravováním, což je takový příjemný vedlejší a dlouhodobý efekt, který kniha zanechává

Ctenar1202
15.05.2023 4 z 5

Denisa Cziglová je mladá žena, která si ve svém životě prošla opravdu ošklivými obdobími. Aby přiblížila čtenářům svůj život, napsala knihu Jak to celé přežít a nezbláznit se. Denisa je totiž onkologická pacientka. Jednoho dne se jí zničehonic udělalo nevolno a kolotoč obíhání lékařů, hospitalizací, operací, bolestí, zoufání a víry v naději se rozjelo naplno. A Denisina diagnóza? Nádor na mozku...

Denisa svůj nádor pojmenovala Evžen. Evžen, který jí tak moc zkomplikoval život, ale ona se nedala. Z totálního pádu na dno se pomalými krůčky vracela do života. Snažila se ho žít co nejnormálněji i se svými zdravotními problémy. Když už si myslela, že svítá na lepší časy, přišla další rána a další pád. Jako kdyby si Evžen usmyslel, že Denise nedá žádnou šanci.

Autorka popisuje nejen boj s nemocí, ale i její vztahy s muži, rodinou a přáteli. Chápala, že k uzdravení se vede cesta nejen formou léčiv, ale i psychického zdraví a tak se rozhodla zcela překopat svůj životní styl. Začala jíst ještě víc zdravě, hýbala se, snažila se nemít černé myšlenky a vydala se trochu alternativní cestou léčby. Výsledky byly skvělé....byly...v současné době Denisa bojuje jako lvice, protože Evžen se nevzdal a opět se do jejího těla zakousl vší silou...

Příběh v knížce je velice bolavý a připravte se na těžké téma. Je ale dobře, že Denisa knihu napsala, protože popisuje boj s tak těžkou nemocí, která může potkat kohokoli z nás...knížka obsahuje spousty fotografií a na konci i zdravé recepty. A pokud si budete říkat, že Denisu odněkud znáte, tak ano, účastnila se soutěže Masterchef 2019.

Marcela1968
02.03.2023 5 z 5

Knihu jsem začala číst ráno a v 15.30 jsem ji dočetla. Nedokázala jsem se od ní odtrhnout. Neuvěřitelný příběh neuvěřitelně silné ženy. Její životní filozofie, ke které se dopracovala i díky své nemoci, má co říct i zdravým lidem. Díky za tuto knihu, Deniso!

RendyaDav
29.01.2022 5 z 5

Krásně napsaná knížka ,detailně popsáno vše okolo nemoci ,jak vnímala chování doktorů , jak ty vyšetření probíhají. A co může člověka v životě potkat proč onemocní... Že to může být i ta příčina jaké máme rodiče, rodinu jak se k nám chovají, že to má obrovský vliv na onemocnění . Žádné dítě nemůže ustát to když je rodič agresor ,který nejen psychicky ,ale i fyzicky týrá. Kde je alkohol démonem. Sama jsem po vážné nemoci tak vím o čem tady píšu neměla jsem jednoduché dětství kde mého otce ovládal alkohol , protože i můj otec byl v dětství psychicky týraný rodiči , tak pak sám nebyl psychicky v pořádku a utápěl se pitím .Tím že jsem onemocněla tak jsem se začala zabývat příčinami nemocí, a plno věcí jsem si uvědomila a naučila jsem se mít více ráda a vážit si sama sebe. A to proč je můj otec takový , že jsem se dozvěděla od cizích lidí i to jaké měl dětství protože on sám se za to styděl a neuměl o tom mluvit. A začala jsem při nemoci studovat jak vycházet s takovými duševně, psychicky narušenými lidmi a otec byl velice překvapen jak ty metody fungují a omluvil se za vše co nám činil , a úplně se změnil. Že když upadl do komatu tak mi doktoři řekli že tam vš e ze sebe vykřičel , a po probuzení to byl úplně klidný člověk . a měl velkou pokoru. A mě se rakovina zastavila ještě než mi rozjeli léčbu , tak jsem dostala šanci , že jsem ještě tady , až po nějakém čase mi doktor řekl ,že mysleli že tady budu maximálně dva roky. Tak tím chci jenom vyjádřit ať se každý má rád jaký je a nikoho nemáme proč soudit protože nikdy nikoho neznáme tolik -co toho člověka od samého začátku života potkalo , nebo co mu vstoupilo do života ,že je takový... Každý ať si žije svůj život, váží si sám sebe, má se rád a bude dobře na tomto světě... V knize jsou i recepty ,které ráda vyzkouším. Protože i to je důležité kvalitní strava, procházky do přírody. Být sám sebou a nenechat se druhými ovlivňovat.

Akťavs
13.05.2021

Ať má nebo nemá někdo podobnou zkušenost , jako Denisa, tahle kniha je moc důležitá. Obdivuji , jak Denisa bojovala, jak to nevzdala ani v nejhorších situacích, budu na ni dlouho myslet a stále jí držím pěsti! Ve svém mladém věku prožila hodně nepříjemného. Za sebe musím říct, že jsem ráda za svoji změnu způsobu stravování i bez této hrozivé zkušenosti a ostaním přeji, aby včas pochopili , že honit se za konzumem je nesmysl. Otřepaná fráze , že zdraví je nejdůležitější, pořád platí. Jinak souhlasím se všemi ostatními komentáři !!
PS: jsem moc ráda za krásný happyend, který najdete na jejím webu, já budu určitě dál sledovat, co je nového

ivetdos
24.01.2021 4 z 5

Tuhle knížku jsem si chtěla vždycky přečíst, Denisa je pro mě hrdinka a neskutečně silná, inspirativní ženská.
Co si budeme povídat, není to lehké čtení. Chvílemi smutné, ale neskutečně inspirativní. Příběh mi byl vzhledem ke zkušenostem z mého okolí velmi blízký a ještě tím, že jsem z Brna, jsem přesně věděla, o jakých místech a o kom Denisa mluvila a díky tomu pro mě byl její příběh ještě více osobní. Mimo jiné v knížce najdete i nespočet zdravých receptů, které chci jednou vyzkoušet.
Nečekejte jen smutný nebo poučný příběh o tom, jak být lepší člověk díky vážné nemoci. Ano, všechno z toho tam vícemnéně najdete, ale naprosto okrajově, nenásilně a nenápadnou, nevtíravou formou. Denisa si moc nebrala servítky s popisy některých situací, ale její černý humor to často odlehčil :D Co mě hodně překvapilo, byla extrémní čtivost. Příběh letěl, těžko se mi od čtení odcházelo, nenajdete tu hluchá místa. Taky se mi líbilo, jak se Denisa nebrala příliš vážně, napsala věci tak jak je cítila.
Četla jsem už několik knih tohoto žánru, ale tahle byla rozhodně nejlepší. Donutila mě zamyslet se nad sebou, připomněla mi důležité myšlenky, během čtení jsem si dělala poznámky. Hodně se mě celý příběh dotýkal. Člověk vydrží opravdu hodně, nesmí si nechat věci líbit a musí se ozvat, když má pocit, že něco není v pořádku.

ja.knihomolka__
27.10.2020 4 z 5

4⭐️/5⭐️
Denisa v knize představuje své nelehké dětství. Zpočátku jsem si myslela, že to bude kniha na způsob rad do života od influencerky, ale když se začal vykreslovat celý její příběh, pochopila jsem, že jsem se hodně mýlila.

Příběh byl celkově poutavý a čtivý. Vždy jsem se těšila, až se do příběhu znovu položím.

Celá (e-) kniha je hezky zpracovaná. Text je proložený obrázky a citáty. Tím pádem se kniha četla ještě rychleji a vždycky jsem se nad tím zamyslela a pochopila jsem, co se tím myslí.

Co knize ale musím vytknout je to, že mi přišlo, že té negativní nálady je tam až příliš. Ano, Denisa to měla v životě těžké, ale uvítala bych pár vět na odlehčení situace a když prodělala vážnou nemoc, je divné, že řeší takové malichernosti.

Na konci knihy je pár receptů proložených skvělými fotkami. Celkově knihu určitě doporučuji, já sama jsem se nad příběhem zamyslela a teď už se tolik nerozčiluji nad zbytečnostma a jsem ráda za své zdraví. (Ťukám, abych nezakřikla. ;D)

Slečnu obdivuji za její statečnost a výdrž a dotáhnout do konce co se týče nemoci a i nadále Vám fandím.

PrincaListicka
23.09.2020 5 z 5

Musím s ostudou říct, že když jsem tuhle knihu nějaký čas zpátky zahlédla, aniž bych si ji pořádně prohlédla, myslela jsem si, že je to zase jen další kniha plná "rad do života" od nějaké rádoby influencerky. Jak jsem se ale zmýlila!

Tuhle knihu by si měl přečíst každý, kdo je nespokojený se svým životem. Kdo každý den prožívá stres, nervuje se, odbývá se nezdravými jídly a nezabývá se svým vlastním zdravím. A proč? Protože tahle kniha vám:
1. Ukáže, jak můžete dopadnout, pokud se s tím vším nepokusite něco udělat.
2. Ukáže vám, že existuje taky jiná cesta.

Při čtení téhle knihy si člověk uvědomí, jak to, že je naše zdraví to nejdůležitější, není jen otřepaná fráze. Je to fakt.
Taky si uvědomí, že i na tom, že doktoři léčí důsledky a ne příčiny, asi něco bude.
Člověk se sám o sebe musí starat, mít se rád, pečovat o sebe. Necpat do svého těla jedy. Dovolit mu odpočívat, ne být pořád jen ve stresu.
A taky nám ukáže, jak je důležité za to všechno bojovat. Nesmířit se s tím, že to nejde, ale bojovat za to, aby to šlo!

Plus je v knize spousta fotek a taky hromada zdravých receptů!

veriszv
03.09.2020 5 z 5

Kniha o Denise, jejím životním příběhu, nelehkém dětství, a o tom, jak jí do cesty vstoupil Evžen. Evžen je nádor, který si Denisa s humorem sobě vlastním pojmenovala.
Chvilku mi trvalo než jsem si zvykla na styl vyprávění, ale potom se mi kniha četla velice dobře. Navíc se mi kniha moc líbila i po grafické stránce, protože je skvěle doplněna fotkami. Částečně je to i kuchařka, protože nemoc Denisu přivedla ke kompletní změně životního stylu, a tak tu naleznete i pár inspirativních receptů. Denisu obdivuju pro její sílu, přístup s jakým se k nemoci postavila, i to že svůj příběh sdílí. Je to neskutečná bojovnice, protože to, co jí bylo naloženo, je na jeden život vážně hodně!
Jsem moc ráda, že se ke mě kniha dostala, protože má co předat a Denise přeju, ať už je jenom dobře!

stesti.s.knihou
18.08.2020 2 z 5

Musím přiznat, že zpočátku to pro mě bylo trochu rozporuplné počtení - chápu, že v takto mladém věku je prostě strašné bojovat s rakovinou a všemi dalšími nabalujícími se zdravotními potížemi, a že to člověku asi zrovna nepřidá na pozitivních myšlenkách. Někdy mi už ale přišlo, že toho negativismu bylo v knize přespříliš :( Denisa měla pocit, že se jí dějou ty nejhorší věci na světě - špatný přítel, špatný šéf, všichni dostali dovolenou jen ona ne, nezvládla zkoušky, protože byla nemocná a byl na ní nepříjemný otec. Ustřihnutí vlasů kvůli operaci brala jako katastrofu, někde v příběhu bylo dokonce napsáno, že to každá žena pochopí. Pardon, já tedy žena jsem a nějaké vlasy by mi asi byly ukradené v souvislosti s mým zdravím. V tomto výčtu bych mohla pokračovat dlouho. Je pravda, že osud se s Denisou nemazlil, ale podobných příběhů je kolem nás plno a kdyby se měl každý chovat takto negativně, daleko bychom to nedopracovali.
Každopádně mi připadá, že na konci příběhu autorka došla k jistému prozření a sama přiznává, že všechny věci se nám dějí z určitého důvodu. Ten závěr to tedy v mých očích trochu zachránil, nezpozorovala jsem však žádný postupný progres myšlenek v průběhu vyprávění.
Příběh jako takový mě ale “bavil”, pokud takové slovo mohu v souvislosti s léčbou nemoci vůbec použít. Je zajímavé, jak je člověk vlastně zdravý, dokud se nedostane do rukou lékařů a ti do něj nezačnou ládovat jedny prášky za druhýma (sama vím o čem mluvím). Přírodní léčbě fandím a gratuluji autorce, která vše ustála, a přeji hlavně hodně dalšího zdraví!
Kniha v závěru obsahuje spoustu zdravých receptů, některé z nich určitě vyzkouším.

nada3314
29.07.2020 5 z 5

Příběh je napsán velice čtivě, a i když bych to u takové knihy rozhodně nečekala i vtipně, takový roztomilý černý humor alá by Denisa.

Situací a překážek, kterými si Denisa musela projít je neskutečně moc, až se tomu nechce věřit, že život jednomu člověku tolik naložil.

Tato kniha je jedna velká životní jízda, přirovnala bych to k jízdě na horské dráze. Jednou jsi dole a jednou nahoře. Doufám a z celého srdce Denise přeji, aby na konci bylo velkolepé finále a ona Evžena porazila!

Já knihu vnímám jen a jen pozitivně. Zamyslela jsem se nad životem, a i já bych chtěla zkusit trochu zdravěji jíst. Recepty na konci knihy jsou inspirativní stejně jako celý tento skutečný životní příběh jedné milé foodblogerky.

Tuto recenzi ukončím krásným mottem na závěr: Vždycky je to jen na nás, jestli budeme figurkou anebo hráčem ....

Anie94
21.03.2020 5 z 5

Musím říct, že zpočátku jsem byla hodně skeptická a na knížku jsem pohlížela s nějakou tou nedůvěrou. Říkala jsem si, že to bude taková ta typická blogerská knížka, která nemá žádnou přidanou hodnotu. Ale to jsem se šeredně mýlila.
Na začátku mi slečna Denisa byla hodně nesympatická (pardon, omlouvám se). Hlavně se svým perfekcionismem, honbou za úspěchem, penězi a touhou dokázat všechno na světě. Ale později, když se projevila její nemoc se to srovnalo, a já hltala každé její slovo. Obdivuji slečnu za její výdrž, statečnost a touhu se se vším tím poprat, bojovat a jít dál, vyléčit se z nemoci. Život se s ní tedy opravdu nemazlil a o to víc jí obdivuji, že se s tím vším dokázala poprat. Vlastně obdivuji všechny onkologické pacienty, kteří se dokážou zase postavit na své vlastní nohy, vrátit se k tomu co milují, nebo si najít nové zájmy a plnohodnotně tak naplnit svůj život. Aspoň tedy ten čas, který jim zbývá.

Na knížce se mi hodně líbilo grafické zpracování. Příběh byl vhodně doplněn fotkami, jednotlivé kapitoly byli proloženy citáty, které krásně korespondovali s dějem. Příběh byl hodně čtivý, stránky ubíhaly pod rukama a já se nemohla dočkat až zjistím, jak to bylo dál.

Jediné co bych vytkla byl místama hovorovější jazyk, ale chápu, že to má být autentický příběh ze života a asi by působilo divně, kdyby autorka najednou mluvila stoprocentně spisovně. Co mě tedy trošku rozčilovalo byli smajlíci (:-D) mezi textem. Ale to na mém nadšení z knížky nic nemění.

Na konci najdeme pár receptů na zdravé recepty, které jsou doplněné opravdu moc krásnými fotkami. Už se nemůžu dočkat, až některé vyzkouším.

Za mě tedy rozhodně jedno velké doporučení a klobouk dolů před autorkou, že se dokázala s nepřízní osudu takto popasovat.

blonďatá.luc
18.02.2020 5 z 5

Denisa ve své knize představuje svůj příběh - vzpomíná na nelehké dětství i na dobu, kdy se poprvé seznámila s Evženem. Evžen je (respektive možná byl) její nádor, nádor, který jí změnil život. Postupně nás seznamuje s léčbou, kterou postupovala - s těmi lepšími dny i s těmi horšími - a taky s tím, do jakých trablí se vlastně dostala. Netrvalo to moc dlouho a já měla slzy v očích. Denisin příběh mě naprosto polapil - nemohla jsem přestat číst. Pořád jsem tak nějak čekala, kdy se všechno obrátí, kdy ustanou zdravotní problémy, a Denise se bude dařit, bude si moci jít za svými sny. Bylo to pořád jako na houpačce, a to jsem její příběh pouze četla. Při čtení jsem si opět uvědomila, jak může být zdraví vrtkavé a čím vším ho vlastně ovlivňujeme... Možná by se mohlo zdát, že kniha je "jen" vyprávěním nelehkého života jedné mladé bojovnice (i když i to by bylo dostačující), ale obsahuje i několik receptů spadajících do zdravějšího životního stylu. Jsem moc ráda, že jsem se do čtení pustila - byť nějaké pasáže byly hodně obtížné - a vám doporučuji si ho přečíst taky (pokud si chcete přečíst motivující příběh z českého prostředí), navíc koupí knihy přispějete na pacienty z onkologického oddělení.

Aneta13
11.01.2020 4 z 5

Na tuto knížku jsem se velmi těšila a přečetla jsem ji skoro hned. Denisa je neskutečná bojovnice. Čím vším si tak mladá holka musela projít je ohromující. Hrozně se mi líbí její styl popisování a vyprávění.
Jediné za co jsem vzala jednu hvězdičku a velmi mě to zklamalo je to, že skoro celý příběh už psala na svém blogu a do své knížky to pouze skopírovala. Četla jsem tedy její příběh dvakrát a nic nového se moc nedozvěděla. Ale zase co by měla jiného vymýšlet. :D

EvaXxX
05.01.2020 4 z 5

Určitě stojí za přečtení, ať už jste zdraví, nebo nemocný.. ideální do nemocnice :-D
I když se musím přiznat, že už jsem se těšila, až to dočtu...... občas mě tam štvalo, jak se pár věcí opakuje pořád dokola, a chvilku to bylo zbytečně zdlouhavé......

Ale když to zhodnotím celkově, tak to rozhodně do sebe něco má a člověk si začne vážit života....

Štítky knihy

kuchařky rakovina, nádory autobiografické prvky zdravý životní styl

Autorovy knížky

Denisa Cziglová
česká, 1987 - 2024
2019  88%Jak to celé přežít a nezbláznit se

Kniha Jak to celé přežít a nezbláznit se je v

Přečtených52x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce24x
Chystám se číst29x
Chci si koupit5x