Veterinářka vypráví

Veterinářka vypráví https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524026/bmid_veterinarka-vypravi-659d162fb76d1.jpg 5 27 13

Knížka ze života veterinářky Lýdie Sukové a jejích zvířecích pacientů si získá srdce každého, kdo má rád zvířata. Poznáte osudy koní, kteří statečně bojují o život, budete chytat aru v nákupním centru, dopékat štěňata v troubě nebo operovat mravenečnici. A bude vás to bavit!

Přidat komentář

n.ugettka
29.01.2024 5 z 5

Knížka je velmi poutavě napsaná. Jeden zajímavý příběh za druhým. Některé příhody zůstávaji v hlavě a neda se nad nimi nepřemyšlet. Jako napřiklad těžký život veterinaře, kterému práce nikdy nekončí a těžké rozhodování mezi volným časesm, s rodinou nebo další cestou za pacientem. Nebo popsané nepochopitelné chování některých majitelů zvířat, i když jim na zvířatech záleželo.
Knihu urcitě doporučuji dál. Pro děti vhodná není.
Jediné nedostatky knihy je chybějíci ucelenost příběhů, nebo zakončení knihy. A taky kratký rozsah stran, kniha by mě bavila mnohem déle.

Martin_Eli
18.12.2023 5 z 5

Vynikající kniha, slušena by jí o něco větší ucelenost a hlavně delší délka., čtenář to zhltne poměrně rychle. Tématicky létáme od koní směrem k zoologické zahradě, obojí je ale velmi napínavé.


Vendy225
05.12.2023 5 z 5

Skvělá knížka a já chci její pokračování.
Příběhy různých zvířat a veterinářky Lýdie mě nadchly, některé rozbrečely, jiné rozesmály v mnoha případech poučily. Na knížku jsem přišla díky rozhovoru Lýdie s Luckou Výbornou a už tam na mě paní veterinářka působila sympatickým a živelným dojmem. A tím, že si knihu i sama skvěle ilustrovala, tím mě dostala úplně. Každému ji doporučuji.

4345
28.11.2023 5 z 5

Krásná kniha plná veselých i smutných příběhů z praxe paní veterinářky. Vyprávění vás velmi pravděpodobně vtáhne do děje a to hlavně ty, co si už pár takových vítězství a proher se svými zvířecími parťáky prošli.

zuzanaJmQE
19.11.2023 5 z 5

Jako dítě jsem milovala Geralda Durrella a hltala všechny jeho díla,
tato kniha mě nadchla úplně stejně.
Nejenom, že je úžasně čtivá, ale je především plná neskonalé lásky ke zvířatům a protknuta inteligentním humorem, byť některé povídky ukazují i stinné stránky veterinární praxe. Klobouk dolů.

JaninaBohu
16.11.2023 5 z 5

Paní doktorku znám osobně a o práci veterináře v terénu jsem neměla coby majitelka postaršího dušného poníka žádné iluze. Vím, jaké to je, brodit se k pacientovi v zimním šeru půlmetrovou vrstvou bahna, které vám zouvá holínky, zkřehlými prsty se mu snažit nabrat krev, aby vám posléze vyrazil zkumavku se vzorkem z ruky a šlápnul na ni. Vím, k jak bizarním situacím dochází, a také vím, jak těžké je pak vyprávět někomu nezúčastněnému, co se přihodilo, aniž by si ťukal si na čelo. Přestože se považuji za insiderku, co už něco zažila, spousta příběhů v knize mě překvapila a velmi, velmi pobavila. U ary a srnky, co sežrala chlebíčky, jsem se smála nahlas, to prostě nevymyslíš. K potěšení z knížky nemalou měrou přispěl i svěží vypravěčský styl, povídky se čtou samy, a popravdě nechápu, že autorkou ilustrací je při její vytíženosti paní doktorka sama. Představuju si, že v kravíně nabere krev, zrentgenuje pár velkých noh, odrodí několik mláďat, umyje si ruce ve škopíku a rychle naskicuje základ pro akvarel. :)
Knížka je prostě boží, škoda, že je tak krátká. Snad bude pokračování. Mimo jiné i proto, abych u dalšího dílu mohla dořešit odpověď na otázku, jestli se homo sapiens jako druh opravdu liší od zvířat tak zásadně, jak si myslí. Zatím mám dojem, že ne.

Ježek007
31.10.2023 5 z 5

Knížku si koupila moje žena a já do ní jen tak nahlédl, když ji nechala ležet na stole. Otevřel jsem ji v půlce, náhodně na jednom z příběhů, a nemohl jsem přestat číst. Jenom jsem koukal, co všechno dokáže doktorka zvládnout a jak to dokáže podat. Humorně, s nadhledem, adrenalinem. Fakt stojí za to. Vracel jsem ji ženě jen nerad a postupně dočítal po chvilkách. Akorát jedno doporučení mám - ač ilustrace mohou působit dětsky, kniha pro děti rozhodně není, příběhy jsou syrové, občas velmi smutné, tipuju od 12 dál, pro mladší určitě ne.

Enigma11*
25.10.2023 5 z 5

Na tuto knihu jsem se těšila a pak předčila má očekávání. Krátké, velmi čtivé povídky, které čtenáře vtáhnou do děje tak, že po přečtení každé z nich touží po další. Jsou v nich emoce i klid, touha i realita, boj i pokora, cesta i cíl, humor i vědění a profesionalita. Myslím, že v těch příbězích je mnohem víc než samy autorky tuší.... Je mnoho knih, které stojí za přečtení, ale ne všechny je nutné vlastnit (stačí půjčit a přečíst). Tuto knihu ale opravdu stojí za to mít doma, protože je krásné se k jednotlivým povídkám vracet.

ctenarAnnaP7RJ
25.10.2023

Jakožto zapřísáhlý nečtenář musím uznat že při čtení této knížky jsem překvapila i sama sebe.Knížku jsem přečetla během tří dnů a to jsem se kolikrát k některým povídkám i vracela.Knížka je napsaná velice chytlavým stylem a absolutně vás vtáhne do děje,načež mi přišlo že vedle paní veterinářky stojím a řeším případ s ní.
Naprosto úžasná knížka,všem milovníkům zvířat doporučuji!

VišeňDarinka
18.10.2023 5 z 5

Jedním dechem jsem knížku přečetla a k některým příběhům se postupně i vracím, protože je v nich tolik emocí... Brečela jsem už u předmluvy, příběh kobylky Akiry je plný lásky, boje o návrat do života až po emoce toho nejtěžšího rozhodnutí. A po tomhle silném příběhu přijdou další, některé opravdu vtipné (nahánění papouška Ara v Albertu, autorka jedoucí po břiše na laně za krávou), jiné adrenalinové, další smutné, některé drsné. Všechny jsou nesmírně čtivě napsané. Už vím, co přinese mým rodičům Ježíšek. Naprosto úžasná kniha pro každého, kdo má rád zvířata.

Dominika747
18.10.2023 5 z 5

Naproto skvělá knížka, která vám nabídne pohled do praxe terénního veterináře. Příběhy mají emoce - smích, radost, zděšení, smutek... to vše a mnohem více. Změnilo mi to pohled na práci veterináře. Rozhodně doporučuji přečíst! Nebudete litovat.

Julie Laskova
13.10.2023 5 z 5

Velmi povedená knížka, která vypráví opravdové příběhy o naší krásné ale náročné profesi. Od všeho Vám dá trochu čuchnout- vtipné situace, smutné, frustrující až zoufalé, občas ale zasvítí světlo naděje, když se něco náročného povede. Různě laděné příběhy se svižně střídají. Doporučuji na dlouhé zimní večery a těším se na druhý díl! ;-)

Zuzka79
13.10.2023 5 z 5

Úžasná knížka, čte se jedním dechem, vřele doporučuji všem, já jí přečetla za večer, protože jsem nemohla přestat a těšila se na další příběhy, za knížku děkuji moc paní doktorko

Štítky knihy

veterinární lékařství

Autorovy knížky

Lýdia Suková
slovenská, 1984
2023  96%Veterinářka vypráví

Kniha Veterinářka vypráví je v

Právě čtených2x
Přečtených41x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených6x
Knihotéce6x
Chystám se číst28x
Chci si koupit7x