Zachraň mě

Zachraň mě https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495038/bmid_zachran-me-68b-495038.png 5 39 14

Hlavní hrdina příběhu je obrovský neapolský mastif, kterého rodina odložila poté, co jim z roztomilého štěňátka nečekaně vyrostl. Vyhladovělého a zuboženého ho v útulku objeví autorka, když pátrá po psím hrdinovi do role Tesáka ve filmu Harry Potter a Ohnivý pohár. Jde o lásku na první pohled, avšak do natáčení filmu zbývá už jen pár měsíců a výcvik na filmovou hvězdu není hračka.... celý text

Literatura světová Romány Příroda, zvířata
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Rescue Me


více info...

Přidat komentář

Vendy225
15.10.2023 5 z 5

Nádherná kniha, která rozesmutní, rozveselí, poučí. Je tam ukázka, jak by se lidi ke zvířatům chovat neměli, ale také to, že existují lidé, kteří mají ke zvířatům vztah nádherný. Mezi ně patří i cvičitelka zvířat a zároveň autorka knihy. Tato kniha určitě potěší všechny milovníky zvířat a v neposlední řadě Harryho Pottera. Knihu budu určitě doporučovat dál a přečtu si i druhou knížku od autorky.

Maki229
30.08.2023 5 z 5

Knihu mi přinesla sestra, když jsem se zotavovala po náročné operaci. Poznamenala, že není o Harry Potterovi, jen z prostředí natáčení filmů o něm a je úžasná. Z mé strany vůbec nic proti Harrymu Potterovi, jen nejsem žádná skalní fanynka, asi už jsem starší ročník...ovšem moji synové i moje sestra ho četli, když sem poprvé přišel. Všichni milujeme zvířata, neodpustím si, že moje sestřička je veterinářka :-). Kniha mě uchvátila, jedním slovem NÁDHERA!


oolinkaa
01.08.2023 5 z 5

Nádhera . Četlo se to samo . Dozvěděla jsem se plno nových informací. Doporučuji přečíst

Jajina564
12.12.2022

Krásná a smutná kniha o osudu opuštěného psa...

gordon13
04.12.2022 5 z 5

Úžasná a strašně zajímavá kniha o výcviku zvířat, hlavně tedy jednoho, pro film.
Paní Julie musí být neskutečná dáma! Moc pěkné!

KájaKoxík
01.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Jako fanoušek série knih o Harry Potterovi jsem na tuto knihu narazila náhodou a nemohla ji nepřečíst. Kniha je velmi milá a příběh pěkně utíká, jen se v některých částech autorka trochu opakuje (pokud je to pro vás čtení na jeden večer jako pro mne, je to hodně vidět). Celkově hodnotím 5 z 5.

SPOILER - OBSAH
Autorka Julie Tottman cvičí zvířata nejen pro filmy HP. Knížka je o novém Hagridově Tesákovi, neapolského mastinovi. Předchozí psí herec Hugo už musel odejít na filmový odpočinek, a tak Julie měla za úkol sehnat nového. Povedlo se jí najít v útulku týrané roční štěně stejné rasy. Autorka se především snaží do filmů obsazovat zvířecí herce, ke kterým nebyl osud tolik nakloněn a často se jedná o zvířata z útulků.
Novým Tesákem se má stát Herekules, podvyživený a nevychovaný pes. Jenže i přes obrovský váhový deficit, je pes skvělým společníkem, na lidi nezanevřel a ač to proto toto plemeno není běžné, lidi přímo miluje (hlavně děti). Díky jeho veselé povaze dostane nové jméno Monkey.
Autorka nás provede péčí o zbědovaného psa, základy výcviku, natáčením Ohnivého poháru i léčbou torze (otočení) žaludku. Během čtení se dozvíme i o tréninku dalších zvířecích hvězd které hrály Hedviku, Křivonožku, Paní Norrisou a dalšími. Také si odskočíme do Monkeyho role v dalším filmu remake Lassie.

ikul
10.10.2022 5 z 5

Příběh Monkeyho alias Tesáka z filmu Harry Potter je již druhou knihou, kterou jsem od autorky četla. První byl příběh Pickles z filmu Co ta holka chce. Oba příběhy mi přiblížily práci trenérky filmových zvířat, která miluje zvířata a mnohdy pro ně riskuje i svůj vlastní soukromý život. Smutné osudy obou pejsků naštěstí skončily právě tím, že je Jill objevila. Měli štěstí.

lenyleny
14.09.2022 5 z 5

Filmy Herry Potter jsem nesledovala, ale kvůli této knize jsem se na dva z nich podívala. Všichni zvířecí herci byli senzační i Tesák. Já prostě knihy o psech miluji a ani tato nezklamala. No a foto na obálce je velmi výmluvné. To si člověk musí knihu vzít a přečíst.

Arkagas
07.09.2022 5 z 5

(SPOILER) filmového Harryho Pottera známe všichni. Všichni víme, že v něm vystupuje spoustu zvířat, ale málokdo ví, kde se tahle zvířata vzala a jak byla cvičena. Julie Tottman je ve filmovém světě velice známé jméno - cvičí zvířata pro film přes 25 let a o zkušenostech by mohla vyprávět. Knížka primárně vypráví příběh Hagridova filmového Tesáka, neapolského mastina, který byl už na svou roli zvyklý, ale kvůli stáří musel role nechat. A Julie měla za úkol sehnat nového. Když našla v útulku týrané roční štěně stejné rasy, okamžitě se zamilovala, ale nevěděla, zda tohle bude vhodný pes pro film. Původní Herkules, jak ho pojmenovala rodina, která se ho zbavila byl přejmenován na Monkeyho pro svůj obrovský temperament a jak se ukázalo, byl to filmový pes tělem i duší. Julie nás provede nejen jeho léčbou a zařazením do tréninků, ale i natáčením na place a vtipnými situacemi, které dokázal na place vytvořit. Knížka je navíc primárně příběhem Monkeyho alias Tesáka, ale dozvíme se zde i o cvičení dalších zvířat pro HP - věděli jste, že na place bylo například opravdu 250 živých sov a nebyly dodělány počítačově? Nebo že většina tarantulí je opravdu živá, kdy jich pro film bylo objednáno přes 300 a dokonce s nimi pracoval speciální cvičitel pavouků? Spousta zajímavostí Vás v téhle knize rozhodně nemine :)Na konci si každý milovník psů a zvířat obecně dost pobrečí, ale za přečtení rozhodně stojí. 
Moje hodnocení: 10/10

angelak
25.07.2022 5 z 5

Užasná knížka stejně jako Vezmi mě domů

Betti
15.07.2022 5 z 5

Monkey byl úžasný a temperamentní pes, který se dostal z bídného života na celebritu filmu Harry Potter. Jeho příběh je velmi inspirativní a doporučuji hlavně milovníkům Harryho Pottera, pokud se chtějí dozvědět něco více o zákulisí z jiného pohledu.

Renike
10.07.2022 5 z 5

Naprosto souhlasím s čtenářkou Sappan, obě knihy autorky pohladí duši. Doporučuji.

Baru16
03.07.2022 4 z 5

Životní příběh Monkeyho a Julieina láska k němu na konci dojme, stejně tak jako nadchne nejen fanoušky Harryho Pottera. Roztomilá jednohubka na odpoledne.

"Bez ohledu na svět kouzelníků byl pro mě skutečný zázrak tohle."

sappan
08.06.2022 5 z 5

Opět příjemné čtení, stejně jako u knížky Vezmi mě domů - doporučuji k přečtení obě, krásně pohladí duši.

Autorovy další knížky

Julie Tottman
anglická
2021  98%Vezmi mě domů
2022  97%Zachraň mě

Kniha Zachraň mě je v

Právě čtených1x
Přečtených47x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených8x
Knihotéce57x
Chystám se číst31x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x