uzivatel9575 uzivatel9575 komentáře u knih

☰ menu

Vysněný cíl Vysněný cíl Kate Stewart

Ve mně se tahle série tak pere. Miluju a nenávidím ji zároveň. První díl byl tak záhadný, nabytý a pro mě něčím úplně novým a od prvního dílu jsem se přidala do tábora Sean a Dom.
Druhý díl ač ho všichni vyzdvihují, tak pro mě byl poměrně velkým zklamáním. Co se týče Havranů, začalo to být zajímavější to ano, ale co se týče hlavní hrdinky, tak bych jí dala pár facek. Zamilovaná až po uši, ale prostě svým klukům nevěří ani nos mezi očima, tak se jim strašně pomstí tím, že se nechá svést někým dalším.. Co to je sakra za lásku? :D takže když přijdou Dom a Sean zpět na scénu, tak se mi zlomí srdce s nimi poprvé. Podruhé se mi zlomí s Dominikem a já mám ještě větší zlost na ty dva nově utvořené sobce a to jejich vyklikané souznění jim prostě nepřeju :D
Takže jakkdyby to autorka vytušila a přišla s 3. dílem, který se za mě zase vyrovná prvnímu. Náhled do Havranů z pohledu Tobiáše, co a jak se dělo, jaký Tobiáš opravdu je a jakou má minulost s Domem a Seanem mi aspoň trochu upravilo pohled na něj. Hltala jsem každý flashback! Takže sice jsem Toba vzala na milost, ale moje láska stejně patří někomu jinému. Cecílie si za mě se svým postojem nezasloužila ani jednoho z nich. Já bych vám kluci věřila a počkala na vás!!! :D

24.04.2024 5 z 5


Světlo v plameni Světlo v plameni Jennifer L. Armentrout

Když jsem začala číst druhý díl a byla asi tak na 200. stránce, tak jsem si říkala, že dám jednu hvězdu za sympatickou ústřední dvojici, že to není jinak snad možné.. Tak moc nenaplněný potenciál! Z neustále se opakujícího scénáře a dialogů už bylo nejspíš trapně i ústřední dvojici, že si z té vší nudy začali spolu užívat, aby tomu aspoň na chvíli unikli.. Díky bohu za to, protože se začal rozvíjet vztah mezi nimi a děj se konečně rozjel! A to nemyslím jen tou neustálou kopulací :D zkrátka se konečně rozjelo solidní fantasy a já nakonec naopak strhávám jednu hvězdu za tu první třetinu a jdu kontrolovat, kdy vyjde další díl :)

12.04.2024 4 z 5


Ve stínu popela Ve stínu popela Jennifer L. Armentrout

Spousta lidí přirovnává autorku čtivostí knih k Maasové.. Já ale půjdu asi proti většině a nesouhlasím. Ano, je tu poměrně vysoká podobnost mezi postavami, ale je to jako napodruhé vylouhovaný pytlík od čaje. V knize mi hrozně moc chyběla jakási jiskra, kterou v sobě knihy od Maasové mají, která vás nutí číst a nejíst, nepít a nespat, dokud nemáte přečteno. Ačkoliv ústřední dvojice mi je velmi sympatická, svět dobře vymyšlený, tak kdyby se jim ubrala polovina stále se dokola opakovaných dialogů, tak by to celé fungovalo možná lépe. Těžko říct. Ale stejně jdu dál a uvidíme, co přinese další díl.

03.04.2024 3 z 5


Zvonkohra Zvonkohra Eliška Václavíková

Naprosto nádherná kniha. U povídek jsem se buď smála nebo zatlačovala slzy. Každá povídka je navíc doplněná skladbou, kterou si přehrajete pomocí QR kódu, takže tím i kniha získává na originalitě. Možná to bylo trochu najivní, jak se tady píše, ale čemu to vadí? Příběh o tom, jak bezelstně předat dobrý skutek a tím rozjet eskapádu činů, které vám mohou v budoucnu i zachránit život. Těším se na další knihu autorky.

19.03.2024 4 z 5


Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

Vezměte Dámský gambit od Netflixu, přidejte trochu dnešní doby, vtipu a dostanete naprosto skvělý a svěží příběh. Jak já se bavila! Bála jsem se, jaké to bude, když to je pro mladší, ale musím říct, že mě ta kniha bavila stejně, jako předchozí dvě. Chtěla bych vyzdvihnout snad všechna přirovnání, která jsou v knížce použita, protože tak moc jsem se už dlouho nezasmála!

12.03.2024 5 z 5


Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

To bylo tak kruté, napínavé, vzrušující, prostě skvělé! Líbí se mi zde vytvořený svět a dost se mi líbilo, že se děj odehrává v Budapešti a sem tam je zmínka o Praze. Kniha je nabytá a ten konec? Běžím pro další díl!!

08.03.2024 5 z 5


Nové vyhlídky Nové vyhlídky Lilly Lucas

Jak já bych chtěla jet do Green Valley pro svoji lásku! Tahle série je tak milá, mám ráda všechny postavy a jsem ráda, že s nima jste pořád v kontaktu i s dalšími díly, které už nejsou o nich. Annie a Cole byla další dvojice, která chytla za srdce a získali si mě mnohem více než Noah a Elara.

27.02.2024 5 z 5


Anonymní dívka Anonymní dívka Sarah Pekkanen

Vzhledem k hodnocení jsem neměla velká očekávání a musím říct, že jsem byla příjemně překvapená! Jedna z knih, která se rozjela tak, že nešla odložit a do konce knihy jsem si říkala, jak tenhle bizár asi skončí..

24.02.2024 5 z 5


Rty s příchutí vína Rty s příchutí vína Aleš Novotný

(SPOILER) Takhle kniha nadchne hlavně generaci Z. Spousta genderových vztahů, plačící kluci, feministka s aktivním hlásáním práv.. Je to napsané citlivě a dobře.
Nicméně já jsem čekala asi víc podle hodnocení. Nesedl mi nespisovný jazyk, ač se jedná o dění na Moravě a autora z Valtic, který je protkaný asi třemi nářečnými větami, které pak působí jak pěst na oko. Víc by se mi klidně líbilo, aby spisovatel napsal knihu z pohledu kluka. Z pohledu holky je každá druhá. A ta erotika.. Nějak jsem tomu nevěřila a přišla mi zbytečná. Takže tři hvězdy za poselství o mysoginii, ale víc bohužel ne.

31.01.2024 3 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Skvělá, napínavá kniha, ale strhávám jednu hvězdu za úplný konec. Trochu mi ten bizár zkazil dojem z celé knihy. Ale i tak jeden z lepších thrillerů, co jsem četla.

28.01.2024 4 z 5


Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Je to má druhá kniha z této série od autorky a příběh byl dost uniformní s první knihou. Nicméně i tak byla kniha čtivá a lepší z těch dvou. Co musím autorce nechat, chci ihned po přečtení knih koupit letenky a jet do vybrané země :)

28.01.2024 4 z 5


Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Tak jsem zase beznadějně zamilovaná do knižního chlapa.. Proč jsou v těch knihách tak dokonalí?? :( :D
Ale ke knize.. Od začátku jsou samozřejmě karty odkryty, jak vše dopadne, ale ta cesta k tomu je vtipná, milá, svižná a v této knize i poměrně erotická :D prostředí vědců se mi líbí čím dál víc a říkám si, proč nás tohle na technice taky neučili.. Chci taky dělat helmy v NASA!! :D proste super čtivá kniha! :)

31.12.2023 5 z 5


Odstín smrti Odstín smrti Bianca Iosivoni

U téhle série mě baví, že neskutečně odsejpá. Žádné zbytečné zdržování :D chemie mezi Roxy a Shawem mě bavila a jak na konci knihy říkají samy spisovatelky, je mi líto, že jejich příběh se touto knihou uzavře. Nicméně konec se parádně rozjel a jsem zvědavá na další díl :)

26.12.2023 5 z 5


Krev a med Krev a med Shelby Mahurin

Tak takhle se nutit do četby jsem musela naposled při maturitě do povinné četby některých ruských spisovatelů :D říkala jsem si, že to tak špatné určitě nebude jak se píše, ale ono to bylo ještě horší.
Tak ukňouranou a toxickou ústřední dvojici jsem snad ještě nezažila. Některé scény byly napsané dost chaoticky a nepřesně, že jsem si kolikrát říkala, že mi muselo něco ujít, ale ono neušlo. Ač nerada nechávám série nedotčené, u téhle tomu tak bude.

18.12.2023 1 z 5


Nenávist Nenávist Chris Carter

Knihám od Cartera nejsem nikdy schopná dát plný počet, protože jsou taaak strašně brutální, ale nejde se odtrhnout :D
Tady ale poslední hvězdička chybí, protože navázal na svou snad nejlepší knihu a s Lucienem to měla být zas pecka, ale chyběla mi tam nějaká jiskra. Rozjezd super, ale pak docela dost okecávání a chybí mi tam víc Hunterova odhalování a přicházení věcem na kloub. A závěr.. Na mě asi až moc splácaný.
Ale přečteno jedním dechem, jak jinak u něj :)

14.12.2023 4 z 5


Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Konečně! Konečně bezostyšně plný počet hvězd v téhle sérii. S nultým dílem zatím nejlepší knihy. Chtělo se mi u toho smát, brečet, masakr! Závěrečná bitva byla naprostý Top! A příběhy všech byly Aaaach No prostě konečně si to sedlo a už jsem rozdýchala i ten trapnopubertální rozchod Celaeny a Chaola :D

22.07.2023 5 z 5


Poslední tóny z krypty Poslední tóny z krypty Alan Bradley

Opět do poslední chvíle jsem nevěděla, kdo je vrah. Skvělý příběh malé holky, která propadla chemii.

18.04.2023 5 z 5


Rod nebes a dechu Rod nebes a dechu Sarah J. Maas

Slabší než první díl, dost se to táhlo a 4. hvězdu dávám kvůli zakončení, které by mohlo pokračování naprosto epicky vyhnat opět do nebes!

05.03.2023 4 z 5


Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Ach můj Bože!!! Úžasné, dokonalé, jsem z toho naprosto unešená. Začala jsem od Maasové Dvory a těžce nesla, že skončily a další díly jsou zatím v nedohlednu, ale tohle! Skvělá fantasy detektivka, která se četla úplně sama. Jediné co mi vadilo byl nespisovný jazyk, ale čert to vem. Skvělé!

27.02.2023 5 z 5


Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Podle recenzí jsem neměla žádná očekávání, ale tenhle díl je za mě skvělé zakončení i kdyby čtvrtý díl nebyl (ale jasně, že jdu hned na něj :D ) Jde o nahlédnutí do běžných životů postav, které dokouzlí jejich linky.. A ač všichni tady haní Nestu, tak v některých situacích bych chtěla mít její ledový klid a řešit tak situace! Za mě je skvělá a mezi těmi sluníčkovými postavami je vlastně příjemná změna

17.01.2023 5 z 5