Poslední tóny z krypty

Poslední tóny z krypty https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389128/bmid_posledni-tony-z-krypty-1OS-389128.jpg 5 74 18

V Bishop’s Lacey se blíží Velikonoce a v kostele sv. Tancreda se připravuje otevření hrobu světce, po němž byl pojmenován. Flavia de Luce chce exhumaci přihlížet osobně, když je však hrob otevřen, neleží v něm tlející ostatky svatého Tancreda, nýbrž mrtvola nedávno zesnulého místního varhaníka, pana Collicutta. Kdo ho připravil o život a proč se církevní hodnostáři snaží vykopávky zarazit? Flavia se opět vrhá po hlavě do vyšetřování.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro děti a mládež
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Speaking from Among the Bones , 2013


více info...

Přidat komentář

uzivatel9575
18.04.2023 5 z 5

Opět do poslední chvíle jsem nevěděla, kdo je vrah. Skvělý příběh malé holky, která propadla chemii.

Allla9
17.04.2023 4 z 5

Asi jsem měla začít číst od prvního dílu. Budu to muset napravit.


Bubo19
31.01.2023 5 z 5

Další skvělý případ, který vyřeší Flavie díky své inteligenci, nebojácnosti a znalosti chemie. Tentokrát se děj odehrává z velké části v kostele a hlavní roli hrají varhany a ostatky svatého Tancreda. Máme tady vraždu, loupež i nějaké to tajemství, Flavie se zkrátka nenudí. Jako v každém díle této série se mi líbí ta barvitost jazyka, chemické pokusy, ale taky svérázné postavy a atmosféra anglické vesnice. Opět je to za pět hvězdiček.

zazvorka
13.01.2022 5 z 5

Původně jsem sice chtěla počkat, než je mně doputují všechny díly a začít od prvního. Nevydržela jsem a vcelku mi to nevadí. Moc se mi tohle čtení líbí! Je tam vše, co mne na knížce těší - tajemství, krásný jazyk, květnatá přirovnání, prostředí románové anglické vesnice, svérázné postavy, zajímavé informace všeho druhu a samozřejmě - Flavia, mimořádně nadaná a strašlivě podnikavá. K tomu její nestandardní rodina a spol. Rozhodně to není četba při menší děti, ale pro dospívající i dospělé ano - myslím, že každá věková kategorie si odnese něco trochu jiného. Všem série asi nesedne, je tam dost popisných pasáží, já ji ale zařadím mezi srdcovky své knihovny.

JAnD
02.01.2022 4 z 5

Po přečtení prvního dílu jsem se do dalších pouštět nechtěl, ale bylo mi to půjčeno z knihovny. Hrdinka stále podivná, do toho jakási rodinná záhada, ale četlo se mi to lépe, než první díl, dokonce si možná časem přečtu další...

111moni
17.08.2021 5 z 5

Všechny knihy S Flavii Sylvií de Luce jsou ..krásné, i přes tu "sem tam " mrtvolu jsou úžasné svým klidným příběhem, nikde nejsou šílené honičky, kulky, co minou, gauneři, co se vynořují...Jen mrtvola Flavia a inspektor Hewitt, který by bez Flawie byl samozřejmě bezradný.
A protože máme Google, budeme si držet palec, aby přišly další díly.

Guarnere
20.02.2021 5 z 5

Flavie a s ní i celé osazenstvo Bishop's Lacey baví i tentokrát. Všechny postavy jsou skvěle vykreslené a dokonale uvěřitelné. A k tomu ty neotřelé popisy a přirovnání. Autorovi stačí opravdu málo, aby vyvolal kýžené emoce: "Žádná madona nikdy nehleděla na své děťátko tak něžně; žádná nevěsta nikdy nevzhlížela ke svému ženichovi s takovou láskou jako nyní Cynthia Richardsonová ke svému manželovi. Málem mi do očí vyhrkly slzy."
Taky mě moc baví personifikovaná Gladys. "Gladys se obvykle nezamlouvalo, když si zamokřila blatníky, ale za takového dne, kdy její gumy zpívaly na mokrém asfaltu a vítr nás tlačil do zad, přestávala být cimprlich."
No a poslední věta je jen skvělou pozvánkou k dalšímu dílu.

Ridley
06.02.2021 5 z 5

Znáte Flavii? Neuvěřitelná holčina, tentokrát opět narazila na mrtvolu jen tak, ale musela zachránit slepici, vyleze z hrobu celá od bláta a otevírá dvířka šperháčkem z rovnátek...fakt mě baví

MarMarMar007
04.11.2020

ZASE. Nechci začínat jako všichni ostatní, ale jinak to není možné. ZASE ÚŽASNÁ FLAVIE DE LUCE.


PS: taky trochu šílená

TeraBla
25.10.2020 4 z 5

Opět skvělá Flavie de Luce. Možná zatím nejlepší díl. A poslední věta mě dost rozhodila a těším se na další knihu. Moc nechápu, proč se tato kniha nachází v dětském oddělení pro základní školy. Celá série mě moc baví, skvělý humor, chemické rovnice, nápad,akce a napětí.

alibaba72
23.10.2020 3 z 5

Flavie mě tentokrát vlastně trochu nudila, to bylo tak překombinované až jsem se ztrácel. Doufám, že nemá tato série klesající tendenci. No co už, další díl mám koupený tak ho prubnu a třeba bude opět skvělý.

Tereyciiik
20.02.2020 5 z 5

Další paradni počtení. Flavia jako vždy precizní a napadita, s velmi malou kapkou taktnosti. Moc se mi líbí autorovo vyprávění a detailní popis osob a situaci. Vždy vím kdo je kdo, protože jsou zapamatovatelni už od prvního dílu. Moc se těším na další shledání s touto mladou a půvabnou deteknivkou :-D

EvaApple
28.08.2019 5 z 5

moc dobře čtivá, zajímavá i poutavá v jednom

qinska
05.08.2019 5 z 5

To místo bylo naplněné hlubokým tichem, jaké lze slyšet jen v kostelích - tichem tak nesmírným, bezčasím a hlasitým, že z něj skoro bolí uši, dunivým vakuem negativního zvuku .

Makii
01.07.2019 5 z 5

Další v pořadí za pět hvězd! Nemůžu si pomoct, Flavii miluju :) Jen škoda úplného závěru - doufala jsem, že to přijde trochu později.. Doufám, že to neznamená brzký konec vyšetřování Flavie a Gladys. Tohle bylo zase úplné pohlazení po duši a jazykový koncert. Doporučuji všem.

lucie0951
29.06.2019 5 z 5

Opět lituji, že nemohu dát více než pět hvězd, skvěle napsané i předložené. Už se těším na další díl.

makke
30.12.2018 5 z 5

Výborné, výborné, výborné. Flavie je opravdu neskutečná, už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

DarkLady
14.12.2018 5 z 5

Naprosto úžasná odpočinková četba. Odpočinková, nic náročného. A přece psaná nádherným jazykem, přece inteligentní, a tentokrát i lehounce morbidní a místy pro někoho i drobet nechutná. A stále vtipná. Miluju Flavii Sabinu de Luce a nemohu se dočkat dalšího dílu!