TyttoMetsasta TyttoMetsasta komentáře u knih

☰ menu

Vúdúlínek Vúdúlínek Daniela Fischerová

Kniha mi přijde dost divná. Nezaujala nás.

14.09.2023 2 z 5


Deník farářky Deník farářky Martina Viktorie Kopecká

Měla jsem od knihy očekávání větší hloubky. Velká část textu se zabývala -dle mého soudu - malichernostmi, které bych zkrátka od farářky nečekala. Byla tam pak jakási snaha o vyvážení filozofickými úvahami, náboženským zamyšlením, ale nějak jsem to autorce nevěřila. Jsem ráda, že jsem si knihu jen půjčila z knihovny, ani jsem ji nedočetla.

02.04.2022 2 z 5


Jak Fiškus s Pettsonem vyrazili stanovat Jak Fiškus s Pettsonem vyrazili stanovat Sven Nordqvist

Tato knížka je oproti ostatním dílům asi nejslabší. Bavila nás nejméně ze všech. Nicméně krásné ilustrace a takové to kouzlo švédského venkova zůstává. Ubírám jednu hvězdu.

18.02.2022 4 z 5


Dort pro Fiškuse Dort pro Fiškuse Sven Nordqvist

Tahle kniha mě opravdu zaujala. Je v ní víc než jen vtipný příběh o zapomnětlivém dobrosrdečném dědovi a jeho kocourovi spolu s krásnými ilustracemi. Je v ní taková schovaná pravá domácí pohoda. Ráda se k těmto knihám vracím.

18.02.2022 5 z 5


Hádej, jak moc tě mám rád! Budeš můj kamarád? Hádej, jak moc tě mám rád! Budeš můj kamarád? Sam McBratney

Pěkná kniha pro nejmenší. U nás sklidila velký úspěch..je velmi milá.

10.01.2022 4 z 5


Smolný den Smolný den Moritz Petz

Pěkná kniha, syna moc baví, ilustrace jsou hezké, a kniha vcelku poučná.

10.01.2022 4 z 5


Kouzelná cesta domů Kouzelná cesta domů Vlasta Baránková

Mě se moc líbí ilustrace ke knize, jako by nás zavedly do minulého století. Příběh je milý, ač trochu zvláštní, za to ubírám jednu hvězdu, nicméně kniha je celkově opravdu milá.

10.01.2022 4 z 5


Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Tak tato kniha je úplně jiná než jsou knihy z této kategorie. Chvíli mi trvalo než jsem se začetla, nicméně příběh je velice silný, těžký, ale co je podstatné, nezavede vás do splínu a deprese. Naopak, vede vás temnotou, ale poukazuje na to světlo před námi, na pomyslném konci tunelu, které tam je, jen se musíme rozhodnout, jestli ho chceme vidět.

12.12.2021 5 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Čtení této knihy je opravdu síla. Díky formy rozhovoru se kniha čte jedním dechem a mě osobně z těch vyprávění běhal mráz po zádech. Člověk pak opravdu lépe a více vidí jak dobře se nám tady žije. Emočně nejvíce hrozivý byl poslední příběh, cítila jsem jak se ve mě zvedá vlna vzteku vůči té ženě, která hájila KLDR.. zkrátka musím to napsat, -měla režimem vymytý mozek.

12.12.2021 4 z 5


Jozova Hanule Jozova Hanule Květa Legátová (p)

Knihu jsem četla hlavně na základě shlédnutí filmu Želary. Zklamalo mě jen to, že je to krátká novela:-) hlavní postava přišla k tomu nejcennějšímu, k lásce a sama k sobě.
Utkvěl mi tento úryvek, který je absolutní pravdou. "Proč je mezi lidmi tolik zla!" "Protože neumějí žít"

23.03.2021 5 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Tato kniha mě uchvátila. Svou silou, opravdovostí a vlastně i tvrdostí. Zakousla se do mě a už mě nepustila. Od začátku až do konce. Dlouho se mi nestalo, že bych i mimo čtecí chvilky myslela na postavy z knih, na jejich těžký život a nespravedlivý osud. Při čtení knihy místy až bolí na srdci, a člověk si jen připomene jak moc dobře se má, jen to mnohdy nevidí.
Mistrovské dílo, opravdu smekám.

09.01.2021 5 z 5


Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Laskavý příběh, klasika, která se neomrzí. Když jsem se ponořila do děje, připadala jsem si jako Josefína z knihy, nemohla jsem se odtrhnout! Odpočinkové, klasické a milé čtení.

30.12.2020 5 z 5