Trudi806 Trudi806 komentáře u knih

☰ menu

Spis Vaterland Spis Vaterland Volker Kutscher

Fíha, bych nečekala, že tahle série může být ještě lepší ale je to tak. Asi nejlepší dál zatím, těším se na další.

17.01.2022 5 z 5


Saturnin se vrací Saturnin se vrací Miroslav Macek

Hele jo, fakt jsem se párkrát pousmála až zasmála a tu saturninovskou dobu nebo náladu to vystihlo povedeně. Škoda, že to nepřineslo nový příběh a bylo to jen takový nastavení originálu, ale povedené nastavení.

07.01.2022 4 z 5


Goldstein Goldstein Volker Kutscher

Prostě skvělý. Skvělá knížka, skvělá série a já abych si vzala dovolenou na ty další díly.

06.12.2021 5 z 5


Tichý zabiják Tichý zabiják Volker Kutscher

Úžasný, co víc napsat. Jen tyhle knížky musím trochu víc plánovat dopředu, protože jak se do ní pustím dva dny pak nic jinýho neudělám :)

14.11.2021 5 z 5


Sherlock Holmes vítězný... Sherlock Holmes vítězný... Arthur Conan Doyle

Detektivní povídky já ráda, ale tady mi to přišlo trochu kolísavější, než třeba každoroční sborník nejlepších detektivních povídek. A ty bonusový mě taky přišly zajímavější než ty s oceněním.

10.11.2021 3 z 5


Živý mrtvý a další policejní povídky Živý mrtvý a další policejní povídky Martin Goffa

Vidím že to mám naopak, než jiní tady v diskusi. Touto knížkou jsem vlastně s Goffou začala, povídky jsou můj oblíbený žánr a když to není dobrý, aspoň nejsou tak dlouhý, že jo. Ale tady do dobrý bylo, taky jsem pak ve čtení dalších knížek u Goffy pokračovala :)

04.11.2021 4 z 5


Nejlepší detektivní povídky roku 2019 Nejlepší detektivní povídky roku 2019 * antologie

Počteníčko na jedno odpoledne, když si uklidím a chci si udělat radost něčím menším :) Některý bych snesla delší, jsou takový až ustřihnutý, některý jsou akorát a některý by tam ani nemuseli být, ale to už k tomuhle výběru patří.

04.11.2021 4 z 5


Příliš tichá Šumava Příliš tichá Šumava Zuzana Rampichová

Bije se to v mně, snesla bych to učesanější, míň zmatený, ale taky zase Šumava je moje srdcovka.

04.11.2021 2 z 5


Nejlepší detektivní povídky roku 2018 Nejlepší detektivní povídky roku 2018 * antologie

Klidně by jich mohlo být o něco míň, ale pořád zajímavý výběr a vždycky si ráda tenhle výběr přečtu. Úroveň psaní ale většinou dobrá, to jo, a některý autorky a autoři vyloženě slušný. Taky jsem tady některý objevila a pak si od nich přečetla celý knížky :)

04.11.2021 4 z 5


Nejlepší detektivní povídky roku 2009 Nejlepší detektivní povídky roku 2009 * antologie

První takovýto soubor jsem našla vlastně náhodou mezi časákama u holičky, tak to bylo zajímavý odreagování a ještě jsem si to musela půjčit domů, abych dočetla všechno :)

04.11.2021


Senátor Senátor Václav Láska

Škoda že to víc nenavázalo na předchozí knížku, postava Krásy mi přijde dost zajímavá a najednou takový skok. Ale jinak super, ještě napínavější než předchozí knížka. Co bude dál - Prezident?

04.11.2021 5 z 5


Advokát Advokát Václav Láska

Jak tu někdo napsal, že je to taková hnusnější a drsnější realita. No já bych se trošičku bála nakolik je to přehnaný. Rozjezd pomalejší, těch odboček je dost a než něco začne dít, chvíli to trvá, ale pak to má spád a napětí a ráno jsem kvůli tomu zaspala, jak jsem nemohla přestat číst :)

04.11.2021 5 z 5


Tři opice Tři opice David Urban

Zajímavý psaní, není nouze o překvapení, není prostor pro nudu a skoro mi přišlo, že délky povídek vychází akorát, ani krátký ani dlouhý to je super. Docela i drsné, ale ne přehnaně jak je teď dost móda.

04.11.2021 4 z 5


Dýka s hadem Dýka s hadem Vlastimil Vondruška

Když jsem se konečně dostala k Vondruškovy po tom, co jsem viděla Jménem krále (mělo to svý mouchy, ale škoda, že to nepokračovalo jako seriál jak prý mělo), knížka čtivá, hlavní postava příjemná, jo, dalo by se číst dál. Ale pak Vondruška začal lézt všude možně a být chytrej ohledně současnosti a politiky a všeho a mě se tak zprotivil, že jsem zůstala jen u týhle jediný knížky a dál už nebudu.

04.11.2021 3 z 5


Trujkunt Trujkunt Petr Sagitarius

To je těžký tady, v něčem je to skvělý, dobře odvypravěný, má to spád, prostředí více než zajímavý, místní mluva taky dobrá, historie regionu super, takový až (hodně velká nadsázka) jablunkovský May. Detektivně je to ale slabší, kriminalista je hodně drsný zjev, mě osobně až protivný anebo spíš, co je nejdřív jakože zajímavý zjevení, se pak přejí. A ta drsnost a ty postelový výkony, to bych ubrala obojího, to pak celou knížku posílá někam jinam, dost do zbytečný stylizace. A jednou mi trochu zabolela logika, když policajti (malý spoiler) objeví auto dost možná pachatele u místa vraždy, ale vůbec ne neřeší... ale další díly si přečtu a uvidím. Třeba se ze Sarana stane člověk :)

04.11.2021 4 z 5


Poklad byzantského kupce Poklad byzantského kupce Václav Erben

Z těch Exnerovek co jsem četla mi nejlepší přijde asi hned ta první, ale obecně je to dost příjemný, inteligentní čtení, žádný psychopatický dusno, dokonce i mírně humoru. Což je myslím pro detektivku skvělý. A že si v televizi Exnera střihlo víc herců, aspoň se mi žádný nezapsal tak, abych ho měla pořád v hlavě při čtení :)

04.11.2021


Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Pořád mě štve, že Čapek nedostal nobelovku, fakt by si ji zasloužil, nejen za tuhle knížku.

03.11.2021 5 z 5


Válka s Mloky Válka s Mloky Karel Čapek

Skvělý dílo. Psaný proti Hitlerovi, to asi chtělo dost odvahu v tý době, a stejně je aktuální i dneska. Což je smutný.

03.11.2021 5 z 5


3x na horké stopě 3x na horké stopě Miroslav Macek

Citací by mohlo být míň, naopak by se mi víc líbilo, kdyby se p. Macek ještě méně ohlížel na své vzory a psal víc podle sebe. Ale celkově jsem se pobavila dost. A to bych nikdy teda nečekala, že budu číst zrovna tohto člověka.

03.11.2021 4 z 5


Anděl smrti a další krimi povídky Anděl smrti a další krimi povídky Vladimír Řezáč

Tak to je nostalgie, našla jsem kdysi náhodou u dědy v knihovně a čekala, co to nebude :D Klasicky některé povídky lepší, jiné ani ne, ale jak říkal děda, to by blbej neřek. Některé si ale pamatuju dodneška, a jako u jiných starých věcí bych si to ráda přečetla znova.

03.11.2021 3 z 5